15-09-2014, 08:09 PM
Bezocht in juli.
Jonge gast, nen 'alternatieven' Zijn grootvader was een Belg (genoeg Rottiersen in Vlaanderen)
Is afkomstig van Chablis, begonnen in 2007 in Moulin, huurt nog alles. We reden met hem richting kerkhof, daar heeft ie 1 ha wijnstokken. Over de eerste vier rijen vanaf het kerkhof was hij duidelijk: Ils poussent... zeer vruchtbare grond dus ;-)
In 2013 had men regen tijdens de oogst.
Men trieert al in de wijngaard, Richard is nogal kieskeurig op zijn plukkers (enkel familie en goede vrienden)
Gemiddeld staan er 10000 stokken per hectare, concurrentie van gras is dus niet nodig (hoe meer stokken/ha hoe beter)
Onder de 60 cm aarde en zand ligt er een granieten bodem.
Stokken zijn gemiddeld 55 jaar oud.
Champs de Coeur 2013 (uit vat)
Bodem is zand en leem, geeft zachte, fruitige wijnen.
La Bruyre 2013 (vat)
Bos en heide in de neus, iets kruidiger, mond nog wat onevenwichtig
Blijkbaar proefden we ook een cuvee die hij "Borderline" noemde.
Beaujolais Villages 2013
semi-carbonique
Moulin a vent 2013
5 percelen in een blend: heel knapperige wijn, behoorlijk veel tannine voor een gamay.
Richard raad aan zijn wijnen te drinken in de eerste 2 jaar, er dan van af te blijven tot ze een jaar of zeven zijn-- dan pinoteren ze..
Dernier Souffle 2013
De neus is streng en gesloten.
Veel structuur in de mond, zeer tanninerijk. 87
Dernier Souffle 2012
Volledig andere neus, cassis, mond is sappig 12-14 dagen fermentatie voor deze cuvee 89
Moulin a Vent 2011
2011 vindt Richard beter zelfs dan 2009. Een groot jaar in de streek.
Champs de Coeur Grand Vin 2011
Bourgognesk! Schitterende wijn. 91
We eindigden met een 2010 , een 'gewoner ' jaar in de streek.
Van deze laatste wijn vind ik geen enkele notitie. t Zal te lekker geweest zijn
Jonge gast, nen 'alternatieven' Zijn grootvader was een Belg (genoeg Rottiersen in Vlaanderen)
Is afkomstig van Chablis, begonnen in 2007 in Moulin, huurt nog alles. We reden met hem richting kerkhof, daar heeft ie 1 ha wijnstokken. Over de eerste vier rijen vanaf het kerkhof was hij duidelijk: Ils poussent... zeer vruchtbare grond dus ;-)
In 2013 had men regen tijdens de oogst.
Men trieert al in de wijngaard, Richard is nogal kieskeurig op zijn plukkers (enkel familie en goede vrienden)
Gemiddeld staan er 10000 stokken per hectare, concurrentie van gras is dus niet nodig (hoe meer stokken/ha hoe beter)
Onder de 60 cm aarde en zand ligt er een granieten bodem.
Stokken zijn gemiddeld 55 jaar oud.
Champs de Coeur 2013 (uit vat)
Bodem is zand en leem, geeft zachte, fruitige wijnen.
La Bruyre 2013 (vat)
Bos en heide in de neus, iets kruidiger, mond nog wat onevenwichtig
Blijkbaar proefden we ook een cuvee die hij "Borderline" noemde.
Beaujolais Villages 2013
semi-carbonique
Moulin a vent 2013
5 percelen in een blend: heel knapperige wijn, behoorlijk veel tannine voor een gamay.
Richard raad aan zijn wijnen te drinken in de eerste 2 jaar, er dan van af te blijven tot ze een jaar of zeven zijn-- dan pinoteren ze..
Dernier Souffle 2013
De neus is streng en gesloten.
Veel structuur in de mond, zeer tanninerijk. 87
Dernier Souffle 2012
Volledig andere neus, cassis, mond is sappig 12-14 dagen fermentatie voor deze cuvee 89
Moulin a Vent 2011
2011 vindt Richard beter zelfs dan 2009. Een groot jaar in de streek.
Champs de Coeur Grand Vin 2011
Bourgognesk! Schitterende wijn. 91
We eindigden met een 2010 , een 'gewoner ' jaar in de streek.
Van deze laatste wijn vind ik geen enkele notitie. t Zal te lekker geweest zijn