wist je dat... ze tot 1987 ossenbloed gebruikten om wijn te klaren? Daarna gebruikten ze nog de actieve stof in ossenbloed in poedervorm tot ook die verboden werd na de gekke koeienziekte.
Gisteren dus ontdekt. Tot zover mijn weetje van de dag...
lol, neenee in Europa ook.
er zijn zo van die wistjedatjes die een mens beter niet weet...
Aléé bert, pas nog een top merlot gedronken !
Zat een zéér lekkere smaakcomponent in :-)
(12-05-2015 07:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]wist je dat... ze tot 1987 ossenbloed gebruikten om wijn te klaren? Daarna gebruikten ze nog de actieve stof in ossenbloed in poedervorm tot ook die verboden werd na de gekke koeienziekte.
Gisteren dus ontdekt. Tot zover mijn weetje van de dag...
Tja, nog niet zo lang geleden gaven we onze kiekens motorolie te eten.
Kregen onze koeien rare kuren in de kop en werden ganse pluimveebedrijven in de as gelegd.
En we leven nog altijd .....
Ikzelf kan nog altijd genieten van een oude kraker - mijn top 10 ooit is er bezaaid mee
Mja, ik heb ook al het één en ander gelezen van oudere wijnen. Vooral de pesticiden die er vroeger veelvuldig gebruikt werden en het weinig selecteren van de druiven, maakt mij een beetje voorzichtig wat oudere wijnen betreft.
Ik dacht hier ooit eens een reportage over gezien te hebben (wss wel weer van Ilja Gort
).
En nu lees ik dat er ossenboed in de wijn gedaan werd...
Voor mij liefst geen wijnen van voor 1990 aub
Een interessant weetje is het zeker! Haha