(01-11-2016 11:47 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]N°3 d'Angelus 2012 ( 3de wijn Angelus )
Gemaakt van uitsluitend jonge wijnranken van een bepaald perceel van Angelus.
Minimum 85-90% Merlot, de rest dan vermoedelijk CS of CF ( nergens te vinden ).
Ziet hout, maar de vaten van 1-2 jaar oud ( ex Angelus & vermoedelijk ook Carillon )
Een alcohol percentage van 13,5% deze 2012 en kon ik aankopen aan 22,12 Euro.
+ Kleur - tamelijk licht, idem lichte rand a/h glas
+ Neus - rokerig, peper, sexy, stout, diep rood fruit, lichte houttoets, licht parfum vanille en bloemen
+ Smaak - zacht, eenvoudig dus mooie structuur, mooi rond, mooi fruit, speels en plezant
+ Afdronk - scherp, kruidig, peper, zacht, toch wel interessant
Vooraf had ik hier weinig van verwacht ... een 3de wijn EN een matige tot slecht jaargang ?
Niettemin, de wijnmaker heeft hier mooi werk en dus een leuke wijn geleverd.
Niet iets om de tand des tijds te trotseren, maar om mooi jong en op vol fruit te drinken.
Ik dronk deze wijn over een periode van 4.5 Hrs en kon me bekoren van begin tot einde.
Mathijs
2012, rechteroever en veel merlot gaan verrassend goed samen
Chateau Angelus 2007
+ Voorbereiding - anderhalf uurtje in de karaf ( slow oxidatie )
+ Kleur - bloedrood, hint paars aan de rand, zeer uitnodigend
+ Neus - hier kan ik uren aan ruiken, rokerig, mixed peper, gebrand hout, diep donker zwart fruit
+ Mond - mooi subtiel, rond, afgeronde tannines, vlot, diep, romig, zwart fruit
+ Afdronk - mooie lange afdronk, zeer mooi & afgerond, bijna compleet
Nogmaals bevestiging dat 2007 & St. Emilion in sommige gevallen een mooie combinatie kan wezen.
Geweldig mooie wijn, dit was genieten van ontkurken tot de laatste druppel !!! Minimum 94/100.
[
attachment=2631]
Mathijs
Mathijs, als ik las over welke wijn de post ging, had ik al onmiddellijk een sterk vermoeden dat de post van jou was.
De kans dat ik dergelijke wijnen ooit zelf aanschaf is zeer klein. Misschien net daarom vind ik je posts altijd wel boeiend om te lezen.
(30-06-2017 10:34 AM)Corto schreef: [ -> ]Mathijs, als ik las over welke wijn de post ging, had ik al onmiddellijk een sterk vermoeden dat de post van jou was.
De kans dat ik dergelijke wijnen ooit zelf aanschaf is zeer klein. Misschien net daarom vind ik je posts altijd wel boeiend om te lezen.
Dat dacht ik daarnet ook se
Le Carillon de L'Angelus 2007
Het tweede label ( 2de wijn ) van Chateau Angelus ...
Hun 2009 blies me destijds volledig van de sokken. Maar niet iedere jaargang krijgt een ode toegezongen.
Eerste fles 2007 gedronken destijds in 2015 en ik gaf die een schamele 85/100.
Nu, twee jaar verder lijkt de wijn eindelijk op zijn / haar (?) plooi te komen.
Weg zijn die groene tannines en de onrijpe invloeden ( doch niet volledig verdwenen ).
Dit is een mooie, ronde, volle, sappige wijn geworden. En ja, zelfs op dag twee nog volledig te genieten.
Leuke neus ook, kan we wel bekoren, idem qua mondgevoel en een goeie afdronk.
Aangenaam verrast zeggen we dan ... maar aan 50 Euro / fles zou dat wel mogen.
Nu, al doende leert men ... een wijn die ik gelukkig nog in verschillende jongere jaargangen heb liggen.
Tegenwoordig - zoals vele 2de labels - ook ferm in prijs gestegen, moet tegenwoordig al +100€ kosten.
En dat heb ik er niet voor over ... want dat is er ook over. Niet alles wat Angelus is blinkt ....
Deze jaargang ... in 2017 ... ik geef dit 89/100 ( iets weerhoudt me toch om dit 90+ te scoren ).
[
attachment=3072]
Mathijs
(14-12-2017 12:28 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Le Carillon de L'Angelus 2007
Het tweede label ( 2de wijn ) van Chateau Angelus ...
Hun 2009 blies me destijds volledig van de sokken. Maar niet iedere jaargang krijgt een ode toegezongen.
Eerste fles 2007 gedronken destijds in 2015 en ik gaf die een schamele 85/100.
Nu, twee jaar verder lijkt de wijn eindelijk op zijn / haar (?) plooi te komen.
Weg zijn die groene tannines en de onrijpe invloeden ( doch niet volledig verdwenen ).
Dit is een mooie, ronde, volle, sappige wijn geworden. En ja, zelfs op dag twee nog volledig te genieten.
Leuke neus ook, kan we wel bekoren, idem qua mondgevoel en een goeie afdronk.
Aangenaam verrast zeggen we dan ... maar aan 50 Euro / fles zou dat wel mogen.
Nu, al doende leert men ... een wijn die ik gelukkig nog in verschillende jongere jaargangen heb liggen.
Tegenwoordig - zoals vele 2de labels - ook ferm in prijs gestegen, moet tegenwoordig al +100€ kosten.
En dat heb ik er niet voor over ... want dat is er ook over. Niet alles wat Angelus is blinkt ....
Deze jaargang ... in 2017 ... ik geef dit 89/100 ( iets weerhoudt me toch om dit 90+ te scoren ).
Mathijs
Mathijs, een subjectieve maar eerlijke beoordeling. I like that.
Niet alles is goud wat blinkt.
Ik denk dat ik de vroegere kwaliteit van Angelus en ook hun tweede wijn Le Carillon kan inschatten.
Wanneer deze 2007 nu nog in de afdronk nog onrijpe tannines heeft hoop ik dat deze 2007 voldoende vlees heeft om in de toekomst deze residuele tannines te verdringen.
Voor info:
Ik heb nog tijden gekend dat ik de eerste en tweede wijn per kist van 12 kocht.
Nu vertik ik daar nog één fles van te kopen.
(01-11-2016 11:47 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]N°3 d'Angelus 2012 ( 3de wijn Angelus )
Gemaakt van uitsluitend jonge wijnranken van een bepaald perceel van Angelus.
Minimum 85-90% Merlot, de rest dan vermoedelijk CS of CF ( nergens te vinden ).
Ziet hout, maar de vaten van 1-2 jaar oud ( ex Angelus & vermoedelijk ook Carillon )
Een alcohol percentage van 13,5% deze 2012 en kon ik aankopen aan 22,12 Euro.
Fles 4/6 .... dit blijft me toch wel wat verbazen ... Angelus commercieel volledig uitgeperst, maar het smaakt wel.
De Bouard ... knappe kop ... knappe dochter ... knappe wijnen
Dit is het soort wijn dat geen honderden Euro's kost en een torenhoge classificatie achter zich heeft ... neen ... 22,12 Euro en volop genieten.
Mathijs
Le Carillon d'Angelus 2012
Privé aangekocht in Frankrijk, Februari 2016, kostprijs 40,00 € / fles (2).
Dit afgelopen weekend ontkurkt, en initieel een heerlijke geur die de keuken vulde.
Gezien een jonge jaargang, beslist om 1/2 in de karaf te doen, overige 1/2 in fles gelaten.
Helaas, wijn klapte in de karaf volledig dicht, geen verbetering doorheen de avond.
De 1/2 die in fles bleef gaf de dag erna dezelfde ( gesloten ) indruk. Jammer.
Alvast geen foute fles ( geen kurk, oxidatie of andere ). Te jong ? Mogelijks.
Deze 2012 verbleekt alvast met de Carillon 2009 die overheerlijk was. Dag en nacht verschil.
In dat opzicht dat ik Angelus N°3 2012 ( prijs 1/2 Carillon en 1/10 Angelus ) hoger inschat.
Nog één fles te gaan, ze zit goed verstopt, we gaan nog een paar jaar wachten.
Mathijs
Chateau Angelus 2006
Aangekocht in 2016 via particulier, kostprijs inclusief verzending was 190,40 €.
Omdat MrCoone voetbal kwam kijken en ik hem mocht verrassen met wat er in het glas kwam. Tja, dat moet je me geen twee keer zeggen.
+ Voorbereiding : fles twee uurtjes rechtop en laten acclimatiseren, rest was pop and pour
+ Kleur : diep donker, bijna inkt, voor mij persoonlijk weinig tot geen veroudering te zien
+ Neus : OMG, dit is hemels, je hoort bijna de kerkklokken luiden. Snuffelneus, kan ik uren aan ruiken.
Mooi fijn hout ( zoethout, ceder ), enorm kruidig, donkere chocolade, veel kers, ook likeur van kers.
Bleef die mooie geur behouden doorheen de avond, doch het laatste uur kreeg ie wat last van de chauffage.
+ Mond : tannines mooi afgerond, zeer diep en intens, maar toch een vreemd bittertje ( onrijpheid ? ).
Maar voor de rest enorm soepel, complex, eerder veel zwart fruit ipv rood fruit, flink wat overschot.
+ Afdronk : ellenlange afdronk, vanaf het eerste glas bleef dit in de mond en keel rondhangen, heerlijk.
Conclusie ... interessante jaargang, niet de beste of meest gemakkelijke jaargang, maar toch zeer mooi gemaakt.
Naar mijn mening nu inderdaad perfect à point om van te genieten, maar kan zeker nog een 10-tal mee zonder verval.
Leuk - deze twee fles was al stukken beter dan de eerste ... gelukkig nog één extra flesje verstopt in de wijnkast.
Score 93-94/100
Mathijs
Angelus blijft voor mij een hedonische wijn, ooit het geluk gehad de '89 en '90 te kunnen drinken met dank aan mijn vader.
De kwaliteit in de jaren 80-90 was flucturerend. Vanaf de jaren 2000 ging de kwaliteit samen met de prijs en de 1°cru status de lucht in.
De 2001 nog kunnen kopen aan 64€, de laatste jaargang die ik liggen heb zijn de mooi scorende en prijzige 2005. Deze zal wel nog een jaartje of 5 moeten wachten om een kopje kleiner gemaakt te worden.
Jammer dat deze wijn zoals vele 1°Cru's nu de status van beleggingswijn krijgen en voor de wijnliefhebber helaas veel te duur geworden zijn.
Veel recensies van die wijnen zien we hier dan ook niet meer veel passeren.
(29-02-2020 02:14 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Chateau Angelus 2006
Aangekocht in 2016 via particulier, kostprijs inclusief verzending was 190,40 €.
Omdat MrCoone voetbal kwam kijken en ik hem mocht verrassen met wat er in het glas kwam. Tja, dat moet je me geen twee keer zeggen.
+ Voorbereiding : fles twee uurtjes rechtop en laten acclimatiseren, rest was pop and pour
+ Kleur : diep donker, bijna inkt, voor mij persoonlijk weinig tot geen veroudering te zien
+ Neus : OMG, dit is hemels, je hoort bijna de kerkklokken luiden. Snuffelneus, kan ik uren aan ruiken.
Mooi fijn hout ( zoethout, ceder ), enorm kruidig, donkere chocolade, veel kers, ook likeur van kers.
Bleef die mooie geur behouden doorheen de avond, doch het laatste uur kreeg ie wat last van de chauffage.
+ Mond : tannines mooi afgerond, zeer diep en intens, maar toch een vreemd bittertje ( onrijpheid ? ).
Maar voor de rest enorm soepel, complex, eerder veel zwart fruit ipv rood fruit, flink wat overschot.
+ Afdronk : ellenlange afdronk, vanaf het eerste glas bleef dit in de mond en keel rondhangen, heerlijk.
Conclusie ... interessante jaargang, niet de beste of meest gemakkelijke jaargang, maar toch zeer mooi gemaakt.
Naar mijn mening nu inderdaad perfect à point om van te genieten, maar kan zeker nog een 10-tal mee zonder verval.
Leuk - deze twee fles was al stukken beter dan de eerste ... gelukkig nog één extra flesje verstopt in de wijnkast.
Score 93-94/100
Mathijs
Ik heb het gevoel dat de 2006-ers in Bdx nu pas beginnen open te komen. Onlangs Phélan gedronken die nu pas zijn beginnende potentieel laat zien.
Le Carillon d'Angelus 2014
Eén van mijn eerste lading wijnen in primeur gekocht bij Topwijnen aan 57,69 € ( fles 1/6 ).
+ Voorbereiding : 1/2 karaf, rest vacuüm getrokken voor dag twee
+ Kleur : mooi robijnrode kleur, met een paars kantje, medium gekleurde tranen in het glas
+ Neus : was toch even zoeken. Vooral viooltjes, zoete kers, rijpe pruim, zeer jong en krokant fruit
+ Mond : mooie balans tussen hard, fraicheur, zuren. Ook hier vooral kers, mix rood / zwart fruit
+ Afdronk : nog flink wat zuren, al zijn ze zeker niet storend, mooi geïntegreerd, rood fruit, fris & aangenaam
Lijkt me nu al perfect op dronk te zijn, maar heeft ook nog wat jaren voor de boeg.
Niet te vergelijken met de grote broer, die hopen meer potentieel en harder is.
Neen, deze tweede wijn is inderdaad gemaakt om jong te drinken, terwijl de Grand Vin verder ontplooit.
Mathijs
Le Carillon de l'Angelus 2009
Destijds in 2015 bij Wijnen Dercor gekocht aan 69,74 € ( fles 4/4 )
+ Voorbereiding : uurtje of twee vooraf fles rechtop, netjes op temperatuur laten komen, daarna pop and pour ( geen karaf )
+ Kleur : toch al duidelijk een lichte verkleuring te zien, zeer licht bruine rand, ook waterig aan de rand
+ Neus : hier gaan we opnieuw ! Aards, enorm veel rood fruit, vanille, fijn hout, zoete tabak, hint van munt,
kaneel, botercake, vettig, sexy, zweterig, doch volop fraicheur, een veld van bloemen badend in de zon,
hartige confituur, bakvet van eendenborst ...
+ Mond : gewoonweg subliem, zo mooi à point, enorm zacht, vloeiend, fris, ook hier veel rood fruit, geen tannines te vinden,
Ik noteerde hier ook nog intens plezier en vooral het woord hedonisme
+ Afdronk : zeer mooi, nog volop op het fruit ( doch licht gedroogd ), bombastisch, lekker pikantje op het tipje van de tong,
Maar voor een afdronk die ellenlang bleef hangen en een paar keer terug kwam vooral te verdwijnen in de verte
Dit is het soort wijnen waarom mensen voor Bordeaux vallen ... oh zo blij om deze laatste fles volledig in haar piek te kunnen genieten !
Ik zou dit graag een perfecte score geven, maar daarvoor zou ik dan wel nog even de grote broer uit 2009 moeten ontkurken.
Dit ligt mooi weg gestopt in de wijnkast voor een speciale gelegenheid, maar dan liefst binnen een paar jaar.
Qua punten zat ik met de vorige flessen op 92/100, maar deze fles scoort met gemak 95/100.
Mathijs
(24-05-2020 01:18 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Le Carillon de l'Angelus 2009
Destijds in 2015 bij Wijnen Dercor gekocht aan 69,74 € ( fles 4/4 )
+ Voorbereiding : uurtje of twee vooraf fles rechtop, netjes op temperatuur laten komen, daarna pop and pour ( geen karaf )
+ Kleur : toch al duidelijk een lichte verkleuring te zien, zeer licht bruine rand, ook waterig aan de rand
+ Neus : hier gaan we opnieuw ! Aards, enorm veel rood fruit, vanille, fijn hout, zoete tabak, hint van munt,
kaneel, botercake, vettig, sexy, zweterig, doch volop fraicheur, een veld van bloemen badend in de zon,
hartige confituur, bakvet van eendenborst ...
+ Mond : gewoonweg subliem, zo mooi à point, enorm zacht, vloeiend, fris, ook hier veel rood fruit, geen tannines te vinden,
Ik noteerde hier ook nog intens plezier en vooral het woord hedonisme
+ Afdronk : zeer mooi, nog volop op het fruit ( doch licht gedroogd ), bombastisch, lekker pikantje op het tipje van de tong,
Maar voor een afdronk die ellenlang bleef hangen en een paar keer terug kwam vooral te verdwijnen in de verte
Dit is het soort wijnen waarom mensen voor Bordeaux vallen ... oh zo blij om deze laatste fles volledig in haar piek te kunnen genieten !
Ik zou dit graag een perfecte score geven, maar daarvoor zou ik dan wel nog even de grote broer uit 2009 moeten ontkurken.
Dit ligt mooi weg gestopt in de wijnkast voor een speciale gelegenheid, maar dan liefst binnen een paar jaar.
Qua punten zat ik met de vorige flessen op 92/100, maar deze fles scoort met gemak 95/100.
Mathijs
95/100, je bent gul
Ik denk ook dat deze wijn a point is (a point betekent voor mij dat ie niet meer beter gaat worden en vanaf nu alleen nog maar achteruit kan gaan). Dat is ook meteen hetgeen mij zorgen baart bij deze wijn. Een 2e wijn van zo'n groot huis uit zo'n groot jaar mag nog niet a point zijn. Je kan zien dat Angelus betrekkelijk weinig ervaring heeft met 2e wijnen en het ook heel lang niet serieus heeft genomen. Pas de laatste 3 jaargangen zijn ze veel tijd en geld gaan stoppen in deze 2e wijn nadat ze zagen dat de prijzen voor de 2e wijnen enorm omhoog zijn gegaan. Les Fiefs de Lagrange 2005 is nog steeds niet a point. Reserve de Comtesse 2000 is pas 2 jaar a point. En die zijn een heel stuk goedkoper.
ik heb geloof ik nog 3 kisten Carillon 2009. Die mogen naar de veiling. Overigens was dit destijds en primeur vrij goedkoop.
(24-05-2020 02:47 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Ik denk ook dat deze wijn a point is (a point betekent voor mij dat ie niet meer beter gaat worden en vanaf nu alleen nog maar achteruit kan gaan). Dat is ook meteen hetgeen mij zorgen baart bij deze wijn. Een 2e wijn van zo'n groot huis uit zo'n groot jaar mag nog niet a point zijn. Je kan zien dat Angelus betrekkelijk weinig ervaring heeft met 2e wijnen en het ook heel lang niet serieus heeft genomen. Pas de laatste 3 jaargangen zijn ze veel tijd en geld gaan stoppen in deze 2e wijn nadat ze zagen dat de prijzen voor de 2e wijnen enorm omhoog zijn gegaan.
Het is een manier om toch een inzicht te krijgen in de grotere ( lees, meestal onbetaalbare ) wijnen.
Zeker nu ook deze 2de labels gekocht worden als investering ( ik verwijs dan vooral naar Carruades de Lafite & Forts de Latour ).
Akkoord, heb ze nu ook wel beide in de kelder liggen, maar dan vooral om te drinken
.
Maar er zijn toch flink wat aantal kastelen die een heerlijke 2de label maken ... Haut Brion, Margaux, Palmer, Ausone, SHL, etc.
Anderen doen het gewoon omdat het hip staat, idem om nu ook witte wijn of rosé te maken vanuit Bordeaux #marketing.
Maar we dwalen af ... inderdaad geef ik deze Carillon een vlotte 95/100, deze wijn was gewoon ( bijna volledig ) af.
Mathijs
(24-05-2020 07:48 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Het is een manier om toch een inzicht te krijgen in de grotere ( lees, meestal onbetaalbare ) wijnen.
Zeker nu ook deze 2de labels gekocht worden als investering ( ik verwijs dan vooral naar Carruades de Lafite & Forts de Latour ).
Akkoord, heb ze nu ook wel beide in de kelder liggen, maar dan vooral om te drinken .
Maar er zijn toch flink wat aantal kastelen die een heerlijke 2de label maken ... Haut Brion, Margaux, Palmer, Ausone, SHL, etc.
Anderen doen het gewoon omdat het hip staat, idem om nu ook witte wijn of rosé te maken vanuit Bordeaux #marketing.
Maar we dwalen af ... inderdaad geef ik deze Carillon een vlotte 95/100, deze wijn was gewoon ( bijna volledig ) af.
Mathijs
Ik zal nooit kritiek hebben op iemand zijn score hoor Mathijs. Dat moet iedereen namelijk voor zichzelf weten. Als 95 jouw score is dan is dat zo. Er is met 95 punten alleen nog maar heel weinig ruimte over voor de 10.000 wijnen die hier nog dik overheen gaan.....
Ik geloof niet dat er veel 2e wijnen gekocht worden als investering. Carruades steeg enorm in prijs omdat Lafite DE wijn is voor Chinezen en aangezien het etiket van deze wijn erg lijkt op de Grand Vin en er ook Lafite in de naam zit werd dit al snel de wijn voor Chinezen die niet het geld hadden voor de Gand Vin. En aangezien 99% van de Chinezen er toch de ballen verstand van hebben, heeft het merendeel niet eens in de gaten dat ze de 2e wijn drinken. Gevolg was dat de en primeur prijs ook enorm steeg en dus niet echt investeringswaardig.
Voor Les Forts de Latour geldt dat het sinds de jaren 70 gewoon een serieus goede wijn is die men kocht om te drinken.
Als je kijkt naar 2e wijnen van voor 2000 zijn er maar weinig die serieus kwaliteit hadden. Als je er 5 tot 7 noemt heb je ze wel gehad.
Alter Ego de Palmer 2000 is bijvoorbeeld al een paar jaar morsdood en dat zegt genoeg. Door de zoveelste prijsstijging van BDX wijnen bij jaargang 2005 werd langzaam duidelijk dat de grand vins steeds minder gedronken werd door de prijs en werden 2e wijnen serieuzer genomen. Toch duurde het nog tot 2014/2015 dat alle Chateaus pas echt een hele serieuze 2e wijn maken.
Als je puur kijkt naar kwaliteit van de 2e wijn dan zijn er voor mij 3 die er uit springen: Les Forts de Latour (al ruim 40 jaar), Chapelle de Ausone (vanaf jaargang 2008), Gravette de Certan (vanaf jaargang 2012 onklopbaar). Veel mensen weten niet eens van het bestaan van deze 2e wijn van VCC af. Er wordt ook maar weinig van gemaakt. De kwaliteit van deze 3 2e wijnen ligt misschien wel 8 tot 10 punten boven Carillon Angelus.
Een 2e wijn die je in de gaten moet houden is Croix Canon (2e wijn van Canon st. Emilion). Jaargangen 2015 en 2016 zijn groots. Duidelijk in lijn met de haast perfecte grand Vin en nu nog betaalbaar.
Pagodes de Cos en Dame de Montrose zijn ook erg sterk laatste jaren net zoals de vrij onbekende Le Marquis de Calon Segur. Dit is een koopje in 2015 tot en met 2018.
Le Carillon d'Angelus 2013
Privé aankoop in 2017, geprijsd aan 57,50 € ( fles 1/1 ). Blijkbaar 75% Merlot en 25% Cabernet Franc
Initieel de bedoeling om deze ooit naast de grote broer uit 2013 te proeven, maar beslist om er toch niet te wachten. Goed idee !
+ Voorbereiding : 1/2 karaf gegeven, de rest vacuüm getrokken op fles voor dag 2
+ Kleur : doorschijnend medium rood, rond de rand toch al evolutie te zien, lichte tranen a/h glas
+ Neus : in stilstaande fase ietwat neutraal, stukken beter na walsen. Vlezig, peperig, nootmuskaat, rood fruit ( licht gekookt ),
een goeie dot hout terug te vinden, zweterig, beetje munt ( fraicheur ), vleesjus van een gebakken steak
+ Mond : licht langsheen de tanden, doch er is voldoende substantie die de wijn hoog houdt, wel wat harde zuren,
trekt wel wat droog na een tijdje, misschien licht onrijp fruit, voor één of andere reden zit ik eerder in de Loire streek
+ Afdronk : chocolade, bittertje, nog wat hard, maar een wijn die verrassend lang blijft hangen in de mond & keel
Edit - op dag twee toont de wijn zich licht anders. In de neus dat zwoele gevoel van sexy Merlot, veel meer jong fruit.
Iets frisser ook in de mond, zuren nog steeds prominent aanwezig, maar minder storend dan gisteren. Iets meer body.
Een wijn gemaakt op fruit en om jong te drinken, ik zie hier totaal geen baat om dit nog langer te laten rusten, veel beter gaat het niet worden.
Denk dat deze tweede wijn tegenwoordig ook ergens rond de 100 Euro zit, maar dat is het zeker niet waard. Ik twijfel zelfs nog bij mijn kostprijs.
Mathijs
Op bezoek bij opa & oma...
Startend met de wilde vakantie verhalen terwijl 'De Sousa' rijkelijk in het glas vloeit.
Opa komt aanzetten met een karaf waar ik even een klein slokje van krijg; donkerpaars, cassis in de neus, wat stug in de mond met zwart fruit & leder en niet overheersend maar met een duidelijke aanwezigheid van de tannines. Verre van de kwaliteit die ik gewoon ben te krijgen ten huize schoonpa
Een goeie 2 uur later mogen we aanschuiven:
Verse kroketjes, mooi mals stukje Brasvar varkensvlees met boontjes uit eigen tuin.
In het glas, dezelfde wijn maar reeds 5 uur open en uit een andere karaf.
Volledige andere neus, boeket van zwart fruit met kers, beetje leder, kruidig met een hoofdrol voor de peper. Ook in de mond krijgen we een andere wijn, voller, zwart fruit, tabak, chocolade en tannines die hun plaats hebben gevonden. Veel minder stug en hoekig maar aangenaam tot zelfs heerlijk te noemen als is de afdronk wat kort en droog. Hier schuilt vakmanschap in. Hoe langer in het glas hoe meer kwaliteit zich komt aanbieden.
Als dessert een honderdtal vakantiefoto's geprojecteerd op den tv met de wijn die ik eerst gepresenteerd kreeg en nu ook al enkele uren kon 'luchten'. De wijn heeft zich ontpopt tot bovenstaande TN en werd onthult:
2x Château Angélus:
Tempo d'Angelus 2020
4° wijn van het gerenommeerd huis naar de hand van de dochter.
Moet ergens iets van een 20-25€ kosten en eerlijk, het is het meer dan waard. Blind in het glas, potentieel in overvloed maar nu nog even tijd nodig om zich te ontpoppen. Een wijntje die je zo op de Kersttafel mag laten verschijnen en waar menig liefhebbers van onder de indruk zouden zijn.
(13-09-2024 06:19 AM)jr02 schreef: [ -> ]Op bezoek bij opa & oma...
Startend met de wilde vakantie verhalen terwijl 'De Sousa' rijkelijk in het glas vloeit.
Opa komt aanzetten met een karaf waar ik even een klein slokje van krijg; donkerpaars, cassis in de neus, wat stug in de mond met zwart fruit & leder en niet overheersend maar met een duidelijke aanwezigheid van de tannines. Verre van de kwaliteit die ik gewoon ben te krijgen ten huize schoonpa
Een goeie 2 uur later mogen we aanschuiven:
Verse kroketjes, mooi mals stukje Brasvar varkensvlees met boontjes uit eigen tuin.
In het glas, dezelfde wijn maar reeds 5 uur open en uit een andere karaf.
Volledige andere neus, boeket van zwart fruit met kers, beetje leder, kruidig met een hoofdrol voor de peper. Ook in de mond krijgen we een andere wijn, voller, zwart fruit, tabak, chocolade en tannines die hun plaats hebben gevonden. Veel minder stug en hoekig maar aangenaam tot zelfs heerlijk te noemen als is de afdronk wat kort en droog. Hier schuilt vakmanschap in. Hoe langer in het glas hoe meer kwaliteit zich komt aanbieden.
Als dessert een honderdtal vakantiefoto's geprojecteerd op den tv met de wijn die ik eerst gepresenteerd kreeg en nu ook al enkele uren kon 'luchten'. De wijn heeft zich ontpopt tot bovenstaande TN en werd onthult:
2x Château Angélus: Tempo d'Angelus 2020
4° wijn van het gerenommeerd huis naar de hand van de dochter.
Moet ergens iets van een 20-25€ kosten en eerlijk, het is het meer dan waard. Blind in het glas, potentieel in overvloed maar nu nog even tijd nodig om zich te ontpoppen. Een wijntje die je zo op de Kersttafel mag laten verschijnen en waar menig liefhebbers van onder de indruk zouden zijn.
Interessant, nooit van gehoord. Niet teveel extractie..?
Tempo komt van wijngaarden op de Côtes, maar wordt gemaakt in de kelder van Carillon Angelus.
(13-09-2024 09:19 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-09-2024 06:19 AM)jr02 schreef: [ -> ]Op bezoek bij opa & oma...
Startend met de wilde vakantie verhalen terwijl 'De Sousa' rijkelijk in het glas vloeit.
Opa komt aanzetten met een karaf waar ik even een klein slokje van krijg; donkerpaars, cassis in de neus, wat stug in de mond met zwart fruit & leder en niet overheersend maar met een duidelijke aanwezigheid van de tannines. Verre van de kwaliteit die ik gewoon ben te krijgen ten huize schoonpa
Een goeie 2 uur later mogen we aanschuiven:
Verse kroketjes, mooi mals stukje Brasvar varkensvlees met boontjes uit eigen tuin.
In het glas, dezelfde wijn maar reeds 5 uur open en uit een andere karaf.
Volledige andere neus, boeket van zwart fruit met kers, beetje leder, kruidig met een hoofdrol voor de peper. Ook in de mond krijgen we een andere wijn, voller, zwart fruit, tabak, chocolade en tannines die hun plaats hebben gevonden. Veel minder stug en hoekig maar aangenaam tot zelfs heerlijk te noemen als is de afdronk wat kort en droog. Hier schuilt vakmanschap in. Hoe langer in het glas hoe meer kwaliteit zich komt aanbieden.
Als dessert een honderdtal vakantiefoto's geprojecteerd op den tv met de wijn die ik eerst gepresenteerd kreeg en nu ook al enkele uren kon 'luchten'. De wijn heeft zich ontpopt tot bovenstaande TN en werd onthult:
2x Château Angélus: Tempo d'Angelus 2020
4° wijn van het gerenommeerd huis naar de hand van de dochter.
Moet ergens iets van een 20-25€ kosten en eerlijk, het is het meer dan waard. Blind in het glas, potentieel in overvloed maar nu nog even tijd nodig om zich te ontpoppen. Een wijntje die je zo op de Kersttafel mag laten verschijnen en waar menig liefhebbers van onder de indruk zouden zijn.
Interessant, nooit van gehoord. Niet teveel extractie..?
Nope, ik denk dat zij hier echt wel de nadruk willen leggen op, vlot/vlug drinkklaar en dat over extractie nauwlettend heel bewust gemeden wordt. (al durfde de papa daar in het verleden al eens heel sterk zich aan te zondigen om Parker geliefd te zijn).
Tempo heeft zeker nood aan een aantal jaren kelderrust maar absoluut vlot, en zoals de naam alle eer aan doet, in snel tempo genietbaar.