17-02-2015, 12:34 AM
Vinatigo - Baboso 2010
Ycoden-Daute-Isora (Tenerife)
Baboso
15% alcohol
Gekocht bij LaBuenaVida, Mol (22,76 Euro), 2000 flessen geproduceerd
Het domein gebruikt enkel lokale druivensoorten.
Eerste maal dat ik deze wijn (oudere jaargang) dronk was in een restaurantje op vakantie in Tenerife aan 20 Euro ... en behoorlijk onder de indruk. Bleek dat Buenavida deze verkocht ... aan 27 Euro. Later op een degustatie al hun wijnen geproefd en twee van hun witte wijnen gekocht.
Deze Baboso gekocht als kelderrest op hun laatste degustatie.
Gezien ik nooit iets over wijn gestudeerd heb focus ik me raar of zelden op de kleur (tenzij om de evolutie op de rand te zien) ... maar deze ziet er echt niet smakelijk uit, roodbruinig.
Direct na openen een zondvloed aan geuren, niet veel fruit, wat kersen op alcohol, veel aardse tonen (een heel naaldbos), kruidnagel, wat nootmuskaat, gebakken krenten, zoethout, ijzer ...
In de mond een lichtzoete, likeurige maar ook frisse aanzet, zwoel rood fruit, heel kruidig, balsamico, peperkoek, caramel, het hout komt nog wat door in de afdronk, goed op dronk maar kan volgens mij nog héél lang mee.
Dit is een buitenbeentje, geen allemansvriend. Een behoorlijk complexe en veellagige wijn, op 5 à 6 uur tijd constant in evolutie ... immens origineel & intrigerend, out of the box, behoorlijk gaga ... tomorrowland in een glas.
Qua vergelijking komt Amarone wat in dezelfde richting.
Ik hou enorm van deze eigenzinnige wijn, al kan ik me inbeelden dat velen mijn smaak hier niet volgen.
Score : 91+
Ycoden-Daute-Isora (Tenerife)
Baboso
15% alcohol
Gekocht bij LaBuenaVida, Mol (22,76 Euro), 2000 flessen geproduceerd
Het domein gebruikt enkel lokale druivensoorten.
Eerste maal dat ik deze wijn (oudere jaargang) dronk was in een restaurantje op vakantie in Tenerife aan 20 Euro ... en behoorlijk onder de indruk. Bleek dat Buenavida deze verkocht ... aan 27 Euro. Later op een degustatie al hun wijnen geproefd en twee van hun witte wijnen gekocht.
Deze Baboso gekocht als kelderrest op hun laatste degustatie.
Gezien ik nooit iets over wijn gestudeerd heb focus ik me raar of zelden op de kleur (tenzij om de evolutie op de rand te zien) ... maar deze ziet er echt niet smakelijk uit, roodbruinig.
Direct na openen een zondvloed aan geuren, niet veel fruit, wat kersen op alcohol, veel aardse tonen (een heel naaldbos), kruidnagel, wat nootmuskaat, gebakken krenten, zoethout, ijzer ...
In de mond een lichtzoete, likeurige maar ook frisse aanzet, zwoel rood fruit, heel kruidig, balsamico, peperkoek, caramel, het hout komt nog wat door in de afdronk, goed op dronk maar kan volgens mij nog héél lang mee.
Dit is een buitenbeentje, geen allemansvriend. Een behoorlijk complexe en veellagige wijn, op 5 à 6 uur tijd constant in evolutie ... immens origineel & intrigerend, out of the box, behoorlijk gaga ... tomorrowland in een glas.
Qua vergelijking komt Amarone wat in dezelfde richting.
Ik hou enorm van deze eigenzinnige wijn, al kan ik me inbeelden dat velen mijn smaak hier niet volgen.
Score : 91+