25-07-2014, 09:59 AM
Eigenlijk een bijvangst van een aankoop Spaanse wijnen. Zag deze op de website staan en kreeg een goeie recensie van Fallstaff. Hoort bij de beste Sauvignon blanc domeienen van Duitsland ondanks het feit dat ze pas in 2007 gestart zijn.
Sauvignon Blanc, Steingebiss 2013
Einzellage uit Appenhofen. Bij het openen eerst wat grassig eigenlijk meer richting brandnetels (als ie wat langer openstaat zwakt dit serieus af), mineraliteit, heel wat stekelbessen, citrustoetsen en zeste van pompelmoes. In de mond behoorlijke materie en diepte, puur, mineraal, zeer mooie en vinnige zuurtjes (die veel rieslings het nakijken geeft). In de lange afdronk wat kalk en een bittertje.
De wijn krijgt een andere dimensie als ik hem bij een klassieke gerookte zalm met echalotjes drink. De zuurtjes en het vettige van de zalm, één van de betere combinaties die ik al tegenkwam. 91+
Voila nog maar eens bewezen dat bijvangst niet moet weg gegooid worden
Sauvignon Blanc, Steingebiss 2013
Einzellage uit Appenhofen. Bij het openen eerst wat grassig eigenlijk meer richting brandnetels (als ie wat langer openstaat zwakt dit serieus af), mineraliteit, heel wat stekelbessen, citrustoetsen en zeste van pompelmoes. In de mond behoorlijke materie en diepte, puur, mineraal, zeer mooie en vinnige zuurtjes (die veel rieslings het nakijken geeft). In de lange afdronk wat kalk en een bittertje.
De wijn krijgt een andere dimensie als ik hem bij een klassieke gerookte zalm met echalotjes drink. De zuurtjes en het vettige van de zalm, één van de betere combinaties die ik al tegenkwam. 91+
Voila nog maar eens bewezen dat bijvangst niet moet weg gegooid worden