Onlangs deze naam eens laten vallen in het food wine pairing topic .
Toen dacht ik bij mezelf kzou er beter zelf eens eentje van openmaken
.
Le Pressoir de St.-Pierre 2011
100% Chenin Blanc
La Grapperie is pas opgericht in 2004 en is slechts 4,6 hect “groot”. De eigenaars zijn eerst en vooral gestart met de restauratie van de wijngaard en druivenstokken. Druivenstokken van gemiddeld 40 tot 100 jaar oud en druiven geteeld op een bodem die rijk is aan silex en kalk.
Ook hier geniet men van het feit dat men de autochtone gisten kan gebruiken omwille van het feit dat men noch pesticiden, noch herbiciden gebruikt in de wijngaard. Om schimmelziekten tegen te gaan in de wijngaard gebruikt met zwavel en koper, wat in de biologische wijnbouw is toegestaan. Dit wordt in zeer kleine dosage gemengd met thee en kruidenafkooksels.
Na fermentatie, die spontaan op gang komt, verblijft de wijn nog 18 maanden sur lies in eikenhouten barriques.
Kleur RAL 1016 zowat
In de neus , zoete rijpe appels , clementine ? , en acacia honing .
Vanaf ik begin te de wijn in me op te nemen flitsen de volgende woorden gewoon door mijn hoofd .
Fris , mooi , evenwicht , verweven .
Onmiddellijk de appel en de frisse zuurtjes die om beurt in rij voorsteken om toch maar een glimp op voorste stoeltjes te kunnen zitten maar in het middenstuk is het toch de honing nog vlug komt op steken zodat in het middenpalet de zuren met harde hand verder kunnen regeren op dit hele schouw(smaak)spel die zich afspeelt om dan uiteindelijk weg te smelten in de mond .
Man man dit is lekker !
Ging zowel goed bij de scampi's met tagliatelle in een groenten roomsaus , als bij een boterhammeke met wat stukjes kaas .
89/100
(21-09-2014 08:12 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Onlangs deze naam eens laten vallen in het food wine pairing topic .
Toen dacht ik bij mezelf kzou er beter zelf eens eentje van openmaken .
Le Pressoir de St.-Pierre 2011
100% Chenin Blanc
La Grapperie is pas opgericht in 2004 en is slechts 4,6 hect “groot”. De eigenaars zijn eerst en vooral gestart met de restauratie van de wijngaard en druivenstokken. Druivenstokken van gemiddeld 40 tot 100 jaar oud en druiven geteeld op een bodem die rijk is aan silex en kalk.
Ook hier geniet men van het feit dat men de autochtone gisten kan gebruiken omwille van het feit dat men noch pesticiden, noch herbiciden gebruikt in de wijngaard. Om schimmelziekten tegen te gaan in de wijngaard gebruikt met zwavel en koper, wat in de biologische wijnbouw is toegestaan. Dit wordt in zeer kleine dosage gemengd met thee en kruidenafkooksels.
Na fermentatie, die spontaan op gang komt, verblijft de wijn nog 18 maanden sur lies in eikenhouten barriques.
Kleur RAL 1016 zowat
In de neus , zoete rijpe appels , clementine ? , en acacia honing .
Vanaf ik begin te de wijn in me op te nemen flitsen de volgende woorden gewoon door mijn hoofd .
Fris , mooi , evenwicht , verweven .
Onmiddellijk de appel en de frisse zuurtjes die om beurt in rij voorsteken om toch maar een glimp op voorste stoeltjes te kunnen zitten maar in het middenstuk is het toch de honing nog vlug komt op steken zodat in het middenpalet de zuren met harde hand verder kunnen regeren op dit hele schouw(smaak)spel die zich afspeelt om dan uiteindelijk weg te smelten in de mond .
Man man dit is lekker !
Ging zowel goed bij de scampi's met tagliatelle in een groenten roomsaus , als bij een boterhammeke met wat stukjes kaas .
89/100
een mens zou er goesting van krijgen.
(21-09-2014 08:12 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Kleur RAL 1016 zowat
(21-09-2014 08:12 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Onmiddellijk de appel en de frisse zuurtjes die om beurt in rij voorsteken om toch maar een glimp op voorste stoeltjes te kunnen zitten
een mens zou er goesting van krijgen.
[/quote]
sorry !
Niet mijn intentie je de drank in te jagen !
De aphrodite van dit domein is zelfs nog wat rijker aan smaak
.
Ook 100% chenin .
Adonis 2011.
Age of Vines: Average age is 75 Years.
Yields: 25 hl/ha 4,000 bottles
Pruning Method: Gobelet
Soil: Limestone infused black loam along the left bank of the Loire River.
Varietals: 100% Pineau d’Aunis (One of the oldest indigenous varieties in the Loire).
Vinification Method: Grapes are harvested by hand and taken to the winery by horse. The grapes are destemmed and gently pressed. Only natural yeasts are used, the juice undergoes an extended maceration. The wine is aged in barrel for a minimum of 12 months before it is bottled.
Lichte kleurke voor een rode wijn .
Maar toch niet doorschijnend .
Een neusje van kalk , gedroogde hesp , krieken en een wat zure impressie die ik krijg .
Direct in de mond kalk .
Op de achtergrond het vlezige die heel zacht aanwezig is .
De zuurtjes walsen zich doorheen het palet waar ondertussen ook wat krieken bij zijn .
Naar de finale toe komt er een stevigere zuurheid en wat bitter in .
Dit met de krieken doet me wat , kriekbier , geuze aan .
Heel aparte stijl , maar ik ben hier zeker voor te vinden !
88/100
Prijskaartje een 17 euro als ik me niet vergis.
Deze wijn vorig jaar bij een degustatie te proeven gekregen .
En direct verkocht .
Wat een adonis !
Pressoir de saint Pierre 2008
Ooit eens gedronken in Veranda in Berchem en was zéér onder de indruk!
Eerst de fles een paar uur recht gezet om alles wat erin ronddrijft naar beneden te halen:-)
Bij openen even geproefd en tzat er boenk op! Dan een dik uur caraf.
Na de caraf was de neus veel oxidatiever dan bij openen, strange
Veel geel fruit maar twas precies ne Savagnin. Curry en ranzige boter.
Het ging alle kanten uit , een echte snuffelwijn, maar verdomd lekker !
ik ben aan het watertanden Venne , Al eens de Aphrodite geproefd van hun ?
(27-02-2015 06:42 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]ik ben aan het watertanden Venne , Al eens de Aphrodite geproefd van hun ?
dat was toch die die we geproefd hebben bij Kris, nee? Jij zei toen dat het een slechte fles was, maar die smaakte voor mij ook als Jura savagnin.
(28-02-2015 12:25 AM)Olivier schreef: [ -> ] (27-02-2015 06:42 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]ik ben aan het watertanden Venne , Al eens de Aphrodite geproefd van hun ?
dat was toch die die we geproefd hebben bij Kris, nee? Jij zei toen dat het een slechte fles was, maar die smaakte voor mij ook als Jura savagnin.
Was inderdaad die fles .
Maar ik denk toch dat die fles fout zat Olivier .
Had die vooraf geproefd ergens in april , wist dat die iets oxidatief had .
Maar bij Kris was het toch wel heel veel , vond je niet ?
En anders heb ik officieel een perfect goede wijn in de pompbak gekapt .
Wat opnieuw bewijst dat ik echt geen wijn lust
Ik zal nog eens een flesje halen !
(28-02-2015 07:04 AM)gertjeuh schreef: [ -> ] (28-02-2015 12:25 AM)Olivier schreef: [ -> ] (27-02-2015 06:42 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]ik ben aan het watertanden Venne , Al eens de Aphrodite geproefd van hun ?
dat was toch die die we geproefd hebben bij Kris, nee? Jij zei toen dat het een slechte fles was, maar die smaakte voor mij ook als Jura savagnin.
Was inderdaad die fles .
Maar ik denk toch dat die fles fout zat Olivier .
Had die vooraf geproefd ergens in april , wist dat die iets oxidatief had .
Maar bij Kris was het toch wel heel veel , vond je niet ?
En anders heb ik officieel een perfect goede wijn in de pompbak gekapt .
Wat opnieuw bewijst dat echt geen wijn lust
Ik zal nog eens een flesje halen !
Oefening baart kunst
Aphrodite nog niet geproefd nee. Maar gaat er zeker wel van komen!
Deze pressoir 08 was zeker niet slecht! :-)
(28-02-2015 01:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Aphrodite nog niet geproefd nee. Maar gaat er zeker wel van komen!
Deze pressoir 08 was zeker niet slecht! :-)
Kan ik goed inkomen !
Tijdje terug een Le Gravot opengedaan.
2014 was de jaargang.
In het begin een serieus geurend sap.
Maar na een twintig minuten kwam het mooie rode fruit erdoor.
Precies of je in verse aardbeien en bessen aan het bijten bent.
Met dan de elegante zuren die alles mooi samenhouden.
Serieuze lengte en feitelijk hetgeen wat ik meestal drink thuis van type wijnen.
Toch voor deze moment...
Nog een Gravot van zijn kurk verlost.
Het rode fruit is er zeker weer!
Deze was ietsje aardser, vlezig maar de finesse was er ongetwijfeld ook weer bij.
Vrienden van de finesse, probeer dit!
Pineau d'aunis en grolleau beginnen hier meer en meer in de smaak te vallen.
De laatste maanden wel niet zoveel tijd gehad om veel degelijks te schrijven...
En nog eens die Le Gravot!
Voor TN kijk voorgaande bericht...
Genoeg op voorhand koelen is een must, en koeler schenken!
(20-08-2018 08:53 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]En nog eens die Le Gravot!
Voor TN kijk voorgaande bericht...
Genoeg op voorhand koelen is een must, en koeler schenken!
Lekkere Loire precies
Jammer dat het geen wijn is....
Correctie hele lekkere vin s.a.i.n.s. .
Le Gravot
Deze rode op restaurant gedronken (heb de jaargang niet gezien). Is een blend van grolleau, pineau d'aunis, côt en gamay.
In de neus een fermen beerput om mee te beginnen en vluchtige aroma's. Gelukkig is dat in de mond minder en zijn het vooral de rode bessen en de aardbeitjes die een echte vin gourmand van maken. Vinnige zuren ook. Op hun website lees ik : un canon de soif pour l'été. Kan dat alleen maar beamen. Dit drinkt zeer vlot weg.
De beerput ging wat weg in de neus, maar kwam helaas terug in de afdronk. Dat laatste hoefde niet voor mij. Al bij al lekkere wijn, maar een mestactieplan drinkt zich op.
(22-05-2019 08:50 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Gravot
Deze rode op restaurant gedronken (heb de jaargang niet gezien). Is een blend van grolleau, pineau d'aunis, côt en gamay.
In de neus een fermen beerput om mee te beginnen en vluchtige aroma's. Gelukkig is dat in de mond minder en zijn het vooral de rode bessen en de aardbeitjes die een echte vin gourmand van maken. Vinnige zuren ook. Op hun website lees ik : un canon de soif pour l'été. Kan dat alleen maar beamen. Dit drinkt zeer vlot weg.
De beerput ging wat weg in de neus, maar kwam helaas terug in de afdronk. Dat laatste hoefde niet voor mij. Al bij al lekkere wijn, maar een mestactieplan drinkt zich op.
Heeft wel tamelijk wat tijd nodig om dat beerputje weg te krijgen.
Geen karaf gekregen?
Aardse tonen van de Grolleau...
Mag ik vragen waar je dit dronk?
Edit: Certo dus, nu pas gelezen.
Citaat:Geen karaf gekregen?
Nee, was op restaurant. Recht uit de fles. Het werd idd wat minder na een tijdje in het glas, maar ik vind het vooral vervelend in de afdronk. Dat is niet echt de smaak die je in je mond wil hangen hebben.
Adonis 2018, voller dan gewoonlijk ook iets hoger in alcohol 13%.
Wel mooi op z'n rood fruit, degelijke lengte.
Voor een zeer jonge wijn wel al drinkbaar, geen storende tannines of dergelijke.
Deed het goed na een uurtje karaf.
Volgende fles is voor binnen enkele jaren.
(20-10-2020 05:13 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Adonis 2018, voller dan gewoonlijk ook iets hoger in alcohol 13%.
Wel mooi op z'n rood fruit, degelijke lengte.
Voor een zeer jonge wijn wel al drinkbaar, geen storende tannines of dergelijke.
Deed het goed na een uurtje karaf.
Volgende fles is voor binnen enkele jaren.
Het kwaad is geschied,
De volgende fles is ontkurkt.
Wat een wijn, alles behalve op het einde van zijn Latijn.
Het vollere van enkele jaren terug heeft mooi zijn plooi gevonden.
Je krijgt een kruidige, fruitige wijn met een goed gedoseerde spanning.
De kruiden zijn eerder naar peper en kruidnagel gaande.
Het fruit zit ergens tussen framboos en kersen.
Pineau D'Aunis wat kan je er verdraaid lekkere wijn mee maken ...
(01-11-2023 01:53 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ] (20-10-2020 05:13 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Adonis 2018, voller dan gewoonlijk ook iets hoger in alcohol 13%.
Wel mooi op z'n rood fruit, degelijke lengte.
Voor een zeer jonge wijn wel al drinkbaar, geen storende tannines of dergelijke.
Deed het goed na een uurtje karaf.
Volgende fles is voor binnen enkele jaren.
Het kwaad is geschied,
De volgende fles is ontkurkt.
Wat een wijn, alles behalve op het einde van zijn Latijn.
Het vollere van enkele jaren terug heeft mooi zijn plooi gevonden.
Je krijgt een kruidige, fruitige wijn met een goed gedoseerde spanning.
De kruiden zijn eerder naar peper en kruidnagel gaande.
Het fruit zit ergens tussen framboos en kersen.
Pineau D'Aunis wat kan je er verdraaid lekkere wijn mee maken ...
Ooit eens een pineau d Aunis blind in het glas gekregen van Oli. Dacht toen hoho, heerlijk, deze druif wil ik volgen.
Jammer genoeg zit ze niet op X of Instagram.
(01-11-2023 02:37 PM)vinejo schreef: [ -> ] (01-11-2023 01:53 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ] (20-10-2020 05:13 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Adonis 2018, voller dan gewoonlijk ook iets hoger in alcohol 13%.
Wel mooi op z'n rood fruit, degelijke lengte.
Voor een zeer jonge wijn wel al drinkbaar, geen storende tannines of dergelijke.
Deed het goed na een uurtje karaf.
Volgende fles is voor binnen enkele jaren.
Het kwaad is geschied,
De volgende fles is ontkurkt.
Wat een wijn, alles behalve op het einde van zijn Latijn.
Het vollere van enkele jaren terug heeft mooi zijn plooi gevonden.
Je krijgt een kruidige, fruitige wijn met een goed gedoseerde spanning.
De kruiden zijn eerder naar peper en kruidnagel gaande.
Het fruit zit ergens tussen framboos en kersen.
Pineau D'Aunis wat kan je er verdraaid lekkere wijn mee maken ...
Ooit eens een pineau d Aunis blind in het glas gekregen van Oli. Dacht toen hoho, heerlijk, deze druif wil ik volgen.
Jammer genoeg zit ze niet op X of Instagram.
Het enige wat telt is dat ze in glas zit.
Ja het is een underdog druif, Grolleau is daar ook een voorbeeld van.
Er zijn er wel enkele te vinden in het Gentse als ik me niet vergis.