10-04-2010, 08:10 PM
de 2006 aan het opslurpen, deze Cru Bourgeois Sup ging toch uit de toon vallen op mijn Bordeaux 2006 tasting, voor 10 euro gekocht en voor die prijs is dit wel min of meer OK, voorlopig 86-87
(27-10-2010 03:17 PM)Da Vinci schreef: [ -> ]Ik heb ook twee flesjes 2006 liggen. Wel iets duurder gekocht (13 euro)... Is deze al op dronk of nog enkele jaartjes wachten?
(27-10-2010 04:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Herinner me ook iets van een project met een soort jaarlijkse changement van adviserend oenoloog (vanaf 2005 denk ik), oa Michel Rolland zou de wijn al eens gevinifieerd hebben.
(28-10-2010 03:55 PM)J Sparrow schreef: [ -> ]d'Arsac Margaux 2007, gekocht vorig jaar september bij Aldi voor €12.99. Nog bewaren?
(12-05-2014 07:52 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau d'Arsac 2010 in het glas. 2 uur op voorhand in de karaf, daarna trg in de originele fles. Mooie paarse kleur. Zeer mooie typische Margaux neus. In de mond zeer zachte soepele wijn, geen slechte wijn maar mist verfijning en het karakter dat een grote wijn nodig heeft. De overige 3 flessen gaan we nog wat jaren laten liggen . 88
(12-05-2014 10:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Benz, ik heb zo de indruk dat je meer geluk hebt met Château d'Arsac.
Een paar dagen geleden nog de jaargang 2006 in het glas.
Grote ontgoocheling. Deze 2006 wordt misschien nog iets beter met te ouderen maar wordt nooit groots.
Fundamentele fouten zitten in deze jaargang en heb er spijtig genoeg nog enigen van liggen.
(12-05-2014 10:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ](12-05-2014 07:52 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau d'Arsac 2010 in het glas. 2 uur op voorhand in de karaf, daarna trg in de originele fles. Mooie paarse kleur. Zeer mooie typische Margaux neus. In de mond zeer zachte soepele wijn, geen slechte wijn maar mist verfijning en het karakter dat een grote wijn nodig heeft. De overige 3 flessen gaan we nog wat jaren laten liggen . 88
Benz, ik heb zo de indruk dat je meer geluk hebt met Château d'Arsac.
Een paar dagen geleden nog de jaargang 2006 in het glas.
Grote ontgoocheling. Deze 2006 wordt misschien nog iets beter met te ouderen maar wordt nooit groots.
Fundamentele fouten zitten in deze jaargang en heb er spijtig genoeg nog enigen van liggen.
(27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?
(28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ](27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?
Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.
(28-11-2016 08:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]Maar niets van gemerkt(28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ](27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?
Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.
Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles
(28-11-2016 08:00 AM)vinejo schreef: [ -> ](28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ](27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?
Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.
Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles
(28-11-2016 08:00 AM)vinejo schreef: [ -> ](28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ](27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?
Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.
Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles
(28-11-2016 12:24 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]....................................
Oef, chance!
Ha ha lijkt wel een schrijnwerkerij bij die Bastide Blanche
Ik steek er dan twee rietjes in, een voor te gieten en 1 voor lucht in te laten.