Viña Almate 2013
Instapper van dit domein .
100% tempranillo
Donkerrood beetje paarsachtig zelfs ,
Ruikt naar kersen en aardbei .
Smaakt als ie ruikt maar zo fris , soepel en elegant dat deze wijn overkomt.
Waw voor 8 euro een koopje !
In tegenstelling tot het grootste deel van tempranillo's
Die me teleur stelden door hun 'lomp' en wat stroef overkomen.
Een aangename verrassing !
(18-07-2014 09:26 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]In tegenstelling tot het grootste deel van tempranillo's
Die me teleur stelden door hun 'lomp' en wat stroef overkomen.
Een aangename verrassing !
ik snap wat je bedoelt
maar Tempranillo kan ook echt top zijn hoor, en andere "grote" druivensoorten die door een wijnbouwer verneukt worden, kunnen ook grote teleurstellingen opleveren
(18-07-2014 09:35 PM)Kris G schreef: [ -> ] (18-07-2014 09:26 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]In tegenstelling tot het grootste deel van tempranillo's
Die me teleur stelden door hun 'lomp' en wat stroef overkomen.
Een aangename verrassing !
ik snap wat je bedoelt maar Tempranillo kan ook echt top zijn hoor, en andere "grote" druivensoorten die door een wijnbouwer verneukt worden, kunnen ook grote teleurstellingen opleveren
Volkomen gelijk hierin Kris .
Ik heb ook al heel mooi tempranillo's gehad .
Helaas heb ik al meer mindere gehad ...
Zal ook wel een stuk bij mij liggen dat ik soms uit nieuwsgierigheid wijn koop.
Zonder die eerst te kunnen geproefd hebben op een degustatie .
Nuja all part off the game denk ik dan ...
Ik kocht deze in Spanje aan 6 euro, maar 8 euro in België is ook nog heel redelijk voor deze wijn. Waar kocht je dit?
Herinner me ook een artikel (denk in het spaans) gelezen te hebben dat deze wijnmaker heel natuurlijk en terroirgedreven werkt. Het is niet een van de bekende namen in Duero, maar zeker een ontdekking.
Dit was mijn tasting note (van 2012 cuvée): Rood fruit (vooral kers), ook iets balsem-achting en aards, lichte roostertonen (koffie?), subtiele houttoets. Fruitig met geblanceerde zuren en evenwichtige tannines. Zeer goede basiswijn.
Na deze instapversie geproefd te hebben, ben ik ook wel geinteresseerd in zijn "betere" werk, dus laat aub eens weten waar in België te vinden.
(20-07-2014 12:45 PM)buck rogers schreef: [ -> ]Ik kocht deze in Spanje aan 6 euro, maar 8 euro in België is ook nog heel redelijk voor deze wijn. Waar kocht je dit?
Herinner me ook een artikel (denk in het spaans) gelezen te hebben dat deze wijnmaker heel natuurlijk en terroirgedreven werkt. Het is niet een van de bekende namen in Duero, maar zeker een ontdekking.
Dit was mijn tasting note (van 2012 cuvée): Rood fruit (vooral kers), ook iets balsem-achting en aards, lichte roostertonen (koffie?), subtiele houttoets. Fruitig met geblanceerde zuren en evenwichtige tannines. Zeer goede basiswijn.
Na deze instapversie geproefd te hebben, ben ik ook wel geinteresseerd in zijn "betere" werk, dus laat aub eens weten waar in België te vinden.
Hey Buck hier vind je hem
http://www.altrovino.be/shop/nl/viewcate...lla_y_leon
De winkel is in harelbeke maar werkt ook met een verzendingsdienst indien het te ver is voor jouw
.
Ik ben ook van plan net als u het betere werk eens te proeven
Viña Almate 2014 .
100% tempranillo .
Op een degustatie de nieuwe jaargang geproefd en ik kreeg de indruk dat de wijn nog een trapje hoger was van niveau .
Flesje gekocht uiteraard en deze onlangs eens geprobeerd .
Rood met paarse tinten .
In de neus wat bessen , zoete aardbei en iets kruidigs .
In de mond komt dit terug maar de wijn vult goed .
Meer dan de vorige jaargang , ook iets steviger .
Ik ga niet zeggen dat deze lomp is zeker niet .
Maar de vorige jaargang kwam me fijner over .
Ik moet ook men mening herzien en dan prefereer ik toch de '13 ...
Dit is en blijft een heel lekkere instapper .
Benieuwd naar de volgende jaargang , dit huis zal ik blijven volgen ...
El marciano 2015 :
100% Garnacha,
From 70 year-old Garnacha vines grown on decomposed granite soils at a staggering 1,150 meters elevation in the Gredos mountain range. Destemmed, fermented with wild yeasts and raised in steel vat. El Marciano is an ethereal wine with powerful acidity, red fruit, and mineral notes; great wine to pair with roast pork. 150 cases produced.
Donker rood met een tikje paars erin .
30 minuten open ,
Heel bescheiden neus met beetje nougat hinten .
De wijn is ook vrij fris half uur in de koelkast verbleven ( 15 % ) .
De start is ook heel zacht wat rood fruit , viooltjes en ja nougat .
Heel leuke wijn , niet moeilijk maar boeiend !
En een sappig einde .
Maar die scherpe zuren ?
Misschien dat ze onderaan de fles zitten ?
Ik zal het wel te weten komen
(30-05-2016 07:09 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]El marciano 2015 :
100% Garnacha,
From 70 year-old Garnacha vines grown on decomposed granite soils at a staggering 1,150 meters elevation in the Gredos mountain range. Destemmed, fermented with wild yeasts and raised in steel vat. El Marciano is an ethereal wine with powerful acidity, red fruit, and mineral notes; great wine to pair with roast pork. 150 cases produced.
Donker rood met een tikje paars erin .
30 minuten open ,
Heel bescheiden neus met beetje nougat hinten .
De wijn is ook vrij fris half uur in de koelkast verbleven ( 15 % ) .
De start is ook heel zacht wat rood fruit , viooltjes en ja nougat .
Heel leuke wijn , niet moeilijk maar boeiend !
En een sappig einde .
Maar die scherpe zuren ?
Misschien dat ze onderaan de fles zitten ?
Ik zal het wel te weten komen
En als ze niet onderaan zitten, dan moet je nog maar 149 kisten en 5 flessen gaan. Wel gemakkelijk, die kleine opbrengsten...
Dan mag je wel komen helpen hoor !
Na een paar glazen nog steeds geen spoor van de krachtige zuren .
Mij hoor je niet klagen
Lovamor 2016 :
100% albillo .
Vorige zomer van Marc een mooie albillo mogen proeven .
Er ging onmiddellijk een lampje branden .
Toen ik te horen kreeg dat deze wijn ook hieruit vervaardigd was .
Rijp fruit , begint zelf met een licht zoet kantje .
Limonade zou je zelfs kunnen zeggen .
Maar dit is enkel een impressie .
Dit is beendroog en zeer verfrissend !
Hele leuke wijn waarbij je niet te veel hoeft te denken .
Maar toch blijft boeien ...
100 % grenache ( saigné )
Een rosé wijntje .
Dit vraagt eindelijk achter een paar graden meer .
Zeer sappig met minerale toetsen .
Drinkt zeer vlot weg en bezit speelse zuren waardoor je gauw de neiging kan krijgen.
Nog een slokje ,
En nog eentje ,
Nog eentje ,
En ja nog eentje te nemen
.
Viña Almate 2015:
Tjaah opnieuw een schoon glas wijn tegen degelijke prijs.
Dit jaar komt er ook een instapper die wel hout heeft gehad.
Ook benieuwd naar.
Dit is op inox.
Veel sappig fruit , speels zuurtje.
Voldoende diepgang om iets simpel van eten te begeleiden.
Maar vooral heerlijk om zo leeg te slobberen.
Heel lekker met ne Mexicaanse pistolet , tortilla chips en zure room.
La Cosa – The Thing Castilla Y Leon 2016 : 100% Moscatel de Alejandria 2016 : mandarijn , citrus , en zeer levendige zuren, lekker! 90
Opnieuw de Almate 2015 hier in het glas.
Ben aan het overwegen om hier gewoon men huiswijn van te maken.
Heeft zowat alles wat ik verlang zonder te moeilijk te zijn, noch vermoeiend.
De cuvée ondertussen geprobeerd met houtlagering.
Niet mijn ding...
Viña Almate 2016:
Opnieuw vrij donker, paarse kleur.
Het fruit is weer lekker aanwezig.
Ditmaal ietsjes kruidiger precies.
Vol, zeker geen fruitsap.
Maar deze jaargang heeft wel van klassezuurtjes!
Opnieuw zeer tevreden.
Opt einde van die namiddag nog nen La Cosa 2016 opengemaakt.
Tjah, das super lekker!
Almate 2018.
Een van m'n eerste 18's uit een warmere regio.
Schitterende wijn onder de tien euro.
Voor wie houtgelagerde tempranillo zoekt a la parker dit is hem niet
Mijn vrouw vraagt zich af hoe je die Mexicaanse pistolet maakt