25-01-2014, 12:36 PM
Op dinsdag 18 februari om 20h is het in Convento Winebar verzamelen geblazen voor een kennismaking met Libanese wijn. En iedereen, zowel horizonverruimende professionelen als olijke wijnliefhebbers zijn uigenodigd. Inschrijven (16 euro) op http://www.convento.be/wines/agenda/liba...proeftafel
Camille Karout vertelt over zijn vaderland en over de mooie wijnen die er worden gemaakt. Libanon is één van de oudste wijngebieden. Het overgrote deel van de wijndruiven wordt geteeld in de Westelijke Beka en Zahla op een hoogte van meer dan 1000 meter. Droge zomers, koele nachten en een lange rijpingsperiode zorgen voor gebalanceerde wijnen met een typische kruidigheid. De druiven zijn vooral Frans van aard: Cinsaut, Carignan, Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvèdre, Grenache, Syrah, Ugni Blanc en Clairette.
Camille presenteert 11 wijnen uit zijn eigen gamma, van instapwijn tot topwijn. Op het einde van de avond proeven we een 12e wijn, dé wijn die het land bij liefhebbers beroemd heeft gemaakt: de machtige Château Musar 2005 (Parker 91 om maar iets te zeggen).
Iedereen dus welkom!
Camille Karout vertelt over zijn vaderland en over de mooie wijnen die er worden gemaakt. Libanon is één van de oudste wijngebieden. Het overgrote deel van de wijndruiven wordt geteeld in de Westelijke Beka en Zahla op een hoogte van meer dan 1000 meter. Droge zomers, koele nachten en een lange rijpingsperiode zorgen voor gebalanceerde wijnen met een typische kruidigheid. De druiven zijn vooral Frans van aard: Cinsaut, Carignan, Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvèdre, Grenache, Syrah, Ugni Blanc en Clairette.
Camille presenteert 11 wijnen uit zijn eigen gamma, van instapwijn tot topwijn. Op het einde van de avond proeven we een 12e wijn, dé wijn die het land bij liefhebbers beroemd heeft gemaakt: de machtige Château Musar 2005 (Parker 91 om maar iets te zeggen).
Iedereen dus welkom!