Clos de la Coulée de Serrant 1999
Deze wijn van biodynamicus pur sang Nicolas Joly heeft een intens gele kleur In de neus voor het eerst bij een droge witte wijn...botritys!.
Verder honing en rozijntjes, maar ook vuursteen. Ook in de volle en complexe mond was ie heel erg mineralig, wat hem een mooie fraicheur gaf. In de afdronk domineerden de zuren, wat wijst op nog verdere houdbaarheid.
Ik gaf 'm 92-93 ptn.
Hoe lang had ie in de karaf gezeten? Heb je nog iets kunnen bewaren voor de dagen erna?
Ik heb eens Clos de la Coulée de Serrant gedronken die al dagen openstond naast één die net was opengetrokken en drie keer raden welke de beste was.....
Olaf.
KK, je had hem de dag voordien toch al in de karaf gedaan?
Tja , hij was waarschijnlijk zo goed dat de fles toch vrij rap leeg was? :-)
Ja, dacht het ook, maar enkel KK zelf kan ons alle details geven.
(btw, er was wel nog wat over, niet echt veel veranderd drie dagen nadien...
Yoep, ik had hem de dag ervoor smorgens al in een karaf gedaan.
Qua neus was hij nog niets veranderd toen ik hem terug in de fles goot om
mee te nemen... was een stevig bazeke...
Clos de la Coulée de Serrant 2006
Zat in blinddegustatie met 3 andere chenins en was de enige die onmiddellijk als zodanig (chenin) werd herkend.
Veel te jong maar schitterende wijn. 93/100
Nu misschien geen 60 euro waard maar wie 'm drinkt binnen 20 jaar zal dat misschien weinig geld vinden...
(16-10-2010 09:04 AM)vinejo schreef: [ -> ]Clos de la Coulée de Serrant 2006
Zat in blinddegustatie met 3 andere chenins en was de enige die onmiddellijk als zodanig (chenin) werd herkend.
Veel te jong maar schitterende wijn. 93/100
Nu misschien geen 60 euro waard maar wie 'm drinkt binnen 20 jaar zal dat misschien weinig geld vinden...
Heb je een proefnotitie van deze wijn?
Was 46,00 op domein en met korting ging ik met de 2006 voor 39,00 naar buiten.....
Oeieoei, Jan VdV betaalde er 60 voor...
Proefnotitie maakte ik niet, was typisch chenin, met de mooie zuren in combinatie met een ronde, volle smaak. Aan 39 euro begint het aanvaardbaar te worden..
Geproefd bij Syntra:
Helder schitterend goud geel. Eerst een gesloten neus (maar een halfuurtje gekarafeerd), maar komt na verloop van tijd (geproefd over 3 uur) meer en meer open. Kweepeer, ananas, acaciahoning, subtiele rokerige en notige toetsen. Een goede, maar "bizarre" mondindruk, met niets te vergelijken dat ik al geproefd heb! Zeer elegant, fluweelzachte maar volle body met wat licht wit fruit (peer, abrikoos). Je denkt dat deze wijn heel vet of zoet zou moeten zijn, maar dan komen de heerlijke zuren doorzetten met een minerale onderbouw, waardoor een mooi contrast ontstaat. Mondvullend. Een heel lange finale, met mooie frisse zuren en wat mineraliteit. Punten: 91.
Zou inderdaad misschien iets langer karaf gehad mogen hebben,... heel sprekende TN, bedankt. Kocht onlangs 2006, zal dus nog paar jaren wachten zeker ? Jullie proeven daar blijkbaar alle toppers, hou ons aub op de hoogte Timmy !
(15-02-2011 12:51 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Jullie proeven daar blijkbaar alle toppers,
Gelukkig zitten er nog een paar wijnfreaks, waarvan een enkeling al eens bereid is in de persoonlijke voorraad te grabbelen! Lucky me!
@Timmy
Voor je degustatieverslagen krijg je van mij alvast grote onderscheiding
En het degustatievermogen .... ! Blijven doen, mis dit soms beetje op dit forum...
Bedankt! Ik doe mijn best, al heb ik ook m'n goede en minder goede dagen... En als het over een mooie wijn gaat, is het voor mij altijd gemakkelijker om een mooie TN te schrijven.
Ik las net in een boek over Oostenrijkse wijnen dat refereerde aan een ander wijnboek uit 1979, waar TN's in stonden in de aard van "Dit vinden we lekker." Ja dat kan natuurlijk iedereen, denk ik dan...
TN's worden normalerwijze altijd op CellarTracker gepost, maar zal af en toe hier ook wat posten.
@Vinejo: wanneer kan ik mijn diploma komen halen?
Coulée de Serrant 2006
Veel te jong om lief te hebben maar na enkele uren karaf toch de test gedaan. Kopergele kleur (bestaat dit ?), maar een explosie van appeltjes en peren in de neus. Calvados-impressies. Vermoedelijk eigen aan de jeugdigheid van deze wijn. Puur jus, ook in de mond terug appeltjes en peer. Drinkt zeer vlot weg, te vlot misschien. Zoals Jo reeds opmerkte, de complexiteit zal met de jaren komen. Deed mij beetje denken aan de Alphonse Mellot, Génération XIX in z'n jeugd.
D'r staat in 't midden van de tuin onder de blote hemel een couléeke 04 in de karaf, morgen een tasting note ! 'k Ga hem over 3 of 4 dagen drinken...
(15-07-2012 01:02 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]D'r staat in 't midden van de tuin onder de blote hemel een couléeke 04 in de karaf, morgen een tasting note ! 'k Ga hem over 3 of 4 dagen drinken...
ha, biodynamische karafage, ben benieuwd !
(toch een folieke op gelegd voor de vliegskes?)
Coulée de Serrant 2004
Momenteel eerste proefjes aan het doen. Diep goudgele kleur. Neus nog wat gesloten, wel typische Chenin waarnemingen, kweepeer, witte bloemetjes, beetje honing en was. Rijp geel fruit in de mond (gele perzik), anijs, gedroogde rozijntjes, niet volumineus,... goeie frisse, fijne zuurtjes die lang blijven hangen. Op dronk. Ben benieuwd hoe hij gaat evolueren over de komende dagen...
@Jo, folieke hield stand ondanks de regen...
(15-07-2012 01:10 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Coulée de Serrant 2004
Momenteel eerste proefjes aan het doen. Diep goudgele kleur. Neus nog wat gesloten, wel typische Chenin waarnemingen, kweepeer, witte bloemetjes, beetje honing en was. Rijp geel fruit in de mond (gele perzik), anijs, gedroogde rozijntjes, niet volumineus,... goeie frisse, fijne zuurtjes die lang blijven hangen. Op dronk. Ben benieuwd hoe hij gaat evolueren over de komende dagen...
@Jo, folieke hield stand ondanks de regen...
Vervlakte wat over de komende dagen, mist toch wat body, blijft niet echt boeien, ook de neus werd niet echt intens. Ik vermoed hier toch wat patte du milésime...
De 2006, die blijft meer in m'n geheugen hangen....
Wat bij mij voor altijd in mijn geheugen zal blijven hangen, is de sexy housekeepster van Nicolas.
Ben nog altijd onder de indruk van het feit dat ze 10 mensen kon laten proeven met 1/4 van een fles
, één keer ruiken en je glas was al leeg
Momenteel de '99 in het glas, vrijdag geopend, gedronken en nadien gesloten met vacuvin. Eigenaardige wijn, de meest gele droge witte wijn die ik al gedronken heb. Vrijdag in de neus heel bloemig, rijpe peer, honing. Een frisse aanzet, veel zuren, lange afdronk. Veel aroma's en smaken die ik moeilijk kan plaatsen.
Nu dag 5 dus. Boenwas, honing, wat zoeter dan ervoren. Nog steeds die frisse zure aanzet, maar gebalanceerder. Door de kleur en de neus verwacht je suiker, maar die krijg je niet. Mooie zuren krijg je wel. En weer die lange afdronk. Ik begrijp de hype wel, maar deze wijn is niet helemaal mijn ding. Gekocht bij Divino aan 35 euro.
(25-06-2013 10:33 PM)Franzo schreef: [ -> ]Momenteel de '99 in het glas, vrijdag geopend, gedronken en nadien gesloten met vacuvin. Eigenaardige wijn, de meest gele droge witte wijn die ik al gedronken heb. Vrijdag in de neus heel bloemig, rijpe peer, honing. Een frisse aanzet, veel zuren, lange afdronk. Veel aroma's en smaken die ik moeilijk kan plaatsen.
Nu dag 5 dus. Boenwas, honing, wat zoeter dan ervoren. Nog steeds die frisse zure aanzet, maar gebalanceerder. Door de kleur en de neus verwacht je suiker, maar die krijg je niet. Mooie zuren krijg je wel. En weer die lange afdronk. Ik begrijp de hype wel, maar deze wijn is niet helemaal mijn ding. Gekocht bij Divino aan 35 euro.
Herkenbare TN, ben tot nog toe ook nog niet zwaar onder de indruk geweest van Coulée. Stoofperen, zolderappels...enfin. Een lesgever gaf ons de tip die 24 u te karafferen alvorens te proeven. Ik heb nog twee flesjes 06 liggen maar bijkopen ? Nee, ga ik niet doen !
(25-06-2013 10:40 PM)doc schreef: [ -> ] (25-06-2013 10:33 PM)Franzo schreef: [ -> ]Momenteel de '99 in het glas, vrijdag geopend, gedronken en nadien gesloten met vacuvin. Eigenaardige wijn, de meest gele droge witte wijn die ik al gedronken heb. Vrijdag in de neus heel bloemig, rijpe peer, honing. Een frisse aanzet, veel zuren, lange afdronk. Veel aroma's en smaken die ik moeilijk kan plaatsen.
Nu dag 5 dus. Boenwas, honing, wat zoeter dan ervoren. Nog steeds die frisse zure aanzet, maar gebalanceerder. Door de kleur en de neus verwacht je suiker, maar die krijg je niet. Mooie zuren krijg je wel. En weer die lange afdronk. Ik begrijp de hype wel, maar deze wijn is niet helemaal mijn ding. Gekocht bij Divino aan 35 euro.
Herkenbare TN, ben tot nog toe ook nog niet zwaar onder de indruk geweest van Coulée. Stoofperen, zolderappels...enfin. Een lesgever gaf ons de tip die 24 u te karafferen alvorens te proeven. Ik heb nog twee flesjes 06 liggen maar bijkopen ? Nee, ga ik niet doen !
Same story here... Fel gecontesteerde wijn, beetje zoals Chateau Grillet eigenlijk.
(25-06-2013 11:14 PM)vinejo schreef: [ -> ] (25-06-2013 10:40 PM)doc schreef: [ -> ] (25-06-2013 10:33 PM)Franzo schreef: [ -> ]Momenteel de '99 in het glas, vrijdag geopend, gedronken en nadien gesloten met vacuvin. Eigenaardige wijn, de meest gele droge witte wijn die ik al gedronken heb. Vrijdag in de neus heel bloemig, rijpe peer, honing. Een frisse aanzet, veel zuren, lange afdronk. Veel aroma's en smaken die ik moeilijk kan plaatsen.
Nu dag 5 dus. Boenwas, honing, wat zoeter dan ervoren. Nog steeds die frisse zure aanzet, maar gebalanceerder. Door de kleur en de neus verwacht je suiker, maar die krijg je niet. Mooie zuren krijg je wel. En weer die lange afdronk. Ik begrijp de hype wel, maar deze wijn is niet helemaal mijn ding. Gekocht bij Divino aan 35 euro.
Herkenbare TN, ben tot nog toe ook nog niet zwaar onder de indruk geweest van Coulée. Stoofperen, zolderappels...enfin. Een lesgever gaf ons de tip die 24 u te karafferen alvorens te proeven. Ik heb nog twee flesjes 06 liggen maar bijkopen ? Nee, ga ik niet doen !
Same story here... Fel gecontesteerde wijn, beetje zoals Chateau Grillet eigenlijk.
Nog niet het (on)geluk gehad te kunnen proeven
Ben wel eens benieuwd naar de witte van Rougeard, nog zo'n cultwijntje ? Kempie was geloof ik wel onder de indruk bij Olivier. Die trok er ene open bij z'n laatste bezoek, wat doet hij daar toch voor ?
(25-06-2013 10:40 PM)doc schreef: [ -> ] (25-06-2013 10:33 PM)Franzo schreef: [ -> ]Momenteel de '99 in het glas, vrijdag geopend, gedronken en nadien gesloten met vacuvin. Eigenaardige wijn, de meest gele droge witte wijn die ik al gedronken heb. Vrijdag in de neus heel bloemig, rijpe peer, honing. Een frisse aanzet, veel zuren, lange afdronk. Veel aroma's en smaken die ik moeilijk kan plaatsen.
Nu dag 5 dus. Boenwas, honing, wat zoeter dan ervoren. Nog steeds die frisse zure aanzet, maar gebalanceerder. Door de kleur en de neus verwacht je suiker, maar die krijg je niet. Mooie zuren krijg je wel. En weer die lange afdronk. Ik begrijp de hype wel, maar deze wijn is niet helemaal mijn ding. Gekocht bij Divino aan 35 euro.
Herkenbare TN, ben tot nog toe ook nog niet zwaar onder de indruk geweest van Coulée. Stoofperen, zolderappels...enfin. Een lesgever gaf ons de tip die 24 u te karafferen alvorens te proeven. Ik heb nog twee flesjes 06 liggen maar bijkopen ? Nee, ga ik niet doen !
2006 is geweldig, inderdaad ik karafeer hem ook 24 uur van tevoren. Maar wellicht ook veel bottelvariatie...
(26-06-2013 12:18 AM)de populist schreef: [ -> ] (25-06-2013 10:40 PM)doc schreef: [ -> ] (25-06-2013 10:33 PM)Franzo schreef: [ -> ]Momenteel de '99 in het glas, vrijdag geopend, gedronken en nadien gesloten met vacuvin. Eigenaardige wijn, de meest gele droge witte wijn die ik al gedronken heb. Vrijdag in de neus heel bloemig, rijpe peer, honing. Een frisse aanzet, veel zuren, lange afdronk. Veel aroma's en smaken die ik moeilijk kan plaatsen.
Nu dag 5 dus. Boenwas, honing, wat zoeter dan ervoren. Nog steeds die frisse zure aanzet, maar gebalanceerder. Door de kleur en de neus verwacht je suiker, maar die krijg je niet. Mooie zuren krijg je wel. En weer die lange afdronk. Ik begrijp de hype wel, maar deze wijn is niet helemaal mijn ding. Gekocht bij Divino aan 35 euro.
Herkenbare TN, ben tot nog toe ook nog niet zwaar onder de indruk geweest van Coulée. Stoofperen, zolderappels...enfin. Een lesgever gaf ons de tip die 24 u te karafferen alvorens te proeven. Ik heb nog twee flesjes 06 liggen maar bijkopen ? Nee, ga ik niet doen !
2006 is geweldig, inderdaad ik karafeer hem ook 24 uur van tevoren. Maar wellicht ook veel bottelvariatie...
"En dan nog liefst buiten zetten onder het gesternte !", werd mij ooit door een ex-forumlid aangeraden... Subiet nog rekening houden onder welke maan ? "Wijn en hekserij" ...Populist schrijf daar 's iets over !