wijnliefhebbers

Volledige versie: Ebriosi Vini
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Ik heb eigenlijk quasi geen notities genomen, had zin in een namiddag relaxen en genieten. Wel analytisch geproefd natuurlijk. Enkele toppers en indrukken kan ik nog wel meegeven:
De witte cabernet franc had eerst iets natuurlijks, wat peer en gist, maar dat verdween wel. Ongelooflijke zuren die me naar chablis leidden, hoewel de neus niet klopte. Maar wie denkt nu aan dit? Mooie wijn wel, met nog enkele jaren voor zich. De meursault vond ik top. Weer dat exotische fruit dat ik zelden terugvind in mijn meer minerale bourgognes. Stevige meursault, ook het laatste kletske de dag nadien. Top voor mij, puur genot. De pouilly had alles wat hij moest hebben, behalve misschien dat ie wat ouder mocht zijn. Er werd zelfs de silex van dagenau geopperd door een ervaren loiredrinker.
De rode hadden vaak wat boter in de neus, zeker bij de Italianen. De syrah uit Sicilië vond ik prachtig omw zijn enorme fraicheur. Maar syrahwatte Een echte verrassing voor mij. Kracht en finesse in 1: kenmerk van grote wijn. De trousseau was al mooi uitgerijpt en vond ik tevens een van de beste van de namiddag, weliswaar totaal anders dan de andere. De herencia toonde zeer veel kwaliteit, wetende dat hij al 7 uur open stond in de karaf en nog altijd veel moeite had om alles prijs te geven. Wel duidelijke carmenere uit Zuid-Amerika. Geduld met deze wijn! Knap, dat wel. De san roman was eigenlijk (eindelijk?) de enige volledig tertiaire wijn, maar met zijn 18 jaar nog heel viriel. Mooi en puur genot Slurp
De mondeuse was net een syrah uit de Rhône. Bij de morgon zat ik aan pinot te denken.
Alles bij elkaar dus een zeer leerrijke namiddag, met allen maar goede wijnen en enkele uitblinkers voor mijn smakenpallet.
thank you
Bedankt Mathijs voor deze prachtige namiddag. Heel mooie en verassende wijnen geproefd. Bedankt aan de rest van de groep voor een aangename en leerrijke namiddag.

1) Pierre Sourdais Les Cornuelles N.V. (Cabernet Franc) - Loire
Peer, mooie zuurkes, mineraal, zeer lichte houtinvloed, aromatisch.
Na enige tijd in het glas en wat opwarmen vollere wijn. Slurp

2) Domaine Michelot Meursault Génévieres 2008 (Chardonnay) - Meursault
Botertoets, karnemelk, lichte fumé, volle wijn, mooie aciditeit wijn in balans, wit en ook wat exotische fruit. Slurp Slurp

3) La demoiselle de Bourgeois 2010 (Sauvignon Blanc) - Puilly Fumé (Loire)
Stuivende aroma’s,passievrucht, agrum, pompelmoes, stekelbezen, mineraal. Deed mij wat aan een NZ sauvignon blanc denken.


ROOD

4) Marcel Lapierre Morgon 2014 (Gamay) - Beaujolais
Lichtjes gekoeld, framboos, aardbei, krieken op sap, frisfruitig, sappig

5) Céline & Rémi Treuvey-Cuvée les Corvées 2009 (Trousseau) - Jura
rood fruit, mooie wijn, ontdeking

6) Les Fils de Charles Trosset Arbin (Mondeuse) 2010 - Savoie
vegetaal, selder, pepertje, framboos, animaal, kers

7) Guarini Aldo Viola 2013 (Syrah) - Sicilië
kruidig, laurier, mentol, aalbessen, flink wat zuren

8) Baglio del Cristo di Campobello Lu Patri 2010 (Nero d'Avola) - Sicilië
geen notities

9) Chimbanta Badde Nigolosu 2013 (Monica) - Sardinië
gekookt fruit, kers, alcoholwarmte, deze wijn was waarschijnlijk beter indien hij iets koeler was geserveerd

10) Tormaresca Masseria Maime 2011 (Negroamaro) - Puglia
rood en zwart fruit, caramel, kruidig, hout

11) Grgurevic 2011 (Plavacmali) - Kroatië
aromatisch, teer, in het begin een bitterken, kruidig, nog wat droogtrekkende tannines

12) Santa Carolina Gran Reserva Petit Verdot 2013 (Petit Verdot) - Rapel Valley (Chili)
kruidig, peperken, zwart fruit

13) Santa Carolina Herencia 2009 (Carmenère) - Chili
Genieten, TOP Slurp Slurp Slurp

14) San Roman 1998 (Tinta di Torro (Tempranillo)) - Spanje
Geen notities
(23-08-2016 07:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Dringend tijd om op ontdekkingstocht binnen Italië te gaan, me dunkt!

Ge zult alleszins minder moeten uitgeven aan een Sassicaia dan aan een Lafite Wink

Inderdaad.
Misschien een idee om eens een Italië-tasting op poten te zetten Wink
(24-08-2016 12:39 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(23-08-2016 07:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Dringend tijd om op ontdekkingstocht binnen Italië te gaan, me dunkt!

Ge zult alleszins minder moeten uitgeven aan een Sassicaia dan aan een Lafite Wink

Inderdaad.
Misschien een idee om eens een Italië-tasting op poten te zetten Wink

gaarne!
(24-08-2016 12:39 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(23-08-2016 07:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Dringend tijd om op ontdekkingstocht binnen Italië te gaan, me dunkt!

Ge zult alleszins minder moeten uitgeven aan een Sassicaia dan aan een Lafite Wink

Inderdaad.
Misschien een idee om eens een Italië-tasting op poten te zetten Wink

Dit was de vorige - Mathijs was er toen ook bij

http://www.vinejo.freebb.be/thread-4471.html

Ik heb nog wel wat flessen...
Citaat:Ik heb nog wel wat flessen...

De understatement van de week Smile

Ik heb ook een heel leuke die ik al een tijdje eens wil open doen!

Misschien zijn er nog wat van de italofielen hier op het forum die ook eens willen meedoen?
Ook van mijn kant woorden van dank !
Zowel voor de gastheer als de medeproevers .

Het was een gezellige namiddag .
Waarbij er zoals altijd veel ontdekt en bijgeleerd wordt !

Men TN's zijn ook zeer beknopt .
Had nochtans het gevoel dat dit niet zo was Tongue .

thank you to all !

Top 5 :

1. Chimbanta Badde Nigolosu 2013

2. Céline & Rémi Treuvey-Cuvée les Corvées 2009

3. San roman 1998

4. Herencia 2009

5. Aldo Viola 2013
(24-08-2016 05:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik heb nog wel wat flessen...

De understatement van de week Smile

Ik heb ook een heel leuke die ik al een tijdje eens wil open doen!

Misschien zijn er nog wat van de italofielen hier op het forum die ook eens willen meedoen?

Ik heb wel iets dat hiervoor in aanmerking komt Big Grin
Is dit altijd te doen in het "westelijke" landsdeel?Wink indien dichter bij de Kempen heb ik zeker interesse om eens mee te doen
(24-08-2016 10:18 PM)Dc schreef: [ -> ]Is dit altijd te doen in het "westelijke" landsdeel?Wink indien dichter bij de Kempen heb ik zeker interesse om eens mee te doen

Meestal wel of Oost-Vlaanderen .

Als je interesse hebt laat maar weten , dan voeg ik je toe aan de mailing lijst .

Groeten Wink
(24-08-2016 05:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik heb nog wel wat flessen...

De understatement van de week Smile

Ik heb ook een heel leuke die ik al een tijdje eens wil open doen!

Misschien zijn er nog wat van de italofielen hier op het forum die ook eens willen meedoen?

Mijn percentage Italiaanse wijnen is aanzienlijk aan het groeien, tijd om eens een paar flessen te testen!

Grts
Snelle Ebriosi deze .... donderdag in de mail en de avond erna al aan tafel.

Zoals gewoonlijk scoor ik de wijnen niet - ook meegeven dat de neus niet 100% was ( nasleep griepje ).

1. La Rasenna 2014 ( Italy ) - rood

Vrijdag "not rated" vreemd genoeg, maar het kliekje zaterdagavond nog kunnen nuttigen.
Wijn is 100% Petit Verdot en gaf me een neus van speculaas en karolientjes ( nic-nac met suiker erop ).

2. Cassiopeia Bolgheri 2015 ( Italy ) - rosé

Neus - moeilijk om hier iets uit te halen
Smaak - licht, dun, licht vettigheid wel
Afdronk - fruitig, zure appel (?), vlak, kort

3. Monteti 2015 ( Italy ) - rosé

Neus - ijskoude vlakte, verse grondvorst op een veld
Smaak - licht, beetje fruit, licht mineraal, bittertje
Afdronk - fruitig, beetje plakkerig wel, zuurtjes

4. Bambule 2014 - Judith Beck ( Oostenrijk ) - wit

Neus - enorme funky neus, elastiekjes, gekonfijte citroenzeste
Smaak - vlak, lopend, licht houterig, beetje honing
Afdronk - fruityoghurt, mooi in evenwicht

5. Von Winning Reiterpfad 2013 ( Duitsland ) - wit

Neus - lichte petrol, beetje stofferig
Smaak - mooi volle rondeur, zeer fruitig, lekker
Afdronk - beetje restsuiker, exotische ( en geen erotische Blush ) fruitmix.
*** Voor mij alvast de winnaar van de avond ***

6. Chateau Puech-Haut, Saint Drézéry 2007 ( Frankrijk ) - wit

Neus - asperges, rotte eieren, pickles chips, beetje walgend
Smaak - volgt volledig de neus, dit is NIET lekker
Afdronk - geen nota's, totaal niet uitnodigend

7. Hermitage Guigal 2012 ( Frankrijk ) - wit

Neus - lichte citrus, elastiekje, marsepein, taartdeeg, frangipane
Smaak - mooi sappig, mollig, vol, lichte vettigheid wel
Afdronk - zouterig ( pretzel ), lichte caramel, beetje vettig ook

8. Domaine de Cristia 2006 ( Frankrijk ) - rood

Neus - zeer licht, hout, zaagsel, zoethout
Smaak - licht peperig ( wit ), zuurtjes, Mon Chéri chocolaatjes
Afdronk - prikkelend, peper, bittertje, niet echt spannend

9. Matetic Equilibrio (EQ) 2013 ( Chili ) - rood

Neus - bosbrand, hete steen, zwavel
Smaak - zeer zacht, rokerig, verfijnd, finesse
Afdronk - licht snoeperig, witte peper, mooi

10. Monte Real de Familia Reserva 2010 ( Spanje ) - rood

Neus - kruidig ( tijm, basilicum, Provençaalse kruiden ), vanille, beetje aceton
Smaak - rond, trekt nog droog, parfum, floraal
Afdronk - rood snoep, mooi prikkelend in de mond

11. Visintin Filar Barrique 2004 ( Kroatie ) - rood

Neus - aceton, inkt
Smaak - zure snoepen, fruitsnoepjes
Afdronk - volgt de mond, beetje aardbei op het eind

12. Chateau Poujeaux 2003 ( Frankrijk ) - rood

Flink wat discussie indien kurk of niet - voor mij wel, dus geen nota's

13. Collezione De Marchi 2006 ( Italy ) - rood

Neus - niet te plaatsen, wel wat alcohol
Smaak - licht, maar ook vol, zeer fruitig
Afdronk - kort, pittig, licht rood snoep

14. Remhoogte 2011 ( Z-Afrika ) - rood

Neus - ook aceton
Smaak - zuurtjes, licht fruitig
Afdronk - bladerig, kruidig, peper

15. Diamandes Gran Reserva 2007 ( Argentina ) - rood

Neus - geoxideerd ( wijn had blijkbaar lang open gestaan )
Smaak - niet te plaatsen, toch wat stofferig
Afdronk - zurig en trekt droog

16. Chateau d'Armailhac 1999 ( Frankrijk ) - rood

Neus - animaal, tertiaire toetsen, beetje leder
Smaak - zeer vlak, maar nog mooi zacht
Afdronk - lange afdronk, maar volop tertiaire toetsen

17. Torrione Petrole 2007 ( Italy ) - rood

Neus - mooi lactisch, botertje, beetje groen
Smaak - rond, rood fruit, licht
Afdronk - zeer lang, en semi-rond

18. Domaine de l'Ausseuil Les Trois Pierres 2003 ( Frankrijk ) - rood

Neus - snoeperig, drop, zwart snoep
Smaak - volgt de neus, mooi
Afdronk - rood snoep, rond, vol

Zeker niet slecht voor een vrijdagavond - bedankt aan de gastheer alsook aan de kok van dienst wijn

Mathijs
Dronk een goed jaar geleden de 2011 Hermitage van Guigal. Was toen erg gebalanceerd en zijdig. Maakte het toen wel volledig waar.
Weer wat bijgeleerd!
(met name hoe die nicnacskes met suiker erop genoemd worden.. ;-))
weer een hele rij wijnen gepasseerd. Ik haal er enkele uit :

Bambule 2014 - Judith Beck ( Oostenrijk ) - wit
Een biodynamische chardonnay waardoor hij inderdaad een aroma had van natuurlijke wijn, maar niet alleen dat, integendeel, ik vond het een heel complexe neus. Aanvankelijk te koud, maar toonde zich steeds beter naarmate hij wat opwarmde. Zeer fris, goed geïntegreerd hout, gelaagd. Niet voor iedereen weggelegd, maar mij bekoort dit!

Von Winning Riesling Reiterpfad 2013 - Pfalz

Weer zo'n mooie riesling die op die lijn balanceert van zoet en zuur en daardoor een leuke spanning heeft. Zal volgens mij nog complexer worden na een paar jaar flessenrust.

Chateau Puech-Haut, Saint Drézéry 2007

Deze wijn werd direct neergesabeld aan tafel, maar toch even duiden dat er eigenlijk niets verkeerds was aan deze wijn. Dit is gewoon de stijl van deze wijn (grenache, viognier, marsanne, roussanne dacht ik?) en natuurlijk ook de invloed van de leeftijd, waardoor de neus licht oxidatief begon te worden, maar voor de rest een vrij gelaagde neus, die wat doet denken aan Hermitage, zoals Bert ook opmerkte. Wat meteen ook het nadeel van dit soort wijnen meegeeft, zeer vol, maar (te) weinig zuren, waardoor dit snel zwaar overkomt. Bij een goede food pairing zeg ik hier echter geen nee tegen...

Hermitage Guigal 2012

Het was eigenlijk best leuk om deze witte na de Puech Haut te drinken, want redelijk dicht bij elkaar van stijl, behalve dat de Hermitage nog geen evolutie-aroma's had. Waardoor hij voor mij iets eenvoudiger overkwam. Ook hier waren de zuren wat aan de lage kant. Zowel deze als de Puech Haut zijn voor mij echte maaltijdwijnen.

Matetic Pinot Noir Equilibrio (EQ) 2013 ( Chili )

Ik had hiervan eerder de 2012 al eens gedronken en die was geconcentreerder, iets meer structuur ook. De 2013 is iets klassieker pinot noir, maar wel nieuwe wereldpinot noir, met rijp rood fruit, gerookt, bosgeur. Mooi evenwicht in de mond, met genoeg zuren om het rijpe fruit te counteren.

Chateau Poujeaux 2003

Een twijfelgeval inderdaad. Kurk zou in principe erger moeten worden in het glas, en dat was bij deze niet het geval, dus ik ben niet overtuigd dat het kurk was. Maar neemt niet weg dat dit niet bepaald goed was. Hoekig, wrang. Zou dit eventueel door het jaar komen? Rijp fruit, maar onrijpe, hoekige tannines en stoffigheid?

Diamandes Gran Reserva 2007, Argentinië

70% malbec en 30 CS. Toen ik hem voor vertrek opendeed was dit mooi. Genoeg fruit om de stevige structuur te dekken. Op cellartracker schreef iemand echter dat het enkele uren geduurd had voor hij echt open kwam. Daarom in karaf gegoten bij aankomst, maar dat heeft de wijn kapot gemaakt. De neus begon sporen van oxidatie te vertonen. Het fruit was weg en de tannines waren goed om een huis mee te bouwen. Jammer... En zoals Kris zei, het blijft toch altijd een beetje gokken of je nu wel of niet moet karafferen.

Daarna liet mijn proefvermogen het wat afweten Blush

Bedankt aan de gastheer en Bert voor zijn konijn Wink
Die Poujeaux 2003 zal toch wel een foutje gehad hebben denk ik, de invloed van dat oogstjaar is niet zó destructief als ik hier lees. Tannines kunnen wat onrijp zijn en daardoor op het einde wat droogtrekken of bitter geven maar zoals hier wordt beschreven lijkt het me niet typisch 03..
Enkele impressies. Ik heb eigenlijk geen nota’s genomen, dus wat ik er nog van weet en memorabel genoeg was:
La Rasenna 2014 ( Italy ) - rood
Een zeer zalvende Petit verdot, ondanks de jonge leeftijd

Bambule 2014 - Judith Beck ( Oostenrijk ) - wit
Die gisten in de neus kunnen mij voorlopig niet bekoren. Het verdween wel, hoor, maar nooit helemaal. Niet echt mijn ding (omdat er geen druif in herkenbaar was, vermoed ik)

5. Von Winning Reiterpfad 2013 ( Duitsland ) - wit
Top, mooie zoet-zuurbalans. Love this, meer hiervan in de kelder. Zeker van Von Winning!

6. Chateau Puech-Haut, Saint Drézéry 2007 ( Frankrijk ) - wit
Oude Hermitagewatte Qua cépages kon het bijna kloppen. Misschien net een jaartje te ver… Ik wacht niet te lang met de overige fles. thank you

7. Hermitage Guigal 2012 ( Frankrijk ) - wit
Ik had gecorseerdere wijn verwacht. Voor mij was dit een goede Condrieu ipv Hermitage. Wel de eerste keer dat ik Hermitage zo jong drink. Wachten met de overige 2 flessen! Wel m’n ding!!

8. Domaine de Cristia 2006 ( Frankrijk ) - rood
Teveel pruimencompote die de neus invloog. Mocht jonger zijn of iets minder geconcentreerd.

9. Matetic Equilibrio (EQ) 2013 ( Chili ) - rood
Animale topneus. Zachte afdronk! Zeer mooie PN

10. Monte Real de Familia Reserva 2010 ( Spanje ) - rood
Nog jonge 100% temperanillo. Klassieke vinificatie, klassieke Rioja, behalve dat ie 100% temp is. Blij met de overige 5 flessen, maar nog enkele jaren rust geven. Zeer fijn overigens

11. Visintin Filar Barrique 2004 ( Kroatie ) - rood
Zuren zijn prominent aanwezig, maar geven deze wijn z’n fraicheur. Fijn ding!

12. Chateau Poujeaux 2003 ( Frankrijk ) - rood
Zeker kurk: van de eerste tot de laatste snif

13. Collezione De Marchi 2006 ( Italy ) - rood
Syrah uit Cortona? Neen, uit Chianti zelf dan nog. Wel geconcentreerder dan verwacht, daarom dat ik aan Cortona dacht. Nog oh zo jong trouwens

14. Remhoogte 2011 ( Z-Afrika ) - rood
Mooie, maar nog te jonge Zuid-Afrikaan. Wordt later alleen maar mooier.



16. Chateau d'Armailhac 1999 ( Frankrijk ) - rood
Animale en tertiaire neus. Niet om onmiddellijk Bdx te roepen, laat staan Pauillac. Deed me denken aan de La Gaffeliere 2001, of aan Pessac. Wel zalige wijn, met nog iets onrijpe tannines. But who cares?

Vanaf hier was ik op. Te zware wijnen om na de Pauillac te komen. Toch bedankt, hoor!!!
(28-09-2016 09:12 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Enkele impressies. Ik heb eigenlijk geen nota’s genomen, dus wat ik er nog van weet en memorabel genoeg was:
La Rasenna 2014 ( Italy ) - rood
Een zeer zalvende Petit verdot, ondanks de jonge leeftijd

Bambule 2014 - Judith Beck ( Oostenrijk ) - wit
Die gisten in de neus kunnen mij voorlopig niet bekoren. Het verdween wel, hoor, maar nooit helemaal. Niet echt mijn ding (omdat er geen druif in herkenbaar was, vermoed ik)

5. Von Winning Reiterpfad 2013 ( Duitsland ) - wit
Top, mooie zoet-zuurbalans. Love this, meer hiervan in de kelder. Zeker van Von Winning!

6. Chateau Puech-Haut, Saint Drézéry 2007 ( Frankrijk ) - wit
Oude Hermitagewatte Qua cépages kon het bijna kloppen. Misschien net een jaartje te ver… Ik wacht niet te lang met de overige fles. thank you

7. Hermitage Guigal 2012 ( Frankrijk ) - wit
Ik had gecorseerdere wijn verwacht. Voor mij was dit een goede Condrieu ipv Hermitage. Wel de eerste keer dat ik Hermitage zo jong drink. Wachten met de overige 2 flessen! Wel m’n ding!!

8. Domaine de Cristia 2006 ( Frankrijk ) - rood
Teveel pruimencompote die de neus invloog. Mocht jonger zijn of iets minder geconcentreerd.

9. Matetic Equilibrio (EQ) 2013 ( Chili ) - rood
Animale topneus. Zachte afdronk! Zeer mooie PN

10. Monte Real de Familia Reserva 2010 ( Spanje ) - rood
Nog jonge 100% temperanillo. Klassieke vinificatie, klassieke Rioja, behalve dat ie 100% temp is. Blij met de overige 5 flessen, maar nog enkele jaren rust geven. Zeer fijn overigens

11. Visintin Filar Barrique 2004 ( Kroatie ) - rood
Zuren zijn prominent aanwezig, maar geven deze wijn z’n fraicheur. Fijn ding!

12. Chateau Poujeaux 2003 ( Frankrijk ) - rood
Zeker kurk: van de eerste tot de laatste snif

13. Collezione De Marchi 2006 ( Italy ) - rood
Syrah uit Cortona? Neen, uit Chianti zelf dan nog. Wel geconcentreerder dan verwacht, daarom dat ik aan Cortona dacht. Nog oh zo jong trouwens

14. Remhoogte 2011 ( Z-Afrika ) - rood
Mooie, maar nog te jonge Zuid-Afrikaan. Wordt later alleen maar mooier.



16. Chateau d'Armailhac 1999 ( Frankrijk ) - rood
Animale en tertiaire neus. Niet om onmiddellijk Bdx te roepen, laat staan Pauillac. Deed me denken aan de La Gaffeliere 2001, of aan Pessac. Wel zalige wijn, met nog iets onrijpe tannines. But who cares?

Vanaf hier was ik op. Te zware wijnen om na de Pauillac te komen. Toch bedankt, hoor!!!

Mooie degustatie. Maar ik lees hier nu van twee verslaggevers dat hun smaakpapillen het tussentijds begeven hadden. Is 18 wijnen niet wat van het goede teveel om alles nog serieus en deftig te kunnen proeven? Wij zijn hiervan teruggekomen met onze wijnclub en houden het op max. 12.
(28-09-2016 10:02 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Mooie degustatie. Maar ik lees hier nu van twee verslaggevers dat hun smaakpapillen het tussentijds begeven hadden. Is 18 wijnen niet wat van het goede teveel om alles nog serieus en deftig te kunnen proeven? Wij zijn hiervan teruggekomen met onze wijnclub en houden het op max. 12.

Francis (?),

De afspraak was 2x fles / man .... 6x genieters geeft dan in principe 12 flessen.
Maar sommigen waren blijkbaar te enthousiast wat resulteerde in 6 extra flessen - op zich niet ongewoon op een Ebriosi.

Zelf vond ik 18 flessen nog net te doen ... voldoende spuwen, mond spoelen en eten erbij.
En zolang dat het op een gezapig tempo kan - voldoende tijd tussen de wijnen - lukt dat wel.
Op ons vorig tussendoortje hadden we dezelfde tijdspanne maar vier wijntjes geproefd .....

Mathijs
Ja dat is t probleem he, iedereen heeft wel een paar flesjes die ie wil laten proeven en soms kan je niet kiezen..
Maar 18 is inderdaad zeer veel, bij ons is het meestal een 14-tal en dat is nog net te doen..
meestal ja :-)
(28-09-2016 11:17 PM)Venne schreef: [ -> ]meestal ja :-)

Hmm.. Wink Ik had het vooral over de officiele clubjes Waltzing tannine en Heevie Teusted, de Leuvense connectie heeft nog iéts meer uithoudingsvermogen ;-)
Citaat:Mooie degustatie. Maar ik lees hier nu van twee verslaggevers dat hun smaakpapillen het tussentijds begeven hadden. Is 18 wijnen niet wat van het goede teveel om alles nog serieus en deftig te kunnen proeven? Wij zijn hiervan teruggekomen met onze wijnclub en houden het op max. 12.

Lijkt mij een goede beslissing. 18 was inderdaad te veel. En te zeggen dat we al edities gehad hebben met in de twintig wijnen...
Dat gezegd zijnde, de "professionele" proevers laten er soms een veelvoud daarvan passeren, èn geven punten. Hoe die dat doen weet ik toch niet hoor...
(29-09-2016 09:58 AM)Olivier schreef: [ -> ]Lijkt mij een goede beslissing. 18 was inderdaad te veel. En te zeggen dat we al edities gehad hebben met in de twintig wijnen...
Dat gezegd zijnde, de "professionele" proevers laten er soms een veelvoud daarvan passeren, èn geven punten. Hoe die dat doen weet ik toch niet hoor...

Dan moet je alles uitspuwen natuurlijk. Maar een wijnclub moet toch ook nog een beetje kunnen genieten en een leuke babbel over het geproefde glas hebben vind ik.
Yep, bij ons ook max 12 wijnen. Te meer omdat ik soms sommige wijnen nog eens wil herproeven nadat ze wat meer lucht gehad hebben...
De TN's zijn al aan bod gekomen .
Er zaten weer leuke dingen bij !

De Syrah van Isole en Olena kwam de dag erna heel mooi tot zen recht.
Ik had ook een klutske Remhoogte mee , was achter gebleven in de Bomma Fles .
Heel mooi !

thank you aan de mede-tasters en de gastheer ook .

Even de draad oppikken waar het hier nu omdraait is vooral het aantal van de wijnen , en ook moet ik aansluiten dat dit maal 18 echt te veel was .

Nu hadden we ook allemaal nog lekker gegeten alvorens eraan te beginnen .
En persoonlijk denk ik dat dit er ook wel iets mee te maken heeft ,
ook vrijdag avond de werkweek zit al wat in de kleren .

Er zijn idd al edities geweest waarin met gemak 20 wijnen geproefd werden.
Of we kunnen er allemaal niet meer zo goed tegen Big Grin .

Maar van mij mag het maximum aantal flessen ook wel terug geschroefd worden . Nu ons er nog kunnen aanhouden Rolleyes .
20 flessen gaat als je 's middags begint, maar voor een vrijdagavond mag het iets minder; Maar ach, we klagen niet Slurp wijn
(29-09-2016 08:11 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]20 flessen gaat als je 's middags begint, maar voor een vrijdagavond mag het iets minder

Inderdaad. En dat eten zit er wellicht ook voor iets tussen.
Doodle van November is al een tijdje beschikbaar om in te vullen!

Grtz.
(28-10-2016 03:24 PM)fleer schreef: [ -> ]Doodle van November is al een tijdje beschikbaar om in te vullen!

En die doodle bleek te passen voor vier deelnemers - deelname te Zeebrugge op 11/11/16.
Een vijfde kwam op de valreep - ondanks zekere te verwachten huishoudelijke strubbelingen - alsnog aansluiten.

1. Champagne H. Goutorbe 2006 Cuvée Millesime ( opwarmertje v/d gastheer )

Neus - gestoofde, zoete appel, brioche
Smaak - mooi en vooral frisse bubbel, mooie frisse zuren
Afdronk - licht zure appel, wel beetje droog i/d afdronk

2. Smith Haut Lafitte Blanc 2005 ( FR - wit )

Neus - wit steenfruit, licht rokerige toets
Smaak - mooi vettig, gestoofde peer
Afdronk - mineraal, vettig, bittertje, zeste, beetje hout op het einde

Extra - eerste keer de 1e witte van SHL, maar ik had in alle eerlijkheid meer verwacht.
Begrijp me niet verkeerd, dit is een mooie, complexe en gelaagde wijn, maar miste punch.

3. Leoville Poyferré 2003 ( FR - rood )

Neus - koffie, sigarenkistje, peperig, beetje te streng
Smaak - soepel, koffiefilter, zurig, ijzer (?)
Afdronk - pittig, rauwe steak, nog een te strenge juffrouw voor mij

4. Sociando Mallet 1999 Jean Gautreau ( FR - rood )

Neus - stofferige zolder, mooi rijp fruit, hout, toasting
Smaak - licht, koffiefilter, tabak
Afdronk - pittig, kruidig, aards, voor mij iets onaangename wrange afdronk

5. Artadi Pagos Viejos 2004 ( ES - rood )

Helaas, deze had lichte kurk, maar dat maskeerde de wijn volledig

6. Palmer 2007 ( FR - rood )

Neus - fucking sexy, mooi boterig, vanillepudding, chocoladecake
Smaak - chocolade, mooi rond en zwart fruit
Afdronk - in alle eerlijkheid, toch wat onrijp fruit, komt nog te groenig over.

Extra - de wijn gedurende de rest van de avond nog genuttigd, maar was plots gesloten, jammer.

7. Mas D'En Compte 2009 ( ES - rood )

Neus - vijgen, bruine chocolade, alcoholisch, leder, ziltigheid (?)
Smaak - confituur
Afdronk - pittig, krachtig, rozijntjes, mooi

8. L'Evangile 2007 ( FR - rood )

Neus - opnieuw sexy neusje, boter, confituur pruttelend op een heet vuurtje, boterkoekjes
Smaak - vol, afgerond, wel licht alcoholisch
Afdronk - volop fruit, zeer peperig en kruidig op de tong

9. Clos des Papes 2005 ( FR - rood )

Neus - kruidig ( bouquet garni ), toch wel licht alcoholische toets
Smaak - volgt neus, mooi diep zwart fruit
Afdronk - krachtig, licht alcoholisch, kruidnagel

10. Suduiraut 1998 ( FR - Sauternes ) - extra fles van Patrik ( dank daarvoor )

Neus - honing, beetje funk dat snel verdween, gekonfijt fruit
Smaak - mooi vettig doch lekker subtiel en gelaagde wijn
Afdronk - zeer mooi, alles wat ik kon verwachten, maar een beetje teveel zeste smaak

Persoonlijke top drie

1. Clos des Papes 2005
2. L' Evangile 2007
3. Palmer 2007

Het was opnieuw een leuke en ongedwongen namiddag, veel leuke wijnen.
Aangename verrassingen en toch hier en daar een minieme lichte ontgoocheling.
Voor mij persoonlijk nogmaals vreemd dat een non-BDX op de eerste plaats komt.

Mathijs
Een vijfde kwam op de valreep - ondanks zekere te verwachten huishoudelijke strubbelingen - alsnog aansluiten. De puree met gebakken ajuinen en enkele wortel heeft veel goed gemaakt. thank you

1. Champagne H. Goutorbe 2006 Cuvée Millesime ( opwarmertje v/d gastheer )

Type vineuze, brioche-champagne dat ik graag heb


2. Smith Haut Lafitte Blanc 2005 ( FR - wit )

In de neus ook wat creme citron voorop de gebakjes. Gaf het geheel de nodige fraicheur. Grote witte Bdx, complex

3. Leoville Poyferré 2003 ( FR - rood )
Een in your face neusje. Mooi en elegant met veel stalpower. Om aan te blijven ruiken. De mond bleef idd wat achter, met nog wat trekkende tannines.

4. Sociando Mallet 1999 Jean Gautreau ( FR - rood )
Mooie koffie en aardse neus, kracht en finesse in de afdronk. Het spijtige is dat ze dit sap niet meer in de gewone cuvée kappen, waardoor die nooit meer de intensiteit van een pakweg 1990 kan hebben. Zeer knappe wijn, dat wel. Deed mij zelfs wat aan de 1990 enkele jaren geleden danken...

5. Artadi Pagos Viejos 2004 ( ES - rood )

Helaas, deze had lichte kurk, maar dat maskeerde de wijn volledig

6. Palmer 2007 ( FR - rood )
Onrijpe zaken had ik hier niet. Heel de wijn zat mooi, maar way too young. Mijn laatse slok had al een veel complexere neus. De tannines en zuren bleven perfect in balans (voor mij toch), waardoor dit duidelijk een wijn voor de toekomst is. Nog 7-10 jaar wachten. Geen kindermoord, maar zoals zo vaak bij wijn, kan deze ook nog zijn volle potentieel niet tonen na 9 jaar. Je proefde de finesse van Margaux wel, hoewel ik in begin, met al dat zwart bosfruit en boterke in de rechtse richting dacht.


7. Mas D'En Compte 2009 ( ES - rood )

Neus - vijgen, bruine chocolade, alcoholisch, leder, ziltigheid (?)
Smaak - confituur
Afdronk - pittig, krachtig, rozijntjes, mooi
Voor mij duidelijk een Spanjaard, maar aan Priorat kon ik niet denken. Carignan in deze wijn? Grenache alleen zou ik eerder geloven. Zo zie je maar. Een vreemde eend in mijn Spaanse beet.

8. L'Evangile 2007 ( FR - rood )
Wat een toekomst-Pomerol. Gemaakt op finesse. Net als bij de Palmer, een mooie 2007-er. En dezelfde commentaar als bij de Palmer. 2007 hoeft, bij de grote jongens althans, niet te vlug gedronken worden. Wait and see...

9. Clos des Papes 2005 ( FR - rood )
BAAAAMMM, de mooiste C9P, samen met de Beaucastel 2000. Gewoon heaven. Dit is geen engeltje, maar God himself die op uw tong staat te zeiken... Kwam met gemak boven voorgaande toppers. Topeinde. Napels zien, ... Miljaar, wat een neus en dito afdronk. In de mond evengoed perfect in balans. Alleen het beetje alcohol prikkelde soms wat, maar deze wijn kon dit makkelijk aan. HeartHeartHeartHeartHeart

10. Suduiraut 1998 ( FR - Sauternes ) - extra fles van Patrik ( dank daarvoor )
Hier was ik al op weg naar huis, om g(H)anse kleine Grietjes te maken, met befaamde bovengenoemde puree, samen met een R de Rimauresq blanc 2013. Knappe structuur dat die wijn heeft gekregen tgo 2 jaar geleden. Mooi en fris, volle smaak.

Persoonlijke top drie (van de wijnen die al mooi op dronk waren)


1. Clos des Papes 2005
2. Léoville 2003
3. Gautreau 1999


Bert
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Koppelingen