wijnliefhebbers

Volledige versie: Christian Ducroux Beaujolais
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tien nog geen topic over Christian?
Hij heeft 4 hectare wijngaarden op nen berg boven Régnié-Durette.
Werkt al tientallen jaren organisch / bio dyn en natuurlijk. Sélection massale , grote plantdichtheid , fruitbomen en bloemen in de wijngaard, werkt met paard maar nog liever met nen os want die is trager wat goed is voor de bodem, sans soufre , lage alcoholgehaltes en rendementen.
Zijn broer werkt nog steeds conventioneel en snapt er niks van :-)
Ik heb pas de Prologue Bojo Novo 2014 in het glas gehad. Tijdens de degustatie in november bij Melotte was hij wat streng en zurig. Maar een bojo novo moet je nog eens proeven in de lente en dan nog jaren erna indien goede frisse kelder.
Nu was hij mooi opengekomen en alles was mooi in balans, wel wat troebelheid maar is normaal. Mooi fris sappig fruit en zuren , wat aards en zalvend in de mond. De volgende slok is nooit veraf :-)
Hij heeft ook een Cru Régnié.
(13-05-2015 10:31 AM)Venne schreef: [ -> ]Tien nog geen topic over Christian?
Hij heeft 4 hectare wijngaarden op nen berg boven Régnié-Durette.
Werkt al tientallen jaren organisch / bio dyn en natuurlijk. Sélection massale , grote plantdichtheid , fruitbomen en bloemen in de wijngaard, werkt met paard maar nog liever met nen os want die is trager wat goed is voor de bodem, sans soufre , lage alcoholgehaltes en rendementen.
Zijn broer werkt nog steeds conventioneel en snapt er niks van :-)
Ik heb pas de Prologue Bojo Novo 2014 in het glas gehad. Tijdens de degustatie in november bij Melotte was hij wat streng en zurig. Maar een bojo novo moet je nog eens proeven in de lente en dan nog jaren erna indien goede frisse kelder.
Nu was hij mooi opengekomen en alles was mooi in balans, wel wat troebelheid maar is normaal. Mooi fris sappig fruit en zuren , wat aards en zalvend in de mond. De volgende slok is nooit veraf :-)
Hij heeft ook een Cru Régnié.

Nooit van gehoord, mooie tip precies. Zijn broer, is dat dan Marc Ducroux?
Yep , dat is hem , vooral goed in de kelder!!
(13-05-2015 02:18 PM)Venne schreef: [ -> ]Yep , dat is hem , vooral goed in de kelder!!

Big Grin Rolleyes
(13-05-2015 10:31 AM)Venne schreef: [ -> ]Tien nog geen topic over Christian?
Hij heeft 4 hectare wijngaarden op nen berg boven Régnié-Durette.
Werkt al tientallen jaren organisch / bio dyn en natuurlijk. Sélection massale , grote plantdichtheid , fruitbomen en bloemen in de wijngaard, werkt met paard maar nog liever met nen os want die is trager wat goed is voor de bodem, sans soufre , lage alcoholgehaltes en rendementen.
Zijn broer werkt nog steeds conventioneel en snapt er niks van :-)
Ik heb pas de Prologue Bojo Novo 2014 in het glas gehad. Tijdens de degustatie in november bij Melotte was hij wat streng en zurig. Maar een bojo novo moet je nog eens proeven in de lente en dan nog jaren erna indien goede frisse kelder.
Nu was hij mooi opengekomen en alles was mooi in balans, wel wat troebelheid maar is normaal. Mooi fris sappig fruit en zuren , wat aards en zalvend in de mond. De volgende slok is nooit veraf :-)
Hij heeft ook een Cru Régnié.

Klinkt lekker , zeker op een zonnige dag als deze !
Melotte waar zijn die ergens gesitueerd ?
Super deluxe wineshop in pécrot!
(13-05-2015 05:14 PM)Venne schreef: [ -> ]Super deluxe wineshop in pécrot!

Akkerdjie ti's weer niet bij de deur Sad
Koppelingen