Heel veel info over het domein bezit ik niet .
Wel weet ik dat het bio wijn is
.
Dit weekend de anarchico 2011 geopend.
100 % grignolino .
Een zeer doorschijnend rood wijntje ,
Met wat aardse geuren en rode vruchten .
In de mond is het dan ook een steekspel tussen beiden .
Met een ultra fijn zuurtje dat de grens tussen beide trekt .
Zeer speelse , en lichtvoetige wijn .
Waande me even in de beaujolais !
Ging wonderwel goed samen met wat gebakken zalm , pasta , tomaat en een mix van veldsla met rucola
Ik hou wel van Grignolino (dronk wel nog maar enkel de Braida - versie). Ik snap je vergelijking met Beaujolais wel, maar dan met minder fruit. Doet het volgens mij ook wel goed in de zomer.
(18-01-2015 09:28 PM)33S schreef: [ -> ]Ik hou wel van Grignolino (dronk wel nog maar enkel de Braida - versie). Ik snap je vergelijking met Beaujolais wel, maar dan met minder fruit. Doet het volgens mij ook wel goed in de zomer.
Ik denk dat je inderdaad met het mooie weer een fles als deze in een mum van tijd op is
.
Drinkplezier gegarandeerd.
Geen ervaring met de Braida , gekocht via superiore ?
O.a. via Superiore, maar ook al via Silkes weinkeller en xtrawine. Wel zien dat je altijd de meest recente jaargang koopt, want worden best zo jong mogelijk gedronken.
Neïro 2010 :
100 % pinot noir .
Vanaf dat het kurk eruit ging , sloop er een verleidende geur in men neus .
Van kleur ziet dit er al een pakje ouder uit .
Redelijk geëvolueerd , tussen rood en bruin .
Maar de neus is heel versmolten en ik voelde me toch verplicht eens te proeven.
Fijn fruit , elegante zuren en een afdronk die ferm blijft plakken .
Doet Bourgondisch aan enkel de kostprijs niet
.
Hiervan koop ik bij , maar zeker niet om te laten liggen !
90-91/100
Ging heel goed samen bij een varkenshaasje deze middag .
Nog een flesje van open gedaan.
Dus ja ondertussen ook al bijgekocht
.
Klein beetje fles variatie deze is ietsje steviger op het einde ,
maar voor de rest helemaal inorde .
Vandaag den andere helft benutten
.
Neïro 2010 opnieuw een flesje ervan opengemaakt
.
Gewoon omdat dit te lekker om te laten liggen .
Voor een TN kan ik even goed copy/paste doen van de eerste die ik hierover schreef.
Echt lekker , en dat voor 16 euro ...
Mijn laatste fles neïro 2010 is officieel geleegd .
Man man man , wat een zalig wijntje !
En weeral de laatste fles die de beste is !
Perfect op dronk nu .
Een mooi versmolten wijn , met hinten van rood fruit , bos , leder , hout en zuren die alles mooi counteren .
Nog geen enkele betere pinot gedronken voor die prijs .
(28-03-2016 07:20 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Mijn laatste fles neïro 2010 is officieel geleegd .
Man man man , wat een zalig wijntje !
En weeral de laatste fles die de beste is !
Perfect op dronk nu .
Een mooi versmolten wijn , met hinten van rood fruit , bos , leder , hout en zuren die alles mooi counteren .
Nog geen enkele betere pinot gedronken voor die prijs .
Je hebt mijn curiositeit geprikkeld. Als k eens in Harelbeke ben...
(28-03-2016 10:32 PM)Fre schreef: [ -> ] (28-03-2016 07:20 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Mijn laatste fles neïro 2010 is officieel geleegd .
Man man man , wat een zalig wijntje !
En weeral de laatste fles die de beste is !
Perfect op dronk nu .
Een mooi versmolten wijn , met hinten van rood fruit , bos , leder , hout en zuren die alles mooi counteren .
Nog geen enkele betere pinot gedronken voor die prijs .
Je hebt mijn curiositeit gewonnen. Als k eens in Harelbeke ben...
23-23 april is het lente degustatie
.
Meningen zijn wat verdeeld al eens geschonken op een Ebriosi.
Voor mij persoonlijk nog nooit onder de 90 gescoord.
Blijkbaar toch nog een fleske 2010 gevonden
.
Tis ook al leeg ondertussen ...
De wijn moet echt wel ademen .
In het begin kwam die wat streng over .
Maar dat verdween snel
Al vaak gehad over de pinot noir van dit huis ...
Maar deze maakt ook een zeer schone Barbera !
Zen grignolino hier ook al eens besproken .
Even verward deze namiddag en dacht dat die ook nebbiolo maakt maar niet dus .
Verward met een andere wijnmaker ...
Vandaag dus flesje Barbera opengemaakt .
Zeer verleidende neus .
Rood fruit , chocolade , vanille , mokka precies ne dessert
.
Maar ne goeien ...
In de mond is het bingo !
Knappe wijn met alle nodige componenten om een spontane glimlach op men gezicht te toveren .
Go go Silvio !
Zondag geopend .
Barbera 'Le Coste' 2010
100% Barbera
3/4 van de fles met vacuvin en de koelkast is .
Vandaag tijd om nog eens teproeven .
Doei alcohol vrije maand !
Een volle donker rode vloeistof.
Bij het walsen chocolade , krieken , tabak , beetje kruidig en in een verre verte nog wat bessen.
Dit alles zet aan tot proeven.
Nog even volhouden en genieten van dat zalig snuffel sapje ...
Ik betrapte mezelf erop dat ik nog eens wou ruiken .
Toen plots men hand de beweging corrigeerde .
Waardoor het glas drie centimeter lager dan de initiële door men hersenen ingevoerde coördinaten werd gebracht .
Zeer gebalanceerde start waarbij het kruidige en het rijpe fruit zich van hun schoonste kant laten zien .
Een wijn die je niet verveeld na 10 seconden .
Ow nee ... heel boeiend
.
Mooie zuren die de boel recht houden .
Op het einde wel een tikkeltje de alcohol die opsteekt .
Een afdronk vanjewelste .
Dit is een zeer mooie wijn 91/100
Hele beperkte productie ook 3000 flessen als ik me niet vergis .
Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet. Vaak heel lekker, en breed inzetbaar als maaltijdwijn omwille van de fijne zuren en niet al te stevige tanninestructuur. Een van mijn favoriete wijnen bij veel pastaschotels.
Soms wel wat veel alcohol. 14,5° is helaas eerder regel dan uitzondering.
(02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet. Vaak heel lekker, en breed inzetbaar als maaltijdwijn omwille van de fijne zuren en niet al te stevige tanninestructuur. Een van mijn favoriete wijnen bij veel pastaschotels.
Soms wel wat veel alcohol. 14,5° is helaas eerder regel dan uitzondering.
Meestal ervaar ik die ook zo !
Niet complex maar zeer dorstlessend
In de zomer zelfs lichtjes gekoeld ook heel fijn .
Bij de barbecue met koude pasta als bijgerecht .
Dezen was wel allesbehalve complexloos
.
Gisteren het laatste uitgedronken met ne maat .
Waw het hout gebruik is volledig weg in de neus .
Zeer pure neus van krieken en wat besjes .
Dezen had er 14°
.
(02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet. Vaak heel lekker, en breed inzetbaar als maaltijdwijn omwille van de fijne zuren en niet al te stevige tanninestructuur. Een van mijn favoriete wijnen bij veel pastaschotels.
Soms wel wat veel alcohol. 14,5° is helaas eerder regel dan uitzondering.
Voor basis barbera's geldt dit inderdaad meestal.
Er zijn ook een aantal wijnmakers die mooi, complexe en goed gestructureerde barbera's maken door ze een aantal jaren hout te geven.
Dit kan zeer lekkere en genietbare wijnen geven. Vaak wat vanille of ceder in de neus en rijpe kersen of kersenconfituur of fijne bosvruchten in de mond.
Sven
Barbera 2014 den instapper dus.
Tjah het is opnieuw bingo.
Ging ideaal bij de BBQ.
Beetje alcohol in de neus wel , rood fruit , zuren die het fruit mooi omkaderen. Redelijke afdronk.
(02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
(25-09-2017 02:57 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
Die Barbera Le Coste was rond de 15 euro die ik op vorige pagina beschreef Wvd.
Scoorde die toch vrij hoog en was voldoende complex.
Aan wat voor een prijzen denk jij dan?
(25-09-2017 08:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (25-09-2017 02:57 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
Die Barbera Le Coste was rond de 15 euro die ik op vorige pagina beschreef Wvd.
Scoorde die toch vrij hoog en was voldoende complex.
Aan wat voor een prijzen denk jij dan?
Voor 16 à 20€ heb je al heel mooie Barbera's bij de betere producenten.
Een van de mooiste die in recent proefde is Pelissero's Riserva Tulin en die komt toch al boven de 30€.
Ook Conterno's Francia en Ceretta zijn top en die kwamen in 2014 iets boven de 40€.
Ik vrees dat 2015 weer wat duurder wordt, want blijkbaar is Giacomo Conterno nu erg hot.
(26-09-2017 01:00 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-09-2017 08:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (25-09-2017 02:57 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
Die Barbera Le Coste was rond de 15 euro die ik op vorige pagina beschreef Wvd.
Scoorde die toch vrij hoog en was voldoende complex.
Aan wat voor een prijzen denk jij dan?
Voor 16 à 20€ heb je al heel mooie Barbera's bij de betere producenten.
Een van de mooiste die in recent proefde is Pelissero's Riserva Tulin en die komt toch al boven de 30€.
Ook Conterno's Francia en Ceretta zijn top en die kwamen in 2014 iets boven de 40€.
Ik vrees dat 2015 weer wat duurder wordt, want blijkbaar is Giacomo Conterno nu erg hot.
Nooit echt niet hot geweest zeker de laatste jaren Conterno.
Doe mij dan maar Diego Conterno.
Heb je al super mooie barolo voor iets boven de 30 euro.
Ok tis natuurlijk appels met peren dat we vergelijken maar de taal blijft euro.
Geen aanraders tussen de 16 a 20 Wvd?
(26-09-2017 02:02 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (26-09-2017 01:00 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-09-2017 08:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (25-09-2017 02:57 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
Die Barbera Le Coste was rond de 15 euro die ik op vorige pagina beschreef Wvd.
Scoorde die toch vrij hoog en was voldoende complex.
Aan wat voor een prijzen denk jij dan?
Voor 16 à 20€ heb je al heel mooie Barbera's bij de betere producenten.
Een van de mooiste die in recent proefde is Pelissero's Riserva Tulin en die komt toch al boven de 30€.
Ook Conterno's Francia en Ceretta zijn top en die kwamen in 2014 iets boven de 40€.
Ik vrees dat 2015 weer wat duurder wordt, want blijkbaar is Giacomo Conterno nu erg hot.
Nooit echt niet hot geweest zeker de laatste jaren Conterno.
Doe mij dan maar Diego Conterno.
Heb je al super mooie barolo voor iets boven de 30 euro.
Ok tis natuurlijk appels met peren dat we vergelijken maar de taal blijft euro.
Geen aanraders tussen de 16 a 20 Wvd?
Ik heb de Giorgio Pelissero's barbera d'alba Piani 2013 (16,95) eens meegenomen naar huis voor verder wetenschappelijk onderzoek :-) - bespaart wvd zo ook wat straftijd :-)
(26-09-2017 03:09 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (26-09-2017 02:02 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (26-09-2017 01:00 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-09-2017 08:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (25-09-2017 02:57 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
Die Barbera Le Coste was rond de 15 euro die ik op vorige pagina beschreef Wvd.
Scoorde die toch vrij hoog en was voldoende complex.
Aan wat voor een prijzen denk jij dan?
Voor 16 à 20€ heb je al heel mooie Barbera's bij de betere producenten.
Een van de mooiste die in recent proefde is Pelissero's Riserva Tulin en die komt toch al boven de 30€.
Ook Conterno's Francia en Ceretta zijn top en die kwamen in 2014 iets boven de 40€.
Ik vrees dat 2015 weer wat duurder wordt, want blijkbaar is Giacomo Conterno nu erg hot.
Nooit echt niet hot geweest zeker de laatste jaren Conterno.
Doe mij dan maar Diego Conterno.
Heb je al super mooie barolo voor iets boven de 30 euro.
Ok tis natuurlijk appels met peren dat we vergelijken maar de taal blijft euro.
Geen aanraders tussen de 16 a 20 Wvd?
Ik heb de Giorgio Pelissero's barbera d'alba Piani 2013 (16,95) eens meegenomen naar huis voor verder wetenschappelijk onderzoek :-) - bespaart wvd zo ook wat straftijd :-)
Aha, eindelijk eens een objectieve bron
@Gertjeuh
Neen, experiment moet nog plaatsvinden
(26-09-2017 01:00 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-09-2017 08:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ] (25-09-2017 02:57 PM)wvd schreef: [ -> ] (02-02-2017 11:55 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera kan heel plezante wijnen opleveren. Niet de meest complexe wijnen, maar dat hoeft ook niet.
Barbera kan ook echt grote, complexe wijnen met diepgang produceren. Die zijn dan allicht een pak(je) duurder, maar nog altijd van een geweldige rqp.
Die Barbera Le Coste was rond de 15 euro die ik op vorige pagina beschreef Wvd.
Scoorde die toch vrij hoog en was voldoende complex.
Aan wat voor een prijzen denk jij dan?
Voor 16 à 20€ heb je al heel mooie Barbera's bij de betere producenten.
Een van de mooiste die in recent proefde is Pelissero's Riserva Tulin en die komt toch al boven de 30€.
Ook Conterno's Francia en Ceretta zijn top en die kwamen in 2014 iets boven de 40€.
Ik vrees dat 2015 weer wat duurder wordt, want blijkbaar is Giacomo Conterno nu erg hot.
Inderdaad goede wijn, heb nog de 2010 en 2012 liggen. Maar je betaalt wel de naam bij, wat niet abnormaal is. Toch blij dat ik die heb gekocht, er zijn andere flessen waar ik meer spijt van heb.
Francesco Boschis 'Vigna Le Masserie' vind ik ook heel goed voor onder de 20 euro (of mss dat hij nu al meer kost). Wel in een iets andere stijl met echt wel veel zuren. Onlangs de 2011 nog eens gedronken en die was beter dan de vorige fles. Hopelijk blijft het crescendo gaan.