de 2008 over twee dagen uitgedronken : kruidig met stevige zuren, de balans zat niet echt perfect : iets te veel zuren, maar wel een typische verschijning, blind wel gemakkelijk herkenbaar als Piëmonte denk ik, ook qua kleur, toch op zijn best op dag 2 : het geheel kwam als beter geïntegreerd over
voor de gulle schenker
86 (ik smijt niet (zoals een zekere RP) met punten hé)
moeilijke vraag : toch beterschap op dag 2 en hoog in zuren, ik zou het durven riskeren om één fles wat te laten liggen
Gisteren avond ook eentje ontkurkt van de 2008 .
Beetje hetzelfde verhaal als bij Kris .
Zuren die teweinig verweven zijn en zo komt het over dat deze wijn niet echt op zen plooi is .
Bij de stevige kruidigheid merkte ik een bittertje (chocolade ) .
Wel vond ik er weinig fruitigheid in .
Wordt vervolgd .
Aangezien ik gisteren maar 1 glas dronk
En dat voor een vrijdag , tevens het eerste glas van de week ook me dunkt .
Gisteren dag twee :
Glaasje uitgeschonken nadat we uit eten waren geweest .
De fles kwam uit de frigo dus dacht ik bij mezelf .
Ik laat het glas een halfuurtje met rust en proef dan wel .
Toen ik drie uur later wakker werd uit een diepe slaap .
Zag ik het glas staan , maar een dorst naar wijn was er niet
.
Dan maar de nachtrust verder gezet waar het hoort en de wijn ...
Ja de wijn heb ik in de afvoer gekapt
.
Dus geen tn over dag twee .
Vandaag dag drie straks nog eens proberen
Vandaag of beter gezegd gisteren nog een glaasje bij het middageten verwerkt .
Alles zat wel vrij goed versmolten .
Maar ik kreeg het gevoel dat de wijn al op zen terugkomt was .
Het fruit en de afdronk waren te weinig aanwezig
.
Nog twee flessen ervan liggen .
Denk om de twee jaar nog eens eentje open te maken en zien wat het geeft .
Sinds gisteren bij ons in Colruyt kun je de witte versie ervan hebben rond de 6 euro per fles.
heb gisteren 1ntje opengedaan.
jaargang 2013 . perzik licht mineraal en een korte afdronk maar wel lekker als apero
Vanavond dus nog eens een Barolo in het glas, Kleur mooi steenrood. De neus wat kruiden en beetje zoetigheid. In de mond een stevige wijn met krachtige tannines. Mooie lange afdronk wel. 87
PS: Heb meer en meer de indruk dat Toscaanse wijnen mij veel beter liggen dan Piëmonte wat betreft Italië.
(17-01-2015 10:03 PM)Corto schreef: [ -> ]Niet nog veel te jong?
Ja natuurlijk is hij nog te jong maar zag hem staan en wou hem wel al eens proeven
(17-01-2015 10:31 PM)Benz schreef: [ -> ] (17-01-2015 10:03 PM)Corto schreef: [ -> ]Niet nog veel te jong?
Ja natuurlijk is hij nog te jong maar zag hem staan en wou hem wel al eens proeven
Ja, en met uw ogen dicht langs uw wijnrekken lopen is ook zo gevaarlojk hé
(Nebiollo kan zeker in zijn jeugd nogal stug zijn, heb er mij ook soms al op miskeken)
Is dit niet van hetzelfde huis ?
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3382.html .
Er zijn nebbiolo wijnen die verrassend jong , genietbaar zijn .
Maar ik denk dat deze dunner gezaaid zijn in vergelijking met de brute spierbundels die er zijn .
Laatste verouderde nebbiolo was een 2001 die ik mocht proeven op het einde van de zomer geweest en die was wel mooi !
(18-01-2015 08:58 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Is dit niet van hetzelfde huis ? http://www.vinejo.freebb.be/thread-3382.html .
Er zijn nebbiolo wijnen die verrassend jong , genietbaar zijn .
Maar ik denk dat deze dunner gezaaid zijn in vergelijking met de brute spierbundels die er zijn .
Laatste verouderde nebbiolo was een 2001 die ik mocht proeven op het einde van de zomer geweest en die was wel mooi !
Idd, Gertjeuh, bedankt voor je opmerkzaamheid! Is ondertussn samengevoegd zoals je ziet
(17-01-2015 08:47 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond dus nog eens een Barolo in het glas, Kleur mooi steenrood. De neus wat kruiden en beetje zoetigheid. In de mond een stevige wijn met krachtige tannines. Mooie lange afdronk wel. 87
Dag 2: wijn komt op dag 2 veel beter voor de dag. Wat ik wel verwacht had voor deze 2010. Veel minder zuren en tannines die wat minder streng overkomen. zeer mooie afdronk. 89
(09-06-2014 12:50 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag of beter gezegd gisteren nog een glaasje bij het middageten verwerkt .
Alles zat wel vrij goed versmolten .
Maar ik kreeg het gevoel dat de wijn al op zen terugkomt was .
Het fruit en de afdronk waren te weinig aanwezig .
Nog twee flessen ervan liggen .
Denk om de twee jaar nog eens eentje open te maken en zien wat het geeft .
Klein jaar later , geduld was dus weer eens niet aan men zijde ...
Wat een verschil !
Heel toegankelijk , zeer kruidige , volle stevige wijn .
De eerste 2 uren wel nog wat te scherpe zuren .
Maar die kwamen op hun plooi.
Een groot glas overgelaten voor vandaag en dit was gewoon lekker !
Iets minder expressief maar wel een rijker pallet , de kruidigheid was wat gaan liggen en er kwam wat meer fruit bij .
Paste goed bij een gemarineerde steak , frietjes en rauwkost .
Nog 1 flesje over ik vermoed dat het geen jaren meer zal blijven liggen
Barbaresco riserva 2004: gekocht,geopend en geproefd: duidelijke evolutie (wat ik ook wel zocht) in kleur en neus. Na een uur of4 open staan werden de stevige zuren wel wat teruggeduwd en werd alles evenwichtiger. 12 jaar oud, maar toch een hoop oootwee nodig om echt te openen. Tertiaire wijn, perfect op dronk, maar geen hoogvlieger. PQ wel zeer goed: 11€ en een beke voor een wijn van 12 j, maar geen overduidelijke Barbaresco. PQ een 90+, maar objectief gezien een 88. Straks nog eens herproeven.