wijnliefhebbers

Volledige versie: Ebriosi Vini
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
(28-12-2015 12:12 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]1. Rochet Bocart Vaudemange 2005 ( wit, champagne )
Appeltjes, peer, koekjes, mooi zacht, lichte sprankel, mild - zeer mooi en P/Q top
Mooi brioche, peer, ... Love this.

2. Léon Beyer, Cuvée des Comtes, Riesling, 2005 ( wit )
Lichte petrolgeur, zoetig, suikerig, iets vlak in de afdronk
Blij dat ik bleef bij de riesling uit de Elzas. 88

3. R.Lopez de Heredia Rioja Blanco Vina Gravonia 2004 ( wit )
Houterig en boterige neus, koekjes, droog in de mond.
Een oude bekende: 91+

4. Kmetija Stekar 2009 ( orange wine)
Snoeperig, licht bittertje, licht krachtig, pittig op de tong.
Leuke, fruitige, lange afdronk.
2de orangewijn. Deze was al meer verweven, speciaal, duidelijke marsepein. moeilijk te scoren wegens nauwelijks referentie. Wel lekker en boeiend!

5. Haut Milon 1982 ( rood )
Bruine toetsen in het glas, vooral tertiaire geuren en smaken.
Tabak, sigarenkistje, stofferig (+), later nog koffiekoekjes.
Heel oude bdx met nog mooie concentratie in neus en mond! 90

6. Chateau Laroque 1982 ( rood )
Ook hier volop tabak, maar nog wat fruit en zuren ( zeer licht aanwezig )
Een veel rondere, jongere neus met nog veel rijp fruit, maar ik dit in de mond vermoeiend. De Haut-Milon klopte van in het begin tot het einde, hier had ik dat gevoel niet.

7. Domaine Mabillot 2014. Reuilly ( rood )
Lichte kleur, snoeperig. Moeilijk te plaatsen, verder geen notities
Zoals Olivier zei: frivole PN. Iets te lichte afdronk, maar wel fijn. 88

8. El Pino Rojo 2010 ( rood )
Neus vulkanisch gesteente, zwavel, vuur, rokerig, verf, vernis.
Smaak te intens en ingewikkeld voor mijn pallet - verder geen notities
Animale, beestige wijn. Knappe zuurstructuur die de wijn naar binnen laat kappen als het moet. 91

9. Pavie Macquin 1997 ( rood )
Mooi verouderde BDX, persoonlijk verwonderd gezien de 1997 "off-vintage".
Toetsen van hout, licht boterig, nog wel wat fruit terug te vinden. Mooie wijn
TOP. Zo'n zachte tannines dat ik de link naar Rioja ook durfde te leggen, maar te bordelees in de neus. 93

10. Gianfranco Alessandria Barolo San Giovanni 2006 ( rood )
Kon ik qua neus, smaak en afdronk niet plaatsen - geen duidelijke notities
Na een tijdje kwamde boenwas en de rozengeur de kop duidelijk opsteken. De beste Barolo tot nu toe! Knap! 93

11. Alter Ego Palmer 2009 ( rood )
Tijd toonde aan dat karaf hier wel aangewezen was - zeer gesloten bij ontkurken.
Na tijd een mooie en zwoele neus, idem smaak en afdronk - mooie Margaux.
Al mooi te drinken, maar vermoedelijk nog een tikkeltje beter mettertijd - afblijven dus.
Een duidelijke 2009. Momenteel 92+

12. Santa Rita Casa Real CS ( rood )
Zeer mooie neus, verfijnde smaak en scherpe afdronk - mooie wijn uit Chili - top
's Avonds de rest uitgedronken en nog beter dan op de tasting! 91+

13. Planots 2005 (?) ( rood )
Neus van spaanderhout, noten, mooi rood fruit in afdronk.
Verder moeilijk te plaatsen, dus geen uitgebreide notities
Zo ingetogen en tegelijk uitbundig. TOP: 92-93

14. Chateau Jean-Pierre Gaussen 2001 ( rood )
Mijn eerste Bandol - dacht eerst ergens in Pessac rond te waren.
Zwavel, vulkanisch gesteente, verbrande rubber, vegetaal, animaal.
En maar aan 't uitleggen over Jean-Pierre deze vakantie. Komt Jo af: En al eens een oudere van JP gedronken? Minder tetteren en meer concentreren. Maar o zo typisch! 93+ Merci

15. Amon Ra 2009 ( rood )
Ook hier zou karaf op zijn plaats hebben gestaan - doch ik ben van principe "pop and pour"
Syrah ( Shiraz ) op topniveau, diep rood fruit, sublieme lange afdronk - top
Niet wat ik verwachtte van een Shiraz van de Aussies, maar veel beter. Heerlijk goedje: 93+

16. Chateau des Tours 2011 ( rood )
Kon ik qua neus, smaak en afdronk niet plaatsen - geen duidelijke notities
[color=#0000CD][color=#0000CD]Knappe wijn! Bourgondisch! 89-90

Merci aan Fré en iedereen voor alles!
[/color][/color]
(28-12-2015 12:12 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]............................
11. Alter Ego Palmer 2009 ( rood )
Tijd toonde aan dat karaf hier wel aangewezen was - zeer gesloten bij ontkurken.
Na tijd een mooie en zwoele neus, idem smaak en afdronk - mooie Margaux.
Al mooi te drinken, maar vermoedelijk nog een tikkeltje beter mettertijd - afblijven dus.
..............................

@ Mathijs,
Wat was jullie aanschafprijs van deze Alter Ego Palmer 2009?
BTW Inbegrepen.
(28-12-2015 07:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]@ Mathijs,
Wat was jullie aanschafprijs van deze Alter Ego Palmer 2009?
BTW Inbegrepen.

Dat was de ronde prijs van 60 Euro / fles, net iets boven de prijs op idealwine ( 56 Euro ).
(28-12-2015 08:05 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(28-12-2015 07:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]@ Mathijs,
Wat was jullie aanschafprijs van deze Alter Ego Palmer 2009?
BTW Inbegrepen.

Dat was de ronde prijs van 60 Euro / fles, net iets boven de prijs op idealwine ( 56 Euro ).

Don, jij hebt die wijn waarschijnlijk ooit nog aan 60 Belgische Franken gekocht?
Fleer vertelde me dat het nuttig is om punten te geven. Zo weet je, zeker als je iemands smaak wat kent, hoe je een wijn moet inschatten. Meer gerichter dan wat indrukken. En ik volg 'm. Iets wat ik niet altijd doe. Bij deze een poging.

1. Rochet Bocart Vaudemange 2005 ( wit, champagne )
Grote kraag bij 't inschenken. Ik rook ook wat gisten. Heel erg mooie maar atypische champagne. Smaakt erg naar druif. Mooi in zuren.

2. Léon Beyer, Cuvée Comtes d'Eguisheim, Riesling, 2005 ( wit )
Erg mineraal, men zat al snel bij Riesling & Elzas. Wijn die me wat teleurstelde. Topcuvée van Beye die enkel in goeie Rieslingjaren uitgebracht wordt en waarvan het huis claimt top te zijn tussen 10 & 20 jaar na oogstdatum. Niet dus. 3 jaar terug was de wijn nog een stuk mooier: meer fruit en hoger in zuren. De zuren wijn wat weggevallen wat maakt dat de boel wat verslapt in 't middelpallet. Afdronk is wel conform de verwachting. 87

3. R.Lopez de Heredia Rioja Blanco Vina Gravonia 2004 ( wit )
Boter, fumé, honing en een ellenlange afdronk. 91

4. Kmetija Stekar 2009 ( orange wine)
Appelsiengeste, boenwas, marsepein, licht oxidatief. Scherpte in de afdronk.Heel erg fijn om dit te mogen drinken! 88

5. Haut Milon 1982 - Pauillac ( rood )
Stoffig, bos/humus dus erg tertiair, chichorei. Mooie bordeaux maar voor mij iets er over. 87

6. Chateau Laroque 1982 - margaux ( rood )
TOf dat deze volgt op de Haut Milon. Lijkt een stuk jonger want heeft iets meer fruit. Puntig. Bittertje in de afdronk. 89

7. Domaine Mabillot 2014. Reuilly ( rood )
Precies rozebottelthee in 't glas. rode snoepjes en rozen. Yoghurt & chalky. Doet me aan de zomer denken. Geen pinot noir zoals we die kennen in Bourgogne. Daarvoor te licht. 88
Op dag 2 trouwens een mindere neus: precies of je met je neus in een boeket rozen zit. Weinig evolutie wel in de mond

8. El Pino Rojo van Barranco Oscuro 2010 ( rood )
Putje, animaal. Iets zoetig in de afdronk. Wat alcohol ook. Mooie pinot uit een minder evidente streek (voor de druif dan toch). 91

9. Pavie Macquin 1997 ( rood )
Heerlijk. Alles op m'n blad is hierboven al verteld. 92-93

10. Gianfranco Alessandria Barolo San Giovanni 2006 ( rood )
Volledig mijn ding. Mooie wijn, heerlijke neus. Rubber had ons naar Barolo moeten brengen, maar het kwam er even niet uit Smile 93

11. Alter Ego Palmer 2009 ( rood )
Klasse wijn. Ok, de wijn is verre van op z'n hoogtepunt, maar die klasse toonde ie nu al. 94

12. Santa Rita Casa Real CS ( rood )
De cassis was de duidelijke link met Chili. Verder nog kriekjes, chocolade, leder. Een heerlijk mondgevoel en dito afdronk. Misschien zal Chili nooit helemaal m'n ding zijn, maar bij deze wijn moet je toegeven dat dit een klassewijn is. 90-91

13. Planots 2005 - Priorat ( rood )
Kruidigheid, drop, donkere chocolade (ook in de afdronk), wel wat alcohol. Een wijn met diepte. Heerlijk: 92-93

14. Chateau Jean-Pierre Gaussen 2001 ( rood )
Typische leder toets. Teer & putje! 93

15. Amon Ra 2009 ( rood )
Beste Australier ooit gedronken. Wat een knaller. Nu al mooi versmolten ook. 93

16. Chateau des Tours 2011 ( rood )
Ik ben bevooroordeeld, maar toch. Helemaal mijn ding. Excuses aan de mensen die minder aan dergelijke wijnen zijn of die mss vinden dat de verwachtingen niet werden ingelost. Maar ik heb deze wijn al vaak geschonken en kon idd niet iedereen overtuigen. Mij wel. Ik volg Jo in z'n punten (92)

Wat een degustatie mannekes, kijk maar naar de punten. Tevens een erg toffe groep: voor de sfeer en gezelligheid geef ik eveneens ergens in de 90 Rolleyes

PS: alle wijnen die over waren waren eigenlijk (op de champagne na dan) niet meer goed of toch een heel stuk minder. Bizar. Alhoewel, de meeste waren al wijnen op leeftijd. Maar toch. Ook de jonge wijnen deden het niet goed. Maria Thun was blijkbaar een dag gemist, gelukkig voor ons Smile
(28-12-2015 08:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(28-12-2015 08:05 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(28-12-2015 07:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]@ Mathijs,
Wat was jullie aanschafprijs van deze Alter Ego Palmer 2009?
BTW Inbegrepen.

Dat was de ronde prijs van 60 Euro / fles, net iets boven de prijs op idealwine ( 56 Euro ).

Don, jij hebt die wijn waarschijnlijk ooit nog aan 60 Belgische Franken gekocht?

Neen Olivier.
Maar als ik nog wat geduld heb aan < 45 Euro. huhuh
Wat een prachtige tasting, deze zal wel blijven hangen.

Veel is al geschreven .... twee wijnen van 1982 achter elkaar n.l. de Chateau Laroque 1982 en de Haut Milon 1982 man man en dat was nog maar nr 5 en 6 we waren nog niet halfweg .... dat de Pavie Macquin 1997 in het rijtje zou passen had ik ergens wel verwacht ... de 3 oudjes waren elkaar waard 92p
Gianfranco Alessandria Barolo San Giovanni 2006 - 100% Nebbiolo ... een druif die ik niet lust maar dit is totaal anders, mooi ... als er ooit een Barolo in mijn kelder komt is het deze wel.92p
Alter Ego Palmer 2009 zette alles nog een stapje hoger, knap.93p
Santa Rita Casa Real 2009 - 100% Cabernet Sauvignon ... meestal haak ik dan af 100% is teveel maar dat was hier niet het geval, mooie wijn en P/Q een aanrader.93p
Planots 2005 .... de 2004 was de mist ingegaan op '50jaar fleer' en ik was blij dat deze goed was, ik had hem bij dezelfde aangekocht ... hij paste goed in het rijtje en kwam op het juiste moment, maar net iets teveel alcohol.94p
De Bandol Jean Pierre Gaussen Cuvee Longue Garde 2001 mocht er ook zijn, een Bandol naar mijn hart.94p
Amon Ra 2009 ... een wijn die al lang op mijn verlanglijstje staat, dit is buiten klassement, ik moet dit eens gaan nakijken maar het zou kunnen dat dit het beste is wat ik dit jaar geproefd heb.95p

Fré, bedankt voor de hapjes en de gastvrijheid.

Grts.
Gisteren met zich op de prachtige natuur van Zeebrugge ;-) één van de memorabelste proeverijen meegemaakt. Met dank aan de synchroniciteit, die gisteren meermaals om de hoek kwam kijken en nog een extra dimensie gaf.

Het opgelegde thema was Bordeaux, of minsten wijnen afkomstig van bordeaux druiven.

Subliem. Sommige wijnen zaten op zo'n hoog niveau dat ik deze enkel met een "puntenvork" kan beoordelen.

1. Goedgeel, evolutie, tranen (siropig). Gekonfijt fruit, ananas, hout.
50/50 sauvignon blanc (die wel duidelijk was) en semillon. Maaltijdwijn Chateau de Chantegrive Cuvée Caroline 2009 87

2. Evolutie, tertiair, ingetogen, bosgrond, champi, versmolten. Lichte droogtrekking, toch fris.
Pessac Smith Haut Lafitte 1995. 89 Deze wijn verbetert niet meer.

3. BBQ, gerookt (iemand opperde "filet de saxe"), zwart fruit prominenter, knappe neus, zijdezachte mond, aciditeit, kriekskes.
Pessac Smith Haut Lafitte 2004 93/91
1e maal dat de synchroniciteit zich aandient (en niet de laatste). Ondanks het leeftijdsverschil komt de stijl van het chateau mooi naar voren bij beide (SHL is een "consequent" chateau :-) )

4. Munt, glad in de mond, wat kruiden.
Renaissance Vineyard Cabernet Sauvignon Sierra Foothills 1998 88
Mijn eerste kennismaking met cabernet sauvignon uit de VS en aangenaam verrast. Blijkbaar zit hier ook een tik syrah in en dat verklaart de kruidigheid. Een 95 voor p/k (en gezien de leeftijd), op dat vlak een revelatie.

5. Explosief, alcohol, hout. Wat later zwart fruit en meer balans. Duidelijk nieuwe wereld. Tapiz Black Tears 2010 "Solide" 90
100% malbec (in het kader van "hoe creatief omgaan met het opgelegde thema" :-) ) Power maar niet lomp (beter dan ik had verwacht) 24 maand nieuwe franse eik. Single vineyard op 1350 m. Jean-Claude Berrouet is na het afzwaaien bij Chateau Petrus hier consultant geworden.

6. Hier worden de TNs even summier, maar dat ligt volledig aan de wijn: "sublieme neus, complete wijn" En de rest is stilte.
De eerste gooi naar de titel van WOTN.
Een gooi uit Pauillac: Pichon Baron Longueville 2001. 96/94

7. Rokerig, aards, sigaarkist. Meer fruit en materie dan de vorige.
Synchroniciteit zei ik dus :-) Concurrentie uit eigen rangen: Pauillac Pichon Baron Longueville 2004. 95/93 Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat beide wijnen eigenlijk op hetzelfde niveau zaten. Het verschil in score is dus in essentie de uiting van een persoonlijke voorkeur (I know, sue me :-) ).

8. Rijp, tikje warm. Na wat tijd werd duidelijk dat hier een foutje inzat (lichte kurk). Jammer.
Chateau Franc-Mayne 2000 NR

9. "Rechtdoor", bittertje, hout, trekt nog wat, te jong.
Pomerol, Fleur de Clinet 2010. 89(+)

10. Boter in de neus (iemand opperde "Becel", maar da's geen boter :-) ), licht animaal, rijp. Dichtheid, alcohol, merlot.
Weerom Pomerol, Chateau Haut-Trop?haud Cuvée Anthologie 2010 93/91

11. Inkt, floraal, bosbes, fris, paarse schijn, duidelijk te jong maar wel al aangenaam. Weerom merlot, weerom pomerol.
Chateau Gombaude-Guillot 2010 , een biodynamische pomerol. Heeft nog marge voor positieve evolutie 93/91 (+)

12. Nog wat jong en alcohol, maar alles reeds zeer mooi in balans. Fijne zuren en de lichte vegetaliteit van de druif komt naar voor, maar gecounterd door de rijpheid.
Een wijn van het cultdomein le Macchiole in Bolgheri, deze 100% cabernet franc (les 2 in "hoe creatief omgaan met het opgelegde thema :-) ) Paleo rosso 2008 96/94. Sublieme wijn in wording, beter binnen 5 jaar.

13. Animaal, streng, beetje atypisch voor het domein, harde tannines
Opnieuw Pomerol, Chateau Nenin 2000 90

14. Ijzer, lichte kleur, kaneel. Iemand opperde zoet-zuur en dat klopte wel (jammer genoeg zonder gebakken rijst :-) )
Kroatische wijn uit Istrië, gemaakt uit gelijke delen CS, CF en merlot. Terre Bianche Degrassi Cuvée Rouge Riserva 2008 88

15. Bloed, kruidigheid, kracht. In de mond hoekig en hout. Kriekskes. Tannines, jong maar toegankelijk.
Welkom synchroniciteit, dat was al even geleden: Pessac, Smith Haut Lafitte 2007 Opnieuw duidelijk de stijl van het chateau, maar moeilijker jaar. 93/91 (gescoord op potentieel)

16. Kurk (heel erg) Croix de Beaucaillou 2008 NR

17. Go out with a bang, heet dat dan. Laatste fles, en nogmaals een sterke kandidatuut voor WOTN. Zacht, finesse, mooie wijn. Met voorsprong de wijn met de meeste finesse van de dag. Heel knap, maar duidelijk andere stijl dan de voorgaande BDX. Iemand opperde "koude rijpheid" en dat vind ik een mooie beschrijving. Elegantie en finesse van een top bourgogne op 1 of andere manier uit BDX druiven gepuurd...
We zitten dan ook in Saint Julien, met name Ducru Beaucaillou 2001 Qua score lang getwijfeld, maar zoals gezegd vond ik de Pichon een completere wijn, dus 95/93.

MEGA line up, met dank aan alle deelnemers en de gastheer voor dit moment 'om in te kaderen'.

Vinogan(s)

[attachment=1821]
Mijn bevindingen/punten er even naast leggen:

Chateau de Chantegrive Cuvée Caroline 2009 geconfijtte ananas, wat boenwas, fraicheur: 89

Pessac Smith Haut Lafitte 1995 Kriekjes en tertiair, wat animaliteit. Zeer mooie neus, maar het mondgevoel volgde niet. 89

Pessac Smith Haut Lafitte 2004 : Kriekjes en zwart fruit. Na een 10-tal min in het glas kwam datzelfde tertiare en animale eruit. Prachtig. Hier volgde de mond wel met knappe zuren en dito tannines: 92

Renaissance Vineyard Cabernet Sauvignon Sierra Foothills 1998 eucalyptus, jammy, ceder: 89

Tapiz Black Tears 2010 Blockbuster, concentratie, verfrissende, lekkere zuren: 91

Pichon Baron Longueville 2001. Perfecte balans: 93+

Pichon Baron Longueville 2004. Die verfrissende zuren "ontbraken" (of kwamen nog niet genoeg door) wat, daardoor 92+

Chateau Franc-Mayne 2000


Fleur de Clinet 2010. Duidelijke merlot neus, vond ik toch. Nog wat jong, maar kwam na een uurtje langer in de karaf toch beter: 89+

Chateau Haut-Tropchaud Cuvée Anthologie 2010 Knap, fluwelige stijl, maar met een halve kilo echte boter erin. Niet anders te beschrijven. Na enige tijd ging de hoeveelheid verzadigde vetten wat minderen, zodat er meer fraicheur doorkwam: 92+


Chateau Gombaude-Guillot 2010 Fris donker fruit met de nodige zuren. Stevig. 91

Paleo rosso 2008 91, maar dit gaat beter worden binnen enkele jaren.

Chateau Nenin 2000: Mooie, meer linkeroeverige neus, alhoewel ik en Greg onmiddellijk Pomerol zeiden. Stevige afdronk. 90+

Terre Bianche Degrassi Cuvée Rouge Riserva 2008 89-90

Smith Haut Lafitte 2007 Opnieuw duidelijk de stijl van het chateau!Wederom krieken en animaliteit en reeds wat tertiair. Of is dit de consistente stijl van het Chateau. Mijn eerste drie SHL en me like!! 93

Croix de Beaucaillou 2008

Ducru Beaucaillou 2001 De 30% merlot deed me eerst aan Pomerol denken. Is dit St-Julien? Mij maakt het niet uit dat ze in St-Julien Pomerol maken, hoor! Fijne stijl, knappe afdronk. 93+

Wat hebben we geleerd vandaag?
1. Van hetzelfde domein kan je meerdere jaargangen kopen. applaus
2. Ik hou van de SHL-stijl Heart
3. Game of thrones gaat oveer tettentettentetten en een verhaallijn ang-el
Verd*mme, banghead banghead banghead door pijnlijke rug niet bij kunnen zijn. Ik had nochtans ook het nodige klaarstaan .
(22-02-2016 12:50 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Gisteren met zich op de prachtige natuur van Zeebrugge ;-) één van de memorabelste proeverijen meegemaakt. Met dank aan de synchroniciteit, die gisteren meermaals om de hoek kwam kijken en nog een extra dimensie gaf.

Het opgelegde thema was Bordeaux, of minsten wijnen afkomstig van bordeaux druiven.

Subliem. Sommige wijnen zaten op zo'n hoog niveau dat ik deze enkel met een "puntenvork" kan beoordelen.

1. Goedgeel, evolutie, tranen (siropig). Gekonfijt fruit, ananas, hout.
50/50 sauvignon blanc (die wel duidelijk was) en semillon. Maaltijdwijn Chateau de Chantegrive Cuvée Caroline 2009 87

2. Evolutie, tertiair, ingetogen, bosgrond, champi, versmolten. Lichte droogtrekking, toch fris.
Pessac Smith Haut Lafitte 1995. 89 Deze wijn verbetert niet meer.

3. BBQ, gerookt (iemand opperde "filet de saxe"), zwart fruit prominenter, knappe neus, zijdezachte mond, aciditeit, kriekskes.
Pessac Smith Haut Lafitte 2004 93/91
1e maal dat de synchroniciteit zich aandient (en niet de laatste). Ondanks het leeftijdsverschil komt de stijl van het chateau mooi naar voren bij beide (SHL is een "consequent" chateau :-) )

4. Munt, glad in de mond, wat kruiden.
Renaissance Vineyard Cabernet Sauvignon Sierra Foothills 1998 88
Mijn eerste kennismaking met cabernet sauvignon uit de VS en aangenaam verrast. Blijkbaar zit hier ook een tik syrah in en dat verklaart de kruidigheid. Een 95 voor p/k (en gezien de leeftijd), op dat vlak een revelatie.

5. Explosief, alcohol, hout. Wat later zwart fruit en meer balans. Duidelijk nieuwe wereld. Tapiz Black Tears 2010 "Solide" 90
100% malbec (in het kader van "hoe creatief omgaan met het opgelegde thema" :-) ) Power maar niet lomp (beter dan ik had verwacht) 24 maand nieuwe franse eik. Single vineyard op 1350 m. Jean-Claude Berrouet is na het afzwaaien bij Chateau Petrus hier consultant geworden.

6. Hier worden de TNs even summier, maar dat ligt volledig aan de wijn: "sublieme neus, complete wijn" En de rest is stilte.
De eerste gooi naar de titel van WOTN.
Een gooi uit Pauillac: Pichon Baron Longueville 2001. 96/94

7. Rokerig, aards, sigaarkist. Meer fruit en materie dan de vorige.
Synchroniciteit zei ik dus :-) Concurrentie uit eigen rangen: Pauillac Pichon Baron Longueville 2004. 95/93 Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat beide wijnen eigenlijk op hetzelfde niveau zaten. Het verschil in score is dus in essentie de uiting van een persoonlijke voorkeur (I know, sue me :-) ).

8. Rijp, tikje warm. Na wat tijd werd duidelijk dat hier een foutje inzat (lichte kurk). Jammer.
Chateau Franc-Mayne 2000 NR

9. "Rechtdoor", bittertje, hout, trekt nog wat, te jong.
Pomerol, Fleur de Clinet 2010. 89(+)

10. Boter in de neus (iemand opperde "Becel", maar da's geen boter :-) ), licht animaal, rijp. Dichtheid, alcohol, merlot.
Weerom Pomerol, Chateau Haut-Trop?haud Cuvée Anthologie 2010 93/91

11. Inkt, floraal, bosbes, fris, paarse schijn, duidelijk te jong maar wel al aangenaam. Weerom merlot, weerom pomerol.
Chateau Gombaude-Guillot 2010 , een biodynamische pomerol. Heeft nog marge voor positieve evolutie 93/91 (+)

12. Nog wat jong en alcohol, maar alles reeds zeer mooi in balans. Fijne zuren en de lichte vegetaliteit van de druif komt naar voor, maar gecounterd door de rijpheid.
Een wijn van het cultdomein le Macchiole in Bolgheri, deze 100% cabernet franc (les 2 in "hoe creatief omgaan met het opgelegde thema :-) ) Paleo rosso 2008 96/94. Sublieme wijn in wording, beter binnen 5 jaar.

13. Animaal, streng, beetje atypisch voor het domein, harde tannines
Opnieuw Pomerol, Chateau Nenin 2000 90

14. Ijzer, lichte kleur, kaneel. Iemand opperde zoet-zuur en dat klopte wel (jammer genoeg zonder gebakken rijst :-) )
Kroatische wijn uit Istrië, gemaakt uit gelijke delen CS, CF en merlot. Terre Bianche Degrassi Cuvée Rouge Riserva 2008 88

15. Bloed, kruidigheid, kracht. In de mond hoekig en hout. Kriekskes. Tannines, jong maar toegankelijk.
Welkom synchroniciteit, dat was al even geleden: Pessac, Smith Haut Lafitte 2007 Opnieuw duidelijk de stijl van het chateau, maar moeilijker jaar. 93/91 (gescoord op potentieel)

16. Kurk (heel erg) Croix de Beaucaillou 2008 NR

17. Go out with a bang, heet dat dan. Laatste fles, en nogmaals een sterke kandidatuut voor WOTN. Zacht, finesse, mooie wijn. Met voorsprong de wijn met de meeste finesse van de dag. Heel knap, maar duidelijk andere stijl dan de voorgaande BDX. Iemand opperde "koude rijpheid" en dat vind ik een mooie beschrijving. Elegantie en finesse van een top bourgogne op 1 of andere manier uit BDX druiven gepuurd...
We zitten dan ook in Saint Julien, met name Ducru Beaucaillou 2001 Qua score lang getwijfeld, maar zoals gezegd vond ik de Pichon een completere wijn, dus 95/93.

MEGA line up, met dank aan alle deelnemers en de gastheer voor dit moment 'om in te kaderen'.

Vinogan(s)

Prachtige degustatie! thumbsup
Bordeaux op dronk rules bigtime, zelfs Vinogans geeft het toe ;-)
thank you voor de mooie notes!
Ik geef toe ... ik ben de schuldige die aangespoord had om een "thema tasting" te houden.
Het thema ... Bordeaux .... of Bordeaux blends uit andere landen ( voor de niet pure BDX liefhebber ).

Het zou een geweldige namiddag blijken, niet alleen qua wijn, maar qua gezelschap en de soms "vettige" gesprekken.

Hier alvast mijn indrukken en simplistische notities ....

1. Chateau de Chantegrive Cuvée Caroline 2009 ( wit )
Fruitig, wat stoffering in de neus, romig en rond in de mond, geen zuren meer.
Leuke wijn, maar ik miste die mineraliteit waarvan ik hou in witte Bordeaux.

2. Smith Haut Lafitte 1995
De eerste van de onvoorzien reeks SHL .... rokering, verbrande rubber, aarde, vooral teriaire geuren.
Niets mis met smaak en afdronk, maar kon de neus niet meer volgen.

3. Smith Haut Lafitte 2004
Direct daarna hetzelfde qua neus, maar verdomd veel fruitiger in de mond.
Deed me denken aan snoepjes ( rode poepkes ).

4. Renaissance Vineyard Cabernet Sauvignon Sierra Foothills 1998
Moeilijk te plaatsen. Te licht in de mond, trekt veel te droog in afdronk.

5. Tapiz Black Tears 2010
Vooral dat kleur ... man toch, prachtig purper, velours, verdrinken in die oase.
Zo onder de indruk van die prachtige kleuren dat ik ben vergeten nota te nemen van de rest.

6. Pichon Baron Longueville 2001
Voor mij persoonlijk het eerste bommetje van de avond. Potlood, grafiet, peper.
Mooi versmolten, zacht maar stevig in de mond, subliem qua afdronk.

7. Pichon Baron Longueville 2004
Tweede bommetje van de avond. Idem aan 2001, maar iets meer fraîcheur in de mond

8. Chateau Franc-Mayne 2000
Funky neus die totaal niet past bij St. Emilion - licht gekurkt was het oordeel.

9. Fleur de Clinet 2010
Hier sloeg ik de bal totaal mis - bleek tweede wijn van Clinet te zijn.
Zo atypisch & anders gemaakt dan Clinet zelf .... wel nog iets te jong.

10. Chateau Haut-Tropchaud Cuvée Anthologie 2010
Tja ... Pomerol .... Heart. Zijdezacht & BOTERIG in de mond Slurp.
Mooi peperig, kruidig en vol pit in mond en bij afdronk. Zeer mooi.

11. Chateau Gombaude-Guillot 2010
Zeer scherpe neus, zacht in de mond, maar strenger dan bovenstaande.

12. Paleo rosso 2008
Qua neus zat ik in oudere Bordeaux ( oude Cheval Blanc ), maar klopte niet qua kleur.
We zaten zelfs niet in Frankrijk, nog wat te jong, veel te droog in de mond bij afdronk.

13. Chateau Nenin 2000
Qua neus, smaak en afdronk totaal atypisch voor Pomerol ( te jong of te oud ? ).
Niet te herkennen met die typische Nenin geuren en smaken van andere jaargangen.

14.Terre Bianche Degrassi Cuvée Rouge Riserva 2008
Snoepgoed voor mij .. zowel neus als smaak - verder geen notities

15. Smith Haut Lafitte 2007
En dan nog een bommetje, eentje die ik al goed kende .... mooi mooi mooi.
Neus de deed denken aan vulkanisch gesteente, grond, mineralen, stalgeur.
Voor een 2007 zeer mooi fruit in de mond, mooie lange afdronk, later een hint chocolade.

16. Croix de Beaucaillou 2008
Helaas ... deze fles bleek zwaar gekurkt, niet meer te redden

17. Ducru Beaucaillou 2001
Superbom om af te sluiten .... weinig tot niets verkeerd op aan te merken.
Voor mij toch een iets te flauwe neus, maar dat compenseerde volop in smaak en afdronk - subliem.

Verder waren de gesprekken ( niet wijn gerelateerde ) van hoog niveau.

- We weten hoe een koe een keizersnede moet krijgen en wat ons dat zou kosten
- Er zijn nog Game of Thrones fans die naaktheid en mooie verhaallijn kunnen appreciëren
- Het is altijd beter de poes te scheren vooraleer je ermee aan de slag gaat
- En ja ... dokters kunnen in principe medicijnen voor zichzelf voorschrijven

Dus zeker een geslaagde namiddag ... het was me een eer deze te mogen organiseren.

Mathijs
Heel mooie degustatie ,
En ook deels verantwoordelijk voor het hoge niveau rond de proeftafel.
Waarvoor excuses Big Grin ...

Er staan al enkele volledige beschrijvingen daarmee
Van mij even een top 5 :

1. Ducru Beaucaillou 2001 94
2. Pichon Baron 2001 93,5 + Wink had iets meer finesse dan den 04.
3. Pichon Baron 2004 93+ en Paleo rosso 2008 93+
4. Smith Haut Lafitte 2004 92
5. Wordt gedeeld door teveel wijnen Wink

Bedankt aan iedereen nog eens Smile .

Even gedacht van oei dat wordt misschien iets te veel Bordeaux op 1 dag.
Maar de degustatie had voldoende variatie en opnieuw werd ik met men neus op de feiten gedrukt.

Bordeaux behoort tot de TOP hoe graag ik ook andere paden bewandel...
(31-05-2015 06:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]heb aangevuld in Mathijs' notities hieronder

(31-05-2015 10:24 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Voila, hierbij alvast mijn notities - hier en daar zal waarschijnlijk wat ontbreken of niet kloppen.
Denk zelfs dat er een wijntje moet gepasseerd zijn dat ik niet heb genoteerd.



5. (W) – Chante Alouette ( Hermitage, M. Chapoutier – 2006 – FR )
Geoxideerd
Geoxideerde hermitage. Balen!!

Nog eens zitten opzoeken hoe dat nu zit. Zou een soort gesloten fase zijn waarin oxidatieve smaken erg naar de voorgrond kunnen treden. De oplossing blijkt:
This was still in an oxidative phase, although not as bad as two years ago, so I double decanted quickly 4 times with a vigorous shake with each decant each time. The added air/fizz/foam/froth etc seemed to do the trick & after a further 10 minutes the colour had lightened by 1/2 a stop & any oxidative notes gone. A good tip if a little violent.

(20-04-2016 09:35 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(31-05-2015 06:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]heb aangevuld in Mathijs' notities hieronder

(31-05-2015 10:24 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Voila, hierbij alvast mijn notities - hier en daar zal waarschijnlijk wat ontbreken of niet kloppen.
Denk zelfs dat er een wijntje moet gepasseerd zijn dat ik niet heb genoteerd.



5. (W) – Chante Alouette ( Hermitage, M. Chapoutier – 2006 – FR )
Geoxideerd
Geoxideerde hermitage. Balen!!

Nog eens zitten opzoeken hoe dat nu zit. Zou een soort gesloten fase zijn waarin oxidatieve smaken erg naar de voorgrond kunnen treden. De oplossing blijkt:
This was still in an oxidative phase, although not as bad as two years ago, so I double decanted quickly 4 times with a vigorous shake with each decant each time. The added air/fizz/foam/froth etc seemed to do the trick & after a further 10 minutes the colour had lightened by 1/2 a stop & any oxidative notes gone. A good tip if a little violent.
En dit vond ik nog terug:
The 2004 Guigal Hermitage Blanc is composed of 95% Marsanne and 5% Roussanne and is planted on small parcels of gravel, sand stone, and limestone on the hill of Hermitage. It is fermented and aged in second pass barriques for 2+ years before bottling. The wine evolves in a remarkable fashion, tasting vibrant and rich just after bottling, developing a softer, rounder, slightly oxidative character after a few years, and returning with renewed freshness and much greater complexity after 10 or 15 years in the cellar.
(20-04-2016 09:35 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(31-05-2015 06:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]heb aangevuld in Mathijs' notities hieronder

(31-05-2015 10:24 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Voila, hierbij alvast mijn notities - hier en daar zal waarschijnlijk wat ontbreken of niet kloppen.
Denk zelfs dat er een wijntje moet gepasseerd zijn dat ik niet heb genoteerd.



5. (W) – Chante Alouette ( Hermitage, M. Chapoutier – 2006 – FR )
Geoxideerd
Geoxideerde hermitage. Balen!!

Nog eens zitten opzoeken hoe dat nu zit. Zou een soort gesloten fase zijn waarin oxidatieve smaken erg naar de voorgrond kunnen treden. De oplossing blijkt:
This was still in an oxidative phase, although not as bad as two years ago, so I double decanted quickly 4 times with a vigorous shake with each decant each time. The added air/fizz/foam/froth etc seemed to do the trick & after a further 10 minutes the colour had lightened by 1/2 a stop & any oxidative notes gone. A good tip if a little violent.

(20-04-2016 09:35 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(31-05-2015 06:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]heb aangevuld in Mathijs' notities hieronder

(31-05-2015 10:24 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Voila, hierbij alvast mijn notities - hier en daar zal waarschijnlijk wat ontbreken of niet kloppen.
Denk zelfs dat er een wijntje moet gepasseerd zijn dat ik niet heb genoteerd.



5. (W) – Chante Alouette ( Hermitage, M. Chapoutier – 2006 – FR )
Geoxideerd
Geoxideerde hermitage. Balen!!

Nog eens zitten opzoeken hoe dat nu zit. Zou een soort gesloten fase zijn waarin oxidatieve smaken erg naar de voorgrond kunnen treden. De oplossing blijkt:
This was still in an oxidative phase, although not as bad as two years ago, so I double decanted quickly 4 times with a vigorous shake with each decant each time. The added air/fizz/foam/froth etc seemed to do the trick & after a further 10 minutes the colour had lightened by 1/2 a stop & any oxidative notes gone. A good tip if a little violent.
En dit vond ik nog terug:
The 2004 Guigal Hermitage Blanc is composed of 95% Marsanne and 5% Roussanne and is planted on small parcels of gravel, sand stone, and limestone on the hill of Hermitage. It is fermented and aged in second pass barriques for 2+ years before bottling. The wine evolves in a remarkable fashion, tasting vibrant and rich just after bottling, developing a softer, rounder, slightly oxidative character after a few years, and returning with renewed freshness and much greater complexity after 10 or 15 years in the cellar.
banghead https://m.youtube.com/watch?v=l1dnqKGuezo
Na een lange stilte is het zaterdag weer zover !!wijn
Hier gaan we .... Ebriosi versie 04/06/2016

Vergeef me sommige schrijffouten in de wijnen alsook de ietwat simplistische uitleg Confused.

Ook enorme dank aan de gastheer voor de culinaire hoogtepunten doorheen de middag / avond.

1. Wit (FR) Champagne J-M Sélèque Cuvee Comedie 2008 Extra Brut Premier Cru

Neus - zure appel
Mond - gebakken toast / croutons in boter - toch nog stevige bubbels
Afdronk - volgt de neus

2. Wit (SERB) Poema 2010 Francuska Vinarija Estelle & Cyrelle Bongiraud

Neus - hars, gebrand hout, rubber ( bol elastiek ), licht petrol
Mond - iets te flets voor mijn mening - weinig indruk
Afdronk - licht afdronk, volgt de neus

3. Wit (DE) Grainhübel 2010 Deidesheimer Von Winning

Neus - moeilijk, zoete ingelegde ananas (?), lichte houttoets
Smaak - licht petrol, grassigheid, groenigheid
Afdronk - leuk, licht zurig, groenigheid, droog

4. Wit (SERB) Tajna 2011 ( zelfde wijnhuis als 2 )

Neus - verbrand rubber
Smaak - ook hier iets te flets voor mij, droog
Afdronk - droog, toch wat licht gekonfijt fruit

5. Wit (FR) Pouilly Fumé Eurythmie 2009 Jonathan Pabiot

Neus - gekookte asperges, geitekaas (wtf ? ) geklaarde boter
Smaak - mild, droog
Afdronk - zie neus, verder niet te herkennen

6. Wit (FR) Domaines des Senechaux 2012 Chateauneuf du Pape JM Cazes

Neus - jong, te gesloten
Smaak - ingeblikte peren, lichte houttoets
Afdronk - subliem lange afdronk, exotisch fruit, zeer mooi

7. Rood (FR) Bourgogne Magnien 2011 Graviers

Neus - geen nota's ( niets herkenbaar )
Smaak - lichte kruidigheid
Afdronk - rood snoep

8. Rood (ES) La Rioja Alta 2001 Gran Reserva 904

Neus - chocolade
Smaak - mooi rijp, volledig, niets storend
Afdronk - zeer lange afdronk, intens en fruitig

9. Rood (FR) La Tour Carnet 2002

Neus - geen nota's ( niets herkenbaar )
Smaak - mooi gebalanceerd
Afdronk - scherp, chocolade pudding, fruitig

10. Rood (FR) La Tour Carnet Cuvee Servitude Volontaire 2005

Neus - geen nota's ( niets herkenbaar )
Smaak - kersen
Afdronk - pittig, kruidig

11. Rood (FR) Trilogie Le Pin 2009/2010

Neus - moeilijk te plaatsen, geen nota's
Smaak - perfectie, zijdezacht, velours, glijdt langs de tanden
Afdronk - pittig, donker fruit, zeer lange afdronk, mooi

12. Rood (FR) Grand Pontet 2006

Neus - rode poepkes, kriekjes
Smaak - groenigheid, te veel tannines in de mond
Afdronk - trekt veel te drong, duidelijk nog veel te jong

13. Rood (FR) Fieuzal 2009

Neus - diep donker fruit
Smaak - vol, chocolade toetsen, delicaat
Afdronk - te jong en nog teveel tannines

14. Rood (ES) Legon 2005

Hier was ik totaal het noorden kwijt, ik kon hierin niets herkennen = geen nota's

15. Rood (FR) Cornas 2007 Domaine Philippe & Vincent Jaboulet

Neus - niet te plaatsen
Smaak - mooie zuren, mooi droog, gedroogd fruit
Afdronk - snoeperig, ?

16. Rood (ES) Amaren Graciano 2003

Neus - fruitig, bloemerig, floraal
Smaak - speels, fruitig
Afdronk - snoepkes

17. Rood (FR) Lafleur-Petrus 2013

Neus - enorm atypisch voor Pomerol, leunde eerder aan bij Syrah
Smaak - nu al goed in de mond liggend, vlotjes
Afdronk - moeilijk in te schatten of dit nog goed komt ( ik hoop het )

18. Rood (SLO) Lemut 23

( 10 jarig proefproject van BE wijnliefhebbers die in Slovenië hun eigen wijn verbouwen - 2013 = eerste jaargang )

Neus - gesloten, velours
Smaak - mooi vol in de mond
Afdronk - te jong, simpele maar eerlijke wijn

19. Dessert (FR) Doisy-Daëne 2010

Neus - floraal en fris
Smaak - lekker vettig, licht fruitig
Afdronk - frangipane

20. Dessert (AU) Seewinkel Beerenauslese 2010

Neus - sinaasappelschillen
Smaak - iets te vettig voor mij
Afdronk - te vettig, te romig, orangettes

21. Dessert (FR) Rieussec 1990

Neus - mooi gekonfijt tropisch fruit
Smaak - mooi vol, fruitig, volledig in balans, geen storende elementen
Afdronk - finesse, weinig op aan te merken

Daarna zijn nog tweetal extra flessen ( Sherry ) de revue gepasseerd, maar niet geproefd ... 21 flessen was al voldoende.

Persoonlijke top drie van de avond :

1. Trilogie Le Pin
2. La Rioja Alta
3. Domaines des Senechaux

Mathijs
Een enorm geslaagde en leerrijke tasting achter de rug.
Mijn dank aan de gastheer voor de fantastische ontvangst en de bijhorende catering (TOP!). Was een aangename kennismaking.
Ook een aangename kennismaking met Olivier. Bij mensen van dergelijk kaliber is het altijd een leerrijke ervaring.

Persoonlijk vond ik dat er wel een beetje heel veel wijntjes de revue gepasseerd zijn. Misschien een beetje te veel voor een beginnend wijnliefhebber zoals ik Smile

Here we go:

WIT

1) Champagne J.M. Sélèque 2008 Extra brut
- oog: helder en briljant, parelend (weinig parels), weinig viscositeit
- neus: wit fruit (appel), fris. Na walsen lichte evolutie
- mond: appelzuren, lange afdronk

2) Francuska Vinarjija Poema 2010 (Servië) - Riesling blend
- oog: helder, lichtgeel, lage viscositeit
- neus: rubber (watte) Eerste keer dat ik zoiets in een witte wijn aantref Confused
- mond: zure aanzet. Citrus, met een bittere toets. Middellange afdronk. Vinificatie zonder houtrijping. => Riesling heeft blijkbaar wel hout gekregen

3) Grainhübel Riesling Von Winning 2010
- oog: helder, groen tot lichtgeel, gemiddelde viscositeit.
- neus: zeer fruitige neus, wit fruit (lychee, ananas). Deed mij direct aan Riesling denken. Na walsen expressievere Lychee-neus.
- mond: zure aanzet. Zuur, honingachtig, ananas, maar toch droog. Deed mij nog meer aan Riesling denken :-)

4) Francuska Vinarija Tajna (Servië)
- oog: lichte pareling in de wijn. Licht gele kleur, middel tot hoge viscositeit
- neus: weer een lichte rubbertoets. Na walsen iets intenser, maar niet veel nieuwe toetsen
- mond: bittere aanzet, rubber uit de neus komt terug in de mond. Appeltoets. Lange afdronk

5) Jonathan Pabiot Eurythmie 2009 - Pouilly Fumé - Loire
- oog: licht bezinksel, strogeel. Gemiddelde viscositeit met gele tranen
- neus: frisse neus, wit fruit. Na walsen veel intensere neus, appel komt expressiever naar boven
- mond: volle aanzet, aanwezige melkzuren en toetsen van pompelmoes en appel.
Lange afdronk. Wijntje met houtrijping

6) Domaine des Sénéchaux 2012 - Châteauneuf du Pape
- oog: helder, licht-strogeel. Lichte tot gemiddelde viscositeit
- neus: wit fruit. Na walsen veel expressievere toetsen van appel
- mond: droge aanzet. Appel, peer. Lange afdronk. Wijntje met houtrijping

ROOD

7) Frédéric Magien Graviers 2011
- oog: helder, lichtrood. Weinig evolutie, midden-hoge viscositeit
- neus: zoet, snoepjes :-) Weinig evolutie na het walsen
- mond: zurige aanzet. Rood fruit, de zurigheid van een framboos. Heel klein beetje ceder na zuurstofinname (retronasaal). Voornamelijk primaire & secundaire toetsen.
korte afdronk (< 6 sec)

8) La Rioja Alta Gran Reserva Consecha 2001 - Rioja
- oog: helder, granaatrood, gemiddelde intensiteit. Veel evolutie in de kleur. Hoge viscositeit met gekleurde tranen
- neus: tertiair (gedroogd fruit?), na het walsen: aardbeien
- mond: tertiar, zwarte bessen, cacao (met een beetje hulp van Greg en Olivier :-) ). Ook aanwezigheid van wijnsteenzuur. Lange afdronk met wat vanilletoetsen
Een ontdekking! :-D

9) La Tour Carnet 2002 - Medoc
- oog: helder, lichte evolutie. Hoge intensiteit en viscositeit.
- neus: beetje gesloten neus. Na het walsen komt rood fruit naar boven. Bordeaux-neus.
- mond: sterke aanzet. Veel tannine, zwarte bessen, alcohol (branderig gevoel). Lange vanille-achtige afdronk

10) Servitude Volontaire du Château la Tour Carnet 2005 - Medoc
- oog: helder, weinig evolutie, dichte intensiteit, gemiddelde viscositeit met rode tranen. Wat bezinksel in de wijn
- neus: gesloten neus, na walsen: een fruitige neus, rood fruit
- mond: fruitige aanzet. Zwarte bessen. Veel tannines, ceder. Lange afdronk. Deed mij wat denken aan een Pomerol (zal de Merlot geweest zijn)

11) Château Le Pin Trilogie - Pomerol
- oog: bezinksel, kersenrood. Hoge intensiteit en viscositeit
- neus: cassis, kruidige neus
- mond: droge aanzet, zwart fruit, cassis, zwarte bessen. Lange afdronk

12) Château Grand Pontet 2006 - Saint Emilion
- oog: helder, robijnrood. Hoge inensiteit en viscositeit
- neus: primaire toetsen, rood fruit. Weinig nieuws na walsen
- mond: zure aanzet. Heel droog in de mond, veel tannines en veel zuren. Secundaire toetsen (hout). Wrange toetsen (herkenbaar in de 2007-en die ik overlaatst geproefd heb)

13) Château de Fieuzal 2009 - Pessac
- oog: helder, kersrood, weinig evolutie. Hoge intensiteit en viscositeit
- neus: rood fruit, snoepjes. Na walsen: veel intenser
- mond: fruitige aanzet. Droog, veel tannine en zuren. Lange afdronk

14) Légon Ribeira del Duero premium 2005 - Spanje
- oog: helder, kersenrood. Weinig evolutie in kleur, gemiddelde viscositeit.
- neus: rood fruit, caramel. Rood fruit is expressiever na het walsen, peperige aanzet.
- mond: zoete aanzet. Veel tannine, cassis houttoetsen. Snoepjes (rood fruit) na zuurstofinname (retronasaal). Lange afdronk

15) Philippe & Vincent Jaboulet Cornas 2007 - Rhône
- oog: helder, robijnrood, hoge intensiteit en viscositeit
- neus: kruidig, weinig evolutie na walsen
- mond: florale mond, dennenappels. Doet mij Syrah of Grenache vermoeden (ik haal die twee nog door elkaar, maar het doet mij aan Rhône denken). Lange afdronk.
Niet mijn type wijn, maar ik had toch eventjes een "hé"-gevoel ;-)

16) Amaren Graciano 2003 - Rioja
- oog: helder, kers- tot robijnrood, hoge intensiteit/viscositeit
- neus: rood fruit, cassis. Weinig verschil na walsen
- mond: floraal, zoete aanzet. Medium tannines

17) La Fleur Petrus 2013
- oog: helder, middelmatige intensiteit, middelmatige viscositeit
- neus: alcoholische neus, na walsen: kruidiger
- mond: florale aanzet. Rood fruit. Veel tannine, droog, lange afdronk
Wijntje die ik zelf mee gebracht heb uit nieuwsgierigheid, maar die mezelf een beetje teleurgesteld heeft. Uiteraard veel te jong, al was het ook wel geen tanninebommetje. Excuses voor degenen die teleurgesteld waren in deze wijn.
Hopelijk betert hij in de volgende jaren, al vrees ik dat hij de 10 jaar zal halen.

18)Tilia Estate L23 - Slovenië
- oog: helder, dichte intensiteit, kersenrood, lage viscositeit
- neus: gesloten neus, weinig evolutie na walsen
- mond: zurige aanzet, rood fruit, veel tannine, houttoetsen. Lange afdronk

DESSERTWIJNEN

19) Doisy Daëne - Barsac
- oog: helder, lichtgeel, hoge viscositeit
- neus: citrus. Na walsen: ananas, perzik, abrikoos, peer (complexe neus!)
- mond: zoete aanzet. Peer. Lange afdronk
Ik had gehoord dat Eddy graag dessertwijnen dronk, daarom deze wijn mee gebracht :-)

20) Beerenauslese Seewinkel 2010
- oog: helder, okergeel. Hoge densiteit
- neus: citrus, appelsienzeste. Na walsen weinig verschil
- mond: zoete aanzet. Honing, appel. Lange afdronk

21) Rieussec 1990 - Sauternes
- oog: helder, okergeel. Geëvolueerde kleur, hoge viscositeit
- neus: citrus, ananas. Na walsen iets intenser
- mond: sterke aanzet. Honing, appelsienzeste. Lange afdronk

22) Matusalem Olorso Dulce Muy Viejo - Sherry 30 years old
- oog: helder, geel-bruin (nog maar zelden gezien), hoge viscositeit met dikke gekleurde tranen
- neus: kruidige neus, rozijntjes
- mond: scherpe aanzet, rozijntjes. Lange afdronk

Mijn top 3 (ofte ontdekkingen van de dag (voor mij zijn deze tastings vooral ontdekkingstochten, eventjes uit de Bordeaux-comfortzone stappen dus)):

WIT:
1) Jonathan Pabiot Eurythmie 2009 - Pouilly Fumé - Loire
2) Domaine des Sénéchaux 2012 - Châteauneuf du Pape
3) Grainhübel Riesling Von Winning 2010

ROOD:
1) La Rioja Alta Gran Reserva Consecha 2001 - Rioja
2) Légon Ribeira del Duero premium 2005 - Spanje
3) Château Le Pin Trilogie - Pomerol

DESSERT:
1) Rieussec 1990 - Sauternes
2) Doisy Daëne - Barsac
3) Beerenauslese Seewinkel 2010
WIT

1) Champagne J.M. Sélèque 2008 Extra brut
knappe, geëvolueerde neus, lichte houtrijping, maar te weinig belletjes. Alsof ie al 2 dagen openstond. Super als wijn, maar miste de bubbels. Maar we hebben dezelfde smaak als het op Champagne aankomt, Eddy! NR

2) Francuska Vinarjija Poema 2010 (Servië) - Riesling blend
Hars en petrol in de neus. Speciale, stevige neus, maar het mondgevoel bleef wat achter. De afdronk was wel weer beter owv de mooie zuurtjes. 86

3) Grainhübel Riesling Von Winning 2010
Ik zat owv de neus en zonder te proeven eerst in de Graves (geconfijt ananasje), maar het proeven deed me dan toch redelijk zeker aan Riesling denken. Top trocken, top riesling… 91

4) Francuska Vinarija Tajna (Servië)
Appelmoes van Materne, natuurlijke wijn en echt niet wat ik zoek in wijnen… Sorry Greg;-) NR

5) Jonathan Pabiot Eurythmie 2009 - Pouilly Fumé - Loire
Ingetogen neus, dit had eigenlijk enkele uren tijd nodig gehad… Is dit SB? Ik heb indertijd al Pouilly gedronken die dat ingetogen karakter had, maar ik had dit niet herkend. Mooie wijn na minuten in het glas te staan. 89

6) Domaine des Sénéchaux 2012 - Châteauneuf du Pape
Nogal wat hout, maar hout dat duidelijk gaat versmelten. Exotisch fruit. Onverwachte goede zuurtjes die een zeer lange, complexe afdronk geven. Mooi voor de toekomst!! Deze middag nog eens in het glas, het laatse glas spijtig genoeg (na meer dan 24 open en al karaf en dan teruggegoten en gewone stop erop) en nog steeds exotisch fruit en wat dies meer zij… Knap! 91 voorlopig.

ROOD

7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 tejong.

8) La Rioja Alta Gran Reserva Consecha 2001 - Rioja
TOOOOOP. WOTN in rood. Tja, altijd al een zwak gehad voor klassieke oude top-Rioja’s…

9) La Tour Carnet 2002 - Medoc
Gesloten neuzeke dat tijd nodig had. En O2… Dan kwam er een mooie Bdx opzetten. 90

10) Servitude Volontaire du Château la Tour Carnet 2005 - Medoc
Als dat geen Pomerol is: donkere bessen, chocolade en een lactisch toetsje. Tja, 100% merlot van den andere kant… 90+

11) Château Le Pin Trilogie – Pomerol
‘09-’10: superstrakke, kruidige neus. Piepjong nog. Ik kon er geen Bdx uithalen blind. Die strakke kruidigheid en pepertje deden me aan Syrah enz denken. Mooi, maar veeeel te jong: 89 momenteel


12) Château Grand Pontet 2006 - Saint Emilion
Knappe neus, zwart fruit, maar de groene tannines zaten m.i. niet correct. Bleven vechten in de mondhoeken. Dit klopte niet met de rijpe, knappe neus…

13) Château de Fieuzal 2009 - Pessac
Nog jong en veeel te gesloten. Maar zeker veel potentieel. Fieuzal na 2006 is erop vooruit gegaan. Binnen 5 jaar ten vroegste herproeven. Momenteel 90

14) Légon Ribeira del Duero premium 2005 - Spanje
TOP! Klopte als een bus, maar ik schatte hem van Navara ipv Ribeira. Zo smooth en fluweel: 91+

15) Philippe & Vincent Jaboulet Cornas 2007 - Rhône
Ik kreeg hier echt geen Syrahgevoel, zelfs niet toen ik het wist. Ook geen Cornasgevoel. Spijtig, want Eddy had ze speciaal voor mij geopend… Wel mooie neus, maar mondgevoel volgde niet echt. 89 voor de neus

16) Amaren Graciano 2003 - Rioja
TOP wederom. Stond al heel de dag open (zonder karaf wel) en werd alleen maar beter. 92

17) La Fleur Petrus 2013
Tja, discussiewaardig. Wel makkelijker aan tafel dan achter ’t scherm. Zeer leerrijke wijn, dat wel. Enorm leuk om de kans te krijgen dit eens te proeven, maar als Chateau zou ik me schamen dit te durven verkopen aan die prijs. PQ is wel vaak te zoeken aan die hoge prijzen, maar absoluut gezien is er vaak wel dat net ietsje meer dan een andere wijn. Maar hier, neen. En Koenraad, bedankt!
Ik twijfel toch aan onderstaande TN van één of andere verkoper:
“Een bijzondere fijn gemaakte wijn waarin rood fruit en koffiearoma elkaar aanvullen vermengd met een vleug vanille en een hint bosbessenjam. De afdronk is indrukwekkend lang en heeft overeenkomsten met het er tegenover gelegen Château Petrus. Een bewaarpotentieel van 25 tot 30 jaar.”

18)Tilia Estate L23 - Slovenië
PQ zat dit zeker correct, leuk initiatief: 87

DESSERTWIJNEN

19) Doisy Daëne - Barsac
Nog duidelijk zeer jong, maar alles wat een Sauternes zou moeten hebben. Mooi potentieel: 91

20) Beerenauslese Seewinkel 2010
Orangettekes a gogo, mooie zuur-zoetbalans, maar ik weet wel niet meer van welke druif. 90

21) Rieussec 1990 - Sauternes
RIEUSSEC, altijd top. Mijn lieveling van de Sauternes. In het begin dacht ik echter dat hij wat geoxideerd was, maar dat passeerde gelukkig: 92

22) Matusalem Olorso Dulce Muy Viejo - Sherry 30 years old
95!!

Merci, Eddy, voor alles!!!! Superlekker gegeten!
En Jo: er was dezelfde Blue shropshire als bij mij: 95+
Het was al een tijdje geld en dat maakte het xtra leuk. Ook MrCoone mogen ontmoeten, of moet ik nu Herr Flick zeggen? Tongue Very nice to meet you! En nog eens Eddy bedanken voor de supersmakelijke gerechtjes die op de borden getoverd werden, amai!

Hieronder wat aangevuld.

(05-06-2016 03:10 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]WIT

1) Champagne J.M. Sélèque 2008 Extra brut
knappe, geëvolueerde neus, lichte houtrijping, maar te weinig belletjes. Alsof ie al 2 dagen openstond. Super als wijn, maar miste de bubbels. Maar we hebben dezelfde smaak als het op Champagne aankomt, Eddy! NR

Olivier : Complexe neus, beetje belegen, dit roept bij mij zelfs iets brie-achtigs op. Appels in de mond, fijne zuren. Fijne belletjes inderdaad, maar ik hou wel van zo'n mousse. Zeer fijne champagne!

2) Francuska Vinarjija Poema 2010 (Servië) - Riesling blend
Hars en petrol in de neus. Speciale, stevige neus, maar het mondgevoel bleef wat achter. De afdronk was wel weer beter owv de mooie zuurtjes. 86

olivier : de petrol kwam er al snel uit, maar in de mond voel je dat dit geen 100% riesling is. Had voor mij nog iets meer spanning mogen hebben, maar ik denk dat de rijkheid van de wijn goed geschikt is om een maaltijd te begeleiden.


3) Grainhübel Riesling Von Winning 2010
Ik zat owv de neus en zonder te proeven eerst in de Graves (geconfijt ananasje), maar het proeven deed me dan toch redelijk zeker aan Riesling denken. Top trocken, top riesling… 91

Olivier: Iets te koel geschonken. Kwam nog veel opener na iets open gestaan te hebben en dan werd dat een weelderige wijn, complex en aromatisch. Riesling waar ik van hou!


4) Francuska Vinarija Tajna (Servië)
Appelmoes van Materne, natuurlijke wijn en echt niet wat ik zoek in wijnen… Sorry Greg;-) NR

Olivier : ook voor mij een wat moeilijke wijn. interessant om te ontleden, maar geen spontane genietwijn.

5) Jonathan Pabiot Eurythmie 2009 - Pouilly Fumé - Loire
Ingetogen neus, dit had eigenlijk enkele uren tijd nodig gehad… Is dit SB? Ik heb indertijd al Pouilly gedronken die dat ingetogen karakter had, maar ik had dit niet herkend. Mooie wijn na minuten in het glas te staan. 89

olivier : absoluut niet herkend als sauvignon. Zeer merkwaardig, zat zeer laag in zuren voor een sauvignon en was weinig aromatisch. Had voor mij iets meer fraicheur mogen hebben.

6) Domaine des Sénéchaux 2012 - Châteauneuf du Pape
Nogal wat hout, maar hout dat duidelijk gaat versmelten. Exotisch fruit. Onverwachte goede zuurtjes die een zeer lange, complexe afdronk geven. Mooi voor de toekomst!! Deze middag nog eens in het glas, het laatse glas spijtig genoeg (na meer dan 24 open en al karaf en dan teruggegoten en gewone stop erop) en nog steeds exotisch fruit en wat dies meer zij… Knap! 91 voorlopig.

olivier: rijpere toets dan de vorige wijnen, initieel nog wat gesloten, maar naarmate hij in het glas stond toonde hij zich beter en beter. Zit goed in evenwicht, klein beetje warmte in de afdronk, maar niet veel. Is een wijn die ik graag zou combineren met een bouillabaisse of zo.

ROOD

7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 te jong.

Olivier: fijn neusje waar je veel uithaalt, framboosjes maar ook een opvallende mineraliteit. Mooie zuren. Maar inderdaad nod redelijk streng.

8) La Rioja Alta Gran Reserva Consecha 2001 - Rioja
TOOOOOP. WOTN in rood. Tja, altijd al een zwak gehad voor klassieke oude top-Rioja’s…

Olivier : Heb deze al eens gedronken bij Fleer en was er toen al redelijk wild van. Is nog beter geworden. Zeer mooi. Zit op het kantelpunt tussen secondair en tertiair en dat heb ik graag. Zeer elegante rioja!

9) La Tour Carnet 2002 - Medoc
Gesloten neuzeke dat tijd nodig had. En O2… Dan kwam er een mooie Bdx opzetten. 90

Olivier : Voor mij de beste bordeaux van de avond! Jeugdig nog, denk dat dit nog beter zal worden. Klassiek bordeaux maar zeer goed.

10) Servitude Volontaire du Château la Tour Carnet 2005 - Medoc
Als dat geen Pomerol is: donkere bessen, chocolade en een lactisch toetsje. Tja, 100% merlot van den andere kant… 90+

Olivier :Voor mij te breed, te weinig spanning. Kwam redelijk rijp en warm over. Zeker niet slecht, maar dan verkies duidelijk de vorige.

11) Château Le Pin Trilogie – Pomerol
‘09-’10: superstrakke, kruidige neus. Piepjong nog. Ik kon er geen Bdx uithalen blind. Die strakke kruidigheid en pepertje deden me aan Syrah enz denken. Mooi, maar veeeel te jong: 89 momenteel

Olivier : zeer jong, vooral kers haalde ik eruit. Toonde voor mij de klasse (nog) niet die je er van zou verwachten.

12) Château Grand Pontet 2006 - Saint Emilion
Knappe neus, zwart fruit, maar de groene tannines zaten m.i. niet correct. Bleven vechten in de mondhoeken. Dit klopte niet met de rijpe, knappe neus…

Olivier : Kwam inderdaad streng over door zijn tannines. Op dag twee veel zachter geworden. Dit komt dus wel goed.

13) Château de Fieuzal 2009 - Pessac
Nog jong en veeel te gesloten. Maar zeker veel potentieel. Fieuzal na 2006 is erop vooruit gegaan. Binnen 5 jaar ten vroegste herproeven. Momenteel 90

Olivier : Ik vond hem al relatief toegankelijk. is een beetje verloren gegaan tussen alle wijnen en het hoge tempo helaas...

14) Légon Ribeira del Duero premium 2005 - Spanje
TOP! Klopte als een bus, maar ik schatte hem van Navara ipv Ribeira. Zo smooth en fluweel: 91+

Olivier: Mooi. Maar nog beter bij het lam dat toen op tafel kwam. Was een combinatie waar 1+1= 3 werd!

15) Philippe & Vincent Jaboulet Cornas 2007 - Rhône
Ik kreeg hier echt geen Syrahgevoel, zelfs niet toen ik het wist. Ook geen Cornasgevoel. Spijtig, want Eddy had ze speciaal voor mij geopend… Wel mooie neus, maar mondgevoel volgde niet echt. 89 voor de neus

Olivier : ook bij mij geen syrah herkend. Vond dit moeilijk om te plaatsen.

16) Amaren Graciano 2003 - Rioja
TOP wederom. Stond al heel de dag open (zonder karaf wel) en werd alleen maar beter. 92

Olivier : Mooie wijn, die nog beter werd na een uur. Ceder en tabaktoetsen.

17) La Fleur Petrus 2013
Tja, discussiewaardig. Wel makkelijker aan tafel dan achter ’t scherm. Zeer leerrijke wijn, dat wel. Enorm leuk om de kans te krijgen dit eens te proeven, maar als Chateau zou ik me schamen dit te durven verkopen aan die prijs. PQ is wel vaak te zoeken aan die hoge prijzen, maar absoluut gezien is er vaak wel dat net ietsje meer dan een andere wijn. Maar hier, neen. En Koenraad, bedankt!
Ik twijfel toch aan onderstaande TN van één of andere verkoper:
“Een bijzondere fijn gemaakte wijn waarin rood fruit en koffiearoma elkaar aanvullen vermengd met een vleug vanille en een hint bosbessenjam. De afdronk is indrukwekkend lang en heeft overeenkomsten met het er tegenover gelegen Château Petrus. Een bewaarpotentieel van 25 tot 30 jaar.”

Olivier : ja, jammer, dan toch het jaar dat parten speelt? Voor ik wist wat het was vond ik hem sappig en fruitig. Beetje mager voor zo'n wijn.

18)Tilia Estate L23 - Slovenië
PQ zat dit zeker correct, leuk initiatief: 87

Olivier : Kersen en redelijk vinnige zuren die beetje wringen. Zat (nog) niet helemaal op zijn plooi vond ik.

DESSERTWIJNEN

19) Doisy Daëne - Barsac
Nog duidelijk zeer jong, maar alles wat een Sauternes zou moeten hebben. Mooi potentieel: 91

Olivier : mooie sauternes waarin de frangipane zeer duidelijk naar voor kwam. Heeft een mooie toekomst voor zich! Zeer lang ook...

20) Beerenauslese Seewinkel 2010
Orangettekes a gogo, mooie zuur-zoetbalans, maar ik weet wel niet meer van welke druif. 90

Olivier: waar de sauternes lang was, was deze iets korter maar had hij meer spanning in de mond, met sinaasappel. Was dit chardonnay?

21) Rieussec 1990 - Sauternes
RIEUSSEC, altijd top. Mijn lieveling van de Sauternes. In het begin dacht ik echter dat hij wat geoxideerd was, maar dat passeerde gelukkig: 92

Olivier : Echt mooi! Zeer complex, lang, weelderig. Top!

22) Matusalem Olorso Dulce Muy Viejo - Sherry 30 years old
95!!

Olivier : Wat een ervaring was dit, de overtreffende trap in alles! Prominente zuren, maar dat gaf deze wijn een zeer mooi spanning bij de gedroogde vijg! Oloroso rules!!

Merci, Eddy, voor alles!!!! Superlekker gegeten!
En Jo: er was dezelfde Blue shropshire als bij mij: 95+
(05-06-2016 03:10 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]En Jo: er was dezelfde Blue shropshire als bij mij: 95+

banghead daarvoor alleen al... banghead

thank you voor de notes, guys!
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 te jong.

Olivier: fijn neusje waar je veel uithaalt, framboosjes maar ook een opvallende mineraliteit. Mooie zuren. Maar inderdaad nod redelijk streng.

Valt me wat tegen van Frédéric Magnien. Frédéric staat nog hoger aangeschreven dan z'n pa Michel. Zelfs in z'n generieke Bourgognes zou ie toch moeten scoren. Misschien ligt het aan het jaar of heeft ie inderdaad wat tijd nodig om zich te openen? Who knows
(05-06-2016 07:06 PM)Fre schreef: [ -> ]
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 te jong.

Olivier: fijn neusje waar je veel uithaalt, framboosjes maar ook een opvallende mineraliteit. Mooie zuren. Maar inderdaad nod redelijk streng.

Valt me wat tegen van Frédéric Magnien. Frédéric staat nog hoger aangeschreven dan z'n pa Michel. Zelfs in z'n generieke Bourgognes zou ie toch moeten scoren. Misschien ligt het aan het jaar of heeft ie inderdaad wat tijd nodig om zich te openen? Who knows

Persoonlijke smaak van de proevers...?
(05-06-2016 09:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-06-2016 07:06 PM)Fre schreef: [ -> ]
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 te jong.

Olivier: fijn neusje waar je veel uithaalt, framboosjes maar ook een opvallende mineraliteit. Mooie zuren. Maar inderdaad nod redelijk streng.

Valt me wat tegen van Frédéric Magnien. Frédéric staat nog hoger aangeschreven dan z'n pa Michel. Zelfs in z'n generieke Bourgognes zou ie toch moeten scoren. Misschien ligt het aan het jaar of heeft ie inderdaad wat tijd nodig om zich te openen? Who knows

Persoonlijke smaak van de proevers...?

Mijn TN was toch positief? kwam gewoon nog heel jeugdig over.
(05-06-2016 09:50 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(05-06-2016 09:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-06-2016 07:06 PM)Fre schreef: [ -> ]
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 te jong.

Olivier: fijn neusje waar je veel uithaalt, framboosjes maar ook een opvallende mineraliteit. Mooie zuren. Maar inderdaad nod redelijk streng.

Valt me wat tegen van Frédéric Magnien. Frédéric staat nog hoger aangeschreven dan z'n pa Michel. Zelfs in z'n generieke Bourgognes zou ie toch moeten scoren. Misschien ligt het aan het jaar of heeft ie inderdaad wat tijd nodig om zich te openen? Who knows

Persoonlijke smaak van de proevers...?

Mijn TN was toch positief? kwam gewoon nog heel jeugdig over.
Klopt. Verkeerde gequote Smile. Die van de Winevet & Mr Coone waren minder positief.
(05-06-2016 10:00 PM)Fre schreef: [ -> ]
(05-06-2016 09:50 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(05-06-2016 09:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-06-2016 07:06 PM)Fre schreef: [ -> ]
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]7) Frédéric Magien Graviers 2011
Een jaar of 4 te jong.

Olivier: fijn neusje waar je veel uithaalt, framboosjes maar ook een opvallende mineraliteit. Mooie zuren. Maar inderdaad nod redelijk streng.

Valt me wat tegen van Frédéric Magnien. Frédéric staat nog hoger aangeschreven dan z'n pa Michel. Zelfs in z'n generieke Bourgognes zou ie toch moeten scoren. Misschien ligt het aan het jaar of heeft ie inderdaad wat tijd nodig om zich te openen? Who knows

Persoonlijke smaak van de proevers...?

Mijn TN was toch positief? kwam gewoon nog heel jeugdig over.
Klopt. Verkeerde gequote Smile. Die van de Winevet & Mr Coone waren minder positief.
? Nog enkele jaren wachten gewoon. Gelukkig nog enkele van liggen.
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]Het was al een tijdje geld en dat maakte het xtra leuk. Ook MrCoone mogen ontmoeten, of moet ik nu Herr Flick zeggen? Tongue Very nice to meet you! En nog eens Eddy bedanken voor de supersmakelijke gerechtjes die op de borden getoverd werden, amai!

You want to drink in my little tank? Wink
Voor mij moet het inderdaad niet altijd té serieus zijn.
Maar toch veel geleerd zaterdag!

Thanks! Smile
Citaat:9) La Tour Carnet 2002 - Medoc
Gesloten neuzeke dat tijd nodig had. En O2… Dan kwam er een mooie Bdx opzetten. 90

Olivier : Voor mij de beste bordeaux van de avond! Jeugdig nog, denk dat dit nog beter zal worden. Klassiek bordeaux maar zeer goed.
...........................
11) Château Le Pin Trilogie – Pomerol
‘09-’10: superstrakke, kruidige neus. Piepjong nog. Ik kon er geen Bdx uithalen blind. Die strakke kruidigheid en pepertje deden me aan Syrah enz denken. Mooi, maar veeeel te jong: 89 momenteel.

Olivier : zeer jong, vooral kers haalde ik eruit. Toonde voor mij de klasse (nog) niet die je er van zou verwachten.

12) Château Grand Pontet 2006 - Saint Emilion
Knappe neus, zwart fruit, maar de groene tannines zaten m.i. niet correct. Bleven vechten in de mondhoeken. Dit klopte niet met de rijpe, knappe neus…

Olivier : Kwam inderdaad streng over door zijn tannines. Op dag twee veel zachter geworden. Dit komt dus wel goed.

La Tour Carnet heeft me nog nooit ontgoochelt en al meer dan 30 jaargangen van gedronken of gedegusteerd. Maar je moet er dan ook jaren van afblijven

Château Le Pin Trilogie 2009-2010 Nog 10 jaar laten liggen? Ik heb er geen 12 van om ieder jaar er eentje van te proberen?

Hoe zit het met de Trilogie 2007/2008? Optimaal drinken: tot 2015 schreef Frank Vander Auwera ooit in Sabato de bijlage van de Tijd.

Château Grand Pontet 2006 Geduld; geduld..... dit wordt mooi en met meer karakter dan de 2005
(05-06-2016 10:26 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(05-06-2016 05:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]Het was al een tijdje geld en dat maakte het xtra leuk. Ook MrCoone mogen ontmoeten, of moet ik nu Herr Flick zeggen? Tongue Very nice to meet you! En nog eens Eddy bedanken voor de supersmakelijke gerechtjes die op de borden getoverd werden, amai!

You want to drink in my little tank? Wink
Voor mij moet het inderdaad niet altijd té serieus zijn.
Maar toch veel geleerd zaterdag!

Thanks! Smile

Big Grin volledig mee eens!

Ik zie trouwens nu pas jouw "excuses". Zeg, 't zal gaan zeker... Superbedankt om dat eens mee te brengen!
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Koppelingen