05-10-2014, 01:54 PM
Dit weekend goesting gehad in iets Italiaans ...
Dus ik dacht bij mezelf wat heb ik liggen dat al drinkbaar is .
2010 Luccarelli Primitivo di Manduria Ampelo
Een tijdje geleden al een gedronken en beviel me wel goed.
Al moet ik toegeven dat ik op die moment al voldoende voorafgaande en verscheidene drankjes op had .
Deze fles naar boven gevist dan maar met de veronderstelling dat het lekker is en dat ik wel deze wijn eens beter wilde bestuderen .
De kleur is donker rood , en vrijwel meteen na ontkurken was de neus al uitnodigend . Doch ik had zo het gevoel het beter kon .
Een halfuurke in het glas gelaten en vooral de Tabak , kersen en wat zoetigheid .
In de mond krijg ik dan direct de tabak en kers die mekander mooi afwisselen om dan een houttoets naar voor te brengen in de midden zitten de zuurtjes echt wel op het plaats zeker het fijn dat je dan wat besjes erbij krijgt . kzou jeneverbesjes durven zeggen om dan heel mooi en toch wat fruitig en zoet te eindigen .
Een wijn die niet vermoeid en je snel toch een glaasje van op hebt .
87/100
Nu ben ik zeker gene chef-kok , laat staan kok maar deze wijn deed het vrij goed bij : gemarineerde kippenfilets , met salademixje , tomaatsnippers , ui , komkommer en tagliatelle .
En een vrij zoet roomsausje met tomaat erin
Dus ik dacht bij mezelf wat heb ik liggen dat al drinkbaar is .
2010 Luccarelli Primitivo di Manduria Ampelo
Een tijdje geleden al een gedronken en beviel me wel goed.
Al moet ik toegeven dat ik op die moment al voldoende voorafgaande en verscheidene drankjes op had .
Deze fles naar boven gevist dan maar met de veronderstelling dat het lekker is en dat ik wel deze wijn eens beter wilde bestuderen .
De kleur is donker rood , en vrijwel meteen na ontkurken was de neus al uitnodigend . Doch ik had zo het gevoel het beter kon .
Een halfuurke in het glas gelaten en vooral de Tabak , kersen en wat zoetigheid .
In de mond krijg ik dan direct de tabak en kers die mekander mooi afwisselen om dan een houttoets naar voor te brengen in de midden zitten de zuurtjes echt wel op het plaats zeker het fijn dat je dan wat besjes erbij krijgt . kzou jeneverbesjes durven zeggen om dan heel mooi en toch wat fruitig en zoet te eindigen .
Een wijn die niet vermoeid en je snel toch een glaasje van op hebt .
87/100
Nu ben ik zeker gene chef-kok , laat staan kok maar deze wijn deed het vrij goed bij : gemarineerde kippenfilets , met salademixje , tomaatsnippers , ui , komkommer en tagliatelle .
En een vrij zoet roomsausje met tomaat erin