27-08-2015, 08:22 PM
gevonden op het wereldwijde web
Ziekte en aanbevolen wijnsoorten, Het waarom, De dosering
Blaasontsteking
Zoete witte wijnsoorten uit de Anjou of Traminer.Hun sterk antiseptische werking verhindert dat de ziekte erger wordt.Een tot twee maatjes per maaltijd (bij lunch en diner)
Bronchitis
Rode bordeauxwijnen of bourgondische wijnen uit het Ahrtal en van Kaiserstuhl. Deze wijnen hebben een hoog fosforgehalte.Met wat kaneel, suiker en citroenschil verwarmen tot 60 graden. Dosering drie koppen per dag.
Galstenen
Riesling uit het Ahrtal, of Moezelwijn, of wijn uit het Saargebied. Wijnen, geperst van druiven, die op kiezelachtige grond worden verbouwd, bevorderen het vergruizen van organisch gevormde stenen.Een tot twee maatjes na lunch en diner.
Gebrek aan eetlust
Ongeveer vijf jaar oude, rode wijn, of lichte soorten witte wijn. Rode wijn heeft over het algemeen een versterkende werking. Witte wijnen stimuleren de maagfuncties. Een half uur voor de hoofdmaaltijd een half glaasje.
Gebrek aan kalk
Riesling uit Kaiserstuhl (Tuniberg) en van de Hessische Bergstrasse.Dit zijn wijnen, geperst van druiven, die op een kalkhoudende bodem zijn verbouwd. Twee maatjes bij lunch en diner.
Griep
Pikante traminwijn, of rode wijnen van Côte du Rhone. Deze wijnen bevatten weinig zuren en zijn rijk aan calorieen en alcohol.Een fles met 15 gram kaneel, vijf klontjes suiker en een citroenschil is toereikend voor twee dagen.
Hartkwalen
Bourgondische wijnen en Trollinger uit Baden-Wurttemberg. Het kaliumgehalte van deze wijnsoorten is bevordelijk voor de werking van het hart.Twee maatjes bij lunch en diner.
Jicht
Rosewijn uit de Provence, lichte Silvaner uit Franken.De wijnen bevorderen het urineren en breken overtollig urinezuur af. Twee maatjes bij lunch en diner.
Keelontsteking
Jonge Bourgondische wijnen en rode Beaujolais Deze wijnen doden bacterieen en bevorderen de transpiratie.Doe kaneel, suiker en een citroenschil in een halve liter wijn en maak die warm. Driemaal per dag een kopje drinken.
Koorts
Wijnen uit de Champagne, of Tokajer. Deze wijnen bevatten fosfor en neutraliseren vergif. Een fles per dag – ongeveer elk uur een glas.
Nierstenen
Riesling uit het Ahrtal of Moezelwijn of wijn uit het Saargebied. Wijnen, geperst van druiven, die op kiezelachtige grond worden verbouwd, bevorderen het vergruizen van organisch gevormde stenen.Een of twee maatjes na de hoofdmaaltijden.
Oogaandoeningen
Bourgondische en Trollinger wijnen uit Baden-Wurttemberg. Het kaliumgehalte in deze wijnen werkt verstevigend op de oogspieren. Bij elke maaltijd (lunch en Diner) een maatje.
Ouderdomsverschijnselen
Riesling, of natuurwijnen uit de Champagne, of Bourgondische wijn uit Kaiserstuhl. Dit zijn mineraalrijke wijnen, die de stofwisseling bij oudere mensen helpen bevorderen. Een tot twee maatjes bij het eten. De ene dag witte, de andere dag rode wijn.
Suikerziekte
Jonge rode wijn uit Bordeaux of Sancerre De in deze wijnsoorten opgetaste vitaminen bevorderen de verbranding van suiker en vetten. 800gram wijn per dag, te drinken bij de hoofdmaaltijd en tussen de maaltijden door.
Uitputting
Rulander uit kaiserstuhl, of rode wijn uit Rheingau. Deze wijnen bevatten fosfor en ijzer en werken daarom versterkend. Voor en na de hoofdmaaltijd een glas.
Vetzucht
Rosewijn uit de Provence of Droge witte wijn. Deze wijnen bevorderen het urineren en de ongestoorde werking van de stofwisseling. Bijna driekwart liter per dag, te drinken bij de lunch of het diner.
Nu maar hopen op ne griep met een keelontsteking een wat koorts
Ziekte en aanbevolen wijnsoorten, Het waarom, De dosering
Blaasontsteking
Zoete witte wijnsoorten uit de Anjou of Traminer.Hun sterk antiseptische werking verhindert dat de ziekte erger wordt.Een tot twee maatjes per maaltijd (bij lunch en diner)
Bronchitis
Rode bordeauxwijnen of bourgondische wijnen uit het Ahrtal en van Kaiserstuhl. Deze wijnen hebben een hoog fosforgehalte.Met wat kaneel, suiker en citroenschil verwarmen tot 60 graden. Dosering drie koppen per dag.
Galstenen
Riesling uit het Ahrtal, of Moezelwijn, of wijn uit het Saargebied. Wijnen, geperst van druiven, die op kiezelachtige grond worden verbouwd, bevorderen het vergruizen van organisch gevormde stenen.Een tot twee maatjes na lunch en diner.
Gebrek aan eetlust
Ongeveer vijf jaar oude, rode wijn, of lichte soorten witte wijn. Rode wijn heeft over het algemeen een versterkende werking. Witte wijnen stimuleren de maagfuncties. Een half uur voor de hoofdmaaltijd een half glaasje.
Gebrek aan kalk
Riesling uit Kaiserstuhl (Tuniberg) en van de Hessische Bergstrasse.Dit zijn wijnen, geperst van druiven, die op een kalkhoudende bodem zijn verbouwd. Twee maatjes bij lunch en diner.
Griep
Pikante traminwijn, of rode wijnen van Côte du Rhone. Deze wijnen bevatten weinig zuren en zijn rijk aan calorieen en alcohol.Een fles met 15 gram kaneel, vijf klontjes suiker en een citroenschil is toereikend voor twee dagen.
Hartkwalen
Bourgondische wijnen en Trollinger uit Baden-Wurttemberg. Het kaliumgehalte van deze wijnsoorten is bevordelijk voor de werking van het hart.Twee maatjes bij lunch en diner.
Jicht
Rosewijn uit de Provence, lichte Silvaner uit Franken.De wijnen bevorderen het urineren en breken overtollig urinezuur af. Twee maatjes bij lunch en diner.
Keelontsteking
Jonge Bourgondische wijnen en rode Beaujolais Deze wijnen doden bacterieen en bevorderen de transpiratie.Doe kaneel, suiker en een citroenschil in een halve liter wijn en maak die warm. Driemaal per dag een kopje drinken.
Koorts
Wijnen uit de Champagne, of Tokajer. Deze wijnen bevatten fosfor en neutraliseren vergif. Een fles per dag – ongeveer elk uur een glas.
Nierstenen
Riesling uit het Ahrtal of Moezelwijn of wijn uit het Saargebied. Wijnen, geperst van druiven, die op kiezelachtige grond worden verbouwd, bevorderen het vergruizen van organisch gevormde stenen.Een of twee maatjes na de hoofdmaaltijden.
Oogaandoeningen
Bourgondische en Trollinger wijnen uit Baden-Wurttemberg. Het kaliumgehalte in deze wijnen werkt verstevigend op de oogspieren. Bij elke maaltijd (lunch en Diner) een maatje.
Ouderdomsverschijnselen
Riesling, of natuurwijnen uit de Champagne, of Bourgondische wijn uit Kaiserstuhl. Dit zijn mineraalrijke wijnen, die de stofwisseling bij oudere mensen helpen bevorderen. Een tot twee maatjes bij het eten. De ene dag witte, de andere dag rode wijn.
Suikerziekte
Jonge rode wijn uit Bordeaux of Sancerre De in deze wijnsoorten opgetaste vitaminen bevorderen de verbranding van suiker en vetten. 800gram wijn per dag, te drinken bij de hoofdmaaltijd en tussen de maaltijden door.
Uitputting
Rulander uit kaiserstuhl, of rode wijn uit Rheingau. Deze wijnen bevatten fosfor en ijzer en werken daarom versterkend. Voor en na de hoofdmaaltijd een glas.
Vetzucht
Rosewijn uit de Provence of Droge witte wijn. Deze wijnen bevorderen het urineren en de ongestoorde werking van de stofwisseling. Bijna driekwart liter per dag, te drinken bij de lunch of het diner.
Nu maar hopen op ne griep met een keelontsteking een wat koorts