16-10-2020, 09:26 PM
Creusot 16 in het glas. Aroma van witte peper.Frisse aanzet, nadien kirsch, een kruidige warme maar korte afdronk. Zou blind gokken op Irancy. Lekker maar ben hier niet wild van.
(26-06-2021 09:23 AM)Fre schreef: [ -> ]Givry 1e cru Le Creusot
Gisteren geschonken aan m’n schoonouders. Echt knap. Begint eindelijk zijn ware gelaat te tonen. Finesse, fraicheur, verleidelijk rood fruit. Eindelijk begint de 2016 zich in de basis appellaties te manifesteren. De vorige dronken we gewoon te vroeg. De grotere wijnen laat je best nog wat liggen.
Een steal aan een euro of 17 op t domein.
(28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef: [ -> ]Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave.
(12-05-2018 02:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]Een gunstige wind zorgde hier voor wat flesjes 2016 van dit goede domein uit Givry.
Zelfbeheersing is niet mijn beste eigenschap dus er ging al gauw een flesje open.
Givry 1r cru En Choué 2016
Masse heeft wijnen van eigen druiven maar ook een Négoce-lijn. Dit is een wijn gemaakt van druiven die hij aankocht van zijn neef. Dit werd ons verteld door Fré, terwijl hij onbewust betreffende wijn aan het drinken was. Toch zat men algauw in de Chalon, door het gul fruitige pinot noir karakter va deze wijn. Deze Givry had de gourmandise van de Dureuil Janthial 2015, wel iets minder krachtig en met minder houtinvloeden (toast). Rode bessen, gegrilde paprika, tabak, boomschors in de neus.
De mond zet fluwelig aan, een fruitig middenstuk, sappige zuurtjes naar de afdronk toe. Het krokante rode fruit blijft hangen met heel licht droogtrekkende tannines en wat agrume.
Hedonistisch alweer. Met een onweerstaanbaar doordrinkgehalte.
(15-09-2023 06:53 PM)redacteur schreef: [ -> ]Mmmmasse! Heb die En Choué enkel nog liggen in 2021.
Wel meerdere flessen, dus misschien moet ik algauw eens nieuwsgierig zijn...
(18-09-2023 06:16 PM)redacteur schreef: [ -> ]Als onze head honcho zegt om eentje te openen, dan euh... openen we eentje zeker?
Vrijdagavond dus een fles En Choué 2021 opengetrokken. Geproefd over drie dagen en dat was een eerder wisselvallige proefervaring.
Misschien zit de wijn ondertussen toch in een moeilijke/gesloten fase. Het tweede (vrijdag) en laatste glas (gisteren) sprongen er positief uit, de rest was eerder teleurstellend.
Bij openen kwam de wijn wat dun over. Dan maar een stevige wals ingezet. Het tweede glas was wel op het appèl met een mooie fruitkorf, vooral op het rode fruit, en een hint van de opvoeding (kruidigheid, wat melkchocolade). Voor wijnen met veel materie moet je niet in 2021 zijn, maar dat is sowieso niet echt waar ik bij Masse naar op zoek ga. Hier dus ook eerder een lichte body, maar wel met zuivere aroma's en elegantie.
Op dag twee weinig plezier... de wijn leek terug in zijn schulp te kruipen en was eerder op het niveau van de Côte Chalonnaise VV '21 van hetzelfde huis.
Op dag drie sowieso iets te laat uit de koelkast gehaald, wat zich vertaalde in een gesloten begin. Tegen het laatste glas zat de temperatuur wel goed en was de wijn terug zijn fruitige, genietbare zelf.
Ik heb er wel vertrouwen in dat dit helemaal op zijn plooi komt, al lijkt me dit sowieso geen wijn voor de lange termijn (en dat is helemaal niet erg).
(28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef: [ -> ]Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave.
(21-12-2023 06:11 PM)vinejo schreef: [ -> ](28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef: [ -> ]Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave.
Deze Servoisine 2016 meegenomen naar restaurant, Le Noble, mocht m daar voor 20 euro kurkrecht opentrekken.
Wel wel, wat een voltreffer was dat!
Een absoluut héérlijke wijn, lengte, evenwicht, fraicheur, alles had ie.
Mijn tafelgenoot, Franklin, was verrukt.
En hij paste werkelijk perfect bij de tajine van lam.
(22-12-2023 11:09 PM)Olivier schreef: [ -> ](21-12-2023 06:11 PM)vinejo schreef: [ -> ](28-12-2021 07:50 PM)Fre schreef: [ -> ]Servoisine 2016
Tijdens het uitzoeken van mijn wijnen van morgen, botste ik op deze wijn. Een van de meer bekende 1er cru’s uit Givry. Mede door Joblot die eveneens een prachtige cru voortbrengt.
Maar ook deze mag er best zijn. Heerlijke rode vruchten: frisfruitige framboosjes, roosjes ook, een zacht begeleidende fumé, …. In de mond een koele ‘breeze’ van rood fruit, heerlijk ‘gouleyand’ met tinetelende zuurtjes. Wauw, dit is heerlijk! Ik betaalde ter plaatse geen 20 euro. Waar gaan we dat schrijven? Wel, hier natuurlijk
De zoektocht naar de goeie flessen voor morgen gaat door. Maar met een Servoisine in de hand, is dat geen opgave.
Deze Servoisine 2016 meegenomen naar restaurant, Le Noble, mocht m daar voor 20 euro kurkrecht opentrekken.
Wel wel, wat een voltreffer was dat!
Een absoluut héérlijke wijn, lengte, evenwicht, fraicheur, alles had ie.
Mijn tafelgenoot, Franklin, was verrukt.
En hij paste werkelijk perfect bij de tajine van lam.
Tof dat ze dat doen bij Le Noble!
(23-12-2023 06:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?Dat zou je eenvoudig oplossen door zelf dan ook te weigeren
(23-12-2023 12:26 PM)wvd schreef: [ -> ](23-12-2023 06:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?Dat zou je eenvoudig oplossen door zelf dan ook te weigeren
Ik hoor van John dat hij altijd en overal zijn eigen wijnen meeneemt en daar nooit enig probleem mee gehad heeft. Nu ja, hij is dan wel een heel goede klant daar, dat helpt ongetwijfeld. De prijs van kurkgeld zou ook stijgen ook met de reputatie (lees: sterren) van het restaurant.
(23-12-2023 02:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]TOP,(23-12-2023 12:26 PM)wvd schreef: [ -> ](23-12-2023 06:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]Zijn er restaurants waar ze kurkgeld weigeren?Dat zou je eenvoudig oplossen door zelf dan ook te weigeren
Ik hoor van John dat hij altijd en overal zijn eigen wijnen meeneemt en daar nooit enig probleem mee gehad heeft. Nu ja, hij is dan wel een heel goede klant daar, dat helpt ongetwijfeld. De prijs van kurkgeld zou ook stijgen ook met de reputatie (lees: sterren) van het restaurant.
Ik maak er een topicske van