wijnliefhebbers

Volledige versie: Christophe Pacalet
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Christophe Pacalet was in een vorig leven Biochemist en werkte als chef in verschillende restaurants maar in '99 starte hij samen met zijn oom Marcel Lapierre zijn domein (Les Marcellins). Ook familie van Philippe Pacelet in Bourgogne. In de Beaujolais wordt ongeveer de helft van het totale wijnvolume van de Bourgogne gemaakt.
Ik ben niet zeker maar ik dacht dat hij geen eigen wijngaarden heeft maar dat hij zijn druiven aankoopt. Hij zal wel streng selecteren en zijn regels opleggen maar slaagt er toch in om jaar na jaar bij dezelfde wijnbouwers zijn druiven te kopen. In Chénas is dat wat moeilijker om dat de kleinste cru is. De vendange doet hij wel met zijn eigen ploeg want dat is één van de belangrijkste momenten in het wijnmaken.
Na pluk 1 nacht in koude kamer en dan Semi Carbo fermentatie (2 a 3 weken) , geen interventie , eigen gisten op druif, vertikaal persen, élévage in bourgogne vaten tss de 5 en de 12 maanden. Weinig tot geen sulfiet afhankelijk van de vraag van de klant en bestemming :-)

Chénas 2011 (naam komt van de eiken bomen die er vroeger stonden)
Mooi fruit en bloemen , aards en mineralig.
Sappig met mooie structuur, mooi glas wijn en precies wel iets typisch Chenas in. Moet ik nog eens verder uitzoeken met andere Chénassen :-)
Mooi, waar heb je die gevonden? en tijdje terug dronken we de Cote de Brouilly 2013 tijdens onze Beaujolais-proeverij. Deze beviel me zo goed dat ik enkele extra flesjes had ingeslagen, heel mooi van stijl, aards, vrij subtiel maar toch redelijk op fruit na een tijdje in het glas. Heel stijlvol in de mond, plezierig en mooie pittige zuren die zorgen voor wat sappigheid.
Ik heb deze geserveerd op een degustatie, ik zal eens horen van waar hij komt.
Koppelingen