Vorige zomer Thaïland als pittoreske locatie aangedaan voor onze huwelijksreis.
Vandaag waren we wel in voor wat nostalgie en een lekkere rode curry klaar gemaakt, man wat vind ik dat lekker
.
Aangezien het thema de avond wat specialer maakte, moest ik er gewoon een lekker wijntje bij zoeken. Lang moest ik echter niet nadenken. Ik ben een 3-tal maanden geleden naar Merchtem gereden (Vinikus & Lazarus) en toen ik daar volgend wijntje proefde wist ik meteen dat deze voor een Thaïs gerechtje zou zijn).
Weingut Weegmüller, Scheurebe trocken, 2012 aan een kleine 11 euro.
--> Super combo. Je voelde het licht minerale (CO2) in het glas, smaak lekker aromatsch (vlierbloesem) welk perfect het pikante van de curry afwisselde.
Top!
(13-05-2014 08:26 AM)Dc schreef: [ -> ]Vorige zomer Thaïland als pittoreske locatie aangedaan voor onze huwelijksreis.
Vandaag waren we wel in voor wat nostalgie en een lekkere rode curry klaar gemaakt, man wat vind ik dat lekker .
Aangezien het thema de avond wat specialer maakte, moest ik er gewoon een lekker wijntje bij zoeken. Lang moest ik echter niet nadenken. Ik ben een 3-tal maanden geleden naar Merchtem gereden (Vinikus & Lazarus) en toen ik daar volgend wijntje proefde wist ik meteen dat deze voor een Thaïs gerechtje zou zijn).
Weingut Weegmüller, Scheurebe trocken, 2012 aan een kleine 11 euro.
--> Super combo. Je voelde het licht minerale (CO2) in het glas, smaak lekker aromatsch (vlierbloesem) welk perfect het pikante van de curry afwisselde.
Top!
Kan er mij wel iets bij voorstellen,
dank voor de tip!
Nog andere tips voor bij curries, want hier ook regelmatig int bord? Meestal met de typische basilicum, kip, koko's, aubergines,.....
En gene gewurztraminer:-)
U vraagt wij draaien
:
Ik dronk onlangs volgend wijntje bij een curry:
Nyakas Irsai Oliver uit Hongarije.
http://nyakas.hu/en/wines/budai-irsai-oliver-2013.htm Hongaarse druif, dus iets niet alledaags
. Valt in prijs ook zeer goed mee.
Ook lekker fruitig met lychee die er echt doorkwam, past goed bij een curry.
Geen complexe wijn, maar dat hoeft niet per se bij pikant eten.
Hey Dc, okay
, mijne kelder ligt vol met die Hongaarse wijnen....
En geen ) gebruiken in ne link, dan werkt em niet hé :-)
(30-05-2014 01:45 PM)Venne schreef: [ -> ]Nog andere tips voor bij curries, want hier ook regelmatig int bord? Meestal met de typische basilicum, kip, koko's, aubergines,.....
En gene gewurztraminer:-)
Ik blijf zweren bij halfzoete moezel met weinig alcohol zodat ge goe kunt blussen...
Voor het eerst sinds lang heb ik gisteren nog eens een Thaise curry gemaakt. Aangezien Riesling mij niet zo goed ligt ben ik voor de Gewurztraminer van Mittnach Freres gegaan, een ontdekking van een recente Elzas-trip. Perfecte combinatie met de pikante groene curry!
(20-12-2017 12:07 PM)bartv schreef: [ -> ]Voor het eerst sinds lang heb ik gisteren nog eens een Thaise curry gemaakt. Aangezien Riesling mij niet zo goed ligt ben ik voor de Gewurztraminer van Mittnach Freres gegaan, een ontdekking van een recente Elzas-trip. Perfecte combinatie met de pikante groene curry!
Die gewurtz van Mittnach is dan ook een van de betere die ik al mocht proeven, vooral niet te fruitig en te zoet.