19-06-2015, 09:39 PM
19-06-2015, 10:06 PM
(19-06-2015 09:39 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Bedankt voor de reacties !
Toch voor de pinot noir geweest ik moet zeggen , ferm gesmaakt .
welke was het, Gertjeuh?
19-06-2015, 10:23 PM
(19-06-2015 10:06 PM)Olivier schreef: [ -> ](19-06-2015 09:39 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Bedankt voor de reacties !
Toch voor de pinot noir geweest ik moet zeggen , ferm gesmaakt .
welke was het, Gertjeuh?
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3917.html <---
19-06-2015, 11:36 PM
(19-06-2015 10:23 PM)gertjeuh schreef: [ -> ](19-06-2015 10:06 PM)Olivier schreef: [ -> ](19-06-2015 09:39 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Bedankt voor de reacties !
Toch voor de pinot noir geweest ik moet zeggen , ferm gesmaakt .
welke was het, Gertjeuh?
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3917.html <---
20-06-2015, 09:46 AM
Here we go again
Vandaag staan er scampi's in een spekjasje op het menu met een roomsaus met paprika en tomaat ( heel weinig tomaat , beetje voor het kleur ) en tagliatelle .
Graag zou ik nog eens jullie hulp willen inroepen .
In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Vandaag staan er scampi's in een spekjasje op het menu met een roomsaus met paprika en tomaat ( heel weinig tomaat , beetje voor het kleur ) en tagliatelle .
Graag zou ik nog eens jullie hulp willen inroepen .
In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
20-06-2015, 09:53 AM
(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Misshien een rode Loire? Zonder te significante houtlagering liefst.
Geen garantie dat t marcheert maar t lijkt me wel leuk om te proberen..
-- of als je vooral het romige van de saus wil counteren, een ribera of zo...
20-06-2015, 10:02 AM
(20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef: [ -> ](20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Misshien een rode Loire? Zonder te significante houtlagering liefst.
Geen garantie dat t marcheert maar t lijkt me wel leuk om te proberen..
-- of als je vooral het romige van de saus wil counteren, een ribera of zo...
Jamaar geen garantie ofwa !
Het enige in rode loire dat ik heb liggen is 100% malbec nog vrij jong ook.
20-06-2015, 10:36 AM
(20-06-2015 10:02 AM)gertjeuh schreef: [ -> ](20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef: [ -> ](20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Misshien een rode Loire? Zonder te significante houtlagering liefst.
Geen garantie dat t marcheert maar t lijkt me wel leuk om te proberen..
-- of als je vooral het romige van de saus wil counteren, een ribera of zo...
Jamaar geen garantie ofwa !
Het enige in rode loire dat ik heb liggen is 100% malbec nog vrij jong ook.
Hebt ge dan geen Cahors liggen van 100% cabernet franc?
Tja, niet makkelijk, in wit zou ik voor een Zuidelijke Rhone durven gaan, of een pinot blanc...
t Is geen makkelijk gerechtje hé met dat spek, scampies, paprika, roomsaus..
Neem in rood misschien de senor de los lanos (La Mancha) van Carrefour, kunt ge niks mis mee doen aan die prijs ;-)
20-06-2015, 11:33 AM
(20-06-2015 10:36 AM)vinejo schreef: [ -> ]Haha niets boven cf uit cahors !(20-06-2015 10:02 AM)gertjeuh schreef: [ -> ](20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef: [ -> ](20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Misshien een rode Loire? Zonder te significante houtlagering liefst.
Geen garantie dat t marcheert maar t lijkt me wel leuk om te proberen..
-- of als je vooral het romige van de saus wil counteren, een ribera of zo...
Jamaar geen garantie ofwa !
Het enige in rode loire dat ik heb liggen is 100% malbec nog vrij jong ook.
Hebt ge dan geen Cahors liggen van 100% cabernet franc?
Tja, niet makkelijk, in wit zou ik voor een Zuidelijke Rhone durven gaan, of een pinot blanc...
t Is geen makkelijk gerechtje hé met dat spek, scampies, paprika, roomsaus..
Neem in rood misschien de senor de los lanos (La Mancha) van Carrefour, kunt ge niks mis mee doen aan die prijs ;-)
Kzal eens snuisteren in menne voorraad .
20-06-2015, 12:06 PM
(20-06-2015 11:33 AM)gertjeuh schreef: [ -> ](20-06-2015 10:36 AM)vinejo schreef: [ -> ]Haha niets boven cf uit cahors !(20-06-2015 10:02 AM)gertjeuh schreef: [ -> ](20-06-2015 09:53 AM)vinejo schreef: [ -> ](20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Misshien een rode Loire? Zonder te significante houtlagering liefst.
Geen garantie dat t marcheert maar t lijkt me wel leuk om te proberen..
-- of als je vooral het romige van de saus wil counteren, een ribera of zo...
Jamaar geen garantie ofwa !
Het enige in rode loire dat ik heb liggen is 100% malbec nog vrij jong ook.
Hebt ge dan geen Cahors liggen van 100% cabernet franc?
Tja, niet makkelijk, in wit zou ik voor een Zuidelijke Rhone durven gaan, of een pinot blanc...
t Is geen makkelijk gerechtje hé met dat spek, scampies, paprika, roomsaus..
Neem in rood misschien de senor de los lanos (La Mancha) van Carrefour, kunt ge niks mis mee doen aan die prijs ;-)
Kzal eens snuisteren in menne voorraad .
...of een nero d avola? (die kruidig en fris genoeg is zoals de Fiiriato bvb)
20-06-2015, 02:26 PM
(20-06-2015 09:46 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Here we go again
Vandaag staan er scampi's in een spekjasje op het menu met een roomsaus met paprika en tomaat ( heel weinig tomaat , beetje voor het kleur ) en tagliatelle .
Graag zou ik nog eens jullie hulp willen inroepen .
In wit heb ik niet zoveel meer liggen wel
Bedankt alvast !
Savennières of Anjou blanc (wel de stevige versie, hé)
20-06-2015, 04:35 PM
Rosé, Bellet of Bandol, nie echt origineel maar wel lekker denk ik.
20-06-2015, 05:35 PM
(20-06-2015 04:35 PM)Kris schreef: [ -> ]Rosé, Bellet of Bandol, nie echt origineel maar wel lekker denk ik.
Goed idee!!
21-06-2015, 08:59 AM
Merci mannen !
Ik ben voor iets stevig wit geweest .
100% Moscato Giallo uit Kroatië .
Het enige minpunt ik kan u niet vertellen hoe het was aangezien ik niet echt gegeten heb noch gedronken .
Erna de zetel in en slapen ...
Ik ben voor iets stevig wit geweest .
100% Moscato Giallo uit Kroatië .
Het enige minpunt ik kan u niet vertellen hoe het was aangezien ik niet echt gegeten heb noch gedronken .
Erna de zetel in en slapen ...
21-06-2015, 11:30 AM
(21-06-2015 08:59 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Merci mannen !
Ik ben voor iets stevig wit geweest .
100% Moscato Giallo uit Kroatië .
Het enige minpunt ik kan u niet vertellen hoe het was aangezien ik niet echt gegeten heb noch gedronken .
Erna de zetel in en slapen ...
Oei, ziekjes of teveel gepicoleerd?
21-06-2015, 08:56 PM
Een klein plaagske Kris , Gepicoleerd wat is dat ?
Maar vandaag ben ik al een pak beter !
Dankzij de nodige medicatie uiteraard
Maar vandaag ben ik al een pak beter !
Dankzij de nodige medicatie uiteraard
23-06-2015, 01:53 PM
Ik mag zaterdag ergens gaan eten en ik mag de wijn meenemen.
Wat staat er op het menu?
Voorgerechtjes:
- Tartaar van maatjes
- Mini tomaat garnaal
- Carpaccio van st. Jacobsnootje
Hoofdgerecht:
- Tarbot op bedje van bieslook puree
Suggesties?
Wat staat er op het menu?
Voorgerechtjes:
- Tartaar van maatjes
- Mini tomaat garnaal
- Carpaccio van st. Jacobsnootje
Hoofdgerecht:
- Tarbot op bedje van bieslook puree
Suggesties?
23-06-2015, 03:20 PM
Voorgerecht: frisse sauvignon blanc of vermentino.
Hoofdgerecht: chardonnay (bourgogne) of viognier (condrieu) - met wat houtlagering. Ik vermoed dat de vis gebakken is?
Hoofdgerecht: chardonnay (bourgogne) of viognier (condrieu) - met wat houtlagering. Ik vermoed dat de vis gebakken is?
23-06-2015, 08:37 PM
ik dacht ook direct aan vermentino bij de maatjes, maar bij de st- jacobsnootjes kan die misschien wat overheersen? Alhoewel... Iets fijn en ziltigs zou ik kiezen. Vermentino dus
Bij hoofdgerecht eens een witte grenache proberen misschien?
Bij hoofdgerecht eens een witte grenache proberen misschien?
24-06-2015, 08:13 AM
Vinogan, Olivier, bedankt voor de tips !
24-06-2015, 08:28 AM
VG: Albariño uit Rias Baixas of een grüner veltliner uit Oostenrijk
HG: Riesling uit Duitsland of een chardonnay uit Oostenrijk bv
Wieninger chardonnay select --> persoonlijk goede ervaringen mee, kost rond de 19€ en te koop bij o.a. Leirovins
HG: Riesling uit Duitsland of een chardonnay uit Oostenrijk bv
Wieninger chardonnay select --> persoonlijk goede ervaringen mee, kost rond de 19€ en te koop bij o.a. Leirovins
24-06-2015, 03:02 PM
Bij maatjes moet ge bokma drinken!
24-06-2015, 08:08 PM
(24-06-2015 03:02 PM)Venne schreef: [ -> ]Bij maatjes moet ge bokma drinken!
Ijs en ijskoud
25-06-2015, 11:38 AM
Yes! En dan kan het feest beginnen! :-)
29-06-2015, 10:13 AM
Utieindelijk hebben we bij een tartaar van maatjes een Muros Antigos Alvarinho 2013 van Anselmo Mendes gedronken.
Bij de filet van griet (tarbot was niet meer voorradig) met salsa van tomaten dronken we de Shiarà 2013 van Castelluci Miano. 2 lekkere combinaties.
Bij de filet van griet (tarbot was niet meer voorradig) met salsa van tomaten dronken we de Shiarà 2013 van Castelluci Miano. 2 lekkere combinaties.
30-06-2015, 10:44 PM
(29-06-2015 10:13 AM)Corto schreef: [ -> ]Utieindelijk hebben we bij een tartaar van maatjes een Muros Antigos Alvarinho 2013 van Anselmo Mendes gedronken.
Bij de filet van griet (tarbot was niet meer voorradig) met salsa van tomaten dronken we de Shiarà 2013 van Castelluci Miano. 2 lekkere combinaties.
Klinkt in ieder geval goed!
19-07-2015, 05:53 PM
Ook al weet ik dat een lichte rode in principe bij gevogelte kan, geef ik er normaalgezien toch de voorkeur aan om te combineren met wit. Nu echter een zeer lichte fruitige saumur champigny gedronken bij kalkoen met mosterdsaus en ik moet zeggen dat dat toch een goede combinatie is!
19-07-2015, 08:39 PM
Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit , met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.
19-07-2015, 08:53 PM
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef: [ -> ]Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit , met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.
Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?
19-07-2015, 09:00 PM
Ik eet nogal graag wit vlees, dus eigenlijk vanalles. Wat ik me herinner als goeie match:
Een instap Etna Rosso (bv. Erse van Tenuta di Fessina of Masseria Sette Porte), de Ciro Rosso van Librandi (zeer goed bij kip aan't spit vind ik), elegante Chianti Classico (bv. Volpaia), Bardolino Classico Superiore 'Terre di Cavagion' van Villabella en onlangs ook een andere rode wijn van aan het Garda meer, als ik het goed herinner: Selva Capuzza 'Mader' 2010.
NB: vaak eten we ratatouille bij wit vlees, wat wit zeker niet onmogelijk maakt, maar ik neig dan eerder naar rood.
Een instap Etna Rosso (bv. Erse van Tenuta di Fessina of Masseria Sette Porte), de Ciro Rosso van Librandi (zeer goed bij kip aan't spit vind ik), elegante Chianti Classico (bv. Volpaia), Bardolino Classico Superiore 'Terre di Cavagion' van Villabella en onlangs ook een andere rode wijn van aan het Garda meer, als ik het goed herinner: Selva Capuzza 'Mader' 2010.
NB: vaak eten we ratatouille bij wit vlees, wat wit zeker niet onmogelijk maakt, maar ik neig dan eerder naar rood.