Inderdaad, met die prachtige rib eye zou ik meteen een sauce à l'échalote maken. Ooit al gedaan met een dramatisch gekurkte Haut-Médoc uit 1978 en dat ging perfect...
(25-04-2021 02:10 PM)Thomas schreef: [ -> ]Inderdaad, met die prachtige rib eye zou ik meteen een sauce à l'échalote maken. Ooit al gedaan met een dramatisch gekurkte Haut-Médoc uit 1978 en dat ging perfect...
TCA is vrij vluchtig en zodra de wijn aan de kook komt is die ribbedebie. Een saus afmaken met een scheutje kurkwijn, dat zou ik nu ook weer niet riskeren.
Mijn vrouw gebruikt vrij veel wijn in de keuken, wit en rood, en gekurkte flessen worden door haar vrolijk op geconsumeerd.
En een coq au vin of een Boeuf Bourguignon of andere stoofsels, ze gaan er op vooruit met een mooie wijn.
Ik had het wellicht kunnen proberen maar hij was dermate gekurkt dat ik besloten heb om hem weg te gooien. De rode wijn jus bij de rib eye was al gemaakt trouwens. Ook goed gelukt
(25-04-2021 02:16 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Ik had het wellicht kunnen proberen maar hij was dermate gekurkt dat ik besloten heb om hem weg te gooien. De rode wijn jus bij de rib eye was al gemaakt trouwens. Ook goed gelukt
Om indruk te maken op je gasten, ja!
Alle gekheid op een stokje, zet die de volgende keer gewoon in de frigo en bewaar hem voor je volgend culinair wonder! Hoe erg hij gekurkt is maakt absoluut niets uit: even koken en 't is allemaal weg.
(25-04-2021 02:19 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-04-2021 02:16 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Ik had het wellicht kunnen proberen maar hij was dermate gekurkt dat ik besloten heb om hem weg te gooien. De rode wijn jus bij de rib eye was al gemaakt trouwens. Ook goed gelukt
Om indruk te maken op je gasten, ja!
Alle gekheid op een stokje, zet die de volgende keer gewoon in de frigo en bewaar hem voor je volgend culinair wonder! Hoe erg hij gekurkt is maakt absoluut niets uit: even koken en 't is allemaal weg.
Ik ga het zeker proberen de volgende keer!
Eindelijk mijn eerste (naar ik me herinner) Beychevelle gedronken. Ja het verwondert me ook ;-)
Parker gaf deze wijn consequent te weinig punten, beetje zoals hij met Figeac deed in het verleden.
Bourgondische Bordeaux waren blijkbaar niet aan hem besteed…
De (accurate) TN van Fre:
Beychevelle 1995 - St Julien
Een zeer Bourgondische wijn. In de neus complexe aroma's van pruimen, nuances van aardbei en tabak. In de mond krijg je een heerlijk evenwichtige wijn, met afgeronde tannines en een nog aanwezige maar goed geïntegreerde zuurgraad Medium body en een mooie afdronk.
Oli zette deze wijn zelfs in zijn top 13 van 2021.