Jonge kerel die mooie, zuivere wijnen maakt van pinot noir en soms wat Cesar.
Hij maakt drie cuvees, ik opende deze avond de gewone Irancy (zonder perceelbenaming) 2013.
Fris rood fruit in de neus, mineralig, tabak, munt. Zeer puur in de mond, perfecte balans. Lichtvoetig maar heerlijk lekker.
Voor mij dé ontdekking van de wijnbeurs in Seclin (heb wel veel te weinig verschillende wijnboeren kunnen bezoeken- er was niet zoveel volk en je blijft al eens kletsen
)
Prijzen liggen tussen 11 en 13 euro dacht ik.
Kocht zes flesjes en heb er al spijt van...
(dat ik er niet meer kocht...)
In irancy zijn nog schatjes te vinden ja.
KK heeft hier ooit eens een topflesje opengedaan uit Irancy maar weet niet meer welke? KK ?
No panic Jo, Renaud zit ook in gamma bij Leuvin :-)
(29-04-2015 10:33 AM)Venne schreef: [ -> ]In irancy zijn nog schatjes te vinden ja.
KK heeft hier ooit eens een topflesje opengedaan uit Irancy maar weet niet meer welke? KK ?
No panic Jo, Renaud zit ook in gamma bij Leuvin :-)
A nonde, die van Leuvin halen er toch wel de goei uit...
Enfin, goed nieuws dit, weet al wie voor mij volgende jaargangen van die wijn zal gaan halen
Toeval, Renaud was op de degustatie bij Leuvin afgelopen weekend. Zijn instap Irancy is inderdaad heel mooi, komt vrij klassiek van stijl over maar zoals je zegt heel puur en meer to the point als menig andere pinot noir.
Vaupessiot is de cuvée die ook een beetje cesar bevat en kon mij minder bekoren, vond hem vrij plomp overkomen, vooral op de neus met iets muskusachtig. In de mond viel het beter mee maar vond ik hem eigenlijk gewoon correct, niet meer, niet minder.
(01-05-2015 12:20 PM)Kupers schreef: [ -> ]Toeval, Renaud was op de degustatie bij Leuvin afgelopen weekend. Zijn instap Irancy is inderdaad heel mooi, komt vrij klassiek van stijl over maar zoals je zegt heel puur en meer to the point als menig andere pinot noir.
Vaupessiot is de cuvée die ook een beetje cesar bevat en kon mij minder bekoren, vond hem vrij plomp overkomen, vooral op de neus met iets muskusachtig. In de mond viel het beter mee maar vond ik hem eigenlijk gewoon correct, niet meer, niet minder.
Misschien dat die wat meer tijd nodig heeft? Renaud zelf spreekt van 10 jaar voor zijn wijnen.
Ik denk dat het dat ook is, na een tijdje werd de neus zachter maar ik was iets bezorgder over het gebrek aan zuren, daarom ook dat hij zo plomp was. Bon, dit was pas gebotteld dus ik geef het sowieso het voordeel van de twijfel, voor zijn prijzen neem je ook geen gigantisch risico met enkele flessen
.
Zoals elders in Bourgogne was 2012 ook hier een wat
atypisch jaar met heel lage rendementen. Veaupessiot wordt beschouwd als 1 van de beste wijngaarden met vrij veel kalk in de bodem. Dat geeft, zeker in de jonge wijn, een wat "natte-bloempot"-achtig boeket. Maar de wijn heeft echt veel tijd nodig en misschien is Mazelots dan een betere keuze. Het is alleszins ook weer een andere kant van die heerlijke pinot noir! In ieder geval is David een zeer gedreven wijnbouwer (alles in bio) en ik verwacht binnenkort ook een erg mooie Chardonnay (geen Irancy dus).
Gisteren een Veaupessiot 2012 uit de wijnkast gegraaid.
Was na openen meer dan ok, wel in de mond nog wat stug.
Vandaag echter is deze wijn opengebloeid tot een delicatesse.
In de neus kan ik naast fris rood fruit inderdaad dat natte bloempotaroma ontwaren: een soort vegetaliteit die een beetje aan Charvin doet denken (zou Renaud mss ook niet ontstelen..?)- Vee dacht blind dan ook aan een Rhone, zelfs bij het mondgevoel.
Na opschudden is er ook heel wat kruidigheid en een heerlijk cacao-tabak- grafietaroma.
Op dag twee zijn de zuurtjes, het fruit en de tannines perfect in balans.
Deze wijn smaakte heerlijk bij een klein biefstukske (minder bij de stukjes koude kip).
Prijs kwaliteit van het beste wat ik al dronk in Bourgogne. Maar ik betaalde dan ook slechts 13 euro (op de wijnbeurs van Seclin)
heb David vandaag ook gevonden in Seclin. Zeer mooie wijnen indeed. De Mazelot vond ik P/K echt top! Supervriendelijke gast ook...
Les Mazelots 2013
Pop, pour and smile! Zeer expressief, heel rijp rood fruit. In de mond ook een heel rijpe wijn. Beetje verbazend toch voor zo'n noordelijke wijn en een fris jaar! Heb zelfs een beetje een spätburgundergevoel
Gelukkig drink ik graag spätburgunder
Even afkoelen in de frigo en de wijn wint aan elegantie. Rijp fruit wordt gecounterd door fijne zuren. Tannines zijn er maar werkelijk op achtergrond. Lichte, maar fijne en vooral lekkere pinot!
De 2012 Mazelots ontgoochelde deze avond. Helemaal niet Bourgondisch, de neus had last van stevige reductie, zelfs na karaferen. Eerder zware wijn, die elegantie mist en wat onevenwichtig voor de dag kwam.
Als je dan vertelt dat dit al 18 euro moet kosten in de handel zijn er weinig kandidaten om dit aan te schaffen. Geef mij dan maar Cap de Faugeres of Tour Haut Caussan... ;-)
(05-09-2017 11:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2012 Mazelots ontgoochelde deze avond. Helemaal niet Bourgondisch, de neus had last van stevige reductie, zelfs na karaferen. Eerder zware wijn, die elegantie mist en wat onevenwichtig voor de dag kwam.
Als je dan vertelt dat dit al 18 euro moet kosten in de handel zijn er weinig kandidaten om dit aan te schaffen. Geef mij dan maar Cap de Faugeres of Tour Haut Caussan... ;-)
Oeioei, dan moet ik die dringend eens herproeven!
2012 was inderdaad wel een wat massief jaar en sindsdien gebruikt hij wat meer hout. Recent geproefde "gewone" Irancy 2014 was daarentegen zeer geapprecieerd door de klanten en ook de 2010 kwam zeer goed over. Ik had zelf altijd al een voorkeur voor zijn 2013 en 2014, ondanks de grotere densiteit van 2012.
Al dagen meegebrachte stalen uit Bourgogne aan het proeven, man man man...
Gisteren dan maar even terug met de voeten op de grond met 2 "eenvoudige" Chianti's van rond de 12€...
Net begonnen aan een klein verslagje van een zotte wijnnamisdag gisteren. En zoals steeds krijg ik bij het schrijven of lezen over wijn zin in een glaasje
Ik opende een Renaud Le Paradis 2013.
De neus is open maar gedistingeerd, met fijn rood fruit in een mineraal jasje. In de mond komt het woord geciseleerd bij me op, even opgezocht wat het eigenlijk letterlijk betekent en ja, het klopt ;-)
Fijne, bijna frivole wijn met een Bourgondische elegantie. Heerlijk spul. Doet me zelfs een heel klein beetje denken aan de zotte namiddag van gisteren.
(30-09-2018 01:26 PM)vinejo schreef: [ -> ]Net begonnen aan een klein verslagje van een zotte wijnnamisdag gisteren. En zoals steeds krijg ik bij het schrijven of lezen over wijn zin in een glaasje
Ik opende een Renaud Le Paradis 2013.
De neus is open maar gedistingeerd, met fijn rood fruit in een mineraal jasje. In de mond komt het woord geciseleerd bij me op, even opgezocht wat het eigenlijk letterlijk betekent en ja, het klopt ;-)
Fijne, bijna frivole wijn met een Bourgondische elegantie. Heerlijk spul. Doet me zelfs een heel klein beetje denken aan de zotte namiddag van gisteren.
Nu als aperitiefke in het glas, wat een finesse!
Een dikke 90 voor deze subtiele lekkernij!
Jammer dat ie niet meer naar Seclin komt
(01-10-2018 06:36 PM)Fre schreef: [ -> ]Jammer dat ie niet meer naar Seclin komt
Heeft ie niet meer nodig vrees ik...
PS fles is leeg maar was zo n wijn die je zin doet krijgen in meer wijn
Van de weeromstuit
flesje Bouland opengetrokken
Bij mijn schoonouders op bezoek, zelf een flesje mee
Mazelots 2013
Fijne neus met zachtrijp rood en zwart fruit, paplaurier en na opschudden grafiet. De mond is bijna sappig, zeer fris en puur, mooie balans en fruitige afdronk. Goh, was vergeten hoe goed Renaud was..!
(09-06-2019 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bij mijn schoonouders op bezoek, zelf een flesje mee
Mazelots 2013
Fijne neus met zachtrijp rood en zwart fruit, paplaurier en na opschudden grafiet. De mond is bijna sappig, zeer fris en puur, mooie balans en fruitige afdronk. Goh, was vergeten hoe goed Renaud was..!
Nog steeds verkrijgbaar bij de beste wijnhandelaar van de Begaultlaan! (de 2012 dan toch).
(09-06-2019 04:02 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-06-2019 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bij mijn schoonouders op bezoek, zelf een flesje mee
Mazelots 2013
Fijne neus met zachtrijp rood en zwart fruit, paplaurier en na opschudden grafiet. De mond is bijna sappig, zeer fris en puur, mooie balans en fruitige afdronk. Goh, was vergeten hoe goed Renaud was..!
Nog steeds verkrijgbaar bij de beste wijnhandelaar van de Begaultlaan! (de 2012 dan toch).
Geen verdere invoer meer, Werner?
(09-06-2019 04:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (09-06-2019 04:02 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-06-2019 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bij mijn schoonouders op bezoek, zelf een flesje mee
Mazelots 2013
Fijne neus met zachtrijp rood en zwart fruit, paplaurier en na opschudden grafiet. De mond is bijna sappig, zeer fris en puur, mooie balans en fruitige afdronk. Goh, was vergeten hoe goed Renaud was..!
Nog steeds verkrijgbaar bij de beste wijnhandelaar van de Begaultlaan! (de 2012 dan toch).
Geen verdere invoer meer, Werner?
Niet voor het ogenblik, nog altijd een beetje stock. Ik vind de wijnen (meestal) ook heel goed, maar hoewel iedereen het altijd maar heeft over mooie en betaalbare Pinot, blijken deze toch bijzonder moeilijk verkoopbaar. En dan is er nog het issue van de prijzen...
"Les Mazelots" 2013.
Ik heb zeer weinig Bourgogne in de kelder liggen. Dit was gewoon een proefflesje om een doos vol te maken. (Daarentegen heb ik wel redelijk wat Spätburgunder liggen.)
Zeker een degelijke en goede wijn, maar sluit toch niet aan bij mijn persoonlijke smaakprofiel.
Is voor mij wat te subtiel (en in het begin iets te zurig, wat later wel goed kwam).
Ik hoop ooit nog eens een betaalbare (<30 euro) rode Bourgogne tegen te komen waarvan ik meteen enkele flessen wil bijkopen.
(30-10-2020 10:48 AM)Corto schreef: [ -> ]"Les Mazelots" 2013.
Ik heb zeer weinig Bourgogne in de kelder liggen. Dit was gewoon een proefflesje om een doos vol te maken. (Daarentegen heb ik wel redelijk wat Spätburgunder liggen.)
Zeker een degelijke en goede wijn, maar sluit toch niet aan bij mijn persoonlijke smaakprofiel.
Is voor mij wat te subtiel (en in het begin iets te zurig, wat later wel goed kwam).
Ik hoop ooit nog eens een betaalbare (<30 euro) rode Bourgogne tegen te komen waarvan ik meteen enkele flessen wil bijkopen.
Begrijp dit wel. Heb je Dureuil Jantial al eens geprobeerd? Ben vrij zeker dat die wel zal voldoen aan jou verwachtingen.
(30-10-2020 11:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]Begrijp dit wel. Heb je Dureuil Jantial al eens geprobeerd? Ben vrij zeker dat die wel zal voldoen aan jou verwachtingen.
Is dat "Domaine Vincent Dureuil Jantial"? Als ik het nog eens voel kriebelen voor een aankoop (zal niet meteen zijn gezien de recente wijnfestivalaankopen) zal ik het erop wagen. Heb je een bepaalde cuvée als aanrader?
(30-10-2020 12:21 PM)Corto schreef: [ -> ] (30-10-2020 11:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]Begrijp dit wel. Heb je Dureuil Jantial al eens geprobeerd? Ben vrij zeker dat die wel zal voldoen aan jou verwachtingen.
Is dat "Domaine Vincent Dureuil Jantial"? Als ik het nog eens voel kriebelen voor een aankoop (zal niet meteen zijn gezien de recente wijnfestivalaankopen) zal ik het erop wagen. Heb je een bepaalde cuvée als aanrader?
De gewone rode Rully uit een goed jaar zou het moeten doen, zie ook de comments in de topic, verslavend wijntje
(02-08-2015 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisteren een Vaupessiot 2012 uit de wijnkast gegraaid.
Was na openen meer dan ok, wel in de mond nog wat stug.
Vandaag echter is deze wijn opengebloeid tot een delicatesse.
In de neus kan ik naast fris rood fruit inderdaad dat natte bloempotaroma ontwaren: een soort vegetaliteit die een beetje aan Charvin doet denken (zou Renaud mss ook niet ontstelen..?)- Vee dacht blind dan ook aan een Rhone, zelfs bij het mondgevoel.
Na opschudden is er ook heel wat kruidigheid en een heerlijk cacao-tabak- grafietaroma.
Op dag twee zijn de zuurtjes, het fruit en de tannines perfect in balans.
Deze wijn smaakte heerlijk bij een klein biefstukske (minder bij de stukjes koude kip).
Prijs kwaliteit van het beste wat ik al dronk in Bourgogne. Maar ik betaalde dan ook slechts 13 euro (op de wijnbeurs van Seclin)
Nog zo n flesje 2012 geopend bij het maken van de courgetteschotel-simpel recept maar zeer lekker
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/...eggio-kaas
En 5 jaar later kan ik nog steeds bovenstaande TN volgen.
Dat heerlijke aardse-vegetale in combinatie met het rijpe, medium bodied mondgevoel, man, da s lekker stuff. Misschien niet dé grote fijnzinnige Bourgogne maar wel een fantastisch lekkere wijn. Genoten van het koken! (Dankzij de wijn).
PS Goeie Chaume is even goed dan Tallegio
[
attachment=5236]
(14-06-2016 07:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]Les Mazelots 2013
Pop, pour and smile! Zeer expressief, heel rijp rood fruit. In de mond ook een heel rijpe wijn. Beetje verbazend toch voor zo'n noordelijke wijn en een fris jaar! Heb zelfs een beetje een spätburgundergevoel
Gelukkig drink ik graag spätburgunder Even afkoelen in de frigo en de wijn wint aan elegantie. Rijp fruit wordt gecounterd door fijne zuren. Tannines zijn er maar werkelijk op achtergrond. Lichte, maar fijne en vooral lekkere pinot!
5,5 jaar later mijn tweede en laatste fles van deze Mazelots 2013. Ik had eigenlijk geen verwachtingen meer. Dacht dat dit kapot ging zijn, maar neen!
Pop and pour : rijp rood fruit, mooi geïntegreerd cederhout, serene neus, niet meer zo expressief als vroeger. In de mond een toets sinaasappelschil, rood fruit, in de verte nog wat tannine. Alles zo mooi versmolten…
Hoe langer de wijn open staat, hoe meer er een mineralige toets bijkomt in de vorm van ijzervijlsel, en de wijn eigenlijk nog aan finesse wint. Op basis van de neus zou ik dit blind waarschijnlijk in Nuits-Saint-Georges zetten! In de mond misschien iets te soepel voor Nuits. Maar wat een gracieuze wijn is dit geworden. Moeilijk om hiervan te stoppen met drinken…
En by the way, ook deze heeft sinds ik hem gekocht heb in Seclin altijd in mijn niet-gekoelde berging gelegen.
Straf. Jammer dat die David Reynaud daar niet meer staat.