wijnliefhebbers

Volledige versie: Les Charmes-Godard
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Gisteren de witte Les Charmes-Godard 2007, Côtes-de-Francs gedronken.
(tijdelijk aan 14,99 euro in Collishop/Colruyt)

De witte wijn van Nicolas Thienpont (den uitgeweken West-Vlaming) en eigenlijk de witte wijn van Ch Puygeraud.

In één woord: schitterend ....
Door het overwicht aan sémillon krijg je zijdezachte witte wijn.
Intense neus van wit fruit, honing en heel verfijnd hout.
Ook in de mond pakken aroma's die perfect geïntegreerd zijn: bijenwas, honing, bloemen, citrus, wat hout... mooi vergezeld van elegante zuren. Lange volle doch fijne afdronk. Beste witte wijn sinds weken.
(90-91/100).
We dronken 2 x deze 2007 deze zomer en 2 x énorm onder de indruk. Daar komt bij dat hij werkelijk héél mooi veroudert, de 2001 op het domein blies ons omver.(zie link)
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/po...puygueraud

Net kist besteld op de colruytsite, thank you voor de tip Roeland!
op CT schijnt er nochtans ne rooie charmes-godard te bestaan ook?

MOD: dat was eigenlijk commentaar op colruyt precies, op hunne site staat

"Deze droge witte wijn (die in feite de witte wijn is van Château
Puygueraud) onderscheidt zich van andere Côtes de Francs door het
overwicht van de sémillondruif. De wijn rijpte 8 maanden op hout, met
bâtonnage."
Ik liet me een tijd geleden een fles Charmes-Godard Blanc 2007 meebrengen van bij Thienpont à 15.80 euro. Moest hij in Colruyt snel uitverkocht raken....

De rode Charmes-Godard al eens gespot in Auchanroncq.
De rode is merkelijk goedkoper: 7-8 euro?
Mijn eerste flesje moest er ondertussen aan geloven
gisteren wel ok, redelijk wat hout, mooi gestoffeerd maar was lichtjes ontgoocheld, leek wat ééndimensioneel
Vandaag, halve fles over, net tweede glas gedronken en voor het eerst doet het pijn om een glaasje voor Vee uit te schenken
Man, zalig gewoon...

Dus, tip: op tijd openen of karaferen!!

ps: antwoord aan Kris in andere topic (kan witte wijn gesloten zijn): JA dus, maar op een andere manier dan bij rode

edit: puur ananas zegt Vee, met lychee (ze heeft eens van mijn glas mogen proeven Big Grin )

Afdronk: wentelt zich door gans je mond, blijft 30 seconden hangen. Gelukkig of de fles was nog sneller leeg Slurp
Ook wat flesjes ingedaan. Mooie zomerherinneringen: Heerlijk terrasje, leuk gezelschap, lekker weertje...
Heel knappe wijn , maar nog veel hout die vooral de afdronk domineert.
Een koopje in rode prijs (15euro). Carbonnieux, La louviere en zelfs Smith haut Lafitte (in mindere jaren) kan hier niet tegenop !
@Peter: Inderdaad, knw what y mean thumb
@Kris: Denk ook dat ie mee mag spelen met de betere Pessacs...
Ik heb er nog 2 fleskes van liggen ...
Voor als we ne keer iets te vieren hebben ....
(enfin, da zeg ik eigenlijk elken avond als ik weer n fles opentrek Tongue)
Ha !

t leven is veel te mooi om niet elke avond een reden te hebben om een goei fles open te trekken ... toch ? applaus
JUST huhuh wijn wijn wijn wijn wijn wijn wijn wijn wijn wijn huhuh
@Roeland
Elken avond? Wow! Zou ik nooit durven!
Schaamteloze hedonisten! (compliment) respect
Vanavond ook een witte charmes godard gedronken. Echt wel een kameleon, die wijn. Begint fris en fruitig met neus van abrikoos en appel, misschien beetje vanille. Na enige tijd is het hout prominenter aanwezig, maar nog steeds goeie balans, al is de smaak helemaal anders.
Het laatste glas was een subtiel versmolten smaakbom, genre beaucastel wit light. Zeer interessante wijn die perfect paste bij de in sherry gemarineerde kippebrochetten met rijst en curry met appeltjes geflambeerd in pineau
Gisteren de 2008 in het glas gekregen. Eerste indruk is idd direct "dat is pessac". Farfum neusje , redelijke body en middellange afdronk. Las ergens hierboven dat hij wat moet openstaan en dan zal dat idd schiiterend zijn... maar in dezelfde prijsklasse is Rochemorin toch minstens even goed.... Blijkbaar moet ge dat 5 jaar laten liggen. Sauvignon gris...speciaal
Gisteren mijn laatste fles Charmes-Godard 2007 opgesjoeberd bij vol-au-vent die ik 's middags vers gemaakt had (dat was trouwens verdoemme lekkere combinatie).

Nog steeds even fantastisch maar hij is nu echt wel op het topke van de kwaliteitsberg.
Ik vond dat het hout zelfs nog toegenomen is tov het fruit.
Voor zij die nog 07 h liggen: ik zou ze zeker voor de herfst van dit jaar opdrinken.
Als het fruit nog minder fris wordt gaat het grote plezier weg zijn, vrees ik.
Maar dat is mss iets persoonlijk.
Oeps, dank voor de tip, echt iets voor van tweekend ! thumbsup
@Roeland: dat's goed en slecht nieuws: langs de ene kant mogen we dan nog wat van dat lekker spul op tutteren, langs de andere kant herinner ik me nog het bezoek aan het kasteel waar we de (Vinejo, corrigeer me als ik me vergis) de 2001 degusteerden, en het schitterend vonden! Dan zou de deze toch een heel wat korter leven beschoren zijn. Misschien moet ik er toch maar enkele laten liggen bij wijze van een gokjewatte?
zie net hoger in deze topic dat het weldegelijk de 2001 was! (Thanks Vinejo)
Nu je het zegt Peter, niet aan gedacht...
Proberen waard zou ik zeggen!
wel, hij zal tegen 2013 nog niet helemaal kapot zijn, maar ik vind dat hij nu op zijn top is en zie niet in hoe hij binnen twee-drie jaar nog beter zou kunnen zijn, integendeel.

die 2001 hebben jullie in 2009 gedronken zeker ?
wauw, 8 jaar na oogstdatum ! en had die nog voldoende zuren en fruit ?

hm, t zou idd een gokje kunnen waard zijn als je meerdere flessen nog hebt liggen.
maar bij mij was het de laatste en dan ben ik toch blij dat hij nu op is.

benieuwd naar jullie proefindrukken binnen enkele jaren !
wel, hij zal tegen 2013 nog niet helemaal kapot zijn, maar ik vind dat hij nu op zijn top is en zie niet in hoe hij binnen twee-drie jaar nog beter zou kunnen zijn, integendeel.

die 2001 hebben jullie in 2009 gedronken zeker ?
wauw, 8 jaar na oogstdatum ! en had die nog voldoende zuren en fruit ?

hm, t zou idd een gokje kunnen waard zijn als je meerdere flessen nog hebt liggen.
maar bij mij was het de laatste en dan ben ik toch blij dat hij nu op is.

benieuwd naar jullie proefindrukken binnen enkele jaren !
Ik vaar hier in in hetzelfde schuitje dan dat van Roeland.
De 2008 die ik heb liggen gaan geen levenstermijn krijgen van meer dan 3 jaar.
Van de 2003 heb ik mijn laatste flessen in 2010 gedronken en die hadden hun beste tijd gehad.Volledig verlies van frisheid/floraal karakter.

Terwijl ik vroeger witte wijnen, zelfs gereputeerde witte crus uit Pessac-Léognan Pesac relatief lang liet rusten ben ik van die beslissing terug gekomen.
Maar dat is een ander onderwerp.
Misschien dat de zuren die in een wijn aanwezig zijn ook bepaald worden door de weersomstandigheden en die dus ook bepalen of een wijn nog fris is na 8 jaar of niet. Zoals algemeen bekend was 2003 een zeer warm jaar en was 2001 toch eerder gematigd, zo valt het verschil misscien ook te verklaren. Of ga ik nu te kort door de bocht?
In wit zijn de zuren inderdaad dé belangrijke factor voor de bewaring. Dus voor wat betreft 2003 is je theorie zeer plausibel.
Ik volg Don en Roeland. De 2007 moet je opmaken en snel. De verhouding hout/fruit is inderdaad wel scheef aant gaan. Iemand ervaring met de 2006 want die ligt hier ook nog?
(27-08-2011 08:13 PM)Kris schreef: [ -> ]Ik volg Don en Roeland. De 2007 moet je opmaken en snel. De verhouding hout/fruit is inderdaad wel scheef aant gaan. Iemand ervaring met de 2006 want die ligt hier ook nog?

Allez, jong , verrassend!
Maar geen probleem, bij mij is ie op Wink
Maar voor de 08 nog geen haast?
De witte 2006 bovengehaald, met een bang hartje want de 2007 liet het de vorige keer serieus afweten. Maar gelukkig is de 2006 nog in topvorm. Nog fris, exotisch fruit, vrij veel hout wel maar mooi verouderd en dat terwijl de 2007 niet verouderd maar eerder verdund leek. Ik denk dat 2007 voor witte bordeaux een jaar is dat in de jeugd zeer schoon was maar snel over de top ging. Carbonnieux 2007 was onlangs ook een zeer mager beestje. Iemand nog ervaring met andere witte 2007's ?
Heb goed nieuws. Ik vond nog een flesje 2007 terug in mijn rekje wit. Zondag geopend met een bang hart wegens de bedenkingen hier over de veroudering van deze jaargang.
Wel, zondag viel dat heel goed mee. Eerste glaasje wrong wel wat, leek me te weinig fraicheur. Tweede glaasje smaakte al beter, maar nog geen wijn om wild van te worden. Nog een paar glaasjes verder: Lekker zonder meer.

Gisteren niet van gedronken, vandaag laatste kwartje van de fles - had m ontlucht want ik vreesde voor oxidatie.
Welneen, beste medelurkers, de wijn deed het gewoon béter dan zondag. Fijne gerookte toets, ananas, rijpe appel, minerale impressie. In de mond gewoon heerlijk. Zacht, lang, evenwichtig, perfect in zuren. Al wie twijfelde in deze topic aan de bewaarkracht van deze wijn ( en meer specifiek de 2007): Kom maar eens proeven, maar haast u. Oei, neen, t is te laat sorry Big Grin

Sowieso indien je hem wil schenken: Minstens een dag op voorhand openen!!!
Wanneer zou je de 2008 aansnijden?
(27-11-2012 11:33 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Wanneer zou je de 2008 aansnijden?

Ik dronk deze één maal, op het Chateau, was niet onder de indruk, hier mijn TN:

Les Charmes Godard 2008: een typische sauvignon neus, zit hier veel sauvignon in? NON, eh bè, OUI, mais en fait, NON parce que c’ est du Sauvignon GRIS! Tiens, geen idée wat het verschil is, we wisten niet eens dat deze druif ook werd gebruikt in Bordeaux. De wijn was niet indrukwekkend, misschien te jong.

Het zou natuurlijk kunnen dat hij idd echt tijd nodig heeft, de 2001 die we daar dronken (in 2009 dus) was wél schitterend...
Het zou natuurlijk kunnen dat hij idd echt tijd nodig heeft, de 2001 die we daar dronken (in 2009 dus) was wél schitterend...
[/quote]

Ik dronk de 2008 vorig jaar en vond hem zéér goed. Ik wacht nog een jaar of twee om mijn eerste fles te openen.
Pagina's: 1 2
Koppelingen