wijnliefhebbers

Volledige versie: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Straks staat er kreeft met gekonfijte tomaat en botersaus op het menu. Ik dacht aan iets wit met voldoende zuren om de vettigheid te counteren. Iemand een idee ? thank you
(14-09-2013 09:05 AM)Kris schreef: [ -> ]Straks staat er kreeft met gekonfijte tomaat en botersaus op het menu. Ik dacht aan iets wit met voldoende zuren om de vettigheid te counteren. Iemand een idee ? thank you

Bwa, ik zou daar gerust een jonge Puligny durven naast zetten...

(Ps: net twee gelijklopende discussies over dit onderwerp samengezet)
(14-09-2013 09:05 AM)Kris schreef: [ -> ]Straks staat er kreeft met gekonfijte tomaat en botersaus op het menu. Ik dacht aan iets wit met voldoende zuren om de vettigheid te counteren. Iemand een idee ? thank you

Deze wijn zou niet misstaan naast uw kreeftje. Ik heb er mij deze week 6 flessen van gekocht. Eerste keer gedronken in restaurant vrijmoed in Gent, nog niet herproeft.
http://www.altrovino.be/shop/nl/product/...poema-2009
deze middag een interessant experiment gehad. Vrouwlief had Thaise kippensoep gemaakt met kokosmelk en citroengras. Ik kon met niet meteen iets voorstellen om bij te drinken, totdat ik dacht aan een amberkleurige marsala die openstond van Cantine Pellegrino. Ik vond het een geslaagde match. Het pittige, pikante van de soep werd mooi in evenwicht gebracht door het zalvende, likoreuze, sherry-achtige van de marsala. Deze keer geen smaken die geëchood worden door de wijn, maar die er eigenlijk bijna haaks op staan, maar zorgen voor balans.
Interessant, is die Marsala een beetje de moeite? Ik dacht ook een fles te proberen bij m'n volgende bestelling.

Nu we toch bezig zijn: welke wijn zouden jullie bij bakharing schenken? Ik weet het, een pak minder exclusief dan kreeft, maar mijn vrouw kreeg het in haar kop om dit in huis te halen en op zaterdagavond wil ik toch een fles opendoen Smile

Ik twijfel tussen een eenvoudige Trebbiano d'Abruzzo van Masciarelli en een droge Riesling van Fritz Haag.
(14-09-2013 02:33 PM)33S schreef: [ -> ]Interessant, is die Marsala een beetje de moeite? Ik dacht ook een fles te proberen bij m'n volgende bestelling.

Nu we toch bezig zijn: welke wijn zouden jullie bij bakharing schenken? Ik weet het, een pak minder exclusief dan kreeft, maar mijn vrouw kreeg het in haar kop om dit in huis te halen en op zaterdagavond wil ik toch een fles opendoen Smile

Ik twijfel tussen een eenvoudige Trebbiano d'Abruzzo van Masciarelli en een droge Riesling van Fritz Haag.

Riesling is denk ik een goede keus. Een wijn op basis van sauvignon blanc is denk ik ook niet slecht, een single malt wisky (eentje met wat rokerige toetsen) of een manzanilla sherry is ook te proberen.
(14-09-2013 02:58 PM)shiraz schreef: [ -> ]
(14-09-2013 02:33 PM)33S schreef: [ -> ]Interessant, is die Marsala een beetje de moeite? Ik dacht ook een fles te proberen bij m'n volgende bestelling.

Nu we toch bezig zijn: welke wijn zouden jullie bij bakharing schenken? Ik weet het, een pak minder exclusief dan kreeft, maar mijn vrouw kreeg het in haar kop om dit in huis te halen en op zaterdagavond wil ik toch een fles opendoen Smile

Ik twijfel tussen een eenvoudige Trebbiano d'Abruzzo van Masciarelli en een droge Riesling van Fritz Haag.

Riesling is denk ik een goede keus. Een wijn op basis van sauvignon blanc is denk ik ook niet slecht, een single malt wisky (eentje met wat rokerige toetsen) of een manzanilla sherry is ook te proberen.

Eergisteren dronk ik nog een Muscadet Sevre & Maine bij goed gekruide sardinnekes. (Pierre Luneau-Papin 2010 Terre de Pierre "Butte de la Roche)
Vond dit buitengewoon lekker.
Moet volgens mij ook bij een krachtige bakharing passen.

In ieder geval smakelijk.
Citaat:is die Marsala een beetje de moeite?

ik vind van wel, maar heb weinig referenties om mee te vergelijken. Ik kan me inbeelden dat er meer complexiteit in zou kunnen zitten, maar ik vind dit een heel aangenaam glas wijn, met boeiende, volle smaak. Kost ook geen stukken van mensen.
Aha , den poema in de Vrijmoed.... mossie heeft die ook .... en hij doet t weer een stukske goedkoper.
Kris , wat is het geworden met de Kreeft?
(15-09-2013 11:45 AM)Venne schreef: [ -> ]Aha , den poema in de Vrijmoed.... mossie heeft die ook .... en hij doet t weer een stukske goedkoper.
Kris , wat is het geworden met de Kreeft?

Domaine Larue St-Aubin, Murgers des Dents de Chien 2010. Goe spul, lekker strak !
(14-09-2013 03:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(14-09-2013 02:58 PM)shiraz schreef: [ -> ]
(14-09-2013 02:33 PM)33S schreef: [ -> ]Interessant, is die Marsala een beetje de moeite? Ik dacht ook een fles te proberen bij m'n volgende bestelling.

Nu we toch bezig zijn: welke wijn zouden jullie bij bakharing schenken? Ik weet het, een pak minder exclusief dan kreeft, maar mijn vrouw kreeg het in haar kop om dit in huis te halen en op zaterdagavond wil ik toch een fles opendoen Smile

Ik twijfel tussen een eenvoudige Trebbiano d'Abruzzo van Masciarelli en een droge Riesling van Fritz Haag.

Riesling is denk ik een goede keus. Een wijn op basis van sauvignon blanc is denk ik ook niet slecht, een single malt wisky (eentje met wat rokerige toetsen) of een manzanilla sherry is ook te proberen.

Eergisteren dronk ik nog een Muscadet Sevre & Maine bij goed gekruide sardinnekes. (Pierre Luneau-Papin 2010 Terre de Pierre "Butte de la Roche)
Vond dit buitengewoon lekker.
Moet volgens mij ook bij een krachtige bakharing passen.

In ieder geval smakelijk.

Het is uiteindelijk de Riesling geworden, zeer strakke wijn met zuren die bleven tintelen op de tong. Werd in goede zin getemperd door het zoute van de vis. Misschien had een wijn met een zekere zilte toets nog beter geweest.

Gisteren en een tijdje geleden ook een interessante match gevonden: Pecorinokaas met Mostarda (= fruit op siroop waaraan mosterpoeder is toegevoegd) en salami met Lambrusco. Een tijd geleden gematcht met de Lambrusco di Sorbara "Vigna del Cristo" DOC 2012 secco van Cavicchioli, gisteren met een wat banalere, maar eveneens droge Lambrusco van Medici Ermete. Als de Lambrusco goed is, is dit een aangename combinatie, maar misschien ga ik volgende keer eens voor een lichtzoete Lambrusco (amabile).
Hamrolletjes met kaassaus en een St Joseph Blanc 2010 van Dom. du Chêne. Perfecte match ! Witlof en het anijsbittertje in de wijn die vol genoeg overkwam voor deze intense smaken. Het saliene karakter met de ham...
(20-10-2013 10:31 AM)doc schreef: [ -> ]Hamrolletjes met kaassaus en een St Joseph Blanc 2010 van Dom. du Chêne. Perfecte match ! Witlof en het anijsbittertje in de wijn die vol genoeg overkwam voor deze intense smaken. Het saliene karakter met de ham...

Slurp Ik krijg er zo'n honger van!
panna cotta met coulis van frambozen en een glaasje moscato d'asti. Echt eens proberen!
(20-10-2013 10:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]panna cotta met coulis van frambozen en een glaasje moscato d'asti. Echt eens proberen!

Weinig perfectere matchen geweten! (Mss Antwerp-Vitosha Sofia)
kreeft met geconfijte tomaat: tomaat en wijn blijft vrij moeilijk maar ik zou er een goede (vrij droge) spatlese bij durven zetten, liefst met enige leeftijd
(22-10-2013 12:23 PM)jazzper schreef: [ -> ]kreeft met geconfijte tomaat: tomaat en wijn blijft vrij moeilijk maar ik zou er een goede (vrij droge) spatlese bij durven zetten, liefst met enige leeftijd

Ik denk dat een iets oudere vintage champagne ook moet lukken
(22-10-2013 01:54 PM)shiraz schreef: [ -> ]
(22-10-2013 12:23 PM)jazzper schreef: [ -> ]kreeft met geconfijte tomaat: tomaat en wijn blijft vrij moeilijk maar ik zou er een goede (vrij droge) spatlese bij durven zetten, liefst met enige leeftijd

Ik denk dat een iets oudere vintage champagne ook moet lukken

zeker en vast
Wat zouden jullie drinken bij spaghetti carbonara?
(17-11-2013 03:30 PM)Olivier schreef: [ -> ]Wat zouden jullie drinken bij spaghetti carbonara?

Niet de 1ste prijs voor originaliteit maar wel lekker....Dolcetto of ne Barbera zonder nieuw hout.
Rum Cola
(17-11-2013 05:53 PM)Venne schreef: [ -> ]Rum Cola

Big Grin
Ik zou durven opteren voor een witte wijn (Frans = Bourgogne of Italiaans = Toscaans) met wat houtlagering.
Zat ook in die richting te denken, Shiraz. Zal ik volgende keer eens proberen. Bedankt voor de tips.
Ik denk dat er "in de literatuur" meestal wit wordt aangeraden, maar mijn eerste keuze is altijd Barbera.
wat drink je bij hutsepot met schenkel?

Neen Venne, geen rum-cola Rolleyes
Boers gerecht = boerse wijn?

Iets uit de Rhone? Grenache? Of een Palm Royale.
(20-12-2013 04:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]wat drink je bij hutsepot met schenkel?

Neen Venne, geen rum-cola Rolleyes

Nen Duitsen riesling met wat houtlagering
(20-12-2013 04:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]wat drink je bij hutsepot met schenkel?

Neen Venne, geen rum-cola Rolleyes

Nen bruine trappist ...
Coquilles met aardpeer en nootjes. Iemand een idee?
Heeft er ooit iemand champagne gekocht in de colruyt? Welke kunnen jullie aanraden?

merci!
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Koppelingen