11-06-2015, 05:38 PM
Mooie en gezellige avond, goeie ambiance, veel gelachen en vooral zelfrelativaring .... en Matthijs leren kennen. Wat wil een mens nog meer ... ah ja een paar lekkere wijntjes :
1. Angelus 2004
Diepe rijke neus, zoete specerijen, meaty, ijzer, ceder. Veel fuit in de mond mist wat diepgang, behoorlijk groenige afdronk 92
2. Penfolds, Grange 1997
Munt, framboos, donkere kers, appelsien, rozijntjes, spices. Zeer breed mondegevoel, complex en gelaagd, rijpe tannines die alles mooi in perspectief zetten. Top 95
3. La Fleur Petrus 1998
Dezelfde zoete specerijen als de eerste wijn, grafiet, bloed, veel ijzer. Complete wijn, breed, diep, voldoend zuren en een afdronk met heel wat rijpe tannines 93
4. Palmer 1998
Bacon, bloed, kruiden, rood fruit. Zeer afgelijnd, veel struktuur mist generositeit 92
5. Ferreirinha, Barca Velha 2000
Rijke neus, veel fruit, kruiden, zeste, vanille, gerookt. Complex en diepgang. Sappig en fraicheur. Elegant en materie. Blijft evolueren. Like this 95+
6. Angelus 2002
Bacon, grafiet, ijzer. Ook in de mond geeft deze wijn zich nog niet volledig, niet volledig in evenwicht en ééndimensionaal ... veel tannines. 89
Op dag 2 bakken fruit en een stukske voller 91+
7.Voerzio, Cerequio 2003
Zure kers, framboos, rozewater, truffel. Frisse aanzet, elegant maar naar de afdronk toe wordt ie strenger en komen de tannines kijken. Zit nog potentieel in 92+
8. Sassicaia 2007
Groene kruiden, mandarijn, rijp fruit, chapelure. Breed, rijk, velvet. 93
9. Roda, Cirsion 2001
Koffie, mokka, donker zwart fruit, kersen, chocola, pruim ... een bedwelmende neus. Stevige rakker, diep en geconcentreerd, heeft nog jaren voor de boeg. 92+
10. Glaetzer, Amon-Ra 2008
Typische aussie neus, eucalyptus, bramen, rijp en licht jammy. Ook in de mond rijkelijk en warm mist finesse 90 Deze deed het stukken minder dan de 2006? die ik ooit van Jo dronk.
Alle wijnen van hoog niveau met hier en daar een duidelijk voorkeur ...
1. Angelus 2004
Diepe rijke neus, zoete specerijen, meaty, ijzer, ceder. Veel fuit in de mond mist wat diepgang, behoorlijk groenige afdronk 92
2. Penfolds, Grange 1997
Munt, framboos, donkere kers, appelsien, rozijntjes, spices. Zeer breed mondegevoel, complex en gelaagd, rijpe tannines die alles mooi in perspectief zetten. Top 95
3. La Fleur Petrus 1998
Dezelfde zoete specerijen als de eerste wijn, grafiet, bloed, veel ijzer. Complete wijn, breed, diep, voldoend zuren en een afdronk met heel wat rijpe tannines 93
4. Palmer 1998
Bacon, bloed, kruiden, rood fruit. Zeer afgelijnd, veel struktuur mist generositeit 92
5. Ferreirinha, Barca Velha 2000
Rijke neus, veel fruit, kruiden, zeste, vanille, gerookt. Complex en diepgang. Sappig en fraicheur. Elegant en materie. Blijft evolueren. Like this 95+
6. Angelus 2002
Bacon, grafiet, ijzer. Ook in de mond geeft deze wijn zich nog niet volledig, niet volledig in evenwicht en ééndimensionaal ... veel tannines. 89
Op dag 2 bakken fruit en een stukske voller 91+
7.Voerzio, Cerequio 2003
Zure kers, framboos, rozewater, truffel. Frisse aanzet, elegant maar naar de afdronk toe wordt ie strenger en komen de tannines kijken. Zit nog potentieel in 92+
8. Sassicaia 2007
Groene kruiden, mandarijn, rijp fruit, chapelure. Breed, rijk, velvet. 93
9. Roda, Cirsion 2001
Koffie, mokka, donker zwart fruit, kersen, chocola, pruim ... een bedwelmende neus. Stevige rakker, diep en geconcentreerd, heeft nog jaren voor de boeg. 92+
10. Glaetzer, Amon-Ra 2008
Typische aussie neus, eucalyptus, bramen, rijp en licht jammy. Ook in de mond rijkelijk en warm mist finesse 90 Deze deed het stukken minder dan de 2006? die ik ooit van Jo dronk.
Alle wijnen van hoog niveau met hier en daar een duidelijk voorkeur ...