Net een eerste 'deftige' fles open gedaan die ik woensdag ook al mocht proeven: "2012 Michel Gassier Costières-de-Nîmes Nostre Pais Blanc".
Deze geurt meteen naar een walnoot die nog niet gedroogd is. Bijna storende geur. Ik kan mij niet herinneren dat deze woensdag ook zo'n aroma had.
Daar het de eerste iets betere fles is die ik open vraag ik me nu af of het aan mij ligt, of als deze toch écht kurk heeft!? Dat zou toch wel straf zijn...
(24-05-2014 08:30 PM)itto schreef: [ -> ]Net een eerste 'deftige' fles open gedaan die ik woensdag ook al mocht proeven: "2012 Michel Gassier Costières-de-Nîmes Nostre Pais Blanc".
Deze geurt meteen naar een walnoot die nog niet gedroogd is. Bijna storende geur. Ik kan mij niet herinneren dat deze woensdag ook zo'n aroma had.
Daar het de eerste iets betere fles is die ik open vraag ik me nu af of het aan mij ligt, of als deze toch écht kurk heeft!? Dat zou toch wel straf zijn...
t Zou heel straf zijn (zeker gezien de laatste jaren de flessen met kurk toch serieus zijn geminderd) maar t kán natuurlijk wel...
Anderzijds, de geur van walnoten in witte wijn hoeft niet per sé foutief te zijn...
(24-05-2014 10:43 PM)vinejo schreef: [ -> ] (24-05-2014 08:30 PM)itto schreef: [ -> ]Net een eerste 'deftige' fles open gedaan die ik woensdag ook al mocht proeven: "2012 Michel Gassier Costières-de-Nîmes Nostre Pais Blanc".
Deze geurt meteen naar een walnoot die nog niet gedroogd is. Bijna storende geur. Ik kan mij niet herinneren dat deze woensdag ook zo'n aroma had.
Daar het de eerste iets betere fles is die ik open vraag ik me nu af of het aan mij ligt, of als deze toch écht kurk heeft!? Dat zou toch wel straf zijn...
t Zou heel straf zijn (zeker gezien de laatste jaren de flessen met kurk toch serieus zijn geminderd) maar t kán natuurlijk wel...
Anderzijds, de geur van walnoten in witte wijn hoeft niet per sé foutief te zijn...
't Zal dus aan mij liggen
Hoe ver op voorhand open jij een fles? Misschien is dat het?
(24-05-2014 10:44 PM)itto schreef: [ -> ] (24-05-2014 10:43 PM)vinejo schreef: [ -> ] (24-05-2014 08:30 PM)itto schreef: [ -> ]Net een eerste 'deftige' fles open gedaan die ik woensdag ook al mocht proeven: "2012 Michel Gassier Costières-de-Nîmes Nostre Pais Blanc".
Deze geurt meteen naar een walnoot die nog niet gedroogd is. Bijna storende geur. Ik kan mij niet herinneren dat deze woensdag ook zo'n aroma had.
Daar het de eerste iets betere fles is die ik open vraag ik me nu af of het aan mij ligt, of als deze toch écht kurk heeft!? Dat zou toch wel straf zijn...
t Zou heel straf zijn (zeker gezien de laatste jaren de flessen met kurk toch serieus zijn geminderd) maar t kán natuurlijk wel...
Anderzijds, de geur van walnoten in witte wijn hoeft niet per sé foutief te zijn...
't Zal dus aan mij liggen
Hoe ver op voorhand open jij een fles? Misschien is dat het?
Afhankelijk van de fles... Oud, jong,..
Maar als t kurk was zal t niet verbeteren met openstaan, integendeel.
Ik denk ondertussen dat het aan de temperatuur ligt. Ik heb zo'n thermometer om rond de fles te doen en die gaf op het moment van proeven 14° aan. Dus ik dacht dat ie goed was.
Na de eerste keer proeven had ik er de kurk terug opgedaan en in de koelkast gezet. Nu twee-drie uur later proef ik nog eens en die smaak is helemaal anders en veel beter. Het notige geeft nu zelfs een aangename toets.
Waarschijnlijk maakte mijn 'jeugdig' enthousiasme mij wat te ongeduldig.
(24-05-2014 11:00 PM)itto schreef: [ -> ]Ik denk ondertussen dat het aan de temperatuur ligt. Ik heb zo'n thermometer om rond de fles te doen en die gaf op het moment van proeven 14° aan. Dus ik dacht dat ie goed was.
Na de eerste keer proeven had ik er de kurk terug opgedaan en in de koelkast gezet. Nu twee-drie uur later proef ik nog eens en die smaak is helemaal anders en veel beter. Het notige geeft nu zelfs een aangename toets.
Waarschijnlijk maakte mijn 'jeugdig' enthousiasme mij wat te ongeduldig.
Morgen is ie waarschijnlijk zelfs nóg beter!
Gisteren de kans gekregen om deze eens opnieuw te proberen. Die was echt top.
De fles die ik enkele weken geleden proefde had dus toch duidelijk een fout.
Gedurende het diner bij vrienden kon de gastheer het niet laten ons om de haverklap warm te maken voor den dessert. "ik heb een specialleke".
Trio van chocolademousse op het bord en daar kwam zijn specialleke ...
"Chocolate in a bottle"
Een schuimwijn op basis van Chardonnay met een toets van chocolade en hazelnoot...had het moeten worden volgens het etiket.
Nope, een muffe geur van heel oude chocolade in de neus. Zoet maar terug die muffe chocolade smaak in de mond. Die eerste slok bezorgde mij een blokkade in de maag, het dessert heb ik dan ook met die reden ook maar laten staan. Als ik er aan terugdenk wil mijn maag nog ne knobbel maken.
In se ging ik dit niet posten maar toen ik uit curiositeit de fles vandaag opzocht dan constateerde ik dat deze zal gepromoot worden met de feestdagen.
Bij deze, dit is geen origineel kado maar een vergiftigd geschenk
Sorry sorry maar dit is echt niet te zuipen.
(De glazen bleven vol aan tafel, enkel de gastheer had de zijne leeg maar wuifde een tweede glas vriendelijk af
)
Toch zin in een glas chocolate in a bottle:
https://doco-choc.be/product/chocolate-in-a-bottle/
(02-11-2021 02:06 PM)jr02 schreef: [ -> ]Gedurende het diner bij vrienden kon de gastheer het niet laten ons om de haverklap warm te maken voor den dessert. "ik heb een specialleke".
Trio van chocolademousse op het bord en daar kwam zijn specialleke ...
"Chocolate in a bottle"
Een schuimwijn op basis van Chardonnay met een toets van chocolade en hazelnoot...had het moeten worden volgens het etiket.
Nope, een muffe geur van heel oude chocolade in de neus. Zoet maar terug die muffe chocolade smaak in de mond. Die eerste slok bezorgde mij een blokkade in de maag, het dessert heb ik dan ook met die reden ook maar laten staan. Als ik er aan terugdenk wil mijn maag nog ne knobbel maken.
In se ging ik dit niet posten maar toen ik uit curiositeit de fles vandaag opzocht dan constateerde ik dat deze zal gepromoot worden met de feestdagen.
Bij deze, dit is geen origineel kado maar een vergiftigd geschenk Sorry sorry maar dit is echt niet te zuipen.
(De glazen bleven vol aan tafel, enkel de gastheer had de zijne leeg maar wuifde een tweede glas vriendelijk af )
Toch zin in een glas chocolate in a bottle: https://doco-choc.be/product/chocolate-in-a-bottle/
Het idee alleen al…
50g suiker/l lees ik ook, kan de knobbel in je maag begrijpen…;-)