29-08-2014, 08:23 PM
[img][/img]
East meets West
1. La Grave à Pomerol 2003
het gedeelte van de fles dat 2 à 3 uren in de karaf had verbleven was geöxideerd , er was gelukkig nog wat in de fles gebleven
lage aciditeit (verklaart ook de snelle oxidatie) maar heeft wel wa punch, bitterke in de afdronk, wordt snel beter in het glas : fruit komt er mooi door, vnl rood fruit : aardbei met een heel klein beetje poedersuiker op, is nu perfect op dronk, maar je kan/mag dit niet meer laten liggen, 89
2. Castellucci Miano Perricone Perric.One Sicilia IGT 2008
in de neus jong rood fruit en kers, in de mond complex, afgelijnde zuren en een mooie aciditeit die wel duidelijk aanwezig is maar nooit opdringerig wordt, fris en een fruitige afdronk, wel nog een 2-tal jaren geduld vooraleer dit op zijn max zit, 90
3. Terre Rosse Degrassi Teran 2005
in de neus de nodige dosis zuren, in de mond fris, cassis, weinig tot geen bitterheid, het zijn de zuren die de show stelen en voor de frisheid zorgen, wat wel een risico in houdt bij een te lange bewaring, is nu op dronk en ik zou dit niet te lang niet meer laten liggen, eens die zuren weg zijn zit je met een platte wijn vrees ik, wel een wijn die zijn terroir bloot geeft, maar misschien toch iets te veel keuze voor rendement, hij mist wat concentratie, maar wel een hele mooie ontdekking uit Kroatië, 89
4. Luddite 2009
100 % Shiraz uit Zuid-Afrika, was al enkele uren ontkurkt (zonder karaf), 1e indruk : er ontploft iets in mijn mond, maar wat zuurstof bracht gelukkig beterschap maar blijft aan de (te) jonge kant, het geheel versmelt wel wat beter, maar ik blijf er een lichte onbalans in vinden : te hoge aciditeit en voor mij gewoon een beetje "te", iets meer elegantie zou niet misstaan, is nu precies een ongeleide kernkop, maar ik geef deze wijn het voordeel van de twijfel, ik denk dat kelderrust hier wonderen kan doen, 88+
5. Giscours Margaux 2000
2 uren karaf, vol, concentratie, gedoseerde power, 1e indruk was dat hij nog te jong was, maar na een kwartier in het glas kwam hij mooi open, blauwe bes, hij moet het echt hebben van zijn complexe fruitigheid, ergens denk ik dat dit geen super bewaarwijn is, hij moet het echt van zijn fruit hebben, en na een 45 min of zo in het glas verloor hij zijn frisse fruit en dit gaf toch een mindere indruk, geen haast bij, maar toch niet te lang meer laten liggen en niet overdrijven met de karaf 91
6. Leth Reserve Blauer Zweigelt 2011
purpere kleur, in de neus vioolkes, floraal, lichte structuur, hij heeft een zoet kantje, iets om jong te drinken, 86
East meets West
1. La Grave à Pomerol 2003
het gedeelte van de fles dat 2 à 3 uren in de karaf had verbleven was geöxideerd , er was gelukkig nog wat in de fles gebleven
lage aciditeit (verklaart ook de snelle oxidatie) maar heeft wel wa punch, bitterke in de afdronk, wordt snel beter in het glas : fruit komt er mooi door, vnl rood fruit : aardbei met een heel klein beetje poedersuiker op, is nu perfect op dronk, maar je kan/mag dit niet meer laten liggen, 89
2. Castellucci Miano Perricone Perric.One Sicilia IGT 2008
in de neus jong rood fruit en kers, in de mond complex, afgelijnde zuren en een mooie aciditeit die wel duidelijk aanwezig is maar nooit opdringerig wordt, fris en een fruitige afdronk, wel nog een 2-tal jaren geduld vooraleer dit op zijn max zit, 90
3. Terre Rosse Degrassi Teran 2005
in de neus de nodige dosis zuren, in de mond fris, cassis, weinig tot geen bitterheid, het zijn de zuren die de show stelen en voor de frisheid zorgen, wat wel een risico in houdt bij een te lange bewaring, is nu op dronk en ik zou dit niet te lang niet meer laten liggen, eens die zuren weg zijn zit je met een platte wijn vrees ik, wel een wijn die zijn terroir bloot geeft, maar misschien toch iets te veel keuze voor rendement, hij mist wat concentratie, maar wel een hele mooie ontdekking uit Kroatië, 89
4. Luddite 2009
100 % Shiraz uit Zuid-Afrika, was al enkele uren ontkurkt (zonder karaf), 1e indruk : er ontploft iets in mijn mond, maar wat zuurstof bracht gelukkig beterschap maar blijft aan de (te) jonge kant, het geheel versmelt wel wat beter, maar ik blijf er een lichte onbalans in vinden : te hoge aciditeit en voor mij gewoon een beetje "te", iets meer elegantie zou niet misstaan, is nu precies een ongeleide kernkop, maar ik geef deze wijn het voordeel van de twijfel, ik denk dat kelderrust hier wonderen kan doen, 88+
5. Giscours Margaux 2000
2 uren karaf, vol, concentratie, gedoseerde power, 1e indruk was dat hij nog te jong was, maar na een kwartier in het glas kwam hij mooi open, blauwe bes, hij moet het echt hebben van zijn complexe fruitigheid, ergens denk ik dat dit geen super bewaarwijn is, hij moet het echt van zijn fruit hebben, en na een 45 min of zo in het glas verloor hij zijn frisse fruit en dit gaf toch een mindere indruk, geen haast bij, maar toch niet te lang meer laten liggen en niet overdrijven met de karaf 91
6. Leth Reserve Blauer Zweigelt 2011
purpere kleur, in de neus vioolkes, floraal, lichte structuur, hij heeft een zoet kantje, iets om jong te drinken, 86