29-06-2014, 10:50 PM
De jonge, gedreven en sympathieke Fabrice Masse nam dit domein recent over van zijn vader, sedertdien stijgt de kwaliteit zienderogen.
We dronken eerst zijn 2013 s uit vat, de meeste waren in malolactische gisting. Dat was volgens Fabrice ook de reden waarom deze wijnen een reductief karakter hadden, de malo zorgt voor co2 prikkeling en die stuwt de dode lies rond in de wijn. De wijnen hadden inderdaad een 'vuil neuske', maar in de mond hadden ze een verrassend mooie materie. De "En Vaut premier cru" had iets meer zuren, daar was de malo nog maar pas begonnen.
Hoewel in 2013 alles tegenzat (te koude winter, te late start van de bloei, iodium, meeldauw en rot, en dan nog regen bij de oogst) konden door grote selectie toch nog een meer dan behoorlijke wijnen worden gemaakt.
We dronken vervolgens eerst de alligoté 2011, die leek wel aangevuld met chardonnay, en ja hoor, het oude perceel (30-60 jaar oud) had drie rijen chardonnay staan...
Een hele mooie betaalbare wijn. In 2012 en 2013 verkocht hij zijn alligote aan de négoce (Bichot in dit geval) vermits hij meer kon krijgen dan mocht hij ze zelf verkopen...
Andere meevaller was de witte Givry Clos de la Brulée, een rijke doch frisse wijn met mooie houttoetsen en fijne mineraliteit. Drie flesjes alhier!
De Village 2012, gemaakt van 3 percelen die normaal apart worden gevinifieerd maar door de schaarste nu samen werden gebotteld was fruitig, vlot, wel eenvoudig, getoast.
De 1er cru Les Veau 2012 was koeler en tamelijk vegetaal, had zelfs wat geranium, niet mijn favoriete Bourgogne-aroma...
De Champ Laloy daarentegen had alles wat de vorige in meer of mindere mate mankeerde: floraliteit, rood fruit, zeer mooie balans, knappe lengte, veel materie, knappe afdronk,... Twee flesjes in de koffer!
Een leuk en lekker bezoek, geen Cote d Or niveau maar prijs kwaliteit zeker de moeite!
PS de gebruikte zwavel is wel van superkwaliteit (zie foto)
Meer foto s zie hier: http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...25583.html
We dronken eerst zijn 2013 s uit vat, de meeste waren in malolactische gisting. Dat was volgens Fabrice ook de reden waarom deze wijnen een reductief karakter hadden, de malo zorgt voor co2 prikkeling en die stuwt de dode lies rond in de wijn. De wijnen hadden inderdaad een 'vuil neuske', maar in de mond hadden ze een verrassend mooie materie. De "En Vaut premier cru" had iets meer zuren, daar was de malo nog maar pas begonnen.
Hoewel in 2013 alles tegenzat (te koude winter, te late start van de bloei, iodium, meeldauw en rot, en dan nog regen bij de oogst) konden door grote selectie toch nog een meer dan behoorlijke wijnen worden gemaakt.
We dronken vervolgens eerst de alligoté 2011, die leek wel aangevuld met chardonnay, en ja hoor, het oude perceel (30-60 jaar oud) had drie rijen chardonnay staan...
Een hele mooie betaalbare wijn. In 2012 en 2013 verkocht hij zijn alligote aan de négoce (Bichot in dit geval) vermits hij meer kon krijgen dan mocht hij ze zelf verkopen...
Andere meevaller was de witte Givry Clos de la Brulée, een rijke doch frisse wijn met mooie houttoetsen en fijne mineraliteit. Drie flesjes alhier!
De Village 2012, gemaakt van 3 percelen die normaal apart worden gevinifieerd maar door de schaarste nu samen werden gebotteld was fruitig, vlot, wel eenvoudig, getoast.
De 1er cru Les Veau 2012 was koeler en tamelijk vegetaal, had zelfs wat geranium, niet mijn favoriete Bourgogne-aroma...
De Champ Laloy daarentegen had alles wat de vorige in meer of mindere mate mankeerde: floraliteit, rood fruit, zeer mooie balans, knappe lengte, veel materie, knappe afdronk,... Twee flesjes in de koffer!
Een leuk en lekker bezoek, geen Cote d Or niveau maar prijs kwaliteit zeker de moeite!
PS de gebruikte zwavel is wel van superkwaliteit (zie foto)
Meer foto s zie hier: http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...25583.html