11-06-2014, 05:08 PM
28-07-2014, 08:37 PM
Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was
28-07-2014, 10:08 PM
(28-07-2014 08:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was
Jo,
Je hebt toch ook een bijzondere (perfecte) keukenprinses.
29-07-2014, 12:09 AM
25-11-2017, 07:44 AM
Hier gisteren met bijna dezelfde ingrediënten iets gemaakt.
Was een versie van feta fourno met zalmhaasje.
Bijpassende wijn 100% Chardonnay van Clot de les Soleres 2015.
Zeer boeiende maaltijdwijn, al zeer complex en toegankelijk.
Fruitig, wilde bloemen, bitters en zeer knappe zuren.
Minerale ondertonen.
En vooral zeer lang.
Zonder eten is dit wel geen wijn waar ik zomaar enkele glazen van drink.
Anderhalf glas eruit de rest is om op te volgen.
Helaas is het vandaag hutsepot. [attachment=3022][attachment=3023][attachment=3024]
Was een versie van feta fourno met zalmhaasje.
Bijpassende wijn 100% Chardonnay van Clot de les Soleres 2015.
Zeer boeiende maaltijdwijn, al zeer complex en toegankelijk.
Fruitig, wilde bloemen, bitters en zeer knappe zuren.
Minerale ondertonen.
En vooral zeer lang.
Zonder eten is dit wel geen wijn waar ik zomaar enkele glazen van drink.
Anderhalf glas eruit de rest is om op te volgen.
Helaas is het vandaag hutsepot. [attachment=3022][attachment=3023][attachment=3024]
25-11-2017, 02:03 PM
(25-11-2017 07:44 AM)gertjeuh schreef: [ -> ].................
Helaas is het vandaag hutsepot.
Kan ook zeer lekker zijn.
Tijdens de herfst/winter periode komt er regelmatig een stoofpotje op tafel.
Een recept (Navarin d`agneau) op basis lamsnek of schouder met allemaal verse kruiden en groentjes en een bepaald soort patatjes kan overheerlijk zijn.
25-11-2017, 07:20 PM
(25-11-2017 02:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ](25-11-2017 07:44 AM)gertjeuh schreef: [ -> ].................
Helaas is het vandaag hutsepot.
Kan ook zeer lekker zijn.
Tijdens de herfst/winter periode komt er regelmatig een stoofpotje op tafel.
Een recept (Navarin d`agneau) op basis lamsnek of schouder met allemaal verse kruiden en groentjes en een bepaald soort patatjes kan overheerlijk zijn.
Volkomen gelijk Don.
Voorkeur voor nek wel hier met een compote van appel en abrikoos.
Man man man...
Het lijkt eeuwen geleden dat ik dit gegeten heb!
Het donkere kruidige sausje en de gebakken patatjes...
Zoals je ziet niets tegen hutsepot en andere stoofpotjes.
Paste gewoon niet bij de fles die openstaat.
25-11-2017, 08:12 PM
En vooral het perfecte excuus om een tweede fles op te halen ;-)
26-11-2017, 06:59 AM
(25-11-2017 08:12 PM)Dave schreef: [ -> ]En vooral het perfecte excuus om een tweede fles op te halen ;-)
Ben voor spa gegaan.
Wat niet wil zeggen dat er geen andere flessen zijn opengegaan uiteraard.
26-11-2017, 12:35 PM
Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
26-11-2017, 12:41 PM
(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: [ -> ]Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
Men eerste keuze was ook rood.
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.
26-11-2017, 12:53 PM
(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: [ -> ]Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
Men eerste keuze was ook rood.
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE
26-11-2017, 01:32 PM
(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef: [ -> ](26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: [ -> ]Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
Men eerste keuze was ook rood.
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE
Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse.
Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd!
Maar dat wist jij waarschijnlijk wel...
27-11-2017, 12:08 PM
(26-11-2017 01:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef: [ -> ](26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: [ -> ]Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
Men eerste keuze was ook rood.
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE
Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse.
Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd!
Maar dat wist jij waarschijnlijk wel...
O ja?
Het ging me er om dat zelfs iemand als Thibault Liger-Belair vindt dat zijn toch wel erg stevige, donkere Nuits past bij vis!
Maar idd, ook sommige Zuidelijke Rhône's, Barbera, ev. een Chianti enz. moet kunnen.
Maar voor mij liever geen Cabernet, Syrah of andere donkerdere wijnen, die zie ik toch eerder voor de carnivoren.
27-11-2017, 08:01 PM
(27-11-2017 12:08 PM)wvd schreef: [ -> ](26-11-2017 01:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef: [ -> ](26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef: [ -> ]Wij drinken meestal rode wijn bij de vis.
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.
Men eerste keuze was ook rood.
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE
Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse.
Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd!
Maar dat wist jij waarschijnlijk wel...
O ja?
Het ging me er om dat zelfs iemand als Thibault Liger-Belair vindt dat zijn toch wel erg stevige, donkere Nuits past bij vis!
Maar idd, ook sommige Zuidelijke Rhône's, Barbera, ev. een Chianti enz. moet kunnen.
Maar voor mij liever geen Cabernet, Syrah of andere donkerdere wijnen, die zie ik toch eerder voor de carnivoren.
Moeten we eens testen hé.
Ik zie voor een schoon stuk lotte?
De regio's die hier naar boven kwamen waren eerder.
Loire, Penedes , Valdeorras, Lazio...
Misschien dat ik zelf ook wel een fles meebreng.