19-09-2015, 11:50 AM
Italië draagt me nog steeds een warm hart toe. 11 jaar geleden had ik er de tijd van mijn leven op Erasmus in Milaan. La cunina Italiana weet me sindsdien nog altijd te verleiden en te verrassen. We gingen op uitnodiging van een streekgenoot eten in Volpe.
Mooi interieur waar de apero genuttigd kan worden in een aparte ruimte die als lounchbar ingericht werd. Ik weigerde de huisprocesso en ging van een Gin Tonic op basis van Gin Mare. Goed gemaakt, en stylish geserveerd.
We gingen voor het Terra menu.
De Stracciatella (crème buffelmelk) was lekker maar a bit too much als antipasti. En het kon misschien ook iets verfijnder.
De linguini met oesterzwammen en pancetta was zoals la mamma italiana het zelf zou gemaakt hebben.
Als secondo kregen we gebakken rundsreepjes gearomatiseerd met rozemarijn en groene peper. Geen nieuwigheden of revolutionaire try-outs, wel perfect gebakken vlees, sappig en smaakvol. Hier opnieuw een erg ruime portie.
Als dolce sloten we af met een sabayon met oude Marsala. Opnieuw vakwerk.
Voor 45 EUR/pp voor de menu kregen we meer dan waar voor ons geld. De Monti Barbara D'Asti 2000 (voor dezelfde prijs) was meer dan de kers op de taart. Dit restaurant mag zich tot de betere Italiaan rekenen. Het kan allemaal misschien net iets verfijnder om tot de top gerekend te worden (al ben ik misschien wel erg kritisch) en ook wordt er gul met de porties omgesprongen. Maar P/Q krijg je waar voor je geld.
Hier zien ze mij nog terug!
PS: de eigenaar van de zaak blijkt een grote voorliefde voor Italiaanse wijnen. Hij organiseert af en toe degustaties. Hij leidde ons rond in z'n mooie wijnkelder:
http://www.volpe-zottegem.be/rifugio_del_vino
Mooi interieur waar de apero genuttigd kan worden in een aparte ruimte die als lounchbar ingericht werd. Ik weigerde de huisprocesso en ging van een Gin Tonic op basis van Gin Mare. Goed gemaakt, en stylish geserveerd.
We gingen voor het Terra menu.
De Stracciatella (crème buffelmelk) was lekker maar a bit too much als antipasti. En het kon misschien ook iets verfijnder.
De linguini met oesterzwammen en pancetta was zoals la mamma italiana het zelf zou gemaakt hebben.
Als secondo kregen we gebakken rundsreepjes gearomatiseerd met rozemarijn en groene peper. Geen nieuwigheden of revolutionaire try-outs, wel perfect gebakken vlees, sappig en smaakvol. Hier opnieuw een erg ruime portie.
Als dolce sloten we af met een sabayon met oude Marsala. Opnieuw vakwerk.
Voor 45 EUR/pp voor de menu kregen we meer dan waar voor ons geld. De Monti Barbara D'Asti 2000 (voor dezelfde prijs) was meer dan de kers op de taart. Dit restaurant mag zich tot de betere Italiaan rekenen. Het kan allemaal misschien net iets verfijnder om tot de top gerekend te worden (al ben ik misschien wel erg kritisch) en ook wordt er gul met de porties omgesprongen. Maar P/Q krijg je waar voor je geld.
Hier zien ze mij nog terug!
PS: de eigenaar van de zaak blijkt een grote voorliefde voor Italiaanse wijnen. Hij organiseert af en toe degustaties. Hij leidde ons rond in z'n mooie wijnkelder:
http://www.volpe-zottegem.be/rifugio_del_vino