07-11-2012, 06:40 PM
(07-11-2012 05:41 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb Nadal en Persia 2010 in magnum gekocht.Ik zou minstens 5 jaar wachten.
Wanneer moet ik deze dan ontkurken?
(07-11-2012 05:41 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb Nadal en Persia 2010 in magnum gekocht.Ik zou minstens 5 jaar wachten.
Wanneer moet ik deze dan ontkurken?
(07-11-2012 06:40 PM)de populist schreef: [ -> ](07-11-2012 05:41 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb Nadal en Persia 2010 in magnum gekocht.Ik zou minstens 5 jaar wachten.
Wanneer moet ik deze dan ontkurken?
(07-11-2012 10:53 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Die wijnen zitten nog in de pampers, om het nog es anders uit te drukken(07-11-2012 06:40 PM)de populist schreef: [ -> ](07-11-2012 05:41 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb Nadal en Persia 2010 in magnum gekocht.Ik zou minstens 5 jaar wachten.
Wanneer moet ik deze dan ontkurken?
De Nadal 2007 en 2009 ( gewoon fles formaat) heb ik veroordeeld tot een gevangenisstraf minimum tot 2015 in mijn kelder.
En de wet Lejeune ( voorwaardelijke invrijheidstelling of vervroegde vrijlating) is hier niet direct van toepassing.
(07-11-2012 11:06 PM)de populist schreef: [ -> ](07-11-2012 10:53 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Die wijnen zitten nog in de pampers, om het nog es anders uit te drukken(07-11-2012 06:40 PM)de populist schreef: [ -> ](07-11-2012 05:41 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb Nadal en Persia 2010 in magnum gekocht.Ik zou minstens 5 jaar wachten.
Wanneer moet ik deze dan ontkurken?
De Nadal 2007 en 2009 ( gewoon fles formaat) heb ik veroordeeld tot een gevangenisstraf minimum tot 2015 in mijn kelder.
En de wet Lejeune ( voorwaardelijke invrijheidstelling of vervroegde vrijlating) is hier niet direct van toepassing.
(02-12-2012 08:40 PM)Kris schreef: [ -> ]mijn laatste Persia 2006. Wederom niet gecharmeerd, rare wijn...hij heeft wel body maar naar wat die "body" smaakt, kan ik niet zeggen?!? Op dag 2 nog minder. Eigenlijk vind ik er nog altijd niks aan, plompe wijn zonder fraicheur....
(18-12-2012 10:16 PM)Matten schreef: [ -> ]Ja, maar heb ik gedaan hoor. '06 van Fondrèche was het eerste jaar dat ik leerde kennen. Heb ook '09 van Guigal liggen. Er staat hier op dit moment een '09 Crozes-Hermitage van Guigal recht, maar heb toch voor de Nadal gekozen. Ik was deze zomer zelfs ontgoocheld in Charvin '05... . Hopeloos .
(27-03-2013 09:22 PM)Mt schreef: [ -> ]Tja, ik ben sinds een jaar mijn geloof in wijn uit de zuidelijke Rhône behoorlijk kwijt. Jonge Fayard lijkt me nogal opgeklopt, het mag van mij allemaal iets minder: alcohol, extractie, etc.
(27-03-2013 11:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Ik ben een supporter voor Fondreche maar laat a.u.b. deze wijn ouderen.
De Nadal b.v. van 2007 zal ik zeker voor 2015 niet meer openen.
Van de witte versies degusteerde ik tijdens het weekend nog de "Eclat" van 2012. (8.95 Euro)
Een wijn die zeker in mijn kelder komt.
(27-03-2013 09:22 PM)Mt schreef: [ -> ]Tja, ik ben sinds een jaar mijn geloof in wijn uit de zuidelijke Rhône behoorlijk kwijt. Jonge Fayard lijkt me nogal opgeklopt, het mag van mij allemaal iets minder: alcohol, extractie, etc.
@Mt,
Vele Rhone wijnen of het nu Noordelijke of Zuidelijke herkomst is laat ik langer ouderen dan wat een aantal experts adviseren.
Vele kunnen mooi versmelten ; hun ruw of boertig karakter verliezen en een pak aan finesse en elegantie winnen.
Misschien ten koste van een verlies aan jeugdig fruit maar dat neem ik er graag bij.
(28-03-2013 10:27 AM)koen schreef: [ -> ](27-03-2013 11:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Ik ben een supporter voor Fondreche maar laat a.u.b. deze wijn ouderen.
De Nadal b.v. van 2007 zal ik zeker voor 2015 niet meer openen.
Van de witte versies degusteerde ik tijdens het weekend nog de "Eclat" van 2012. (8.95 Euro)
Een wijn die zeker in mijn kelder komt.
(27-03-2013 09:22 PM)Mt schreef: [ -> ]Tja, ik ben sinds een jaar mijn geloof in wijn uit de zuidelijke Rhône behoorlijk kwijt. Jonge Fayard lijkt me nogal opgeklopt, het mag van mij allemaal iets minder: alcohol, extractie, etc.
@Mt,
Vele Rhone wijnen of het nu Noordelijke of Zuidelijke herkomst is laat ik langer ouderen dan wat een aantal experts adviseren.
Vele kunnen mooi versmelten ; hun ruw of boertig karakter verliezen en een pak aan finesse en elegantie winnen.
Misschien ten koste van een verlies aan jeugdig fruit maar dat neem ik er graag bij.
Awel Don, couldn't agree more, geldt trouwens voor meerdere zuiderse wijnen. Het onstuimige karakter maakt plaats voor finesse. Mensen hebben vaak te weinig geduld en schrijven een wijn soms te rap af ... behalve als het een bordeaux is ... dan is ie nog te jong en moet ie nog versmelten
(28-03-2013 10:27 AM)koen schreef: [ -> ]Awel Don, couldn't agree more, geldt trouwens voor meerdere zuiderse wijnen. Het onstuimige karakter en concentraat maken plaats voor finesse. Mensen hebben vaak te weinig geduld en schrijven een wijn soms te rap af ... behalve als het een bordeaux is ... dan is ie nog te jong en moet ie nog versmelten
Onlangs nog iemand horen twijfelen over de verouderingscapaciteit van Languedoc wijnen (we hadden net de ultreia 2010 geproefd ... uiteraard te jong) "als 't fruit weg is wat blijft er hier dan van over" tja die vraag heb ik hem nooit horen stellen bij een middelmatige bdx of een bourgogne ... en ook niet toen hij de Crès 2001 ethousiast aan 't proeven was.
(28-03-2013 04:37 PM)vinejo schreef: [ -> ](28-03-2013 10:27 AM)koen schreef: [ -> ]Awel Don, couldn't agree more, geldt trouwens voor meerdere zuiderse wijnen. Het onstuimige karakter en concentraat maken plaats voor finesse. Mensen hebben vaak te weinig geduld en schrijven een wijn soms te rap af ... behalve als het een bordeaux is ... dan is ie nog te jong en moet ie nog versmelten
Onlangs nog iemand horen twijfelen over de verouderingscapaciteit van Languedoc wijnen (we hadden net de ultreia 2010 geproefd ... uiteraard te jong) "als 't fruit weg is wat blijft er hier dan van over" tja die vraag heb ik hem nooit horen stellen bij een middelmatige bdx of een bourgogne ... en ook niet toen hij de Crès 2001 ethousiast aan 't proeven was.
Languedocwijnen met veel syrah, oké. En dan nog. Cabernet sauvignon heeft gewoon een veel groter verouderingspotentieel, zeker in Bordeaux, met de hoge zuren en de houtlagering. Dronk al heel mooie oudere Languedocwijnen maar al even veel die -jawel- na het verdwijnen van het fruit niet veel meer overhadden.
Vele Langudeocs worden echt niet gemaakt om te ouderen, da s heus geen fabeltje, net zoals dat van Bordeaux die moet ouderen..
(28-03-2013 05:07 PM)koen schreef: [ -> ]. Allé iemand die 3 jaar sommeliersopleiding heeft gevolgd toch .
(27-03-2013 11:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Ik ben een supporter voor Fondreche maar laat a.u.b. deze wijn ouderen.
De Nadal b.v. van 2007 zal ik zeker voor 2015 niet meer openen.
Van de witte versies degusteerde ik tijdens het weekend nog de "Eclat" van 2012. (8.95 Euro)
Een wijn die zeker in mijn kelder komt.
(27-03-2013 09:22 PM)Mt schreef: [ -> ]Tja, ik ben sinds een jaar mijn geloof in wijn uit de zuidelijke Rhône behoorlijk kwijt. Jonge Fayard lijkt me nogal opgeklopt, het mag van mij allemaal iets minder: alcohol, extractie, etc.
@Mt,
Vele Rhone wijnen of het nu Noordelijke of Zuidelijke herkomst is laat ik langer ouderen dan wat een aantal experts adviseren.
Vele kunnen mooi versmelten ; hun ruw of boertig karakter verliezen en een pak aan finesse en elegantie winnen.
Misschien ten koste van een verlies aan jeugdig fruit maar dat neem ik er graag bij.
(27-03-2013 08:53 PM)de populist schreef: [ -> ]Het voelt alsof ik een vriend verraad, maar ik moet het zeggen. De Fayard-wijnen van Fondrèche lijden veel vaker dan goed is aan uitgesproken reductiegeuren (putteke, vuile vaatdoek, rotte eieren...) en die geraken er maar zeer moeilijk uit. Mijn laatste 2 Fayardflessen 2007 waren maar zuiver op dag 3 na openen. Karaferen, koperen muntje, niks helpt. Een andere fles 2007 was dan weer meteen zuiver. Op een proeverij had ik de Fayard 2011, weer met hetzelfde probleem: putteke. Gisteren blind de Nadal 2010 van Fondrèche geproefd. Weer die reductiegeur, muf, overwoekert het fruit, ik heb wat garriquekruiden in de neus en onmiddellijk denk ik aan de vieze Fayard 2007 neus. De kous gaat van de fles en wat blijkt: het is de Nadal 2010. Zelfs op dag 3 is deze wijn niet correct, het fruit is helemaal verschraald, de zuren en tannine scherp. Verdomd spijtig.Een laatste opmerking over het Fondrèche-reductie-fenomeen: Patrick Jublou die de wijnen van dit huis verdeelt (in het Leuvense, Lovenjoel) nam een paar weken geleden contact op met dit domein om hetzelfde probleem te bespreken. De wijnmaker is zich ervan bewust en werkt aan oplossingen. Ik ben heel benieuwd om het vervolg van dit verhaal te horen.
(28-03-2013 09:21 PM)Bert schreef: [ -> ]Ik drink mijn enige Nadal 2007 tss 2014-2017
Nèh!
(28-03-2013 09:30 PM)doc schreef: [ -> ]Ik ook nie zo. Aandacht voor de wijn: de Nadal 2010 is pas op dag 4 helemaal vrij van reductie en nu is hij hééérlijk. 50% Grenache, 40% Syrah, 10% Mourvèdre. Ik had het aan mijn vriend Bert gezegd: je moet gewoon wachten tot op dag 3 en dan zal het ok zijn. Ik kreeg de fles cadeau. Wel, het werd een dagje later. Veel materie, prachtig rood fruit, framboos, mooie kruiden, fijne tannine die nog kan verzachten, iets licht bitters-vegetaals op het einde dat pit en goesting geeft voor nog een glas (dat ik nu ga halen). Wijn nog minstens 5 jaar laten liggen, aldus den dezen. En mijn Nadal 2007 ligt ook nog in de kelder te snurken.(28-03-2013 09:21 PM)Bert schreef: [ -> ]Ik drink mijn enige Nadal 2007 tss 2014-2017
Nèh!
Ik kan al een tijdje niet volgen, tennis ?