(23-12-2014 02:57 PM)Corto schreef: [ -> ]Niet voor niets mijn favoriete Italiaanse wijn, zowel de gewone Brolio (2de wijn) als de Castello di Brolio (1ste wijn) zijn schitterend.
Welke beschouw je als de 2de wijn?
Is het deze?
http://www.ricasoli.it/etichette/vini/brolio/2012
(Ze hebben naast de Castello di Brolio nog 5 andere Chianti in hun gamma.
http://www.ricasoli.it/etichette#vini )
[/quote]
Idd dat is hem de gewone Brolio Chianti Classico, dan heb je de duurdere versie en dat is de Castello di Brolio Chianti Classico. Dan heb je idd. nog de rest van hun gamma, de Chianti Classico Riserva Rocca Guicciarda is naar het schijnt ook een topper
(23-12-2014 02:33 PM)Benz schreef: [ -> ]Heb hier een Magnum klaar staan voor morgen bij de duifjes!
Klinkt goed. Geniet ervan!
(23-12-2014 02:33 PM)Benz schreef: [ -> ]Heb hier een Magnum klaar staan voor morgen bij de duifjes!
Welke duifjes?
Hou je maar met de magnum bezig.
In ieder geval proost.
(16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef: [ -> ] (15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef: [ -> ]Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!
Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!
Intbeginesdienewijnpreciesaltaadgelaakwazurigendunnekesmoarvanalsdagewaslokkenextrainuikeelgatgietestijvriegoezullenijwordtalsmaarbetereignentlijkmenstochdagietschuunenoarbinne.
(14-02-2015 04:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef: [ -> ] (15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef: [ -> ]Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!
Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!
Intbeginesdienewijnpreciesaltaadgelaakwazurigendunnekesmoarvanalsdagewaslokkenextrainuikeelgatgietestijvriegoezullenijwordtalsmaarbetereignentlijkmenstochdagietschuunenoarbinne.
en ik die dacht dat hottentottententententoonstelling het langste woord was!
(14-02-2015 09:49 PM)Olivier schreef: [ -> ] (14-02-2015 04:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef: [ -> ] (15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef: [ -> ]Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!
Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!
Intbeginesdienewijnpreciesaltaadgelaakwazurigendunnekesmoarvanalsdagewaslokkenextrainuikeelgatgietestijvriegoezullenijwordtalsmaarbetereignentlijkmenstochdagietschuunenoarbinne.
en ik die dacht dat hottentottententententoonstelling het langste woord was!
Vanavond de Castello Di Brolio Chianti Classico 2010 in het glas. Fles 2 uurtjes op voorhand geopend. Mooie kersenrode kleur. Neus van rood fruit, kersen, frambozen, ook wat zoetigheid en beetje kruiden. In de mond een mooie krachtige en zeer fruitige wijn, in het begin mooie franse eik dat naargelang de avond vordert een beetje verdwijnt in zoetigheid, heel mooie tannines! En een schitterende afdronk. 91+
Deze wijn komt nog zeer jong over en gaat nog veel mooier worden de komende jaren!
[
attachment=1152]
Dronk gisteren de riserva 2011 (zwart etiket, niet de rocca guicciarda - side note: ik weet niet waarom brolio 2 riserva's maakt?)
Zit aan de moderne kant van het spectrum, door de 15% merlot en 5% CS.
Aciditeit niet echt hoog, heel lichte houtinvloed merkbaar.
Goede wijn, goed gemaakt, maar miste voor mij iets om 'm echt speciaal te maken.
Iets meer body dan de CC Fonterutoli uit hetzelfde jaar die 'm voorafging, maar vond 'm niet echt superieur (de 'riserva' voegt dus eigenlijk weinig toe in dit geval).
Kwam goed tot zijn recht bij het eten.
Vinogan(s)
Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2011
Gisteren geopend en vandaag genoteerd met het restje in de fles:
Licht geëvolueerde kersenrode kleur, helder, medium intens met brede lichtere rand, trage tranen.
Intense en boeiende neus met eerste indruk van hout en zwart fruit. Donkere bosbessen, gedroogd zwart fruit, kruiden (peper, kruidnagel, beetje munt), eik en licht getoast hout, leder.
Heel mooi mondgevoel met veel frisheid, mooie aciditeit om de alcohol in evenwicht te houden. Nog veel fruit. Tannines zijn aanwezig maar fijn en zorgen mee voor de materie. Alles zit mooi in evenwicht.
Afdronk medium met een fijn bittertje na het hout en het gedroogd fruit.
Ik scoor een mooie 91.
Maar ik denk niet dat die nog veel jaren tegoed heeft. Is nu goed maar zal misschien snel over zijn top zijn.
(15-01-2016 07:24 PM)Marc schreef: [ -> ]Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2011
Gisteren geopend en vandaag genoteerd met het restje in de fles:
Licht geëvolueerde kersenrode kleur, helder, medium intens met brede lichtere rand, trage tranen.
Intense en boeiende neus met eerste indruk van hout en zwart fruit. Donkere bosbessen, gedroogd zwart fruit, kruiden (peper, kruidnagel, beetje munt), eik en licht getoast hout, leder.
Heel mooi mondgevoel met veel frisheid, mooie aciditeit om de alcohol in evenwicht te houden. Nog veel fruit. Tannines zijn aanwezig maar fijn en zorgen mee voor de materie. Alles zit mooi in evenwicht.
Afdronk medium met een fijn bittertje na het hout en het gedroogd fruit.
Ik scoor een mooie 91.
Maar ik denk niet dat die nog veel jaren tegoed heeft. Is nu goed maar zal misschien snel over zijn top zijn.
Mooie TN, topwijn deze Brolio Chianti Classico, de 2010 is nog beter dan de 2011 maar deze is ook zeer mooi, en deze zijn idd. jong al zeer genietbaar!
(15-01-2016 07:24 PM)Marc schreef: [ -> ]Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2011
Gisteren geopend en vandaag genoteerd met het restje in de fles:
Licht geëvolueerde kersenrode kleur, helder, medium intens met brede lichtere rand, trage tranen.
Intense en boeiende neus met eerste indruk van hout en zwart fruit. Donkere bosbessen, gedroogd zwart fruit, kruiden (peper, kruidnagel, beetje munt), eik en licht getoast hout, leder.
Heel mooi mondgevoel met veel frisheid, mooie aciditeit om de alcohol in evenwicht te houden. Nog veel fruit. Tannines zijn aanwezig maar fijn en zorgen mee voor de materie. Alles zit mooi in evenwicht.
Afdronk medium met een fijn bittertje na het hout en het gedroogd fruit.
Ik scoor een mooie 91.
Maar ik denk niet dat die nog veel jaren tegoed heeft. Is nu goed maar zal misschien snel over zijn top zijn.
Goed om weten, ga niet te lang wachten met mijn flesje (of twee)...
Heeft er al iemand de gewone Chianti Barone Ricasoli gedronken? 2017 staat nu aan 6,72€ in xtrawine
2012 Barone Ricasoli Chianti Classico Riserva Rocca Guicciarda
Smakelijke wijn. Veel rood fruit. Vrij veel zuren. Paste perfect bij een lekkere lasagne. Ontbreekt wel wat materie en body.
Barone Ricasoli Chianti Classico Brolio Riserva 2015
Perfect op restaurant, direct te genieten, laag in zuren maar weinig materie toch 92p
(06-03-2019 01:18 PM)fleer schreef: [ -> ]Barone Ricasoli Chianti Classico Brolio Riserva 2015
Perfect op restaurant, direct te genieten, laag in zuren maar weinig materie toch 92p
Prachtig domein, altijd iets van in huis!
Een vermelding over de p/k ontbreekt
Domein dat je toch wel tot de internationale stijl mag rekenen. Middelmatige wijnen qua typiciteit
Zie ook bericht 38 in deze topic
Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
(07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
Het ging over de p/k van de wijn an sich
(07-03-2019 12:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
Het ging over de p/k van de wijn an sich
Ik dronk hiervan tot nu toe enkel de gewone Brolio en vind die PQ toch meer dan ok hoor.
(07-03-2019 12:50 PM)vinejo schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
Het ging over de p/k van de wijn an sich
Ik dronk hiervan tot nu toe enkel de gewone Brolio en vind die PQ toch meer dan ok hoor.
Dat bedoelde ik ook
(07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]er "ontbreekt" mijn inziens niets.
Volgens mij ontbreekt er een "s"
(07-03-2019 12:53 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:50 PM)vinejo schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
Het ging over de p/k van de wijn an sich
Ik dronk hiervan tot nu toe enkel de gewone Brolio en vind die PQ toch meer dan ok hoor.
Dat bedoelde ik ook
(07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]er "ontbreekt" mijn inziens niets.
Volgens mij ontbreekt er een "s"
Wat er vooral ontbreekt zijn uw tastings notes wat toch belangrijk is op dit forum, je drinkt toch heel het jaar wijn volgens cellartracker
https://www.cellartracker.com/list.asp?T...a4282e93b8
Altijd maar oppositie wordt je dat niet moe?
(07-03-2019 01:35 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 01:33 PM)fleer schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:53 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:50 PM)vinejo schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
Het ging over de p/k van de wijn an sich
Ik dronk hiervan tot nu toe enkel de gewone Brolio en vind die PQ toch meer dan ok hoor.
Dat bedoelde ik ook
(07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]er "ontbreekt" mijn inziens niets.
Volgens mij ontbreekt er een "s"
Wat er vooral ontbreekt zijn uw tastings notes wat toch belangrijk is op dit forum, je drinkt toch heel het jaar wijn volgens cellartracker https://www.cellartracker.com/list.asp?T...a4282e93b8
Altijd maar oppositie wordt je dat niet moe?
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6310.html
Gemist?
Om de zoveel maanden en de rest van het jaar?
Wil je hier wel een bijdragen leveren denk ik soms?
Heel het jaar reacties op andere!
Kan je niet op ignore zetten, anders had ik het al lang gedaan!
(07-03-2019 01:37 PM)fleer schreef: [ -> ] (07-03-2019 01:35 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 01:33 PM)fleer schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:53 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:50 PM)vinejo schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Een vermelding over de p/k ontbreekt
er "ontbreekt" mijn inziens niets. Iedereen post wat hij wil, en dat kan ook een snelle impressie zijn.
En als je iets wil weten over P/K (in dat restaurant vermoed ik dat je bedoelt?) kan je dat ook gewoon vriendelijk vragen
Het ging over de p/k van de wijn an sich
Ik dronk hiervan tot nu toe enkel de gewone Brolio en vind die PQ toch meer dan ok hoor.
Dat bedoelde ik ook
(07-03-2019 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]er "ontbreekt" mijn inziens niets.
Volgens mij ontbreekt er een "s"
Wat er vooral ontbreekt zijn uw tastings notes wat toch belangrijk is op dit forum, je drinkt toch heel het jaar wijn volgens cellartracker https://www.cellartracker.com/list.asp?T...a4282e93b8
Altijd maar oppositie wordt je dat niet moe?
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6310.html
Gemist?
Om de zoveel maanden en de rest van het jaar?
Wil je hier wel een bijdragen leveren denk ik soms?
Heel het jaar reacties op andere!
Kan je niet op ignore zetten, anders had ik het al lang gedaan!
Je volgt me dan wel op CT
Daar komen de meeste TNs inderdaad op; logisch ook, want ik gebruik het om mijn kelder te beheren
Als je de laatste TNs op CT deftig had gelezen dan had je gezien dat het merendeel van de 1e maanden 2019 gaan over "terugkerende" wijnen. En de notie "See my previous note" of "consistent with previous note" is iets dat ik op het forum niet kwijt wil (sommigen kijken daar anders naar, maar ik dus niet). Eind 2018 gaan we dan over naar de wijnen hier beschreven:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3596-page-3.html enzovoort...
Ik hoef trouwens aan jou geen verantwoording af te leggen. En ik ben ook niet de enige met een vergelijkbare werkwijze. Dat ik kritische vragen stel over standpunten die jij soms verkondigt (bv. over "subtop bordeaux"
http://www.vinejo.freebb.be/thread-851-p...ht=subtop) of bepaalde onnauwkeurigheden uit je teksten haal (bv.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4808-page-13.html ) betekent niet dat ik oppositie voer. Het betekent alleen dat je schrijfsels mijns inziens soms niet helemaal volledig zijn
En ja, humor is voor mij belangrijk, dus dat durft er wel eens doorsijpelen
en wordt soms ook niet begrepen
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6098-...ght=barola
Maar dat ga jij niet veranderen
Ik kan je trouwens geruststellen, vermoeiend is dat niet, maar leuk om te horen dat je bezorgd bent!
Ik post liever een beperkt aantal maal relevante nota's over wijn, dan op regelmatige basis onzin. Een kwestie van keuze...
(07-03-2019 02:05 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Ik post liever een beperkt aantal maal relevante nota's over wijn, dan op regelmatige basis onzin. Een kwestie van keuze...
Je kan natuurlijk ook op regelmatige basis relevante nota's posten...
(07-03-2019 03:05 PM)wvd schreef: [ -> ] (07-03-2019 02:05 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Ik post liever een beperkt aantal maal relevante nota's over wijn, dan op regelmatige basis onzin. Een kwestie van keuze...
Je kan natuurlijk ook op regelmatige basis relevante nota's posten...
De interessantste wijnen passeren in mijn ogen wel op onze proeverijen, zoals ook al gedeeltelijk hierboven uiteengezet
Die proberen we regelmatig te houden, maar qua agenda niet altijd evident.
Hoewel: deze vinden eigenlijk wel op regelmatige basis plaats, maar het is de frequentie van de regelmaat die altijd wat hoger mag
Als ieder af en toe iets post, elk op zijn manier, op zijn tempo, zijn frequentie dan zijn we al lang content
Mochten die vele “alleen lezers” dat nu ook eens beginnen doen zou t forum een boost krijgen...
Of ne Gerten bvb, mijne goeie maat, zoveel drinken en zo weinig posten...
Op cellartracker kan ik verdwalen, heel leuke site, punten en tekst meer moet dat niet zijn.
Wat de Brunello betreft schrijf je zelf
http://www.vinejo.freebb.be/thread-5829-...deaux+2017 “verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019” en ik schrijf “in de herfst” en die duurt tot 21 December en als er dan voor 21 December een Brunello op de markt komt dan ben jij fout en moet ik je op een positieve manier bijsturen zoals jij dat doet … dan denk ik man man man toch waar ben je mee bezig.
De top en de subtop daar kan je boeken over schrijven, vorig jaar waren ze bezig hoeveel 100 punters er mogen zijn t.o.v. de andere flessen, het was geen perfecte piramide, de Masters of Wine zijn er zelf nog niet uit.
Stuur een ander bij over punten en komma’s.
(08-03-2019 12:47 AM)fleer schreef: [ -> ]Op cellartracker kan ik verdwalen, heel leuke site, punten en tekst meer moet dat niet zijn.
Wat de Brunello betreft schrijf je zelf http://www.vinejo.freebb.be/thread-5829-...deaux+2017 “verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019” en ik schrijf “in de herfst” en die duurt tot 21 December en als er dan voor 21 December een Brunello op de markt komt dan ben jij fout en moet ik je op een positieve manier bijsturen zoals jij dat doet … dan denk ik man man man toch waar ben je mee bezig.
De top en de subtop daar kan je boeken over schrijven, vorig jaar waren ze bezig hoeveel 100 punters er mogen zijn t.o.v. de andere flessen, het was geen perfecte piramide, de Masters of Wine zijn er zelf nog niet uit.
Stuur een ander bij over punten en komma’s.
Het begint potsierlijk te worden
Over brunello verwees ik naar berichten 82 tot 84. 82 is jouw verkeerde claim van release in voorjaar '19, waarop ik in bericht 83 zeg dat dat al niet kan kloppen omwille van de verplichte rijping. Wvd geeft dan in bericht 84 de exacte releasedatum mee...
Aub nauwkeuriger lezen dus
Over je mijns inziens nutteloze uitleg van top en subtop bdx wil ik zelfs niet opnieuw beginnen en al zeker niet over gegeven punten, want als zelfs de MWs er nog niet over uitgeraken...
Wat doe je trouwens met Pomerol? Zo een la fleur petrus bijvoorbeeld, is dat dan subtop bdx?
Ivm je laatste zin: zorg ervoor dat je "punten en komma's"
juist staan; ik heb zelfs nog speciaal niks willen zeggen over die dt-fout 8 berichten terug
Beste Fleer en Vinogan(s), nu zijn we toch wel heel erg off topic aan t gaan he
Zou het misschien mogelijk zijn dat jullie de eventuele misverstandjes uitklaren via persoonlijke berichten?
Ik hoop alvast dat jullie allebei actief blijven deelnemen aan dit forum (en niet wegblijven na een klein meningsverschil zoals onlangs gebeurde bij een ander gerespecteerd lid...dat zou bijzonder jammer zijn.)
Veel dank!