14-09-2014, 08:03 PM
Straffe ontdekking. Wijnen die Bourgondisch zijn van aard. Gamay die beter is dan menig pinot noir. Niet goedkoop voor Beaujolais, spotgoedkoop in vergelijking met vele Bourgognes van dezelfde kwaliteit.
Labruyère is een familiebedrijf (1958) van 14 ha, eigendom van de gerenommeerde Bourgondier jaques Prieur.
In 2006 kocht men ook de Pomerol Chateau Rouget. Stijgend in kwaliteit en aanzien.
Ook in Champagne heeft men ondertussen een domein (in Verzenay,, Christian Busin- wordt binnenkort ook Labruyéère)
Maar alles begon dus in de Beaujolais.
Champs de coeur, Moulin a vent 2007
We begonnen al meteen met een Bojo van zeven jaar oud...
Putje in de neus, aards
Werd toen nog semi-carbonique gemaakt (ondertussen is men daarvan afgestapt--> nu klassieke vinificatie)
In de mond zeer mooi, lijkt een mooie Bourgogne, afdronk is knap.
89. Wat een starter.
Le Clos 2008
Zeer veel graniet in de ondergrond, percelen liggen aan de molen van Moulin à Vent
Dit is de enige "monopole" van de streek.
Ook een perceel dat in aanmerking komt voor de promovering naar (het nog vast te leggen) "premier cru"
In de neus chicorei, donker(!) fruit, zuurtjes. In de mond meer uitgesproken dan vorige wijn, meer fraicheur maar ook meer tannines en strenger. Heeft nog zeker twee jaar extra nodig 88+
Ondertussen leren we dat men in 2012 zwaar heeft geleden onder de hagelbuien, men verloor 40-45% van de opbrengst.
En we dronken een cuvee waarvan ik de naam niet noteerde, wel de TN
Fragiele neus, koel rood fruit, grafiet.
100% ontsteeld, twee trieertafels
(Gamay is moeilijk te ontstelen)
4 dagen koude maceratie
Na 4 dagen verhoogt men de temp naar 28C°
Gisting duurt 20tal dagen
Wijn wordt gelagerd in 5% nieuwe vaten.
De rest is afkomstig van de vatEn van de WITTE wijnen van Jaques Prieur.
De wijn rust 15-18 maanden op deze vaten.
Grande Cuvee 2012
Bourgogneneus, zeer mooie structuur en evenwicht, 90
Grande Cuvee 2009
Een volledig andere wijn dan de vorige, veel meer fruit, voller. Maar toch wel fris en gestructureerd.
Mist wel wat het krokante van een Beaujolais.
89
Champs de Coeur 2011
Heel fijne neus, cacao en licht vegetaal.
Zacht en behoorlijk lang in de mond, aards.
Wel wat houtinvloeden, maar gemodereerd.
Zeer mooi, 91
Le Carquelin 2011
Ligt ook dicht bij de molen.
Een "duopole"met Chateau de Jaques (van Louis Jadot)
Opbrengst van 35 hl/ha
Alweer een Bourgogne-neus, met ceder en sigarenkistje.
Minder zacht dan vorige (meer tannines) maar kan met wat tijd de vorige nog overtreffen. Behoorlijk top hoor. 91+
Le Clos 2011
Ho...
Drinken we hier een Pomerol of een Bojo...?
Heerlijk aroma.
De mond wordt door mooie zuurtjes gedragen, het Pomerolgevoel verdwijnt wat en evolueert naar een Bourgogne-feeling. Klein bittertje op t eind
Zéér beloftevol, 91+
Hier zei men over 2011 dat het meer naar 2009 neigt, "des vins plus denses"
2012 lijkt meer op 2010 ("krokantere" wijnen)
Oké, je hebt hier niet de typiciteit van Beaujolais, de wijnen zijn meer Bourgognesk, maar wat een kwaliteit!
Labruyère is een familiebedrijf (1958) van 14 ha, eigendom van de gerenommeerde Bourgondier jaques Prieur.
In 2006 kocht men ook de Pomerol Chateau Rouget. Stijgend in kwaliteit en aanzien.
Ook in Champagne heeft men ondertussen een domein (in Verzenay,, Christian Busin- wordt binnenkort ook Labruyéère)
Maar alles begon dus in de Beaujolais.
Champs de coeur, Moulin a vent 2007
We begonnen al meteen met een Bojo van zeven jaar oud...
Putje in de neus, aards
Werd toen nog semi-carbonique gemaakt (ondertussen is men daarvan afgestapt--> nu klassieke vinificatie)
In de mond zeer mooi, lijkt een mooie Bourgogne, afdronk is knap.
89. Wat een starter.
Le Clos 2008
Zeer veel graniet in de ondergrond, percelen liggen aan de molen van Moulin à Vent
Dit is de enige "monopole" van de streek.
Ook een perceel dat in aanmerking komt voor de promovering naar (het nog vast te leggen) "premier cru"
In de neus chicorei, donker(!) fruit, zuurtjes. In de mond meer uitgesproken dan vorige wijn, meer fraicheur maar ook meer tannines en strenger. Heeft nog zeker twee jaar extra nodig 88+
Ondertussen leren we dat men in 2012 zwaar heeft geleden onder de hagelbuien, men verloor 40-45% van de opbrengst.
En we dronken een cuvee waarvan ik de naam niet noteerde, wel de TN
Fragiele neus, koel rood fruit, grafiet.
100% ontsteeld, twee trieertafels
(Gamay is moeilijk te ontstelen)
4 dagen koude maceratie
Na 4 dagen verhoogt men de temp naar 28C°
Gisting duurt 20tal dagen
Wijn wordt gelagerd in 5% nieuwe vaten.
De rest is afkomstig van de vatEn van de WITTE wijnen van Jaques Prieur.
De wijn rust 15-18 maanden op deze vaten.
Grande Cuvee 2012
Bourgogneneus, zeer mooie structuur en evenwicht, 90
Grande Cuvee 2009
Een volledig andere wijn dan de vorige, veel meer fruit, voller. Maar toch wel fris en gestructureerd.
Mist wel wat het krokante van een Beaujolais.
89
Champs de Coeur 2011
Heel fijne neus, cacao en licht vegetaal.
Zacht en behoorlijk lang in de mond, aards.
Wel wat houtinvloeden, maar gemodereerd.
Zeer mooi, 91
Le Carquelin 2011
Ligt ook dicht bij de molen.
Een "duopole"met Chateau de Jaques (van Louis Jadot)
Opbrengst van 35 hl/ha
Alweer een Bourgogne-neus, met ceder en sigarenkistje.
Minder zacht dan vorige (meer tannines) maar kan met wat tijd de vorige nog overtreffen. Behoorlijk top hoor. 91+
Le Clos 2011
Ho...
Drinken we hier een Pomerol of een Bojo...?
Heerlijk aroma.
De mond wordt door mooie zuurtjes gedragen, het Pomerolgevoel verdwijnt wat en evolueert naar een Bourgogne-feeling. Klein bittertje op t eind
Zéér beloftevol, 91+
Hier zei men over 2011 dat het meer naar 2009 neigt, "des vins plus denses"
2012 lijkt meer op 2010 ("krokantere" wijnen)
Oké, je hebt hier niet de typiciteit van Beaujolais, de wijnen zijn meer Bourgognesk, maar wat een kwaliteit!