Primitivo 2012
A Mano is een wijndomein van een Amerikaan uit Californië en een Italiaanse uit Friuli. "We made Puglia our home because something is still possible here that is fast disappearing in the rest of the wine world – hand made (A•Mano) great wines that are affordable." (van de website)
In de neus wilde kersen, niet heel complex, maar heel expressief en uitnodigend. In de mond ook de kersjes die direct naar voor komen. Het fruit is mooi rijp, maar toch is deze wijn bijzonder fris door de heel levendige zuren. Mooie combinatie, vind ik, zorgt ervoor dat dit niet zo snel vermoeit, wat ik soms wel heb met wijnen uit puglia. Er zit ook een zekere kruidigheid in, moeilijk te benoemen, maar de wijn kwam het best tot zijn recht met de kruidigste stukjes braadkip waarbij ik deze gedronken heb. Lekker doordrinkwijntje.
Deze primitivo was één van de wijntjes die te proeven was op de Portovino proeverij van wijnen onder 10€.
(06-07-2014 06:00 PM)Olivier schreef: [ -> ]Primitivo 2012
A Mano is een wijndomein van een Amerikaan uit Californië en een Italiaanse uit Friuli. "We made Puglia our home because something is still possible here that is fast disappearing in the rest of the wine world – hand made (A•Mano) great wines that are affordable." (van de website)
In de neus wilde kersen, niet heel complex, maar heel expressief en uitnodigend. In de mond ook de kersjes die direct naar voor komen. Het fruit is mooi rijp, maar toch is deze wijn bijzonder fris door de heel levendige zuren. Mooie combinatie, vind ik, zorgt ervoor dat dit niet zo snel vermoeit, wat ik soms wel heb met wijnen uit puglia. Er zit ook een zekere kruidigheid in, moeilijk te benoemen, maar de wijn kwam het best tot zijn recht met de kruidigste stukjes braadkip waarbij ik deze gedronken heb. Lekker doordrinkwijntje.
Deze primitivo was één van de wijntjes die te proeven was op de Portovino proeverij van wijnen onder 10€.
Dacht dat ik die hier al besproken had maar is blijkbaar niet zo. Zeker al geproefd nochtans en lekker bevonden...
De witte is ook niet slecht (Magnus, een euro of 8), fiano en falanghina. Origineel, veel fruit, exotisch enerzijds, frisse citrus anderzijds. Echt iets voor bij 30° in de schaduw, dat niet meteen op iets anders lijkt.
(25-06-2020 11:52 AM)Jordaens schreef: [ -> ]De witte is ook niet slecht (Magnus, een euro of 8), fiano en falanghina. Origineel, veel fruit, exotisch enerzijds, frisse citrus anderzijds. Echt iets voor bij 30° in de schaduw, dat niet meteen op iets anders lijkt.
Op iets sneller dan zijn schaduw
(06-07-2014 06:00 PM)Olivier schreef: [ -> ]Primitivo 2012
A Mano is een wijndomein van een Amerikaan uit Californië en een Italiaanse uit Friuli. "We made Puglia our home because something is still possible here that is fast disappearing in the rest of the wine world – hand made (A•Mano) great wines that are affordable." (van de website)
In de neus wilde kersen, niet heel complex, maar heel expressief en uitnodigend. In de mond ook de kersjes die direct naar voor komen. Het fruit is mooi rijp, maar toch is deze wijn bijzonder fris door de heel levendige zuren. Mooie combinatie, vind ik, zorgt ervoor dat dit niet zo snel vermoeit, wat ik soms wel heb met wijnen uit puglia. Er zit ook een zekere kruidigheid in, moeilijk te benoemen, maar de wijn kwam het best tot zijn recht met de kruidigste stukjes braadkip waarbij ik deze gedronken heb. Lekker doordrinkwijntje.
Deze primitivo was één van de wijntjes die te proeven was op de Portovino proeverij van wijnen onder 10€.
A-Mano, dat was het project van Mark Shannon en ik dacht een Italiaanse vrouw(?). We hadden die eind jaren 90 alreeds in de Club. Was nooit een hoogvlieger, maar wel een simpele, mooi fruitige wijn en zonder al te hoge alcohol die we meestal wel zien bij Primitivo.
De Primitivo ken ik niet, die ga ik wellicht ook niet in Puglia zoeken, maar die witte is origineel.
Eventjes een zwak moment, waar zou je Primitivo anders gaan zoeken dan in Puglia. Bedoeling was eigenlijk: we hebben laatst een aantal fijne Zinfandels naast Primitivo geproefd en dat viel in het voordeel van de Amerikanen uit.
(08-07-2020 01:34 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Eventjes een zwak moment, waar zou je Primitivo anders gaan zoeken dan in Puglia. Bedoeling was eigenlijk: we hebben laatst een aantal fijne Zinfandels naast Primitivo geproefd en dat viel in het voordeel van de Amerikanen uit.
No worries, de gemiddelde forumbezoeker zal dit ook wel zo verondersteld hebben vermoed ik.
(08-07-2020 01:34 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Eventjes een zwak moment, waar zou je Primitivo anders gaan zoeken dan in Puglia. Bedoeling was eigenlijk: we hebben laatst een aantal fijne Zinfandels naast Primitivo geproefd en dat viel in het voordeel van de Amerikanen uit.
In Caserta, het noorden van Campania. Falerno del Massico. De regio van de Falernum, de cru die voor de Romeinen klonk als een klok. Hun Romanée-Conti als het ware...