(25-12-2014 01:12 PM)Gandalf schreef: [ -> ]Er begint sleet te komen op onze champagnestop.
Ik vraag me af of er ontertussen ( heb hem zeker al 15 jaar ) nieuwere ( betere) stoppen op de markt zijn ?
Is deze bv. goed ?
http://www.wijnaccessoires.be/shop/wijn-...luton.html
ik vind persoonlijk zo één met een veertje heel effectief voor een schuimwijn.
Ja, zo eentje had ik. maar ik dacht misschien is er ondertussen ander/beter
Ik zou bij de klassieke afsluiters blijven. Ik bedoel daarmee de afsluiters die samengedrukt worden rond de hals van de fles.
Ik kom nog al eens in de champagnestreek en vrijwel altijd gebruiken ze deze modellen en ze zullen er daar wel iets van kennen zeker.
Ik heb het model dat je in bijlage laat zien hier ook liggen maar ik vind het niet zo handig. Ik zal zeggen waarom.
1) de fles wordt wat hoger en ik kreeg ze niet meer rechtop in de koelkast en
2) ik betrouwde het systeem niet om de fles op haar zijde te leggen
Daarom de meer klassieke versie dus. Bij de champagneboeren krijg je die nogal eens gratis als je wat gekocht hebt. Maar je vind ze hier ook overal.
ik drink mijn fles altijd uit
(26-12-2014 06:57 PM)shiraz schreef: [ -> ]ik drink mijn fles altijd uit
Uittdrinken is inderdaad nog het beste. Want wanneer er minder dan 1/3de in de fles blijft zijn de bubbels er toch 's anderendaags zo goed als uit.
(26-12-2014 04:29 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Ik zou bij de klassieke afsluiters blijven. Ik bedoel daarmee de afsluiters die samengedrukt worden rond de hals van de fles.
Ik kom nog al eens in de champagnestreek en vrijwel altijd gebruiken ze deze modellen en ze zullen er daar wel iets van kennen zeker.
Ik heb het model dat je in bijlage laat zien hier ook liggen maar ik vind het niet zo handig. Ik zal zeggen waarom.
1) de fles wordt wat hoger en ik kreeg ze niet meer rechtop in de koelkast en
2) ik betrouwde het systeem niet om de fles op haar zijde te leggen
Daarom de meer klassieke versie dus. Bij de champagneboeren krijg je die nogal eens gratis als je wat gekocht hebt. Maar je vind ze hier ook overal.
OK, zeer plausibele uitleg. Inderdaad, ze moet nog in de koelkast kunnen.
Nu ja, meestal zijn ze wel leeg, maar soms hou je jet bij 1/2 flesje.
Of als het een magnum is, is het soms ook net wat te veel. ( of te weinig volk