10-09-2014, 10:41 PM
Inzolia 2012
Direct na openen stuift er als het ware sauvignon uit de fles. Wat later wordt de citrus meer exotisch fruit. Maar dat alles vervliegt vrij snel om te stabiliseren bij gekonfijte citroen, maar ook een zekere kruidigheid, die me wat doet denken aan witte grenache... Precies ook wat amandel.
In de mond grotendeels bevestiging. Het is vooral de gekonfijte citroen die de boventoon voert, ondersteund door de amandel die er meer doorkomt naar een einde (bittertje). Wat me een beetje stoort in de mond zijn de zuren, die weinig verfijnd overkomen. De neus is eleganter en complexer dan de mond.
Niet helemaal mijn ding, maar voor een goede 5€ het proberen waard. Kan me ook wel inbeelden dat dit beter tot zijn recht komt bij eten. Zo een koude zalm met een laagje gelatine op en een schijfje citroen. Good ol' times...
Direct na openen stuift er als het ware sauvignon uit de fles. Wat later wordt de citrus meer exotisch fruit. Maar dat alles vervliegt vrij snel om te stabiliseren bij gekonfijte citroen, maar ook een zekere kruidigheid, die me wat doet denken aan witte grenache... Precies ook wat amandel.
In de mond grotendeels bevestiging. Het is vooral de gekonfijte citroen die de boventoon voert, ondersteund door de amandel die er meer doorkomt naar een einde (bittertje). Wat me een beetje stoort in de mond zijn de zuren, die weinig verfijnd overkomen. De neus is eleganter en complexer dan de mond.
Niet helemaal mijn ding, maar voor een goede 5€ het proberen waard. Kan me ook wel inbeelden dat dit beter tot zijn recht komt bij eten. Zo een koude zalm met een laagje gelatine op en een schijfje citroen. Good ol' times...