2010 in het glas : voor 10 € zeker een correcte wijn, in balans, al goed op dronk : is gedomineerd door de zuren, maar toch kun je deze wijn niet als hoog in zuren omschrijven, daarvoor zijn ze te zacht, maar zeker een typische wijn voor de appelatie waarin de Sangiovese gemakkelijk herkenbaar is, score 87
(27-04-2014 05:38 PM)Kris G schreef: [ -> ]2010 in het glas : voor 10 € zeker een correcte wijn, in balans, al goed op dronk : is gedomineerd door de zuren, maar toch kun je deze wijn niet als hoog in zuren omschrijven, daarvoor zijn ze te zacht, maar zeker een typische wijn voor de appelatie waarin de Sangiovese gemakkelijk herkenbaar is, score 87
Perfecte beschrijving, heb deze wijn ook al meermaals gedronken. 2010 zijn idd de zuren die wat domineren maar net niet te veel om te zuur te smaken, nog net in balans. Een correcte wijn voor zijn prijs had hem ook 87 gegeven
Vanavond maken we pizza, dus een chianti classico riserva van Castello d'Albola opengetrokken - jaargang 2020.
Om heel eerlijk te zijn word ik zelden wild van chianti, en dat is bij deze fles ook weer het geval. Mooi rood fruit (kers, aardbei), goede aciditeit, maar mist toch wat complexiteit.
Heb van hetzelfde huis nog de Santa Catarina Gran Selezione liggen, die hopelijk wat meer in de smaak valt!
(09-07-2024 09:23 PM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]Vanavond maken we pizza, dus een chianti classico riserva van Castello d'Albola opengetrokken - jaargang 2020.
Om heel eerlijk te zijn word ik zelden wild van chianti, en dat is bij deze fles ook weer het geval. Mooi rood fruit (kers, aardbei), goede aciditeit, maar mist toch wat complexiteit.
Heb van hetzelfde huis nog de Santa Catarina Gran Selezione liggen, die hopelijk wat meer in de smaak valt!
Albola heb ik nog niet gedronken, staat wel op mijn lijstje om eens te proberen.
‘20 is op zich wel jong voor een Riserva, zeker als je naar gelaagdheid en complexiteit zoekt. Zit nu waarschijnlijk volop op zijn fruit? Ik heb wat Chianti’s liggen die ik bewust wat ouder laat worden, net om die complexiteit wat te laten ontwikkelen.