wijnliefhebbers

Volledige versie: Albet i Noya - D.O. Penedès
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Whilst the origins of viticulture at Can Vendrell go back to the middle ages, it was not until 1903 that the Albet family established itself at the estate. Joan Albet i Rovirosa came to Can Vendrell to oversee the replanting of the estate after the Phylloxera plague. This process involved planting American rootstock and grafting the desired variety onto that rootstock. After replanting the vineyards he stayed on as manager of the 210 hectare estate of which 90 hectares were vineyards.

It was the fourth and current generation, Josep Maria Albet i Noya, that introduced organic farming methods to the vineyards. Josep Maria took over the management of the estate after his father's death in 1972 and at the end of the seventies started producing his first organic wines. With the success of that first wine produced specifically for the Danish market, they gradually moved the entire estate over to organic farming.

The family also finally acquired the estate that they had been farming for four generations. At this point, they began a long process of continuous rennovation of the cellar, as well as switching 100% of the estate over to organic farming methods.

We currently control 80.6 hectares of vineyards as well as buying grapes from local farmers who have converted to organic farming, paying the highest prices in the Penedès and advising the farmers to ensure the highest quality.


Albet i Noya Reserva Marti 2006

Two years in new 225L French oak barrels and one year in the bottle.
Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot.

Parker geeft hem 90, ik geef hem 91p
Mooie neus, medium+ body, pittig, kruidig.
Na een half uur decanteren eens geproefd, redelijk scherp en kruidig, na een uur pittig en kruidig ... mooie combinatie op dat moment, na 3 uur redelijk goed versmolten... kruidigheid is zijn grootste troef.

Grts
Raar dat ik hier nog geen topic over heb gemaaktSmile

Biologisch huis dat recentelijk ook uit de DO Cava is gestapt.
Ik kan hun wijnen echt appreciëren en ook hun 'goedkoper' gamma want de Matri is natuurlijk top.

Dronk reeds hun 3macabeu, lignum blanc en negre, la milana. Alle 4 lekker bevonden
Ik heb hun wijnen ook altijd kunnen waarderen.
Lignum blanc en negre en la milana heb ik ook goed bevonden.
De Brut 21 vind ik een uitstekende cava.
Lignum Blanco 2014. Blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Xarel·lo. Vreemd genoeg doet deze wijn me wat aan een Riesling denken vanwege een lichte zweem van petroleum in de geur en de smaak. Waarschijnlijk is het de Sauvignon Blanc die me misleidt. In ieder geval een smakelijk glas tegen een erg betaalbare prijs (7 euro).
Barrica 21 Brut Reserva 2011. Blend van Parellada en Chardonnay.
Zeer smakelijke cava. Elegant en mooie body. Topper !!!

Van een heel ander niveau dan de magere no budget cava's die men al te vaak op restaurant als aperitief geserveerd krijgt.
Albet i Noya Reserva Marti 2006

Ik blijf bij mijn tasting notes van vorig jaar 91p
Ben eens gaan kijken wat zo'n flesje momenteel kost (2009) en ik viel bijna achterover, 34€ in Belgie en 28€ in Spanje, zijn geld niet waard.

Grts
Albet i Noya Reserva Marti 2006

Mijn laatste fles, een volle wijn gemaakt van Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot maar ik heb het gevoel dat ik 100% Monastrel aan het drinken ben, veel te droog. 91p

Grts
Cava Brut 21 2014 dit weekend geproefd.
Lekker en goed bevonden. Maar toch te licht om me echt te bekoren vond ik.
Moet dit langer liggen?
Heb hem op een internetwinkel gekocht en daar zijn geld waard, maar als ik dan de prijs van LBV zie: sorry zeker niet...
Lignum Negre 2019.

40% Cabernet Sauvignon, 40% Garnacha Tinta, 20% Merlot

Deze blend resulteert in een evenwichtige, toegankelijke en verfijnde wijn. Veel drinkplezier voor deze prijsklasse (12 euro).

Bij een volgende bestelling van Spaanse wijnen, neem ik deze zeker weer opnieuw mee.
(11-12-2023 09:56 AM)Corto schreef: [ -> ]Lignum Negre 2019.

40% Cabernet Sauvignon, 40% Garnacha Tinta, 20% Merlot

Deze blend resulteert in een evenwichtige, toegankelijke en verfijnde wijn. Veel drinkplezier voor deze prijsklasse (12 euro).

Bij een volgende bestelling van Spaanse wijnen, neem ik deze zeker weer opnieuw mee.

Interessant. Toen ik in Barcelona was eerder dit jaar, heb ik ook enkele dergelijke wijnen van Penedes in het glas gekregen , en ik vond dat ook vaak P/K echt wel goed. Niet zo veel te vinden hier wel.
2022 3 Macabeus

Mijn eerste tegenvallende wijn van Albet i Noya. Nogal banaal, 13 in een dozijn. Weet niet te boeien. Geef me dan maar hun Lignum Blanc in ongeveer dezelfde prijsklasse.
Koppelingen