12-07-2015, 04:03 PM
beetje zondaglui dus copypaste hier is eerst de blabla
Lillet Blanc is een aperitief wijn uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Het is een mengsel van 85% Bordeaux wijnen (Sauvignon Blanc, Semillon en Muscadelle) en 15% gemacereerde likeuren, voornamelijk citrus likeuren uit de schillen van zoete sinaasappelen uit Spanje en Marokko en de schillen van bittere groene sinaasappels uit Haiti. Lillet wordt gerijpt in eikenhouten vaten en is verkrijgbaar in een rode en witte versie.
Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma’s van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint. Een rijk en vol smakenpalet is aanwezig waarbij de tegenstelling van zoetheid en bitterheid prachtig in balans zijn gebracht. Lillet Blanc heeft een heerlijk, lange afdronk die ervoor zorgt dat je nog minutenlang van elke slok zal kunnen genieten.
Dit kan wel eens een nieuwe hype worden. (samen met Vermouth)
Puur vind ik het een ietsiepietsie te zoet en daarom drink ik het meestal met een tonic. Daardoor komen er mooie zuren in het glas en brengt dat zoetig perfect in evenwicht!
Nu met Fentimans. Kruidige neus en in de mond licht zoetje dat onmiddellijk wordt afgemaakt door bitters en zuren :-) sjiek
Lillet Blanc is een aperitief wijn uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Het is een mengsel van 85% Bordeaux wijnen (Sauvignon Blanc, Semillon en Muscadelle) en 15% gemacereerde likeuren, voornamelijk citrus likeuren uit de schillen van zoete sinaasappelen uit Spanje en Marokko en de schillen van bittere groene sinaasappels uit Haiti. Lillet wordt gerijpt in eikenhouten vaten en is verkrijgbaar in een rode en witte versie.
Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma’s van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint. Een rijk en vol smakenpalet is aanwezig waarbij de tegenstelling van zoetheid en bitterheid prachtig in balans zijn gebracht. Lillet Blanc heeft een heerlijk, lange afdronk die ervoor zorgt dat je nog minutenlang van elke slok zal kunnen genieten.
Dit kan wel eens een nieuwe hype worden. (samen met Vermouth)
Puur vind ik het een ietsiepietsie te zoet en daarom drink ik het meestal met een tonic. Daardoor komen er mooie zuren in het glas en brengt dat zoetig perfect in evenwicht!
Nu met Fentimans. Kruidige neus en in de mond licht zoetje dat onmiddellijk wordt afgemaakt door bitters en zuren :-) sjiek