09-09-2015, 10:07 PM
Een domein dat me onbekend was en ik kocht een flesje op goed geluk ...
Een website vond ik niet direct terug dus helaas geen info.
Wel kan jullie trakteren op een TN.
Mandelberg Les Amandiers GC 1999 , Gewurztraminer .
Een oud beestje dacht ik .
Zonder karaf in het glas.
Met toch wat schrik langs de ene kant
en een brandend verlangen anderzijds van zijn kurk verlost.
De kleur duwde me in de richting van okergeel .
Andere zijn ook mogelijk natuurlijk .
De curiositeit van mijn reukorgaan die inmiddels hunkerde naar een vleugje van het aroma die dit donker goudgele sap kon voortbrengen.
Terwijl ik mijn ogen nog even de kost gaf ,
door de wijn en fles te bezichtigen.
Glas dichter brengen terwijl mijn ogen van wijd open naar een sluipschutters vormende blik gaan om uiteindelijk toe te geven aan mijn nieuwsgierigheid.
Het parfum overvalt me,
mijn hersenactiviteit draait waarschijnlijk op volle toeren.
Terwijl ik de geuren van romige kaas , lychee , honing en gedroogde abrikoos gewaarwordt ...
Best wel een zalig moment !
Tijd om dit echt te proeven ,
zoetigheden die worden gedragen door zuren .
Die laatste die zich zeer klassevol opgemaakt hebben voor deze show .
Edele zuren zeg maar de zoetigheid geeft opnieuw de hint van honing ,
terwijl de lychee af en toe even komt piepen .
En dan loopt het wat mis een wrang stukje tussen het midden pallet en de afdronk .
Een stevige bitter steekt de kop op.
Om droevig van te worden eigenlijk ...
Mijn glas toch soldaat gemaakt , de fles opnieuw de frigo in.
De volgende dag met gemengde gevoelens een nieuw glas in geschonken .
De neus had een klein beetje ingeboet aan zijn verleidelijkheden .
Maar de mond zette dit alles recht .
Bye Bye Bittertje , Welkom Wijn !
Dit is zo een moment dat me bij zal blijven .
Oké ik geef het toe ik ben dan toch een beetje into wijn , en lust dit wel .
Een website vond ik niet direct terug dus helaas geen info.
Wel kan jullie trakteren op een TN.
Mandelberg Les Amandiers GC 1999 , Gewurztraminer .
Een oud beestje dacht ik .
Zonder karaf in het glas.
Met toch wat schrik langs de ene kant
en een brandend verlangen anderzijds van zijn kurk verlost.
De kleur duwde me in de richting van okergeel .
Andere zijn ook mogelijk natuurlijk .
De curiositeit van mijn reukorgaan die inmiddels hunkerde naar een vleugje van het aroma die dit donker goudgele sap kon voortbrengen.
Terwijl ik mijn ogen nog even de kost gaf ,
door de wijn en fles te bezichtigen.
Glas dichter brengen terwijl mijn ogen van wijd open naar een sluipschutters vormende blik gaan om uiteindelijk toe te geven aan mijn nieuwsgierigheid.
Het parfum overvalt me,
mijn hersenactiviteit draait waarschijnlijk op volle toeren.
Terwijl ik de geuren van romige kaas , lychee , honing en gedroogde abrikoos gewaarwordt ...
Best wel een zalig moment !
Tijd om dit echt te proeven ,
zoetigheden die worden gedragen door zuren .
Die laatste die zich zeer klassevol opgemaakt hebben voor deze show .
Edele zuren zeg maar de zoetigheid geeft opnieuw de hint van honing ,
terwijl de lychee af en toe even komt piepen .
En dan loopt het wat mis een wrang stukje tussen het midden pallet en de afdronk .
Een stevige bitter steekt de kop op.
Om droevig van te worden eigenlijk ...
Mijn glas toch soldaat gemaakt , de fles opnieuw de frigo in.
De volgende dag met gemengde gevoelens een nieuw glas in geschonken .
De neus had een klein beetje ingeboet aan zijn verleidelijkheden .
Maar de mond zette dit alles recht .
Bye Bye Bittertje , Welkom Wijn !
Dit is zo een moment dat me bij zal blijven .
Oké ik geef het toe ik ben dan toch een beetje into wijn , en lust dit wel .