wijnliefhebbers

Volledige versie: Château Burgozone, Bulgarije
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Sauvignon blanc 2011

een sauvignon uit Bulgarije, het is weer eens iets anders. En best wel lekker. Citrus in de mond, maar met een mollige ondertoon. Fris en toch rond. En een heel licht bittertje in de afdronk. Niet slecht hoor...
Marselan 2011

Marselan is een kruising tussen grenache en CS. En vooral die eerste komt in deze wijn erg naar voor door de caramel die ik ervaar in de wijn en de medium body van de wijn. Soms knap ik af op de caramel als het geheel te warm wordt maar niet in deze. Ondanks het zwart fruit dat in deze wijn zit, is de aciditeit zo nadrukkelijk dat je een zekere bourgondische toets hebt in deze wijn, en een impressie althans van rood fruit. Ik kan me inbeelden dat de zuren in deze wijn voor sommigen misschien net iets té zullen zijn, maar ik kan dit hier wel appreciëren, want ze geven fraicheur en tegengewicht voor de carameltoets. Komt over als een heel frisse Languedoc eigenlijk. Best leuk om eens te proberen.
De sauvignon was niet slecht en de marselan best leuk.
Toch doet iets me vermoeden dat je van dit huis niet snel extra flessen in huis zal halen...
Wink
Opmerkelijk dat de wijnen als eerder fris werden omschreven. De Bulgaren die ik dronk, waren eerder als pompeus te bestempelen. Niet onlogisch: in de zomer kan het het broeierig heet zijn.
Citaat:De sauvignon was niet slecht en de marselan best leuk.
Toch doet iets me vermoeden dat je van dit huis niet snel extra flessen in huis zal halen...

Goh, moeilijke vraag. De Marselan kan me op dag 2 eigenlijk nog beter bekoren, zuren iets meer geïntegreerd, en toch wel een schoon neuzeke. Dus mocht dit in promotie komen zou ik wel eens wat durven bijkopen. Benieuwd wat dit zou geven trouwens mocht dit wat ouderen. Maar de sauvignon, neen, wellicht niet. Maar anderzijds, welke sauvignon zou ik nu wèl bijkopen? Wink
Nee, serieus, ik heb te weinig plaats en ben te nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Dus in het algemeen koop ik eigenlijk weinig bij van iets dat ik al eens gedronken heb. In die zin ben ik wel een beetje "been there, done that"

Citaat:Opmerkelijk dat de wijnen als eerder fris werden omschreven. De Bulgaren die ik dronk, waren eerder als pompeus te bestempelen. Niet onlogisch: in de zomer kan het het broeierig heet zijn.

inderdaad mijn beste Watson! Dat geldt zeker voor de Marselan, daarom dat ik die eigenlijk wel goed apprecieer. Te zwoel is gewoon niet meer interessant.
Tijdens een proeving van Oost-Europese wijnen deze wijn geopend.
In de neus is er een mooi evenwicht tussen een lichte houttoets en heel rijp klein rood fruit. Deze wijn heeft een lichte minerale ondertoon.
Het viel vooral op dat alhoewel deze wijn 14% alcohol heeft dat het toch soepel blijft. De alcohol heeft deze wijn wel een soort punch en is zeker een krachtig type.
Voor de prijs (+/- 10€) is deze wijn zeker aan te raden. Je merkt dat de wijnmaker de nieuwe technieken toepast. (in vgl met andere Bulgaarse wijnen)

De 2012 ook geproefd maar deze was iets minder kwalitatief. Het hoge alcoholpercentage viel hier direct op. Deze wijnen werden blind geproefd.
Onlangs de chardonnay en de viognier gedronken en die vallen eigenlijk best wel mee.
Koppelingen