wijnliefhebbers

Volledige versie: Gesloten fase
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik lees hier regelmatig over wijnen die in een gesloten fase zitten, of zelfs een tweede gesloten fase kennen.
Ik veronderstel dat dit voor iedere wijn anders is qua tijdstip wanneer ze zich sluiten, openen en ev terug sluiten...
Op zich maakt dit fenomeen het er niet gemakkelijker op wanneer nu juist een wijn op dronk komt en wanneer niet.
Wanneer we die bepaalde fles uithalen met gasten, om dan te ontdekken dat ze (nog) in een gesloten fase zitSad
Heeft er hier iemand ervaring -voor zover dit mogelijk is- meeHuh
(08-07-2015 11:15 PM)Biff schreef: [ -> ]Ik lees hier regelmatig over wijnen die in een gesloten fase zitten, of zelfs een tweede gesloten fase kennen.
Ik veronderstel dat dit voor iedere wijn anders is qua tijdstip wanneer ze zich sluiten, openen en ev terug sluiten...
Op zich maakt dit fenomeen het er niet gemakkelijker op wanneer nu juist een wijn op dronk komt en wanneer niet.
Wanneer we die bepaalde fles uithalen met gasten, om dan te ontdekken dat ze (nog) in een gesloten fase zitSad
Heeft er hier iemand ervaring -voor zover dit mogelijk is- meeHuh

Ja, dat ik al dikwijls te weinig geduld had...
en dan denk je nog niet aan flesvariatie. Onlangs op een grootschalig decadent event serieus omver geblazen hoe wijnen ex chateau uit dezelfde kist zo kunnen verschillen. Maakt TN's schrijven een belachelijke bezigheid. Ben erover aan't lezen en onderzoeken in wetenschappelijke wijnliteratuur. Mss komt er wel eens een artikel van, maar ik ben geen poëet en heb tijdsgebrek met mn eerste kleine spruit die eraan komt binnen enkele weken!
(08-07-2015 11:15 PM)Biff schreef: [ -> ]Ik lees hier regelmatig over wijnen die in een gesloten fase zitten, of zelfs een tweede gesloten fase kennen.
Ik veronderstel dat dit voor iedere wijn anders is qua tijdstip wanneer ze zich sluiten, openen en ev terug sluiten...
Op zich maakt dit fenomeen het er niet gemakkelijker op wanneer nu juist een wijn op dronk komt en wanneer niet.
Wanneer we die bepaalde fles uithalen met gasten, om dan te ontdekken dat ze (nog) in een gesloten fase zitSad
Heeft er hier iemand ervaring -voor zover dit mogelijk is- meeHuh

Goeie vraag, is niet echt een stelregel voor, vrees ik. Is vooral een fenomeen dat ik associeer met koelere klimaatwijnen à la bordeaux, rode loire, bourgogne. Maar dat is intuïtief, misschien ervaren andere forumleden dat anders? Ik heb het in ieder geval nog maar zelden ervaren met nieuwe wereldwijnen of Zuid-Europese wijnen, Italië niet te na gesproken.

Citaat:Mss komt er wel eens een artikel van, maar ik ben geen poëet en heb tijdsgebrek met mn eerste kleine spruit die eraan komt binnen enkele weken!

Proficiat! cheers
Koppelingen