Hallo iedereen ,
In maart had ik een bestelling geplaatst bij Enoteca di Piazza in Montalcino .
Alles is goed verlopen, extra korting, goede verpakking bij transport etc .
Er was wel een fles bij die namelijk nog niet in voorraad was en dat kon nog wel maanden duren .
Geen probleem vond ik en ze gingen die fles wel nasturen .
In juni informeerde ik nog eens en het ging iets voor in juni zijn zeiden ze .
Vorige week waren we op vakantie aan het Gardameer en ik stuurde hen een mailtje met de vraag of ze al iets meer wisten over die ene fles .
De fles was verstuurd ... , juist tijdens de hittegolf...ipv mij te verwittigen dat de fles in voorraad was , want dan had ik wel gewacht tot na de zomer om ze te versturen of zelfs geen mailtje dat de fles was verzonden .
Op 26 juni was ze verstuurd vanuit Italie, 1juli aangekomen op mijn werk , daar heeft het nog plat op een bureau gelegen (wel goed verpakt) , kamertemperatuur weet ik niet maar er is geen airco en het was juist in die hete week , dus ik denk wel gemakkelijk een 26 graden , nu vandaag 9 juli heb ik ze pas kunnen gaan halen .
Nu is eigenlijk mijn vraag of deze wijn nog drinkbaar gaat zijn of evengoed in de pompbak kan gieten . Ik wou de fles nog lang bewaren , want het is een Brunello van Biondi Santi jaar 2010 .
Juist een zeer goed jaar en nogal kostelijk en heb er maar eentje van ...
Ik bewaar ze nu momenteel in mijn bewaarwijnkast .
(09-07-2015 10:47 PM)boumi80 schreef: [ -> ]Hallo iedereen ,
In maart had ik een bestelling geplaatst bij Enoteca di Piazza in Montalcino .
Alles is goed verlopen, extra korting, goede verpakking bij transport etc .
Er was wel een fles bij die namelijk nog niet in voorraad was en dat kon nog wel maanden duren .
Geen probleem vond ik en ze gingen die fles wel nasturen .
In juni informeerde ik nog eens en het ging iets voor in juni zijn zeiden ze .
Vorige week waren we op vakantie aan het Gardameer en ik stuurde hen een mailtje met de vraag of ze al iets meer wisten over die ene fles .
De fles was verstuurd ... , juist tijdens de hittegolf...ipv mij te verwittigen dat de fles in voorraad was , want dan had ik wel gewacht tot na de zomer om ze te versturen of zelfs geen mailtje dat de fles was verzonden .
Op 26 juni was ze verstuurd vanuit Italie, 1juli aangekomen op mijn werk , daar heeft het nog plat op een bureau gelegen (wel goed verpakt) , kamertemperatuur weet ik niet maar er is geen airco en het was juist in die hete week , dus ik denk wel gemakkelijk een 26 graden , nu vandaag 9 juli heb ik ze pas kunnen gaan halen .
Nu is eigenlijk mijn vraag of deze wijn nog drinkbaar gaat zijn of evengoed in de pompbak kan gieten . Ik wou de fles nog lang bewaren , want het is een Brunello van Biondi Santi jaar 2010 .
Juist een zeer goed jaar en nogal kostelijk en heb er maar eentje van ...
Ik bewaar ze nu momenteel in mijn bewaarwijnkast .
Veel zal afhangen van de temperatuurcondities tijdens transport.
Voor die temperatuur van 26 graden op je werk zie ik geen probleem.( goede verpakking en dus geen ernstige temperatuur schokken)
In de jaren stillekes toen ik nog geen airco in mijn wagen had heb ik wijn uit de Elzas en Bourgogne getransporteerd naar België met in de wagen een temperatuur tussen 25 en 30 graden. En heb nooit een fles daar moeten van weggieten.
Laat die fles maar gerust een ruime tijd in je bewaarwijnkast liggen zodanig dat deze wijn tot rust kan komen.
N.B.
Aan mijn wijnleveranciers uit Italië, Portugal en Spanje vroeg ik altijd info over de transportcondities van de wijn met betrekking tot hoge temperaturen alvorens dat ik daar een eerste bestelling plaatste.
die wijn kan tegen een stootje hoor zoals don al aangeeft. De transporteur moet natuurlijk niet enkele dagen op een parking blijven staan waar het 35° is...
En dan nog... een tijdje geleden ging ik in het brusselse een pakketje ophalen. Kwam het redelijk warme magazijn binnen en laadde het pakje in de "remork"... tot ik plots rechts van mij een enorme stock zag staan van de grootste wijnimporteur uit een bepaald land... het was daar zeker boven de 25 graden alst nie meer was. En daar liggen die wijnen dan maanden.... En als ik kijk wat ik de laatste jaren al tegengekomen ben qua opslagtoestanden bij wijnhandelaars ..... maar we mogen niet klagen, vele (buitenlandse) wijnliefhebbers zijn jaloers op wijnopslagomstandigheden in ons landje. Zefs wijnbouwers weten dat flessen die jaren in belgische kelders gelegen hebben mooi gerijpt zijn :-)
En dan even een linkje naar drinking windows en gesloten fases... afhankelijk van de soort bewaring zal hier ook wel enkele jaren speling opzitten zeker?
En btw : Hoeveel graden is het in jullie kelders momenteel? Is hij al wat bekomen van de voorbije hitte?
(10-07-2015 04:38 PM)Venne schreef: [ -> ]En btw : Hoeveel graden is het in jullie kelders momenteel? Is hij al wat bekomen van de voorbije hitte?
Ik zit in mijn kelder momenteel rond de 18°C in de zomer tegen 12°C in de winter.
De schommeling zomer versus winter is er wel, maar is niet overdreven.
Mathijs
Bij mij geen kelder maar koele berging. Temperatuur is 1 à 2 dagen 26 graden geweest, nu 22.
Volgens mij geen enkel probleem, al zal niet iedereen hier akkoord mee zijn.
Vind het persoonlijk zelfs een voordeel dat het er in de winter tussen 16 en 18 graden is. Dan is de wijn snel op temperatuur. Als ik 's avonds van mijn werk kom en 't eten is bijna klaar is er immers geen tijd genoeg om een wijn van 12 graden te laten opwarmen
(10-07-2015 06:08 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (10-07-2015 04:38 PM)Venne schreef: [ -> ]En btw : Hoeveel graden is het in jullie kelders momenteel? Is hij al wat bekomen van de voorbije hitte?
Ik zit in mijn kelder momenteel rond de 18°C in de zomer tegen 12°C in de winter.
De schommeling zomer versus winter is er wel, maar is niet overdreven.
Mathijs
In mijn ogen de perfecte kelder!
(10-07-2015 10:10 PM)Benz schreef: [ -> ]In mijn ogen de perfecte kelder!
Lang leve de bouwstijl van de jaren 70 .... dikke lagen gegoten beton
(09-07-2015 10:47 PM)boumi80 schreef: [ -> ]Nu is eigenlijk mijn vraag of deze wijn nog drinkbaar gaat zijn of evengoed in de pompbak kan gieten . Ik wou de fles nog lang bewaren , want het is een Brunello van Biondi Santi jaar 2010 .
Ik zou me, zoals hierboven reeds aangegeven, niet al teveel zorgen maken.
De meeste gekende buitenlandse online verkopers werken met Ups, Dhl of soortgelijke transporteurs & deze rijden quasi uitsluitend 's nachts.
Noch heel lang laten rusten in je bewaarkast & op een speciaal moment ten volle van genieten !
Mijne 'kelder' (bergkot appartement) is ideaal qua temperatuur, minimaal verschil tussen winter en zomer.
(10-07-2015 08:52 PM)33S schreef: [ -> ]Bij mij geen kelder maar koele berging. Temperatuur is 1 à 2 dagen 26 graden geweest, nu 22.
Volgens mij geen enkel probleem, al zal niet iedereen hier akkoord mee zijn.
Groot gelijk volgens mij. Er zijn landen waar het veel erger is.
Wijnbergplaats hier wordt 25 graden ook, ondertussen weer dicht tegen de 20.
Toch heb ik een extra wijnkast besteld, was in solden dus is een goed moment om dan ook eens mijn wijnen opnieuw te ordenen.
(11-07-2015 11:56 AM)vinejo schreef: [ -> ] (10-07-2015 08:52 PM)33S schreef: [ -> ]Bij mij geen kelder maar koele berging. Temperatuur is 1 à 2 dagen 26 graden geweest, nu 22.
Volgens mij geen enkel probleem, al zal niet iedereen hier akkoord mee zijn.
Groot gelijk volgens mij. Er zijn landen waar het veel erger is.
Wijnbergplaats hier wordt 25 graden ook, ondertussen weer dicht tegen de 20.
Toch heb ik een extra wijnkast besteld, was in solden dus is een goed moment om dan ook eens mijn wijnen opnieuw te ordenen.
Ik vind ook dat je tegenwoordig aardige klimaatkasten kan bestellen aan deftige prijzen. Heb zelf geen kelder en heb daarom ook een 2de wijnkast bijgekocht. Als je een beetje uitkijkt hoeft dat geen stukken van mensen te kosten. En ze worden alsmaar zuiniger in verbruik. Op het verbruik moet je misschien wel een beetje letten want daar durft nogal eens verschil in zijn. Maar voor je gemoedsrust is zo'n frigootje toch veel beter en je hoeft niet dagelijks te ijsberen rond je thermometer.
(11-07-2015 12:39 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ] (11-07-2015 11:56 AM)vinejo schreef: [ -> ] (10-07-2015 08:52 PM)33S schreef: [ -> ]Bij mij geen kelder maar koele berging. Temperatuur is 1 à 2 dagen 26 graden geweest, nu 22.
Volgens mij geen enkel probleem, al zal niet iedereen hier akkoord mee zijn.
Groot gelijk volgens mij. Er zijn landen waar het veel erger is.
Wijnbergplaats hier wordt 25 graden ook, ondertussen weer dicht tegen de 20.
Toch heb ik een extra wijnkast besteld, was in solden dus is een goed moment om dan ook eens mijn wijnen opnieuw te ordenen.
Ik vind ook dat je tegenwoordig aardige klimaatkasten kan bestellen aan deftige prijzen. Heb zelf geen kelder en heb daarom ook een 2de wijnkast bijgekocht. Als je een beetje uitkijkt hoeft dat geen stukken van mensen te kosten. En ze worden alsmaar zuiniger in verbruik. Op het verbruik moet je misschien wel een beetje letten want daar durft nogal eens verschil in zijn. Maar voor je gemoedsrust is zo'n frigootje toch veel beter en je hoeft niet dagelijks te ijsberen rond je thermometer.
Haha, dat ijsberen rond de thermometer is herkenbaar.. ;-)
Was niet de zuinigste weliswaar, maar wel goed voor 300 flessen (ik reken op 270)
Als ik jullie reacties zie dan hoef ik mij niet echt zorgen te maken , ik laat de fles sowiezo nog jaren rusten en dan zien we wel ,[/i] bedankt allemaal
(11-07-2015 12:39 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Ik vind ook dat je tegenwoordig aardige klimaatkasten kan bestellen aan deftige prijzen. Heb zelf geen kelder en heb daarom ook een 2de wijnkast bijgekocht. Als je een beetje uitkijkt hoeft dat geen stukken van mensen te kosten. En ze worden alsmaar zuiniger in verbruik. Op het verbruik moet je misschien wel een beetje letten want daar durft nogal eens verschil in zijn. Maar voor je gemoedsrust is zo'n frigootje toch veel beter en je hoeft niet dagelijks te ijsberen rond je thermometer.
Klopt - ik heb thuis een Liebherr 4211 Vinothek - energie A+.
Het staat mooi in de keuken, en maakt bijna geen lawaai ( motor slaat zelden aan ).
Constant 12°C binnen, voldoende circulatie en luchtvochtigheid.
Wijnen bewaren zonder zorgen ....
Mathijs
(12-07-2015 10:53 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]....................
....................... ( motor slaat zelden aan ).
.................................
Mathijs,
't Wordt dringend tijd dat je wat meer wijn drinkt zodanig dat die motor wat meer aanslaat.
(12-07-2015 10:53 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (11-07-2015 12:39 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Ik vind ook dat je tegenwoordig aardige klimaatkasten kan bestellen aan deftige prijzen. Heb zelf geen kelder en heb daarom ook een 2de wijnkast bijgekocht. Als je een beetje uitkijkt hoeft dat geen stukken van mensen te kosten. En ze worden alsmaar zuiniger in verbruik. Op het verbruik moet je misschien wel een beetje letten want daar durft nogal eens verschil in zijn. Maar voor je gemoedsrust is zo'n frigootje toch veel beter en je hoeft niet dagelijks te ijsberen rond je thermometer.
Klopt - ik heb thuis een Liebherr 4211 Vinothek - energie A+.
Het staat mooi in de keuken, en maakt bijna geen lawaai ( motor slaat zelden aan ).
Constant 12°C binnen, voldoende circulatie en luchtvochtigheid.
Wijnen bewaren zonder zorgen ....
Mathijs
Liebherr 4211, ik vind dat dat beter klinkt dan bvb Apple 6
en, heel belangerijk ne Liebherr maakt geen lawaai
Grts
(12-07-2015 06:35 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Mathijs,
't Wordt dringend tijd dat je wat meer wijn drinkt zodanig dat die motor wat meer aanslaat.
Nog meer ?!? Ik krijg nu al voldoende opmerkingen dat wijn drinken "enkel voor tijdens het weekend is"
.
Dat kan, maar dan moet je toch flink wat degusteren op korte tijd .....
Zelf nog niet besteld hier, maar ik las dat je met paswoord FODERA 10% krijgt bij deze winkel. Dat brengt Fontodi Chianti Classico bvb op 20€ ipv 22€. Scherpe prijs toch wel. Geen idee echter hoeveel de transportkosten zijn.
Ik heb er wel al eens 1x besteld.
Poggione 2015 en 2016
Transportkosten worden per land berekend na inloggen, maar de prijs was toen incl transport echt wel scherp.
Ging trouwens vlot en de verpakking was zeer professioneel. Per 6 in van die isomo pakketten.
(17-05-2021 09:02 AM)Dc schreef: [ -> ]Per 6 in van die isomo pakketten.
Ik krijg dat ook binnen als er stalen opgestuurd worden uit Italië en ik heb daar echt een hekel aan. Wat doe jij met die lege dozen, naar het containerpark brengen?
Wij versturen in kartonnen Vinologix dozen en die kan je achteraf gewoon bij het papier buiten zetten.
Je flessen zijn daarin zeker even veilig verpakt. Wij gebruiken trouwens altijd de (duurdere) premium inserts, zelfs voor binnenlandse (gratis) verzending. Veel eco-logischer.
[
attachment=5609][
attachment=5610]
Ja die staan hier nu nog in de kelder
.
Kan je zeker volgen.
Heb ze apart staat momenteel voor als ik nog eens iets moet opsturen dat wat duurder is.