Vandaag nog weer eens een keer in Hasselt geweest, lekker geluncht bij JER en als aperitief natuurlijk een glas champagne gedronken. Heerlijk vind ik dat, gewoon champagne per glas kunnen bestellen, dat is in Nederland op veel plaatsen helaas niet mogelijk. Wat dat betreft heeft België een veel betere eet- en drinkcultuur..! Gelukkig woon ik maar een paar km van de grens
zodat ik toch regelmatig even kan komen genieten van jullie gastvrijheid.
Nu zou ik graag eens een aantal verschillende champagnes willen kopen, maar welke? Kunnen jullie mij e.e.a. aanbevelen? Het hoeven geen dure Cru's te zijn, gewone NV en ik zou tot zo'n 25 euro per fles willen gaan, of is dat een illusie? Ik hou wel van een zachte tot stevige mousse en een beetje gistsmaak.
Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt!
Prijs kwaliteit zou ik naar soutiran (colruyt) @ 24 aanwijzen als gewone brut. Als blanc de blancs mesnil experience (auchan) @ 23 euro. Autreau 1 cru @ 21 euro bij Crombé (kortrijk). Of thribaullt schoessler brut @ 21 euro
Als je echt een aantal flessen wil kopen bekijk je best even dit forum (bubbelbabbels), je noteert de Champagne tips en rijdt richting Epernay...
Mijn ervaringen.
Superlekker: Bollinger, Bollinger RD ( maar niet echt goedkoop), De Castellane, Joseph Perrier, Perrier Jouet.
Qua prijs /kwaliteit vind ik De Castellane niet slecht. Of Perrier Jouet.
Minder vind ik Moët & Chandon - Dom Perignon bv. vind ik echt zijn geld niet waard.
Dan geef ik hetzelfde bedrag liever uit een een flesje KRUG.
Colruyt heeft destijds DELBECK gehad ( vintages geloof ik ), man die waren suuuuuuuperlekker !
Nu 25 euro per fles moet wel lukken voor een De Castellane denk ik.
Castellane in auchan kost net 20 euro
Hallo heren, allereerst bedankt voor jullie tips en adviezen. Naar de Champagne afreizen zit er op dit moment even niet in, maar ik heb in ieder geval alvast de Brut de Castellane besteld bij de Delhaize (€ 16,79). De Soutiran kan ik de volgende keer als ik bij de Colruyt ben ook meenemen, dus die ga ik ook proberen.
Ik ben zelf ook geen fan van bv. Moët, heb wel altijd graag Veuve Cliquot en Charles Heidsieck gedronken, maar die zijn me inmiddels toch te duur geworden, ik kan ze in ieder geval niet meer onder de 40 euro vinden.
Maar ik ga al jullie tips nog eens serieus bekijken en ook de bubbelbabbels er op naslaan en tijdens de volgende vakantie/reis naar Frankrijk in ieder geval e.e.a. inslaan!
(06-09-2014 06:09 PM)Monique schreef: [ -> ]Maar ik ga al jullie tips nog eens serieus bekijken en ook de bubbelbabbels er op naslaan en tijdens de volgende vakantie/reis naar Frankrijk in ieder geval e.e.a. inslaan!
is inderdaad wel de moeite. Aan 15-20€ kan je ter plaatse héél mooie kwaliteit vinden!
Serge Pierlot en Dhondt-Grellet vond ik er goede P/K
Billecart Salmon blijft voor mij de topper p/q
Pierre Moncuit, een paar jaar terug iets van 22euro ter plaatse.
(12-09-2014 12:42 AM)Venne schreef: [ -> ]Billecart Salmon blijft voor mij de topper p/q
volledig met je eens Venne! Alleen de rose van dit huis vind ik niet ok voor de prijs
(12-09-2014 10:28 AM)Pietn schreef: [ -> ] (12-09-2014 12:42 AM)Venne schreef: [ -> ]Billecart Salmon blijft voor mij de topper p/q
volledig met je eens Venne! Alleen de rose van dit huis vind ik niet ok voor de prijs
Vind ik ook super ! Enig idee wat die ter plaatse kost ? Kwestie van een volgende trip voor te bereiden. Hier is dat al gauw 30 à 35 €, niet ?
Iemand enig idee wat ze bvb vragen voor een gewone Bolinger bij Bolinger zelf of een Billecart Salmon? Schelen die prijzen echt zoveel dan pakweg bij Auchan? Ik veronderstel toch wel maar of het de moeite is om naar de Champagne twee uren te bollen en dan twee uren terug voor zo'n Champagnes? En vooral, kan je daar zomaar over de vloer komen, proeven, bestellen, betalen en terug vertrekken?
Heb enkel ervaring bij kleinere Champagneboeren...maar die vind je dan niet in de warenhuizen en moeilijk te vergelijken dus.
(13-09-2014 01:35 PM)Stievie schreef: [ -> ]Iemand enig idee wat ze bvb vragen voor een gewone Bolinger bij Bolinger zelf of een Billecart Salmon? Schelen die prijzen echt zoveel dan pakweg bij Auchan? Ik veronderstel toch wel maar of het de moeite is om naar de Champagne twee uren te bollen en dan twee uren terug voor zo'n Champagnes? En vooral, kan je daar zomaar over de vloer komen, proeven, bestellen, betalen en terug vertrekken?
Heb enkel ervaring bij kleinere Champagneboeren...maar die vind je dan niet in de warenhuizen en moeilijk te vergelijken dus.
Bij bollinger is er geen of nauwelijks prijsverschil.
de Castellane
uit de plaatselijke Delhaize in promo aan 17.5 euro of zoiets.
Een elegante champagne, vrij simpel wel, zoek hier niet de grote complexiteit dit je bij kleinere boeren kan vinden voor dit geld. Na opzoeken bleek deze 9g/l dosage te hebben, het leek eigenlijk minder (als compliment bedoeld dus). Goed gemaakt, ik vond deze heel evenwichtig, wat mij wel wat positief heeft verrast.
(04-01-2019 11:42 AM)Hugel schreef: [ -> ]de Castellane
uit de plaatselijke Delhaize in promo aan 17.5 euro of zoiets.
Een elegante champagne, vrij simpel wel, zoek hier niet de grote complexiteit dit je bij kleinere boeren kan vinden voor dit geld. Na opzoeken bleek deze 9g/l dosage te hebben, het leek eigenlijk minder (als compliment bedoeld dus). Goed gemaakt, ik vond deze heel evenwichtig, wat mij wel wat positief heeft verrast.
Bedankt voor de tip ... staat inderdaad momenteel aan 2+1 gratis. Toch even proberen aan die prijs.
(05-01-2019 10:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (04-01-2019 11:42 AM)Hugel schreef: [ -> ]de Castellane
uit de plaatselijke Delhaize in promo aan 17.5 euro of zoiets.
Een elegante champagne, vrij simpel wel, zoek hier niet de grote complexiteit dit je bij kleinere boeren kan vinden voor dit geld. Na opzoeken bleek deze 9g/l dosage te hebben, het leek eigenlijk minder (als compliment bedoeld dus). Goed gemaakt, ik vond deze heel evenwichtig, wat mij wel wat positief heeft verrast.
Bedankt voor de tip ... staat inderdaad momenteel aan 2+1 gratis. Toch even proberen aan die prijs.
Castellane is een champagne voor liefhebbers van een hoge acciditeit. Persoonlijk vind ik hem minder als apero maar fantastisch met een stuk vis .