Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien"
Laat me jullie suggesties maar horen.
(13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: [ -> ]Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien"
Laat me jullie suggesties maar horen.
je kan altijd eens proberen met ne schonen pinot noir of nen tempranillo
(13-09-2014 08:05 PM)shiraz schreef: [ -> ] (13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: [ -> ]Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien"
Laat me jullie suggesties maar horen.
je kan altijd eens proberen met ne schonen pinot noir of nen tempranillo
Is misschien wel een idee maar eigenlijk dacht ik eerder aan een witte wijn ...
(13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: [ -> ]Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien"
Laat me jullie suggesties maar horen.
is het het recept van Jeroen Meus? Ik heb eens naar het videootje gekeken. Hij gebruikt room voor zijn mosterdsaus. Dus ik zou gaan voor een stevige rijke witte. Ik dacht aan een Meursault, maar hij gebruikt dan nootmuskaat voor de witlof, en die witlof heeft ook iets bitters. Dus niet gemakkelijk... Misschien kan je voor het kruidige gaan, en een (halfdroge) gewürztraminer proberen? Ofwel ga je mee met het bittertje van de witlof en dan denk ik spontaan aan de fiano di avellino die ik onlangs gedronken heb.
Moeilijk... Benieuwd wat het zal worden!
(13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: [ -> ]Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien"
Laat me jullie suggesties maar horen.
Een iets stevigere Grüner Veltliner misschien...? Ik vind Grüner Veltliner een van de meest veelzijdige druivensoorten/wijnen met een enorm aanpassingsvermogen. Zout, romig, kruidig, bitter,... de Veltliner trekt zich altijd uit de slag is mijn ondervinding.
De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling.
Ik denk dat je daar wel een voorraadje van liggen hebt
(13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling.
Ik denk dat je daar wel een voorraadje van liggen hebt
Dat is ook een beetje mijn gedacht. Die mosterd is inderdaad DE bepalende factor. Zou ik dan best een droge of eerder een halfdroge stijl nemen?
Momenteel is mijn voorraad droge nog wel een beetje groter dan de halfdroge
(13-09-2014 10:43 PM)Innesto schreef: [ -> ]Een iets stevigere Grüner Veltliner misschien...? Ik vind Grüner Veltliner een van de meest veelzijdige druivensoorten/wijnen met een enorm aanpassingsvermogen. Zout, romig, kruidig, bitter,... de Veltliner trekt zich altijd uit de slag is mijn ondervinding.
Ik zou inderdaad een Fritsch Schlossberg kunnen proberen. Geen slecht idee!
(13-09-2014 11:05 PM)carl schreef: [ -> ] (13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling.
Ik denk dat je daar wel een voorraadje van liggen hebt
Dat is ook een beetje mijn gedacht. Die mosterd is inderdaad DE bepalende factor. Zou ik dan best een droge of eerder een halfdroge stijl nemen?
Momenteel is mijn voorraad droge nog wel een beetje groter dan de halfdroge
probeer de beide en laat het ons weten welke beste matched
(13-09-2014 11:10 PM)shiraz schreef: [ -> ] (13-09-2014 11:05 PM)carl schreef: [ -> ] (13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling.
Ik denk dat je daar wel een voorraadje van liggen hebt
Dat is ook een beetje mijn gedacht. Die mosterd is inderdaad DE bepalende factor. Zou ik dan best een droge of eerder een halfdroge stijl nemen?
Momenteel is mijn voorraad droge nog wel een beetje groter dan de halfdroge
probeer de beide en laat het ons weten welke beste matched
Ben ook benieuwd wat het wordt... Eerste gedacht was ook riesling (mag gerust halfzoet zijn) of pinot gris, maar ik denk dat een Zuiderse witte het ook niet slecht zou doen (grenache blanc, marsanne, rousanne,..).
Toch is ook shiraz zijn pinotoptie (lees: pinoo- optie) niet zo gek.
Allez, al drie fleskens open, doe het voor de wetenschap! ;-)
(14-09-2014 01:45 AM)vinejo schreef: [ -> ] (13-09-2014 11:10 PM)shiraz schreef: [ -> ] (13-09-2014 11:05 PM)carl schreef: [ -> ] (13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling.
Ik denk dat je daar wel een voorraadje van liggen hebt
Dat is ook een beetje mijn gedacht. Die mosterd is inderdaad DE bepalende factor. Zou ik dan best een droge of eerder een halfdroge stijl nemen?
Momenteel is mijn voorraad droge nog wel een beetje groter dan de halfdroge
probeer de beide en laat het ons weten welke beste matched
Ben ook benieuwd wat het wordt... Eerste gedacht was ook riesling (mag gerust halfzoet zijn) of pinot gris, maar ik denk dat een Zuiderse witte het ook niet slecht zou doen (grenache blanc, marsanne, rousanne,..).
Toch is ook shiraz zijn pinotoptie (lees: pinoo- optie) niet zo gek.
Allez, al drie fleskens open, doe het voor de wetenschap! ;-)
Mijn eerste idee was ook: Wit maar 't moet stevig zijn. Benieuwd naar de conclusies...
Wit en stevig dan zou ik nog durven zeggen .
La grapperie -aphrodite 2009 .
Is wel nen chenin blanc .
Schiet me niet af , ken hier weinig van het 'matchen '
Maar ik weet zeker dat dit een stevige witte is
(14-09-2014 10:01 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Wit en stevig dan zou ik nog durven zeggen .
La grapperie -aphrodite 2009 .
Is wel nen chenin blanc .
Schiet me niet af , ken hier weinig van het 'matchen '
Maar ik weet zeker dat dit een stevige witte is
Lijkt me ook een zeer plausibele mogelijkheid!
Allez, Carl, vier flesjes uitproberen, dat wordt fun
Als ge twijfels hebt Carl ik heb een flesje liggen en lust wel konijn ...
@ vinejo
4 wijnen voor 1 gerecht . Zo wil ik elke dag aan tafel schuiven !
't zal een wijnkonijn met mosterd zijn
Als je nog een vijfde wijn erbij wil: ik herinner mij een Barbera d'Alba van Pio Cesare bij varkensgebraad in graanmosterdsaus en dat paste wonderwel.
(13-09-2014 10:43 PM)Innesto schreef: [ -> ] (13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: [ -> ]Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien"
Laat me jullie suggesties maar horen.
Een iets stevigere Grüner Veltliner misschien...? Ik vind Grüner Veltliner een van de meest veelzijdige druivensoorten/wijnen met een enorm aanpassingsvermogen. Zout, romig, kruidig, bitter,... de Veltliner trekt zich altijd uit de slag is mijn ondervinding.
Lees dit nu pas maar in wit was GV ook mijn eerste gedacht
En wat is het geworden, Carl?
(15-09-2014 06:49 PM)Olivier schreef: [ -> ]En wat is het geworden, Carl?
Konijn staat pas eind volgende week op het programma. Ik wou er een beetje op tijd bij zijn
Ik denk dat het een Gruner Veltliner of een droge riesling zal worden. Ik laat nog iets weten
Wat is het eigenlijk geworden, carl?
(30-09-2014 06:28 PM)Olivier schreef: [ -> ]Wat is het eigenlijk geworden, carl?
Ne frit van de frituur ;-)
Uiteindelijk is het gerecht een beetje aangepat en de wijn dus ook. Er zijn meer groenten (champignons, gouduitjes, wortels) en room in het gerecht gekomen. Ik heb dit gecombineerd met een CdR Viret Renaissance 2006 uit magnum bij geschonken die meer dan overtuigde. Al een beetje tertiair, Zuur fruit, natuurlijke toets, zeer zacht, uitgerijpt, met nog voldoende kracht. Prachtig. 91
Bij mij vandaag ook Konijn,
maar dan met de gebruikelijke bruine saus.
De creusette pot in, aanbakken, er weer uithalen,
ajuintjes en sjalotten aanbakken, konijn er terug bij met Prunolax (als vervangmiddel voor de pruimen) en een klein flesje rode wijn erbij kiepen.
En dan nu de hamvraag: welke wijn serveer ik hierbij? Suggesties?
Ik kan wel geen week wachten zoals Carl: 't is voor vanavond
(31-01-2015 12:35 PM)Bert schreef: [ -> ]Bij mij vandaag ook Konijn,
maar dan met de gebruikelijke bruine saus.
De creusette pot in, aanbakken, er weer uithalen,
ajuintjes en sjalotten aanbakken, konijn er terug bij met Prunolax (als vervangmiddel voor de pruimen) en een klein flesje rode wijn erbij kiepen.
En dan nu de hamvraag: welke wijn serveer ik hierbij? Suggesties?
Ik kan wel geen week wachten zoals Carl: 't is voor vanavond
Volgens mij hebt gij nog een stevige Moulin a Vent liggen. Lijkt me perfect. Of is t Lapin à Vent.. ;-)
Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk!
Bert zijn Bojovoorraad is blijkbaar reeds intestinale wegen opgegaan maar ik vermoed dat hij een Legros NSG heeft opengetrokken in de plaats
(31-01-2015 05:55 PM)Abouriou schreef: [ -> ]Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk!
Monastrell, ja, mourvedre, nee..