Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef: [ -> ]Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?
Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef: [ -> ] (09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef: [ -> ]Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?
Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.
Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).
Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker
) houden.
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef: [ -> ] (09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef: [ -> ] (09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef: [ -> ]Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?
Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.
Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).
Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker ) houden.
een gamay zie ik ook perfect passen, of een witte bourgogne. Maar als je het in Italië wil houden, waarom eens niet een rosé proberen. Een goede cerasuolo bvb?
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef: [ -> ] (09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef: [ -> ] (09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef: [ -> ]Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?
Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.
Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).
Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker ) houden.
Eventueel een (gewone) valpolicella?
(09-08-2014 01:14 PM)vinejo schreef: [ -> ] (09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef: [ -> ] (09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef: [ -> ] (09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef: [ -> ]Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?
Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.
Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).
Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker ) houden.
Eventueel een (gewone) valpolicella?
Of deze...
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3565-...l#pid48806
(10-08-2014 12:20 PM)Venne schreef: [ -> ]Dolcetto?
Tiens goed idee... Mss zelfs een lichtere (Langhe) nebbiolo... ,?
(10-08-2014 01:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (10-08-2014 12:20 PM)Venne schreef: [ -> ]Dolcetto?
Tiens goed idee... Mss zelfs een lichtere (Langhe) nebbiolo... ,?
Bij Van Eccelpoel steekt er bij de Langhe nebbiolo van Produttori del Barbaresco een papiertje met daarop het advies om deze wijn 'ns te proberen bij rundscarpaccio met parmezaanse kaas.
Ik zou alleszins niet te fruitig gaan, dus toch wel het proberen waard.
Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged...
In combinatie met een Nebbiolo van Pietro Cassina (Coste Sesia Rosso DOC) en/of Grüner Veltliner Steinberg van Fritsch. Combinatie met de Grüner Veltliner was schitterend. De Nebbiolo van Cassina op zich was ontgoochelend.
(12-08-2014 05:30 PM)Innesto schreef: [ -> ]Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged...
In combinatie met een Nebbiolo van Pietro Cassina (Coste Sesia Rosso DOC) en/of Grüner Veltliner Steinberg van Fritsch. Combinatie met de Grüner Veltliner was schitterend. De Nebbiolo van Cassina op zich was ontgoochelend.
Onlangs met een Savigny-les-Beaune 2008 van Maurice Chapuis: perfecte match toen (was wel niet gerookt, maar zou geen probleem mogen geven).
Probeer eens de Nebbiolod'Alba La Guardia 2008 van Ceste (bij Divino in Appels aan amper 9 )
Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.
(23-08-2014 02:39 PM)shiraz schreef: [ -> ] (23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!
(23-08-2014 07:45 PM)Olivier schreef: [ -> ] (23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!
zowel de wijn als de manier van klaarmaken heb ik nog niet geprobeerd .
Wel bedankt ervoor
(23-08-2014 11:12 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (23-08-2014 07:45 PM)Olivier schreef: [ -> ] (23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!
zowel de wijn als de manier van klaarmaken heb ik nog niet geprobeerd .
Wel bedankt ervoor
En... wat is het geworden Gertjeuh?
Wel het was al op tegen 12 uur deze middag dus heb ik geen van de tips kunnen toepassen
.
Ik heb de Leconfield die openstond erbij genomen .
Wel lichtjes gekoeld ging het er eigenlijk wel goed bij .
Maar toch geen topmatch
.
(23-08-2014 02:39 PM)shiraz schreef: [ -> ] (23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?
tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.
Ik volg Shiraz, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Barbera (maar geen die te veel hout heeft gezien).
Iemand een ideetje wat erbij te drinken:
- gepaneerde kalfslapjes met oosterse wittekoolsalade (zoetzuur, sesam, wasabi en yoghurt)
- steak rossini
Licht zoete riesling, Pinot noir en bandol?
Ma die yoghurt eh man:-)
Idd ik zou gaan voor een riesling en een bourgogne cote d'or
Kerstavond bij mijn ouders. Ze maken kalkoen, gevuld met (geiten?)kaas en zongedroogde tomaatjes, met erbij een appeltje uit de oven, gevuld met veenbessen.
Ik moet voor een passende wijn zorgen.
Wat denken jullie? Ik kan niets zinnigs bedenken, om eerlijk te zijn.
(20-12-2014 02:54 PM)Marc schreef: [ -> ]Kerstavond bij mijn ouders. Ze maken kalkoen, gevuld met (geiten?)kaas en zongedroogde tomaatjes, met erbij een appeltje uit de oven, gevuld met veenbessen.
Ik moet voor een passende wijn zorgen.
Wat denken jullie? Ik kan niets zinnigs bedenken, om eerlijk te zijn.
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd
Als ze bv vasthouden aan de geitenkaas en de zongedroogde tomaten dan zou ik eerder gaan voor geroosterde groenten met pesto ( paprika, aubergines, venkel,...)
Bij appel met veenbessen past dan weer beter een farce met bv geweekte rozijnen in jenever (of om het trendy te houden een kruidige gin) , korianderbolletjes, Thijm, zeste van sinaasappel...
Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd
[/quote]
Jij kent mijn ouders niet, Shiraz...
Goede suggestie, dat wel. Maar no go, vrees ik.
(20-12-2014 03:42 PM)Abouriou schreef: [ -> ]Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Ik dacht ook aan zoiets, maar dat appeltje met die veenbes, dat gaat vloeken. Of niet?
Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.
(20-12-2014 04:34 PM)Fre schreef: [ -> ]Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.
Zou daar ook aan durven denken, iets van Viret bvb ;-)
En voor wat betreft de fruitgarnituur: niks van aantrekken, gewoon de gasten waarschuwen dat ze na een hap veenbessenappel geen slok wijn mogen drinken..!
(20-12-2014 04:15 PM)Marc schreef: [ -> ] (20-12-2014 03:33 PM)shiraz schreef: [ -> ]
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd
Jij kent mijn ouders niet, Shiraz...
Goede suggestie, dat wel. Maar no go, vrees ik.
(20-12-2014 03:42 PM)Abouriou schreef: [ -> ]Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Ik dacht ook aan zoiets, maar dat appeltje met die veenbes, dat gaat vloeken. Of niet?
[/quote]
Appel met veenbes vloekt met alle (rode) wijn, vrees ik. Mijn schoonmoeder maakt dat ook elk jaar bij de traditionele kerstkalkoen. Ik blijf er gewoon af ;-)
(20-12-2014 07:15 PM)Dave schreef: [ -> ] (20-12-2014 04:15 PM)Marc schreef: [ -> ] (20-12-2014 03:33 PM)shiraz schreef: [ -> ]
Vraag misschien aan uw ouders of ze de vulling aanpassen aan de garnituur of omgekeerd
Jij kent mijn ouders niet, Shiraz...
Goede suggestie, dat wel. Maar no go, vrees ik.
(20-12-2014 03:42 PM)Abouriou schreef: [ -> ]Sangiovese , beaujolais, montepulciano..
Ik dacht ook aan zoiets, maar dat appeltje met die veenbes, dat gaat vloeken. Of niet?
Appel met veenbes vloekt met alle (rode) wijn, vrees ik. Mijn schoonmoeder maakt dat ook elk jaar bij de traditionele kerstkalkoen. Ik blijf er gewoon af ;-)
[/quote]
ja idd... dit is zo een gerechtje waar je onmogelijk elk element kan pairen. De grootst gemene deler zoeken dan maar
(20-12-2014 05:35 PM)vinejo schreef: [ -> ] (20-12-2014 04:34 PM)Fre schreef: [ -> ]Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.
Zou daar ook aan durven denken, iets van Viret bvb ;-)
En voor wat betreft de fruitgarnituur: niks van aantrekken, gewoon de gasten waarschuwen dat ze na een hap veenbessenappel geen slok wijn mogen drinken..!
Ook een goed idee, maar dan misschien iets van een oudere jaargang.
Goede suggesties, Fre en Jo...
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21