wijnliefhebbers

Volledige versie: Hallowijnparty
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Op deze Haloweenavond zitten we met 5 griezels rond de tafel voor een licht Bourgognegetint -maar met mogelijkheid tot sidekickerij
- avondje.

We startten met een fabuleuze Vouvray petillant 2002 van Huet. Waw. Minder suiker toegevoegd dan bij Champagne dus minder druk op de fles, 9 jaar sur lattes, enorm zacht en complex. Bestaat ook in de Champagne, vroeger had je zelfs een Cremant de Cramant in de champagne (nu verboden). Prachtig.
92-93
(31-10-2014 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Op deze Haloweenavond zitten we met 5 griezels rond de tafel voor een licht Bourgognegetint -maar met mogelijkheid tot sidekickerij
- avondje.

We startten met een fabuleuze Vouvray petillant 2002 van Huet. Waw. Minder suiker toegevoegd dan bij Champagne dus minder druk op de fles, 9 jaar sur lattes, enorm zacht en complex. Bestaat ook in de Champagne, vroeger had je zelfs een Cremant de Cramant in de champagne (nu verboden). Prachtig.

Eerste witte: neus = asperges, amandel en bezwete bustenhouders.
In de mond zeer zacht en sappig, mooie afdronk.
Verrassing toen Vince zei dat deze wijn uit Bourgogne komt en toch geen chardonnay is.
Geen sauvignon blanc uit St Bris, wel een... Sauvignon gris!
En niet vd minste, Goisot Corps de Garde 2011.
Mooie ontdekking!
Citaat:Eerste witte: neus = asperges, amandel en bezwete bustenhouders

ik durf wedden dat de rode naar natte vacht zal ruiken en smaken naar pruim!
Tweede witte
Zeer frisse neus, agrume, wit fruit, perzik, meloen
Krachtig in de mond, evenwicht, mineraliteit in de afdronk, tres gourmand.
Een Bellet (rolle) van Domaine de la Source 2011... Heerlijk!
91
(31-10-2014 09:02 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Eerste witte: neus = asperges, amandel en bezwete bustenhouders

ik durf wedden dat de rode naar natte vacht zal ruiken en smaken naar pruim!

SlurpRolleyes Happy Hallowijn! cheers
(31-10-2014 08:55 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-10-2014 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Op deze Haloweenavond zitten we met 5 griezels rond de tafel voor een licht Bourgognegetint -maar met mogelijkheid tot sidekickerij
- avondje.

We startten met een fabuleuze Vouvray petillant 2002 van Huet. Waw. Minder suiker toegevoegd dan bij Champagne dus minder druk op de fles, 9 jaar sur lattes, enorm zacht en complex. Bestaat ook in de Champagne, vroeger had je zelfs een Cremant de Cramant in de champagne (nu verboden). Prachtig.

Eerste witte: neus = asperges, amandel en bezwete bustenhouders.
In de mond zeer zacht en sappig, mooie afdronk.
Verrassing toen Vince zei dat deze wijn uit Bourgogne komt en toch geen chardonnay is.
Geen sauvignon blanc uit St Bris, wel een... Sauvignon gris!
En niet vd minste, Goisot Corps de Garde 2011.
Mooie ontdekking!

Goisot is schitterend, ook een van de betere Saint Bris wijnen om te laten ouderen!
(31-10-2014 09:02 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Eerste witte: neus = asperges, amandel en bezwete bustenhouders

ik durf wedden dat de rode naar natte vacht zal ruiken en smaken naar pruim!

Big Grin da s voor straks
Eerst nog een duo wit:
Eerste wijn is heerlijke Bourgogne, echter eenvoudig drinkplezier. 87-88
Tweede wijn is verschillende laagjes van de eerste, complex en verfijnd. 91+

We drinken een Villages les Blanchots Au dessoux - (ligt onder de Grand Cru Griottes) tegenover een premier cru van dezelfde wijnbouwer Au dessus.
Prachtige vergelijking, merci Vince!
Eerste duo rood

Wijn 1 rijpe kersen, mokka, koffie, laurier en Salie Seghers. In de mond sappig, beetje Des Tours achtig, druivensap, elegant. Mooi en beloftevol
G. Barthod Chambolle Musigny 2008 90+

Wijn 2 veel kruidiger bij aanvang, grafiet, tabak. Complex en gelaagd in de mond, mooie zuurtjes, lichte vegetaliteit (maar niet storend ) op t einde.
Denis Bachelet Gevrey Chambertin VV 2008 91+
Tweede duo rood

Wijn 1 zoethout, tomaatjes, boter, kruidig, héérlijke neus!
In de mond superzacht, toegankelijk, zuurtjes mooi versmolten 93-94

Wijn 2 bij aanvang karnemelk, gerookt, vleesjus, grafiet.
Perfect evenwicht in de mond, fruit komt opzetten, afdronk is super... 92-93

Man, wat een mooie wijnen...
(31-10-2014 10:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Tweede duo rood

Wijn 1 zoethout, tomaatjes, boter, kruidig, héérlijke neus!
In de mond superzacht, toegankelijk, zuurtjes mooi versmolten 93-94

Wijn 2 bij aanvang karnemelk, gerookt, vleesjus, grafiet.
Perfect evenwicht in de mond, fruit komt opzetten, afdronk is super... 92-93

Man, wat een mooie wijnen...

Heerlijk trouwens bij de Boeuf... Bourgignon! Wink

Forey premier cru NsGeorges Les Perrieres 2007
Lignier Michelot premier cru Morey St Denis Aux Charmes 2007
JM Pillot Chassagne Montrachet 2009 premier cru Morgeot
Pure aardbeikes in de neus, tabak, grafiet..
Perfect rijpe tannines, zachte zuurtjes, heel gebalanceerd met veel.materie. Heel fijne wijn. 92

Chicotot Nuits st Georges premier cru Les Pruliers 2006
Boter, ceder, zwart fruit (bosbes), zoethout, gerookt, vanille. In de mond zeer krachtig, vol, elegant, maar naar t einde toe komen zuurtjes en licht bijtende tannines opzetten. Rood fruit in de lange afdronk. 93
Wijn van Gerten

In de neus een frisse elegantie. Gedistingueerde, fijn.
Ook in de mond een evenwichtig, zacht gevoel, fijne textuur.
Heel mooi, de finesse ten top.
92
Wijn van Kempie
Ah, is dit weer Bourgogne? Tiens, mooie pepertoets. En diepte in de neus. Rood fruit.
Ahhhhhh.. Reynaud......
Heerlijk filmend, complex mondgevoel. Top. Heel lichte alcohol op t einde (merkbaar na de Bourgognes). Wat een heerlijk goedje. Kan Rayas nog beter zijn? 94
Pignan 2008
Wijn van Bert
Iedereen dacht aan een Pomerol of linkeroever 2001 of 2004.
Zacht, mooi evenwichtig, bijna koel, puur, zachte tannine.
Calon Segur 2003 watte
Verrassend edel!
92+
Afsluiter
L If 2012
Hohoho.
Enorme materie.
Eten en drinken
Af.
94
avondje TOPwijnen....
om nog te zwigen van het top-gerechje Smile Thks V
(31-10-2014 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]We startten met een fabuleuze Vouvray petillant 2002 van Huet.
92-93

Kijk eens aan … die heeft ook niet lang geleefd.? Slurp

Hoewel, de mijne is de week ervoor gesneuveld. Blush
(02-11-2014 11:25 PM)MicHtical schreef: [ -> ]
(31-10-2014 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]We startten met een fabuleuze Vouvray petillant 2002 van Huet.
92-93

Kijk eens aan … die heeft ook niet lang geleefd.? Slurp

Hoewel, de mijne is de week ervoor gesneuveld. Blush

héhé...
Partners in cremant...

(I know, t is een petillant maar dat klonk niet echt Wink )
(31-10-2014 08:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Partners in cremant...

applaus
Menig groot Champagne-huis verbleekt naast deze pétillant...
Mondje vol en ellenlange afdronk
Ik dronk enkele weken geleden de Gevrey Chambertin 2012 van Lignier-Michelot en was al sterk onder de indruk. Elegant op de neus, vrij gebald qua structuur maar voldoende ondersteunende zuren. In de les dronk ik vervolgens de Morey-Saint-Denis 2007 en mijn tasting note was meer hetzelfde, stevig van mondgevoel maar zo sappig, licht pittig op de afdronk maar super in balans. Echt een prachtig domein!
(05-11-2014 09:07 PM)Kupers schreef: [ -> ]Ik dronk enkele weken geleden de Gevrey Chambertin 2012 van Lignier-Michelot en was al sterk onder de indruk. Elegant op de neus, vrij gebald qua structuur maar voldoende ondersteunende zuren. In de les dronk ik vervolgens de Morey-Saint-Denis 2007 en mijn tasting note was meer hetzelfde, stevig van mondgevoel maar zo sappig, licht pittig op de afdronk maar super in balans. Echt een prachtig domein!

Just my thoughts... Jammer genoeg de laatste jaren ook richting prijssegment waar de modale wijnliefhebber afhaakt... Sad
Koppelingen