Ik ga zeer regelmatig naar de Mozel en toen ik daar dit jaar op het domein Schloss Lieser enkele dagen op een appartement zat, reed ik wat rond in de buurt en kwam ik in een dorpje, niet ver van Schloss, het huis tegen van Weiser Kunstler. Ik werd er ontvangen door een jonge vrouw Alexandra Kunstler. Aangezien ik verschillende domeinen koop, kon ik jammer genoeg niet alle soorten Riesling kopen dat ze produceren (Ik rij rond met een pussy car). Ik heb de gewone Riesling, de Steffenberg en de Kabinet gekocht daar deze wijnen er gewoon uitsprongen qua p/k. Ik raad iedereen aan om dit klein domein te proeven.
(06-11-2014 07:33 PM)bowmore schreef: [ -> ]Ik ga zeer regelmatig naar de Mozel en toen ik daar dit jaar op het domein Schloss Lieser enkele dagen op een appartement zat, reed ik wat rond in de buurt en kwam ik in een dorpje, niet ver van Schloss, het huis tegen van Weiser Kunstler. Ik werd er ontvangen door een jonge vrouw Alexandra Kunstler. Aangezien ik verschillende domeinen koop, kon ik jammer genoeg niet alle soorten Riesling kopen dat ze produceren (Ik rijd rond met een pussy car). Ik heb de gewone Riesling, de Steffenberg en de Kabinet gekocht daar deze wijnen er gewoon uitsprongen qua p/k. Ik raad iedereen aan om dit klein domein te proeven.
In de Moezel zijn idd regelmatig mooie p/k wijntjes te vinden.
Schloss Lieser is natuurlijk van een iets ander niveau qua prijs. Thomas Haag van Schloss Lieser is vandaag trouwens uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in de wijngids Gault Millau 2015.
(06-11-2014 07:56 PM)carl schreef: [ -> ] (06-11-2014 07:33 PM)bowmore schreef: [ -> ]Ik ga zeer regelmatig naar de Mozel en toen ik daar dit jaar op het domein Schloss Lieser enkele dagen op een appartement zat, reed ik wat rond in de buurt en kwam ik in een dorpje, niet ver van Schloss, het huis tegen van Weiser Kunstler. Ik werd er ontvangen door een jonge vrouw Alexandra Kunstler. Aangezien ik verschillende domeinen koop, kon ik jammer genoeg niet alle soorten Riesling kopen dat ze produceren (Ik rijd rond met een pussy car). Ik heb de gewone Riesling, de Steffenberg en de Kabinet gekocht daar deze wijnen er gewoon uitsprongen qua p/k. Ik raad iedereen aan om dit klein domein te proeven.
In de Moezel zijn idd regelmatig mooie p/k wijntjes te vinden.
Schloss Lieser is natuurlijk van een iets ander niveau qua prijs. Thomas Haag van Schloss Lieser is vandaag trouwens uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in de wijngids Gault Millau 2015.
Schloss Lieser is van hetzelfde niveau van prijs. Ik vind Weiser-Kunstler beter.
Ik ben ook ooit in hun proeflokaal beland via een tip van een andere wijnboer.
Vooral de off-dry's vond ik zeer lekker. De droge rieslings vind ik elders beter (vb. Carl Loewen, Eva Klusserath, Grans Fassian,...). Logisch want deze richten zich ook meer op de drogere rieslings. Voor de zoetere ga ik bij andere (Weiser-Kunstler, Reinold Haart, St-Urbanshof,...). Wijnmakers maken blijkbaar meer en meer de keuze tussen droog en de rest. Voor mij ok, zolang de kwaliteit maar omhoog gaat.
(06-11-2014 09:09 PM)Kris schreef: [ -> ]Ik ben ook ooit in hun proeflokaal beland via een tip van een andere wijnboer.
Vooral de off-dry's vond ik zeer lekker. De droge rieslings vind ik elders beter (vb. Carl Loewen, Eva Klusserath, Grans Fassian,...). Logisch want deze richten zich ook meer op de drogere rieslings. Voor de zoetere ga ik bij andere (Weiser-Kunstler, Reinold Haart, St-Urbanshof,...). Wijnmakers maken blijkbaar meer en meer de keuze tussen droog en de rest. Voor mij ok, zolang de kwaliteit maar omhoog gaat.
Ja en ik begrijp eerlijk gezegd de adoratie voor Vinikus niet daar ze niet echt "ontdekken". Je kan daar zoveel meer ontdekken buiten de begane paden.
(06-11-2014 09:55 PM)bowmore schreef: [ -> ] (06-11-2014 09:09 PM)Kris schreef: [ -> ]Ik ben ook ooit in hun proeflokaal beland via een tip van een andere wijnboer.
Vooral de off-dry's vond ik zeer lekker. De droge rieslings vind ik elders beter (vb. Carl Loewen, Eva Klusserath, Grans Fassian,...). Logisch want deze richten zich ook meer op de drogere rieslings. Voor de zoetere ga ik bij andere (Weiser-Kunstler, Reinold Haart, St-Urbanshof,...). Wijnmakers maken blijkbaar meer en meer de keuze tussen droog en de rest. Voor mij ok, zolang de kwaliteit maar omhoog gaat.
Ja en ik begrijp eerlijk gezegd de adoratie voor Vinikus niet daar ze niet echt "ontdekken". Je kan daar zoveel meer ontdekken buiten de begane paden.
Moezel is ,naar ik begrijp, niet het hoofddoel voor V&L. Vele mensen gaan op een vrij weekendje al eens tot daar. De nabijheid en bekendheid van deze streek zorgen er ook voor dat elke familie wel zijn adresjes heeft aldaar. Een beetje zoals in de Champagne eigenlijk.
De halfdroge en zoete stijlen zijn ook naar de verkoop toe minder interessant. Er zijn natuurlijk altijd wel lekkere wijnen in deze categorie te vinden maar die zullen nooit zoveel gevraagd zijn als de drogere versies momenteel. Ze hebben dan ook altijd wel enkele cuvees in halfdroge en zoete stijl in het assortiment maar droge cuvees blijven prioritair. Het missionariswerk dat Gerd en Jeroen de laatste jaren verrichten is er juist op gericht om mensen in België ook te tonen dat er buiten zoete wijnen ook schitterende droge wijnen in Duitsland te vinden zijn en die vind je nu eenmaal meer buiten de Moezel.
Citaat:Aangezien ik verschillende domeinen koop, kon ik jammer genoeg niet alle soorten Riesling kopen dat ze produceren (Ik rij rond met een pussy car).
allez, daar krijg je toch wel wat kartonnetjes in, nee?
(06-11-2014 11:19 PM)carl schreef: [ -> ] (06-11-2014 09:55 PM)bowmore schreef: [ -> ] (06-11-2014 09:09 PM)Kris schreef: [ -> ]Ik ben ook ooit in hun proeflokaal beland via een tip van een andere wijnboer.
Vooral de off-dry's vond ik zeer lekker. De droge rieslings vind ik elders beter (vb. Carl Loewen, Eva Klusserath, Grans Fassian,...). Logisch want deze richten zich ook meer op de drogere rieslings. Voor de zoetere ga ik bij andere (Weiser-Kunstler, Reinold Haart, St-Urbanshof,...). Wijnmakers maken blijkbaar meer en meer de keuze tussen droog en de rest. Voor mij ok, zolang de kwaliteit maar omhoog gaat.
Ja en ik begrijp eerlijk gezegd de adoratie voor Vinikus niet daar ze niet echt "ontdekken". Je kan daar zoveel meer ontdekken buiten de begane paden.
Moezel is ,naar ik begrijp, niet het hoofddoel voor V&L. Vele mensen gaan op een vrij weekendje al eens tot daar. De nabijheid en bekendheid van deze streek zorgen er ook voor dat elke familie wel zijn adresjes heeft aldaar. Een beetje zoals in de Champagne eigenlijk.
De halfdroge en zoete stijlen zijn ook naar de verkoop toe minder interessant. Er zijn natuurlijk altijd wel lekkere wijnen in deze categorie te vinden maar die zullen nooit zoveel gevraagd zijn als de drogere versies momenteel. Ze hebben dan ook altijd wel enkele cuvees in halfdroge en zoete stijl in het assortiment maar droge cuvees blijven prioritair. Het missionariswerk dat Gerd en Jeroen de laatste jaren verrichten is er juist op gericht om mensen in België ook te tonen dat er buiten zoete wijnen ook schitterende droge wijnen in Duitsland te vinden zijn en die vind je nu eenmaal meer buiten de Moezel.
Bovenop deze sluitende argumentatie wil ik toch nog eens aanstippen dat ook de persoon die de handel drijft van groot belang is. De Lazarus-man ken ik niet echt (ziet er zeer ok uit) maar over Gerd Braband kan ik kort zijn: Hij is één van de witte raven in de wijnwereld die niet alleen uitblinkt qua passie voor - en kennis van (Duitse) wijn maar tegelijkertijd supersympathiek, nooit opdringerig en goudeerlijk is.
[/quote]
Bovenop deze sluitende argumentatie wil ik toch nog eens aanstippen dat ook de persoon die de handel drijft van groot belang is. De Lazarus-man ken ik niet echt (ziet er zeer ok uit) maar over Gerd Braband kan ik kort zijn: Hij is één van de witte raven in de wijnwereld die niet alleen uitblinkt qua passie voor - en kennis van (Duitse) wijn maar tegelijkertijd supersympathiek, nooit opdringerig en goudeerlijk is.
[/quote]
Volmondig mee eens !
De gewone Riesling 2013 gedronken. Super. Eén van de beste instap Rieslings ooit gedronken.