Hey iedereen ,
Graag jullie advies voor volgende menu :
Voorgerecht :
St Jacobsnoten met champagne
Hoofdgerecht :
Reeragout met Porto
Ik heb voornaamelijk italiaanse wijnen liggen .
Alvast bedankt !
Prettige feestdagen !
Awel, Champagne en Vintage Porto :-)
Of ne vineuze champagne / witte bourgogne en ne Amarone?
(30-12-2014 01:03 PM)Venne schreef: [ -> ]Awel, Champagne en Vintage Porto :-)
Wij eten hier morgenavond ook reeragout, niet met Porto maar met rode wijn.
Ik ben van plan hier een 10 jaar oude Bandol bij te schenken, maar twijfel ook nog aan een chianti van 2007.
Als voorgerecht hebben we tarbotfilé met rozemarijn en cantharellen (met kruidig groentenebalkje), daar zal een witte Bellet perfect bij gaan denk ik(dank aan Olivier voor de tip ;-) )
Smakelijk alvast !
Chianti 2007 ligt hier ook , dus ook een optie ?
Past Brunello en Supertuscan hier ook bij .
Ik ben niet zo'n kenner , hopelijk binnen 2 weken wat beterschap (wijncursus)
(30-12-2014 01:20 PM)boumi80 schreef: [ -> ]Smakelijk alvast !
Chianti 2007 ligt hier ook , dus ook een optie ?
Past Brunello en Supertuscan hier ook bij .
Ik ben niet zo'n kenner , hopelijk binnen 2 weken wat beterschap (wijncursus)
brunello is ook sangiovese, dus vooral kijken naar het jaar. Als uw brunello jonger is, zou ik eerder voor de chianti gaan. Maar misschien toch ook eens andere opties bekijken, gezien de porto in de saus. Je zal een zoete toets hebben in de saus, dus als je Italiaans liggen hebt, heb je misschien een ripasso? Supertuscan zou ik niet doen.
Citaat:Als voorgerecht hebben we tarbotfilé met rozemarijn en cantharellen (met kruidig groentenebalkje), daar zal een witte Bellet perfect bij gaan denk ik(dank aan Olivier voor de tip ;-) )
ben heel erg benieuwd naar de combinatie. De voorproeverij was in ieder geval dik in orde
(30-12-2014 01:09 PM)vinejo schreef: [ -> ] (30-12-2014 01:03 PM)Venne schreef: [ -> ]Awel, Champagne en Vintage Porto :-)
Wij eten hier morgenavond ook reeragout, niet met Porto maar met rode wijn.
Ik ben van plan hier een 10 jaar oude Bandol bij te schenken, maar twijfel ook nog aan een chianti van 2007.
Als voorgerecht hebben we tarbotfilé met rozemarijn en cantharellen (met kruidig groentenebalkje), daar zal een witte Bellet perfect bij gaan denk ik(dank aan Olivier voor de tip ;-) )
Ik zou precies toch voor de Bandol gaan, Chianti en reeragout lijkt me niet de beste match.
(30-12-2014 10:26 PM)33S schreef: [ -> ] (30-12-2014 01:09 PM)vinejo schreef: [ -> ] (30-12-2014 01:03 PM)Venne schreef: [ -> ]Awel, Champagne en Vintage Porto :-)
Wij eten hier morgenavond ook reeragout, niet met Porto maar met rode wijn.
Ik ben van plan hier een 10 jaar oude Bandol bij te schenken, maar twijfel ook nog aan een chianti van 2007.
Als voorgerecht hebben we tarbotfilé met rozemarijn en cantharellen (met kruidig groentenebalkje), daar zal een witte Bellet perfect bij gaan denk ik(dank aan Olivier voor de tip ;-) )
Ik zou precies toch voor de Bandol gaan, Chianti en reeragout lijkt me niet de beste match.
Nochtans heb ik soms al een sangiovese voor een Bandol aanschouwd (of omgekeerd)- zeker na wat ouderen.
Maar ondertussen is de fles Gros Noré al geopend en weer koel gezet in afwachting van haar optreden met het reetje morgenavond